Şimdi Ara

Dogru bare nasil basilir ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ben selim isik derslerini takip ediyorum , suan bare konusundayim ve bu konu yuzunden gitari bi kenara attim , gosteren biri olmadigi icin dogru basip basmadigimi bilmiyorum , parmagimi ne kadar bastirirsam bastirayim sol telinden ses cikmiyor , ses cikarmak icin parmagimi birazdaha yukari kaydiriyorum bu seferde re telinden ses cikmiyor , acaba sorun gitardami ? Bare basarken bi foto cekip buraya koyarsaniz bana dogru basip basmadigim hakkinda cok yardimci olursunuz

Not. Akustik gitar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 29 Eylül 2013; 18:11:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam şimdi sol elini avuç için sana bakacak şekilde ekrana doğru tut. Bu konumdayken işaret parmağının sana göre sol tarafıyla perdenin sonuna doğru yükleneceksin. Baş parmağın pozisyonunu da iyi ayarla. Yukarıda olmaması gerek. Diğer perdelerin de aynı şekilde sonuna doğru bas parmaklarında. Ve dik olsun parmakların, bükme.

Ama tabii ki elde gereken güç yoksa basamazsın. Ne kadardır çalıyorsun? Sıkılmadan denemeye devam et. Eninde sonunda olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retired guy -- 29 Eylül 2013; 18:42:14 >
  • Ekran hocam senin dedigin gibi parmagin biraz sol(kemikli) kisimla basinca diger parmaklar istemsizce dik durmuyir yana egiliyor son sorun icinde 2 haftadir bare basmaya calisiyorum ama basamadigim icin pek calistigim soylenemez

• O diklik sorununu çözmen lazım. Dik basmayınca titriyor teller düzgün ses çıkmıyor yani basamamış oluyorsun. Bak üşenmedim fotoğraf çektim senin için.

Dikkat ettiysen baş parmak hiçbirinde yukardan fırlamamış ve parmaklar dik. Ama diyorsan yok abi olmuyor basamıyorum bir seçeneğin daha var ancak baş parmağının uzun olması lazım.

G mi basacaksın mesela bareyle, işaret parmağının yerine en üstteki tele baş parmağınla basıyorsun, alttaki tellere de tek tek basıyorsun, beşinci teli de sustuyorsun baş ya da yüzük parmağınla. Eğer yapabiliyorsan ki sanmıyorum zor çünkü, ilk iki tele tek parmakla basabilirsin.

• Her arkadas hemen hemen aynı sorunu yasıyor. Ben dahil yasadım bir hafta kadar.

Öyle yaparsam böyle, şöyle yaparsam şöyle olur diye düşünme. Ses ister iyi ister kötü cıksın yeterki calmaya devam et. Aradan zaman geccek bi bakmıssın bare basmak bumuymus diceksin.. Hatta zamanla A,B,C gibi akorları ve bunların diyezlerini de bareli basıcaksın. B akoru zaten bareli ama benim dedigim 7. perdeden B akoru.
  • Usenmeyip foto crktigin icin tesekkurler 3perde ve ilerisinde yeterli gucle bare basabiliyorumbama ilk iki perde imkansiz gibi birsey sol teli nuh diyor peygamber demiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Her arkadas hemen hemen aynı sorunu yasıyor. Ben dahil yasadım bir hafta kadar.

Öyle yaparsam böyle, şöyle yaparsam şöyle olur diye düşünme. Ses ister iyi ister kötü cıksın yeterki calmaya devam et. Aradan zaman geccek bi bakmıssın bare basmak bumuymus diceksin.. Hatta zamanla A,B,C gibi akorları ve bunların diyezlerini de bareli basıcaksın. B akoru zaten bareli ama benim dedigim 7. perdeden B akoru.

Insallah dedigin gibi olur , bare basmaya calisiyorum bir telden ses cikmiyor sonra iyice bastiriyorum , parmagimin farkli yeriyle deniyorum aha ses cikti diyorum akoru basiyorum bu seferde diger parmaklar ust uste cikiyor,hayattan sogudum yani
    Tek istedigim akustik gitarin o mukemmel tinisiyla bir cok sevdigim grubun bazi sarkilarini ve sololarini calmak , ama gel gorki bareyle mareyle ugrasiyoruz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bakin ne yapistirmislar
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prison-Break

Usenmeyip foto crktigin icin tesekkurler 3perde ve ilerisinde yeterli gucle bare basabiliyorumbama ilk iki perde imkansiz gibi birsey sol teli nuh diyor peygamber demiyor

Rica ederim, pes etme sakın eninde sonunda basacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retired guy -- 29 Eylül 2013; 21:04:09 >
  • ##.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sudolfin -- 23 Mart 2016; 14:53:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.