Şimdi Ara

DOĞAN SLX'Mİ FORD TAUNUS 2.0 GTS'Mİ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
0
Favori
176.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

daha önceki yazılarımda kuş serisinde şase olmadığı yarım olduğunu belirmiştim verdiğiniz linktede size ıspatı

Bu nasıl bir mantalite yaaa ??? Bu arabada da mı yarım şese var?

DOĞAN SLX'Mİ FORD TAUNUS 2.0 GTS'Mİ

Neden anlamak istemiyorsun? Ölecek olduktan sonra senin arabanın tek şase, yarım şase, bütün şase olması birşeyi değiştirmiyor.

Anlatılmak istenenin, anlanmak istenilmemesi, asıl senin problemin.

Herneyse yaaa....Tamam ford.90.

Senin araban şah... Senin araban padişah... Senin araban kral... Senin araban kaya gibi sağlam araba.

Adam granadaya karar kılmış biz burda hala tofaşdı, forddu, yarımdı bütündü onun mukayesesini yapıyoruz.

Kim neye biniyorsa, neye binecekse, binsin... Daha fazla uzatmanın anlamı yok.

• bazen böyle konu dallanıp budaklanıyor ve çığrından çıkmış oluyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: dainesee

quote:

daha önceki yazılarımda kuş serisinde şase olmadığı yarım olduğunu belirmiştim verdiğiniz linktede size ıspatı

Bu nasıl bir mantalite yaaa ??? Bu arabada da mı yarım şese var?

DOĞAN SLX'Mİ FORD TAUNUS 2.0 GTS'Mİ

Neden anlamak istemiyorsun? Ölecek olduktan sonra senin arabanın tek şase, yarım şase, bütün şase olması birşeyi değiştirmiyor.

Anlatılmak istenenin, anlanmak istenilmemesi, asıl senin problemin.

Herneyse yaaa....Tamam ford.90.

Senin araban şah... Senin araban padişah... Senin araban kral... Senin araban kaya gibi sağlam araba.

Adam granadaya karar kılmış biz burda hala tofaşdı, forddu, yarımdı bütündü onun mukayesesini yapıyoruz.

Kim neye biniyorsa, neye binecekse, binsin... Daha fazla uzatmanın anlamı yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: ford.90

Ben kartalla 2. viteste 7000 devirde 90 görüyorum ki araç 8000 devir kesici olmasa 8000 e kadar uzasa 100 hayli hayli geçerim.

2nci vitezde taunusta 4,500 devirde 80 de oluyor 5,500 ise 105 km gibi senin bahsettiğin 7000 devirde 130-135 civarları. buda farkı işte.

Yazmıyacaktım ama bu son olsun ;

- Senin söylediğin şeylerin doğruluğundan şüpheliyim kesinlikle ki daha neyi neyle karşılaştıracağını bilmiyosun, 1.6 motorlu kartalla 2.0 motorlu taunusun 2. viteste yaptığı devirleri anlatıyosun aklın sıra ne yapacaktı dostum araba 2.0 herhalde kartala göre aynı hızı daha düşük devirde yapacaktır. Sen bi kere ortaya attığın lafın hesabını ver. Ne oldu koydum videoyu sesin soluğun çıkmıyo. İşine gelmedi tabi. Gitmiş kaza fotoğrafları yüklüyosun, ayıp diye bişe var erkek adam söylediği sözün arkasında durur konuyu değiştirmez. 2. viteste 100 ü geçen tofaşı videoda görünce suratının o anda oluşturduğu hali merak ediyorum doğrusu. Bir önceki sayfada koyduğun deri koltukların olduğu fotoğrafı hangi amaçla koyduğunuda anlamış değilim. Ne var şimdi burda ? Adam yatırmış şoför koltuğunu öne doğru hesapta ferah iç mekandan bahsediyo. Ne farkı varki o aracın doğanın diz genişliğinden ? Deri koltuklu olmak ayrıcalıkmı oluyor bugün herhangi bir aracada deri koltuk kaplaması yapılabilir bence bu bir lüks değil. Bu mesajımdan sonra buraya yine yazmaya devam edersin doğru yanlış, ama sana cevap verecek birisi olurmu tartışılır. Sana fordunla mutluluklar diliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orginal_kartal -- 5 Temmuz 2009; 1:42:59 >

•  DOĞAN SLX'Mİ FORD TAUNUS 2.0 GTS'Mİ

Al senin için araştırdım ford.90 hakiki kemik şase ile satışa sunulmuş.
  • 1= o videoyu izleyemediğimi söyledim yazılanları oku bence.
    2= o bahsettiğim devir saatlerini yazdığım araç 1,6 motor yani benim olan araç. bilmeden yorum yapma sonucu iyi olmaz.
    3= ben kaç tane tofaşcıya yaptığı hızı sorduysam bana en fazla 3 de 130 gibi rakamlardan bahsettiler ki ben de denedim( hız iyi değildir denemesi boş alanlarda yapılmadır bu zamana kadar yazmam gerekirdi motor performası kimsenin hayatından önemli değil tabiki)
    4=o koyduğun resimdeki araç seni temsil ediyor bence. hakaret edecek kadar arabanı seviyorsan gecede içinde yat. ben bilinçlendirmek açısından anlatıyorum sadece. isteyen araştırır sorar istemeyen devam eder. büyük ihtimallede devam ederler zaten şimdi durduk yere sabit piyasa pazarı bozulmasın. böyle gelmiş böyle gider.
    5= şekil istersen koyduk teorik açıklamaları yaptık.
    ya güzel olabilir ama benim içim ısınmadı de, yada ben buna alıştım de olsun bitsin. tofaşların şekil olrak çekici durduğu ben belirttim bu çok normal neden yalanlayımki modifiye en çok yakışan araba gibi birşey kaputuna 5-10 luk kalasta koysan yakışıyor.

• dogan slx mi ford taunusmu sorusuna cevap taunusun bildigim kadari ile 60 li modelleri halen trafikte var otv indirimi olmasaydi halende dolasacaklardi 40 yildan bahsediyorum 40 yillik dogani dusunemiyorum gelelim dogan slx ve taunus 2.0 gts doganin ontakimi takim demeyelim yok cunku oyle birseyi amortisor ustu yay bundan ibaret sert kasise girseniz amrtisir yamuluyor aparat koymak zorunda kaliyorsunuz taunusda tam salincak sistemi mevcut bu gun bile bahali lux araclarda kullanilan sistem arac yaylandigi zaman sadece tekerler yaylaniyor doganda ise arabanin tamami yaylaniyor cunku sert amortisor kullaniliyor konfor araclarda yaylanmadan gecer dogan hicbir zaman taunusun eline su dokemez ha unutmadan taunus tum avrupanin ingiltere dahil tanidigi bir aractir dogan uyduruk yarisi miafori yarsi regata bir aractir birakin avrupayi dunyada kimse tanimaz burda tanimazdan kastim (tescillemez) bu yuzden tofas kuslarinda fiat yazmaz fiatin izni ile uretilmistir yazar ha bu tip arac forddada var otosan p 100 kamyonet bundada ford yazmaz tescil dedigim budur fiat kus serisi araclari tanimaz sadece 131 ve 124 haric serce dahildir yani anlatimdaki kastim taunus avrupa standartlarinda uretilen ingiliz ford taunusun birebir aynisidir tofas kuslarinda boyle bir sey soz konusu degildir saygilar taunus herzaman 1 numara olacaktir

• quote:

Orjinalden alıntı: batmazol

dogan slx mi ford taunusmu sorusuna cevap taunusun bildigim kadari ile 60 li modelleri halen trafikte var otv indirimi olmasaydi halende dolasacaklardi 40 yildan bahsediyorum 40 yillik dogani dusunemiyorum gelelim dogan slx ve taunus 2.0 gts doganin ontakimi takim demeyelim yok cunku oyle birseyi amortisor ustu yay bundan ibaret sert kasise girseniz amrtisir yamuluyor aparat koymak zorunda kaliyorsunuz taunusda tam salincak sistemi mevcut bu gun bile bahali lux araclarda kullanilan sistem arac yaylandigi zaman sadece tekerler yaylaniyor doganda ise arabanin tamami yaylaniyor cunku sert amortisor kullaniliyor konfor araclarda yaylanmadan gecer dogan hicbir zaman taunusun eline su dokemez ha unutmadan taunus tum avrupanin ingiltere dahil tanidigi bir aractir dogan uyduruk yarisi miafori yarsi regata bir aractir birakin avrupayi dunyada kimse tanimaz burda tanimazdan kastim (tescillemez) bu yuzden tofas kuslarinda fiat yazmaz fiatin izni ile uretilmistir yazar ha bu tip arac forddada var otosan p 100 kamyonet bundada ford yazmaz tescil dedigim budur fiat kus serisi araclari tanimaz sadece 131 ve 124 haric serce dahildir yani anlatimdaki kastim taunus avrupa standartlarinda uretilen ingiliz ford taunusun birebir aynisidir tofas kuslarinda boyle bir sey soz konusu degildir saygilar taunus herzaman 1 numara olacaktir

arkadaş özetlemiş

• quote:

Orjinalden alıntı: orginal_kartal

quote:

Orjinalden alıntı: ford.90

Ben kartalla 2. viteste 7000 devirde 90 görüyorum ki araç 8000 devir kesici olmasa 8000 e kadar uzasa 100 hayli hayli geçerim.

2nci vitezde taunusta 4,500 devirde 80 de oluyor 5,500 ise 105 km gibi senin bahsettiğin 7000 devirde 130-135 civarları. buda farkı işte.

Yazmıyacaktım ama bu son olsun ;

- Senin söylediğin şeylerin doğruluğundan şüpheliyim kesinlikle ki daha neyi neyle karşılaştıracağını bilmiyosun, 1.6 motorlu kartalla 2.0 motorlu taunusun 2. viteste yaptığı devirleri anlatıyosun aklın sıra ne yapacaktı dostum araba 2.0 herhalde kartala göre aynı hızı daha düşük devirde yapacaktır. Sen bi kere ortaya attığın lafın hesabını ver. Ne oldu koydum videoyu sesin soluğun çıkmıyo. İşine gelmedi tabi. Gitmiş kaza fotoğrafları yüklüyosun, ayıp diye bişe var erkek adam söylediği sözün arkasında durur konuyu değiştirmez. 2. viteste 100 ü geçen tofaşı videoda görünce suratının o anda oluşturduğu hali merak ediyorum doğrusu. Bir önceki sayfada koyduğun deri koltukların olduğu fotoğrafı hangi amaçla koyduğunuda anlamış değilim. Ne var şimdi burda ? Adam yatırmış şoför koltuğunu öne doğru hesapta ferah iç mekandan bahsediyo. Ne farkı varki o aracın doğanın diz genişliğinden ? Deri koltuklu olmak ayrıcalıkmı oluyor bugün herhangi bir aracada deri koltuk kaplaması yapılabilir bence bu bir lüks değil. Bu mesajımdan sonra buraya yine yazmaya devam edersin doğru yanlış, ama sana cevap verecek birisi olurmu tartışılır. Sana fordunla mutluluklar diliyorum...

arkadaslar kendinizi kandirmayin tofasin yapabilecegi hiz 160 165 km dir birakin bunlari orjinal lastik kullanip 180 basabiliyormusunuz imkani yok bir kere karbiratorun memeleri yetistirmez buyuk buyuk lastikleri takiyorsunuz ondan sonra araba yok 180 vurdu yok 200 vurdu yok ters dondu birakin bunlari benim bacanaktata vardi dogn sl 215 latik takti araba 120 ile giderken 170 gosteriyordu tofasin motorunu ne zannediyorsunuz 72 model motor miaforide fii bitmis turkiye satmislar sen teknolojisine bakmalisin bir kere taunusun tum motorlari usten eksantrikli komple demir dokumdur tofas alaminyum alasimli bu yuzden yok oluyorlar piyasayi arastirin eski arabalarin %95 motor ve ust kapagi demir dokumdur bu yuzden kolay kolay birsey olmaz tofas aluminyum oldugu icin kaybolmaya mahkumdur

• quote:

arkadaslar kendinizi kandirmayin tofasin yapabilecegi hiz 160 165 km dir birakin bunlari orjinal lastik kullanip 180 basabiliyormusunuz imkani yok bir kere karbiratorun memeleri yetistirmez buyuk buyuk lastikleri takiyorsunuz ondan sonra araba yok 180 vurdu yok 200 vurdu yok ters dondu birakin bunlari benim bacanaktata vardi dogn sl 215 latik takti araba 120 ile giderken 170 gosteriyordu tofasin motorunu ne zannediyorsunuz 72 model motor miaforide fii bitmis turkiye satmislar sen teknolojisine bakmalisin bir kere taunusun tum motorlari usten eksantrikli komple demir dokumdur tofas alaminyum alasimli bu yuzden yok oluyorlar piyasayi arastirin eski arabalarin %95 motor ve ust kapagi demir dokumdur bu yuzden kolay kolay birsey olmaz tofas aluminyum oldugu icin kaybolmaya mahkumdur

Aslında bu konuya daha başka yorum yapmayacaktım ama öyle şeyler yazılıyor ki cevap vermemek elde değil.

Benim doğanım, en ufak bir modifiye olmadığı halde, orjinal 14 inç jant lastiği ile, LPG de 175 km ye hiç zorlanmadan kadar çıkıyordu. 6 şeritli yolda trafiği tehlikeye sokmadan sırf son süratini denemek için basmıştım. Arabada memenin vs .. nin, yetiştirememesinden dolayı hiçbir öksürme, hapşırma, tekleme vs .. de olmuyordu. Zaten fabrika verilerinde de maximum hız için 170 km/h olarak belirtilmiştir.

Bu arabasından arabasına, motorun ciğerine göre değişir. Kimi doğan vardır 140 da kalır, kimi doğan vardır 200 e kadar çıkar ki ; youtube'de bunun örneklerine rastlamak mümkün.

Hem ayrıca büyük jant / lastik taktığın zaman aracın km sini fazla göstermez, bilakis daha az gösterir. Büyük ebatlı jant / lastik kullandığın zaman motoru da yoracağı için aracın performansını da düşürür. Senin bindiğin doğanın kilometresi sapıtmıştır.

Orjinal ebadı 16 inç olan arabaya tak bakalım 13 inç jant, lastiği de küçült o zaman seyret aradaki farkı nasıl artıyormuş.

Çünkü ; orjinal ebadı olan 16 jant ile 1 km yol alırsın fakat aynı arabaya 13 jant takarsan, lastiği de küçültürsen aynı mesafeyi ( misal olarak söylüyorum ) 1,3 km gitmişssin gibi gösterir. Tekerin dönüş çapı ile ilgili bir durum bu. 16 jant 1 tur atana kadar, 13 jant ( misal olarak ) 1,2 tur atar... Dolayısı ile buda km ye yansır.

Yani senin dediğin gibi jantı, lastiği büyültüp de daha çok km göstermesi diye birşey söz konusu değil. Orda yanılıyorsun ve yanlış bilgi veriyorsun.

Dikkat edersen drag yarışlarında felan küçük jant takarlar arabayı yormasın diye.

Tofaşın bütün modellerinde, Şahin, Doğan, Kartal farketmeksizin,

yanında "S" uzantısı varsa ( S-SL-SLX-SLX 1.6. i.e. ) 72 modellerde kullanılan motor değil, tempralarda kullanılan üstten egzantrikli motor vardır.

Tofaşında 70 li modelleri (eski kasa diye tabir edilen 131 serisi ) halen piyasada gezmekte, gezmesine ilaveten, alıcı bulmaktadır.

Yani, şöyle bir bakılınca, hiç de kaybolacak gibi durmuyor.

Az önce yukarıda aracın bakımına, ciğerine göre değişir demiştim, şimdi aklıma geldi. 2.0 Taunus kullanıcısı bir arkadaşın sıkıntısı vardı, geçenlerde foruma şöyle bir konu açmıştı... Neticeye ulaştı mı, sorunu çözdümü bilmiyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: wehby

2.0 motor 92 model ford taunus um var... gazda da benzinde de aracım 120 km hızı geçmiyor....rampalarda bayılıyor....patinaj yapmıyor.... sanki arabada 1 ton yük varmış gibi....arkadan bi kuvvet çekiyormuş gibi....gitmiyor aracım...

aracın baskı-balata ve motor durumu iyi.... boştayken gaza bastığımda 6000 devire kadar hiç zorlanmadan çıkıyor...

rampalarda şahin doğan beni geçiyor....

aracımın hiçbir sıkıntısı yok...yakıtı çok güzel,yağ falanda yakmıyor.... çok hız manyağı değilim...ama 2.0 arabaya biniyoruz hakkını vermiyor aracım....

doğudayım adam gibi usta yok...ne olur bana bi yardım...

2000 motor bir araba ve 120 yi geçmiyor... Demekki bir sıkıntı var arabada...Bir sorun var ve çözülmesi lazım. Bu araba 120 yi geçmiyor diye bütün 2.0 Taunuslar 120 de kalacak diye bir kanıya varmak yanlış olur.
    ( Tofaş grubundan bir çok üye de, konuyu açan arkadaşa, sorunu çözmesi için, muhtemel sebeblerle ilgili yorumlarda bulunmuş, yardımcı olmaya çalışmıştır. )

Şimdi kalıkıpta ; " hahahaaa... hi hi hi ... ho ho ho... taunusa bakın 2000 motor var ve 120 yi geçmiyor... 2000 motoru böyleyse 1.6 sı nasıldır kimbilir? Kaldır çöpe at o arabayı..." ... gibi basit ve çocukça bir yorum yapmanın mantığı olmadığı gibi...

Senin de kullandığın / duyduğun / gördüğün, 120 - 130 km yi geçmeyen Doğan- Şahinler için ;

" Yok kendinizi kandırmayında, bırakın bunları da, yok büyük jantmış, küçük lastikmiş, geniş tabanmış, ..vs... " şeklinde, alakasız ve gereksiz yorumlar yapmanın alemi yok diye düşünüyorum.

Arabasına, bakımına, ciğerine, sorununa göre aynı araba çok güzel performanslı da olabilir, hantal da olabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: dainesee

quote:

Aslında bu konuya daha başka yorum yapmayacaktım ama öyle şeyler yazılıyor ki cevap vermemek elde değil.

Benim doğanım, en ufak bir modifiye olmadığı halde, orjinal 14 inç jant lastiği ile, LPG de 175 km ye hiç zorlanmadan kadar çıkıyordu. 6 şeritli yolda trafiği tehlikeye sokmadan sırf son süratini denemek için basmıştım. Arabada memenin vs .. nin, yetiştirememesinden dolayı hiçbir öksürme, hapşırma, tekleme vs .. de olmuyordu. Zaten fabrika verilerinde de maximum hız için 170 km/h olarak belirtilmiştir.

Bu arabasından arabasına, motorun ciğerine göre değişir. Kimi doğan vardır 140 da kalır, kimi doğan vardır 200 e kadar çıkar ki ; youtube'de bunun örneklerine rastlamak mümkün.

Hem ayrıca büyük jant / lastik taktığın zaman aracın km sini fazla göstermez, bilakis daha az gösterir. Büyük ebatlı jant / lastik kullandığın zaman motoru da yoracağı için aracın performansını da düşürür. Senin bindiğin doğanın kilometresi sapıtmıştır.

Orjinal ebadı 16 inç olan arabaya tak bakalım 13 inç jant, lastiği de küçült o zaman seyret aradaki farkı nasıl artıyormuş.

Çünkü ; orjinal ebadı olan 16 jant ile 1 km yol alırsın fakat aynı arabaya 13 jant takarsan, lastiği de küçültürsen aynı mesafeyi ( misal olarak söylüyorum ) 1,3 km gitmişssin gibi gösterir. Tekerin dönüş çapı ile ilgili bir durum bu. 16 jant 1 tur atana kadar, 13 jant ( misal olarak ) 1,2 tur atar... Dolayısı ile buda km ye yansır.

Yani senin dediğin gibi jantı, lastiği büyültüp de daha çok km göstermesi diye birşey söz konusu değil. Orda yanılıyorsun ve yanlış bilgi veriyorsun.

Dikkat edersen drag yarışlarında felan küçük jant takarlar arabayı yormasın diye.

Tofaşın bütün modellerinde, Şahin, Doğan, Kartal farketmeksizin,

yanında "S" uzantısı varsa ( S-SL-SLX-SLX 1.6. i.e. ) 72 modellerde kullanılan motor değil, tempralarda kullanılan üstten egzantrikli motor vardır.

Tofaşında 70 li modelleri (eski kasa diye tabir edilen 131 serisi ) halen piyasada gezmekte, gezmesine ilaveten, alıcı bulmaktadır.

Yani, şöyle bir bakılınca, hiç de kaybolacak gibi durmuyor.

Az önce yukarıda aracın bakımına, ciğerine göre değişir demiştim, şimdi aklıma geldi. 2.0 Taunus kullanıcısı bir arkadaşın sıkıntısı vardı, geçenlerde foruma şöyle bir konu açmıştı... Neticeye ulaştı mı, sorunu çözdümü bilmiyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: wehby

2.0 motor 92 model ford taunus um var... gazda da benzinde de aracım 120 km hızı geçmiyor....rampalarda bayılıyor....patinaj yapmıyor.... sanki arabada 1 ton yük varmış gibi....arkadan bi kuvvet çekiyormuş gibi....gitmiyor aracım...

aracın baskı-balata ve motor durumu iyi.... boştayken gaza bastığımda 6000 devire kadar hiç zorlanmadan çıkıyor...

rampalarda şahin doğan beni geçiyor....

aracımın hiçbir sıkıntısı yok...yakıtı çok güzel,yağ falanda yakmıyor.... çok hız manyağı değilim...ama 2.0 arabaya biniyoruz hakkını vermiyor aracım....

doğudayım adam gibi usta yok...ne olur bana bi yardım...

2000 motor bir araba ve 120 yi geçmiyor... Demekki bir sıkıntı var arabada...Bir sorun var ve çözülmesi lazım. Bu araba 120 yi geçmiyor diye bütün 2.0 Taunuslar 120 de kalacak diye bir kanıya varmak yanlış olur.
    ( Tofaş grubundan bir çok üye de, konuyu açan arkadaşa, sorunu çözmesi için, muhtemel sebeblerle ilgili yorumlarda bulunmuş, yardımcı olmaya çalışmıştır. )

Şimdi kalıkıpta ; " hahahaaa... hi hi hi ... ho ho ho... taunusa bakın 2000 motor var ve 120 yi geçmiyor... 2000 motoru böyleyse 1.6 sı nasıldır kimbilir? Kaldır çöpe at o arabayı..." ... gibi basit ve çocukça bir yorum yapmanın mantığı olmadığı gibi...

Senin de kullandığın / duyduğun / gördüğün, 120 - 130 km yi geçmeyen Doğan- Şahinler için ;

" Yok kendinizi kandırmayında, bırakın bunları da, yok büyük jantmış, küçük lastikmiş, geniş tabanmış, ..vs... " şeklinde, alakasız ve gereksiz yorumlar yapmanın alemi yok diye düşünüyorum.

Arabasına, bakımına, ciğerine, sorununa göre aynı araba çok güzel performanslı da olabilir, hantal da olabilir.

+1

• quote:

dogan slx mi ford taunusmu sorusuna cevap taunusun bildigim kadari ile 60 li modelleri halen trafikte var otv indirimi olmasaydi halende dolasacaklardi 40 yildan bahsediyorum 40 yillik dogani dusunemiyorum gelelim dogan slx ve taunus 2.0 gts doganin ontakimi takim demeyelim yok cunku oyle birseyi amortisor ustu yay bundan ibaret sert kasise girseniz amrtisir yamuluyor aparat koymak zorunda kaliyorsunuz taunusda tam salincak sistemi mevcut bu gun bile bahali lux araclarda kullanilan sistem arac yaylandigi zaman sadece tekerler yaylaniyor doganda ise arabanin tamami yaylaniyor cunku sert amortisor kullaniliyor konfor araclarda yaylanmadan gecer dogan hicbir zaman taunusun eline su dokemez ha unutmadan taunus tum avrupanin ingiltere dahil tanidigi bir aractir dogan uyduruk yarisi miafori yarsi regata bir aractir birakin avrupayi dunyada kimse tanimaz burda tanimazdan kastim (tescillemez) bu yuzden tofas kuslarinda fiat yazmaz fiatin izni ile uretilmistir yazar ha bu tip arac forddada var otosan p 100 kamyonet bundada ford yazmaz tescil dedigim budur fiat kus serisi araclari tanimaz sadece 131 ve 124 haric serce dahildir yani anlatimdaki kastim taunus avrupa standartlarinda uretilen ingiliz ford taunusun birebir aynisidir tofas kuslarinda boyle bir sey soz konusu degildir saygilar taunus herzaman 1 numara olacaktir

quote:

quote:

arkadaşlar benimde 1981 131 şahinim var 1300cc az yakar çok kaçar cinsindel lpgli şehir içi 150ykr şehir dışı 110 ykr yakıyor vergisi yıllık 36 ytl daha parça deseniz bedava ben arabadan ne istiyeyim saygılar

• Motorun aliminyum olması yok olması ile ne alaka anlamadım, bugün teknoloji insanlarının ürünü honda bile motorları aliminyumdan üretiyor, bir motorun aliminyum olup kaza anında katlanmasımı önemli ? yoksa demir olup kütle gibi kabine şoförün kucağına girmesimi önemli ? Eğer yarın bi kazada motoru kucağıma alıcaksam ne yapim ben öyle motoru isterse 1000 yıl yok olmasın .
  • quote:

Orjinalden alıntı: orginal_kartal

Motorun aliminyum olması yok olması ile ne alaka anlamadım, bugün teknoloji insanlarının ürünü honda bile motorları aliminyumdan üretiyor, bir motorun aliminyum olup kaza anında katlanmasımı önemli ? yoksa demir olup kütle gibi kabine şoförün kucağına girmesimi önemli ? Eğer yarın bi kazada motoru kucağıma alıcaksam ne yapim ben öyle motoru isterse 1000 yıl yok olmasın .

o motoru kaza anında kucağına kuş serisinin sağlam olmayan şasesi sayesinde alırsın zaten. kuş serisinde bakımlılığına göre 150-160-170 gibi civarlara ulaştığınızda direksiyona yapışmış bi şekilde gidersiniz. ne ağırlığı vardır nede süspansiyonu bu hızlarda ancak otobanda gidebilirsiniz zaten ufak tefek bi virajda o hızdaki bi kuş serisinin halini düşünemiyorum çok kötü sonuçlar doğurur. taunusun farklı olşuda zaten bu noktada ortaya çıkıyor. çok yüksek süratlerde viraja girdiğim olmuştur. slx de 140 la giderken dümdüz yolda direksiyona yapışordum. 86 model olan eski taunusumda bitmiş lastikler 3 sene önce yapılmış sübab ayarı arka tarafta ne amartisör ne helezon hepsi bitik. buji ve kabloları 3 senelik vs vs. bu durumda iki şeritli yolda ki yoldada bozukluklar vardı 160 km gibi bir hıza dayandığımda bile aracın içersinde heyecana ve paniğe kapılmadım. kuş serisi bu konuda taunusun yanından yöresinden geçemez. normal bakımlı bir slx de 140da giderken direksiyonda dua okuyordum.
    taunusta bildiğim kadarı ile üstten çift ekzantirikli motor var taunusun motoruna en fazla lpg takıldıktan sonra üst kapağa çelik yuva uygulaması yaptırılmas ise performasda sorun yaşanır. çünki demir döküm motor olduğu için sibob yuvalarında aşınma yapar ve 2 ve 3,000 km de sübab ayarı ister. normal olarak benzinli hali ise adete kükreyen bir aslan gibidir. kalkışlarda önü şahlanır.
    süspansiyon meselesinde ise viraja giriş kabiliyeti bir çok araçtan sizi üstün tutar. altlı ve üstlü çift tablalı ve içinde amatisörü yatık olarak bulunur. dik olarak sadece kasaya bağlı değildir sert girdiğiniz adna bile esneyip kasayı tutar kuş serisinde olduğu gibi hafif esnedikten sonra devrilme yapmaz.140-150 gibi civarda bi taunus kullanıcısı çok rahat olarakta önündeki yeni aracı takip eder çünki virajlarda gazdan ayağınızı kesmezsiniz ki yeni araçların bazıları clio felan o hızlarda viraja girmesi mümkün değildir. istediği kadar yeni olsun.

• arkadaşlar çok uzadı bu konu, farkındaysanız...
    boşverelim...
    birbirimizi ikna edemiyoruz...
    bu haliyle de tartışmaktan çok, ..dik yarışına dönüyor konu...
  • ford taunuslar ingilterede cortina adı ile üretilmiştir. Aşağıdaki linkte Taunus'un İngiliz versiyonu olan Cortina MK4, hurda araçlardan yapılmış bir bariyere kafadan giriyor. Yukarıdaki arkadaşın bahsettiği gibi kabine giren çıkan bişi yok, aynı şeyi Tofaş ile deneseler onlara nasıl girer motor acaba! bunu düşünmek bile istemiyorum...

http://www.youtube.com/watch?v=ShQijoCHHIU

not : aynı şeyi tofaşcılar asla denemesinler.
  • 1997 FIAT Doğan 1,6ie SLX

Fabrika Teknik Verileri

Motor

4 silindir

Motor hacmi

1581cc 8V

Eksantrik

Üstten tek eksantrikli

Besleme

Püskürtme

Maksimum Güç

86 HP / 5500 d/d

Maksimum Tork

126 Nm / 3000 d/d

Maksimum Hız

170 km/h

Hızlanma 0-100km/s

13,20 sn

Ağırlık

945 kg

Aktarma

Önden

Frenler ( ön / arka )

Disk / Kampana

Şanzıman

Manuel

1. Vites

3,543

2. Vites

2,139

3. Vites

1,377

4. Vites

1

5. Vites

0,868

6. Vites

Lastikler

185/65/14

Gövde Tipi

Sedan

1989 FORD Taunus 2,0 GLS

Fabrika Teknik Verileri

Motor

4 silindir

Motor hacmi

1993cc 8V

Eksantrik

Üstten tek eksantrikli

Besleme

Karbüratör

Maksimum Güç

101 HP / 5100 d/d

Maksimum Tork

148 Nm / 4000 d/d

Maksimum Hız

169 km/h

Hızlanma 0-100km/s

*** sn

Ağırlık

1100 kg

Aktarma

Arkadan

Frenler ( ön / arka )

Disk / Kampana

Şanzıman

Manuel

1. Vites

3,65

2. Vites

1,97

3. Vites

1,37

4. Vites

1

5. Vites

0,882

6. Vites

Lastikler

185/70/13

Gövde Tipi

Sedan

iki motorun teknik verileri arada 15 hp lik fark var bu az bir fark degil max hizlarina bakiniz ikiside 170 km motorlari teknik acidan ayni sayilir dayaniklilik bakimindan ford bakidir bu iki aracin hizlari ayni ise konfora bakmak lazim yani arti ve eksilerine klima otomatik vites vs secenekleri doganda yok neden cunku uyduruk araba tempra motor bile uyduruk arab a tamammen uyduruk araba buradan ingiltereye 2 aracla gidip gelecegiz yolda gelirken ikiside nebilim sanziman arizasi veriyor sanzimanlarinin degismesi gerekiyor
    1. dogan kaldi ucakla devam ediyorsunuz
    2. taunus avrupa standartlarinda bir arac oldugu icin hurdaliklardan veya parcacilardan sanzuman bulabiliyoruz yola devam yani

ikinci teori

iki arac yine avrupaya gidiyor ikiside onden kaza yapiyor far panjur tampon radyator degismesi gerekiyor

dogan yine kaldi taunus devam her halde anlatabildim

arac piyasa yapiyormus alici buluyormus bunlar hikaye neden reno 12 tx yani toros ayni modelleri 10 000 11 000 tl arasi hic bir ozelligi rahatligi yok ama avrupa standartlarinda araba renoyu fiyatta gecemiyorki taunuisu nasil gecsin taunusun bu gun 2000 modeli olsaydi eminim 12 000 15 000 tl fiyat araligi olurdu yazmissiniz eski model doganlar bile alici buluyor diye bu arac turkiyede 24 sene uretilmis yan sanayisi cok var bu yuzden alici bulabiliyor
    yani isin ozu dogan uyduruk araba oyle bir araba yok
    ford notor companyde taunusun herseyi mevcut iken
    fiat bu arabayi ben tanimam diyor
    neyi tartisiyorsunuzki
    dogan turkiye sinirlarini asamaz bu mu ogrenmek istediginiz

http://sacramento.ca.used-cars.info/3338-ford-taunus
    http://www.finecars.cc/en/detail/car/44637/index.html?no_cache=1
    http://saskatoon.kijiji.ca/c-cars-vehicles-other-Ford-Taunus-W0QQAdIdZ128880469

http://www.dragtimes.com/Ford-Taunus-Timeslip-17840.html
    http://www.carandclassic.com/car/C72023/
    cardomain.com
    Ford Taunus - View all Ford Taunus at CarDomain
    http://www.cardomain.com/MakeModel/Ford/Taunus

autoadsite.com
    Web Hosting, Reseller Hosting & Domain Names from Heart Internet
    http://autoadsite.com/479_taunus.html,57442_ford_taunus_1_6_petrol_lpg

avrupanin her yerinden ford taunus alabilirtsiniz yukarida bir kac adres verdim dogani arayacam ama nasil arayayim diye kendi kendime sordum bulamadim taunusu taunus olarak aradim avrupanin her kosesinde taunus mevcuttur bunun icin tartismaya gerek yok standard cok onemli standart standart diye konusuyorum standard kaza sirasindaki emniyetle alakalidir avrupali insanini korur olecegi arabaya bindirmez ha olum yokmu tabiki var ama kurallara uymamakta asiri hiz hatali sollama gibi aslinda doani ve taunusu darbe testine sokmak lazim 120 km hizla giderken duz duvara vurdugunda nasil oluyorlar gormek lazim sonuc orada yatiyor

• Selamlar,

Epeyce yayagara kopmus.

Tofasci kardesler, once sunu bilin. 1987 den sonra uretilen, ozamanlar avrupa kasa (veya mersedes kasa) diye tabir edilen Sahin, Dogan, Kartal serisi. Aslinda Fiat 131 yuruyen aksami uzerine oturtulmus Fiat Regata dir. Orjinal regatalar, Onden cekislidir. Bizimkiler arkadan. Ozetle Turkiye icin turetilmis bir aractir.

Gelelim soruyu soran arkadasa. Arkadasim, baban bunca sene Granadaya binmis, bundan sonrada baska bir seye binmez (onune Mercedes, BMW koysanda binmez). Zorlarsan ahini alirsin. Ha illa yeniliyelim konfor falan olsun diyorsan, bulabildigin bir Ford Scopio (kendisi Ford Granda MK3 olur, sizdeki MK1) ya bindir babacigini, sararsa alirsiniz. 5 6 binliradan baslayan fiyatlari var. Icinde yok yok, Klima ABS, sunroof, isitmali koltuk, On arka elektrikli koltuk, elektrikli ayna vs. Parcasi, ustasi, satisi elbetteki Tofaslara gore zor. Anacak bu arabalar, zamaninda lux Mercedes serileri ile rekabet yapmak icin uretildiklerinden fiyat/performans oranlari cok yuksektir.

Eger kolay bakim onarim ariyorsaniz. Ozaman 93 Taunus GTS. Yinede Grandayi tam tutmaz, baban, hastasi ise icine sinmez.

• Kuş grubu arkadaşları kınıyorum ve buraya daha da bakmıyorum nato kafa bilmem ne diye bır soz vardı uyanın diyorum başka bir şey demıyorum cok seviyesızsınız pm falan atmayın ban larım
  • standartlar gerçekten önemli zaten standartlarını gösteren bir link koydum oraya. herşey ortada görmek lazım.

http://www.youtube.com/watch?v=ShQijoCHHIU

linki tekrar koyuyorum.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.