Şimdi Ara

doğan l incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
3.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar günaydın bir süre önce forumda var olan eski araçları test etme furyasına babama ait 1991 model doğan l yi inceleyerek katkıda bulunmak istiyorum.

aracın tarihçesiyle başlayalım; babam arabayı 1998 başında ablasından ikinci el olarak aldı. halamlar da 1991 de sıfır olarak kütahya erbaylar bayisinden almışlardı. halamlar almanya' da ikamet ettiklerinden araba sadece yazları bir ay kullanılıyordu. arabayı biz aldığımızda 18.000 km de idi. 15 yıllık kullanımın ardından araba 64.000 km de. babam sadece ayda bir iki kez çarşıya(3 km) ve senede üç dört kez köye(60 km) gitmekte kullanıyor. ben de 2005-2009 arasında yoğun bir şekilde kullandım. ben kullanmasaydım muhtemelen araç halen elli bin km lerde olurdu.

aracın tasarımı (tamamen şahsi fikrim) çok hoş ve kırmızı renk ile daha şık hale gelmiş. güzel ama apaçi olmayan bir jant ile daha da şık olur. bir de babam benim eserim olan arka tamponu değiştirtse daha iyi olur.

doğan l incelemesi
     doğan l incelemesi doğan l incelemesi doğan l incelemesi doğan l incelemesi

aracın gayet ağır olan kapısını açıp içine oturduğunuzda sizi yüksek bir oturma pozisyonu ile modern araçlarda görülmeyen bir kaput görüntüsü karşılıyor. koltukları yumuşak ama hiç bir şekilde sarmıyor. aracın iç kısmı kapı içindeki kumaş kaplama hariç tamamen sert plastik kaplama dolu. bakımsızlığı nedeniyle kötü görünse de az kullanılmasının etkisiyle yıpranma çok düşük.

doğan l incelemesi
     doğan l incelemesi doğan l incelemesi doğan l incelemesi doğan l incelemesi

sürüş izlenimine gelirsek kamyondan daha ağır direksiyonu ve aşırı kemikli şanzımanı ile aracı hareket ettirmek çok zor. sürüş esnasında en büyük problem frenlerin geç devreye girmesi. onun dışında yumuşak süspansiyon ile keyifli sayılabilecek bir sürüşe sahip. son hızı lpg ile 144. benzinde son hızını bilemiyorum ancak çevremden birçok kişi aşağıya doğru düz yolda 180 km olduğunu iddia ediyorlar.

yakıt tüketimi lpg ile uzun yolda 30 kuruş yakarken şehir içinde 40 kuruşun üzerinde bir yakıt var. sanırım lpg sisteminde bir sorun var. babama ısrarla değiştirelim dememe rağmen para harcamayalım diyor.

aracın eski teknolojiye sahip olduğu her halinden anlaşılıyor. sadece hafta sonları keyif için binilmesi gereken bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aagir -- 13 Eylül 2013; 10:19:45 >

• Gayet güzel bir inceleme olmuş. Nostalji oldu. Elinize sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağlam araba ya bu doğanlar tam taksici arabası bence

güzel yazı olmuş elinize sağlık
  • Çocukluğuma götürdü beni. Amcam da 07 plakalı mavi renk olanından vardı zamanında çok konforlu gelirdi. İncelemeniz de güzel olmuş..
  • böyle eski arabalar orjinal kalınac çok hoşuma gidiyor. İkinci eldede böyle orjinaller talep görüyor zaten. Bence jant fln hiç uğraşmayın sadece 200 tl'ye güzel bir teyp alın bitsin.
  • Güzel inceleme olmuş Arka tamponu düzeltip birde normal teyp takarsanız süper olur.
  • Böyle nadide eserler artık toplanıp müzeye konulmalı, devletimiz tarihine sahip çıksın
    her kullanıcı böyle bilinçli değil, güzelim klasikleri mahvediyorlar, garip jantlar, yazı yapıştırmalar, far-stop değiştirme vb....(bkz. ferrari şahin kapışması)...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sen şimdi doganın vitesleri kemikli mi diyorsun yoksa benim şimdiye kadar gördügüm doganların viteslerinde mi bir sorun var 3.secenek kemikli vites geçisinin ne oldugunu ikimizden biri bilmiyor
  • kardeşim güzel inceleme olmuş gerçekten piyasada hala böyle orjinal doğan var mıdır diyordurdum varmış bana kalırsa jant kalsın öyle birde tüketim fazla lpg nin zamanı gelmiş bi bakım veya değişim şart zaten benzinde yakar o değerleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet0647

Sen şimdi doganın vitesleri kemikli mi diyorsun yoksa benim şimdiye kadar gördügüm doganların viteslerinde mi bir sorun var 3.secenek kemikli vites geçisinin ne oldugunu ikimizden biri bilmiyor

Valla bende oraya takildim doganda kemikli vites yok yani . Her neyse güzel inceleme olmuş eline saglik

• dogan şahin candır

1950 den 1990 yılına kadar doğum tarihi olan,nufus kagıdında tc yazıp da doğana şahine binmedim diyen adam yalan söyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falken34 -- 13 Eylül 2013; 12:47:43 >
  • 1991 "doğan Lüks" bir arkadaşımda vardı..
    evet elektrikli camları bizim renaulta kıyasla lüks sayılabilirdi..

sonra onu satıp 1994 model doğan SüperLüks aldılar..

• Bizde 94 Doğan S vardı. Bu da Süper mi oluyor?

• Elinize sağlık
  • Bu arabayı bozma sakın eğer kullanacaksan biraz daha bozma. Jantları filan değiştirme. Arka stoplar sarı olarak kalsın. Araban orijinal resmen. Ve temz. 180'i gördüğü doğrudur. 90 model Şahini arabamı 1990'dan 2004 Ekim'e kadar kullandım ve aynen böyle orjinaldi. LPG yoktu ama taktırmamıştık. Sakın direksiyonu vs. değiştirme. Arka tamponu yenile ve yola devam et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginkocaman

Böyle nadide eserler artık toplanıp müzeye konulmalı, devletimiz tarihine sahip çıksın
    her kullanıcı böyle bilinçli değil, güzelim klasikleri mahvediyorlar, garip jantlar, yazı yapıştırmalar, far-stop değiştirme vb....(bkz. ferrari şahin kapışması)...

devlet hurda indirimiyle felan sahip çıkıyorda , sahipleri ikiye bölmese
  • Güzel inceleme.
  • şehirdışı çok yakıyor bence
  • Biri anlatsın şu kemikli vites olayını kesin ankaralı biri bulmuştur böyle garip terimler ordan çıkıyor genelde.
  • araba babamın bende palio var. arabanın orjinalliği korunur çünkü babam arabaya para harcamaz.

kemikli vites ifadesini zor geçme manasında kullandım. yanlış söylediysem cahilliğime verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aagir -- 13 Eylül 2013; 16:13:14 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.