Şimdi Ara

.... (928. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
272
Favori
4.339.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 926927928929930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu kombi işi arabalardaki lpg işine benzedi aynı marka aynı model aynı arabaya aynı lgp markası takıyorsun biri 1 lt ile 9 gidiyor öbürü 10-11 km gidiyor...tamamen montaj ve kullanıcıya bağlı desem yerimidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canciger -- 18 Şubat 2012; 18:54:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memint

    quote:

    Orijinalden alıntı: canciger

    1-kombinin hemen yanında bulunan ve kombiye en yakın petek olan mutfakta bulunan peteğe termostik vana uydunmudur ?

    2-hiç kullanmadığım 2x100 cm petek bulunan misafir odasına normal vana takıp tam kapatsam mı yoksa termostatik vana takıp 1 veya 2 yi mi getirmeliyim.

    3-kombiden yaklaşık 10-15 mt arası uzakta bulunan sırasıyla yan yana olan çocuk-oturma-yatak odasına termostatik vana takmaya gerek varmıdır (hem uzaklı hem en az 3 petek sürekli açık kalmalı varsayımından dolayı sordum)

    demirdöküm nitromix 24 kw yoğuşmalı kombi için soruyorum


    Selamlar,
    1. Mutfak diğer alanlara göre sıcak olkuyorsa (muhtemelen öyledir) ve/veya en uzak petekler yeterince ısınmıyorsa, evet mutfak peteğine termostatik vana uygundur.
    2. Hiç kullanmadığınız misafir odasının petekleri tamamen kapalıyken oda sıcaklığı diğer alanlara göre 1-2C'den fazla soğuk oluyorsa, bence peteklere termostatik vana takarak kullanmanızda yarar var. Isınma konforunun bozulmaması yani odalar arasındaki sıcaklık farkının fazla açılmaması, evin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerekir. Aksi halde soğuk oda ile sıcak odalar arasında ısı köprüsü oluşur ve sıcaklık farkı ne kadar çoksa o ölçüde ısı kaçışı olur. Bir yerde, bitişik komşunuzun salonunu yakmaması sizi nasıl olumsuz etkilerse bu da aynı şey. Günlük kullandığınız yaşam alanında aynı sıcaklık için daha fazla gaz tüketirsiniz. Bu yüzden en azından 1 peteğinizi kullanın ve termostatik vana kademesini 3 (20C)yapın.
    3. Termostatik vana; güneş, ocak vb ek ısı kazancı olan veya fazla petek konulmuş veya az ısınması istenen alanlar için uygun çözümdür. Her peteğe takılmasının fiziksel bir açıklaması yok, istenirse konabilir tabi. Ama oda sıcaklığının zaten fazla olmadığı bir odaya konulup örneğin 4.kademeye (24C) ayarlandığında, oda sıcaklığı diyelim 21-22C'yi geçmiyorsa ve bu değer yeterliyse, termostatik vananın herhangi bir işlevi olmayacaktır.
    Kolay gelsin...



    Sen beni dinle hepsine tak ve uzaktakilerin ayar kafasini cikarip kullan,
    memint zaten hicbir seyden anlamaz (saka)
    beni dinle, beni dinle




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: sku

    Merhaba arkadaşlar,

    Buradaki arkadaşların önerisiyle Demirdöküm Nitromix + Demirdöküm Plus vs. şeklinde doğalgaz işimi halletmiştim. Dün gazım açıldı ve servis gelip kombinin ilk kullanımını yaptı. Hem evi ısıtmak hem de test etmek için dünden beri radyatör ve musluk sıcaklığının ikisini de 55 derecede çalıştırıyorum. Sadece üç odanın vanaları açık ve bu odalarda toplam 4 metre radyatör var. Evim Mersin'de 1. katta ve yalıtım yok. Borularım plastik. Altımda da üstümde de şu an kimse yok. Bunlara göre iki soru sormak istiyorum. Yardımcı olabilen olursa sevinirim.

    1- Tüm bir günde yukarıdaki verilere göre 13 metreküp tüketim normal mi?
    2- Banyo yapayım dedim. Banyonun ortasında sıcak suyum birden kesildi ve su soğuk akmaya başladı. Ne yaptıysam tekrar ısıtamadım. Bu neden olmuş olabilir? Normal bir durum mu?

    Şimdiden cevap verecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    ilk 2 gün 13 m3 yakarsın sonra 5-6 lara düşer merak etme, ter.vana koydur, kombin balkonda ise borular, kabini herşeyi izole et,açıkta , MERSİNİ ISITMA...
    BANYONDA termosifon takılı ise veya güneş enerjin var ise, ondan yapmış olabilir, musluk açılınca sadece kombiden mi sıcak su geliyor, musluk açılp kapanınca 8 saniye aç-kapa süresi vardır kombinin bu sürede su sıcak gelmeyebilir.

    Ben de Demirdöküm Nitromix kullanıyorum. İlk kullanımda petekler ve daire içi duvarlar soğuk olduğundan yakıt sarfiyatı yüksek oluyor. Sonra düşüyor ama ben de öyle yarı yarıya bir düşme olmadı malesef. 13 ten 5-6 ya düşmesi demek 6-7 metreküp azalma demek hem de 55 derecede çalışırken ben pek mümkün görmüyorum. İnşallah ben yanılırım. Ama azalacağı kesin en az 10 metreküpe düşer daha da altına düşerse daha da iyi olur tabi. Ben bayramda bir hafta evi yakmadım sonra 45 derece de çalıştırdım yaklaşık 7.5 metrelik peteği.. İlk gün yaklaşık sarfiyatı 18 metreküp iken diğer günler 15 metreküp civarına düştü...

    sadece 4 metrelik peteği yakmak yoguşma tasarrufundan mahrum olmak demektir ki ben de zaten bu kombinin yoğuşmasından pek memnun değilim. Belki benim kombi de sorun var yada tesisatta bilemiyorum ama bu kombi bana pek tasarruflu gelmedi.

    ''Evim Mersin'de 1. katta ve yalıtım yok. Altımda da üstümde de şu an kimse yok.''
    Ev soğuk bir bölgede olsaydı yakıt sarfiyatını; 1. kat olması, yalıtımın bulunmaması, ilk defa yakılması ve altın-üstün boş olması nedeni ile normal karşılayacaktım. Ama Mersin sıcak bir il, günlük gündüz-gece dış sıcaklık kaç bilmiyorum.

    Yalnız şunu söyleyebilirim. Petek sayısını arttırarak en az 7 metrenin üzerine çıkararak ve kombi ısısını da 45- 50 arasına alarak bir deneme yapın bakalım. Yoğuşmalı kombilerde petek sayısının ve uzunluğunun yoğuşmaya daha çok etki ettiği söyleniyor. Bir de 55 ve üzerindeki derecelerde - bina ve tesisat şartlarına göre değişmekle birlikte - yoğuşma yapmadığı söyleniyor.

    Ayrıca banyonun ortasında sıcak suyun birden kesilmesi ve suyun soğuk akmaya başlaması ve tekrar ısınmaması normal değil tabi. Bu durum ben de hiç olmadı biraz geç ısınsa da 5-10 sn sürse de kombinin banyo sıcak suyundan şu an memnunum. Daha önce 45 dereceye ayarlı idi bayağı bir sıcak oluyordu. 40 dereceye aldım. Şimdi gayet iyi ılıştırma gereği duymuyorum.

    Sorunlar devam ederse müşteri hizmetlerinden servisi çağırın. Bakalım onlar ne diyecek...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: saygunes

    DEMİRDÖKÜM NİTROMİX TAM YOĞUŞMALI KOMBİ KULLANIYORUM.

    Bu kombiyi bir kaç araştırmadan sonra öneri üzerine aldım.
    Demirdökümün Vailant ile birleşmesinden sonraki aşamada son teknoloji ile üretilmiş, tam yoğuşmalı, %20 tasarruflu kombi diye almış olmama rağmen malesef hayal kırıklığına uğradım.

    Çorumda ikamet etmekteyim. Genelde gece gündüz hava sıcaklıkları sıfırın altında seyretmekte. Evim dublex; alt kat 3+1 125 metrekare, üst kat ise 50 metrekare. Sadece alt katı (125 metrekarelik alanda 9.7 metre uzunluğundaki peteklerin salon hariç 7.3 metrelik kısmında) yakıyorum. Salonu açık olarak kullandığımda daha fazla yakıt sarfiyatı oluyordu. Tasarruf ederim düşüncesiyle kapattım.

    Üst katta ise 3.5 metrelik petek var. Tüm alt ve üst katın peteklerini (toplamda 13.2 metre) kullandığımda yakıt sarfiyatı o kadar çok oldu ki daha fazla test etmeye cesareti bulamadım. Önce üst katın peteklerini kapattım. Bir müddet sonra alt katın salondaki peteklerini de kapatmak zorunda kaldım. Apartman 1 senelik. Apartmanın dış duvarları cift tuğla arası izocam. Pencereler çift camlı ahşap pencere. Alt daire dolu. Kombi su tesisatı mobil sistem...

    Kombiyi yaklaşık 3 aydır kullanıyorum.
    Kasım, Aralık, Ocak aylarında ortalama olarak en kısık
    35 derecede günlük: 10 metreküp,
    40 derecede günlük: 13 metreküp,
    45 derecede günlük: 16 metreküp,
    55 derecede günlük: 24 metreküp yakıt sarfiyatı var. Ilık havalarda (5-10 derecelik sıcaklıklarda) günlük sadece 1 yada 2 metreküplük düşmeler olabiliyor
    Ki zaten soğuk havalarda en iyi ısınmayı da 45-55 derecede ancak sağlıyoruz. Ve ancak bu derecelerde oda sıcaklıkları 20 derece ve üzerinde oluyor.

    55 derecede aylık sarfiyat 720 metreküp, o da yaklaşık 550 TL tutuyor. Bu birde % 20 tasarruflu hali. Yani demekki bu tasarrufu yapmamış olsa nerdeyse 700 TL lik bir fatura çıkacak karşımıza. Ne yaptı isem faturayı düşüremedim. Ben de çareyi üşümekte buldum. Kaç kere servis çağırdım. Bana tüketimin normal olduğunu söylediler. Sizce bu şartlarda bu tüketimler hem de tam yoğuşmalı kombi için normal midir?

    Ayrıca kombi sık devreye giriyor. Örneğin 45 derece sabit ısıda yanma süresi; zaman içinde değişmekle beraber genelde 4 dk ise, sönme süresi 1 dk oluyor. Kombi ısısını düşürdükçe yanma ve sönme süreleri artarken kombi ısısını yükselttikçe yanma ve sönme süreleri kısalıyor. Bir de kombi söndükten bir müddet sonra ''talk'' sesi ile bar 2 derece oynuyor düşüp çıkıyor. Hafta da bir kere de 1 in altına düşen bar yüzünden az da olsa su basmak zorunda kalıyorum. Bir şey daha dikkatimi çekti kombi ısısını düşürdükçe ya da daha düşük ısılarda çalıştırdıkça bar daha erken düşüyor. Arada kombiden ''çıt tık'' sesleri de geliyor.

    Bunlar da normal midir? Sizlerin kullandığı kombilerde de benzer şeyler oluyor mu?


    ben size bazı olayları anlatayım, kombi normalde hiç ama hiç sönmeden 2. kademede devamlı yanma olmakta normali bu ama bunun için 50 derecede yakman lazım, devreye girip çıkmasında gariplik var, büyük olasılıkla plastik borudan kaynaklanan bir filitre tıkanması olmuş, acil filitreleri temizle, radyatörler termostatik vana olsun, faydası olur merak etme, acil izopan al petek arkalarına,

    su eksilmesi normal bir olay değil, tek tek kollektörlerden kapatarak ve birden bire açarak ibrelerden kontrol et, devrenin bir tanesinde su kaçağı olabilir, bir tesisat 1 yıldan evvel su eksilmesi yapmamalı, kombin 2 yerine 3. kademede çalışıyorsa, peteklerin yetmiyor anlamına gelir, yakıtın normal mormal değil

    ha kombin balkonda altı üstü açık, boruların dışarıya temas ediyorsa zaten %30 kayıp bunlardan oluyor, dediklerimi yap, kazanç olursa Allahtan , değilse nitromix ten olsun...

    holde peteğin yoksa eklettirseniz iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 18 Şubat 2012; 20:23:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: saygunes

    DEMİRDÖKÜM NİTROMİX TAM YOĞUŞMALI KOMBİ KULLANIYORUM.

    Bu kombiyi bir kaç araştırmadan sonra öneri üzerine aldım.
    Demirdökümün Vailant ile birleşmesinden sonraki aşamada son teknoloji ile üretilmiş, tam yoğuşmalı, %20 tasarruflu kombi diye almış olmama rağmen malesef hayal kırıklığına uğradım.

    Çorumda ikamet etmekteyim. Genelde gece gündüz hava sıcaklıkları sıfırın altında seyretmekte. Evim dublex; alt kat 3+1 125 metrekare, üst kat ise 50 metrekare. Sadece alt katı (125 metrekarelik alanda 9.7 metre uzunluğundaki peteklerin salon hariç 7.3 metrelik kısmında) yakıyorum. Salonu açık olarak kullandığımda daha fazla yakıt sarfiyatı oluyordu. Tasarruf ederim düşüncesiyle kapattım.

    Üst katta ise 3.5 metrelik petek var. Tüm alt ve üst katın peteklerini (toplamda 13.2 metre) kullandığımda yakıt sarfiyatı o kadar çok oldu ki daha fazla test etmeye cesareti bulamadım. Önce üst katın peteklerini kapattım. Bir müddet sonra alt katın salondaki peteklerini de kapatmak zorunda kaldım. Apartman 1 senelik. Apartmanın dış duvarları cift tuğla arası izocam. Pencereler çift camlı ahşap pencere. Alt daire dolu. Kombi su tesisatı mobil sistem...

    Kombiyi yaklaşık 3 aydır kullanıyorum.
    Kasım, Aralık, Ocak aylarında ortalama olarak en kısık
    35 derecede günlük: 10 metreküp,
    40 derecede günlük: 13 metreküp,
    45 derecede günlük: 16 metreküp,
    55 derecede günlük: 24 metreküp yakıt sarfiyatı var. Ilık havalarda (5-10 derecelik sıcaklıklarda) günlük sadece 1 yada 2 metreküplük düşmeler olabiliyor
    Ki zaten soğuk havalarda en iyi ısınmayı da 45-55 derecede ancak sağlıyoruz. Ve ancak bu derecelerde oda sıcaklıkları 20 derece ve üzerinde oluyor.

    55 derecede aylık sarfiyat 720 metreküp, o da yaklaşık 550 TL tutuyor. Bu birde % 20 tasarruflu hali. Yani demekki bu tasarrufu yapmamış olsa nerdeyse 700 TL lik bir fatura çıkacak karşımıza. Ne yaptı isem faturayı düşüremedim. Ben de çareyi üşümekte buldum. Kaç kere servis çağırdım. Bana tüketimin normal olduğunu söylediler. Sizce bu şartlarda bu tüketimler hem de tam yoğuşmalı kombi için normal midir?

    Ayrıca kombi sık devreye giriyor. Örneğin 45 derece sabit ısıda yanma süresi; zaman içinde değişmekle beraber genelde 4 dk ise, sönme süresi 1 dk oluyor. Kombi ısısını düşürdükçe yanma ve sönme süreleri artarken kombi ısısını yükselttikçe yanma ve sönme süreleri kısalıyor. Bir de kombi söndükten bir müddet sonra ''talk'' sesi ile bar 2 derece oynuyor düşüp çıkıyor. Hafta da bir kere de 1 in altına düşen bar yüzünden az da olsa su basmak zorunda kalıyorum. Bir şey daha dikkatimi çekti kombi ısısını düşürdükçe ya da daha düşük ısılarda çalıştırdıkça bar daha erken düşüyor. Arada kombiden ''çıt tık'' sesleri de geliyor.

    Bunlar da normal midir? Sizlerin kullandığı kombilerde de benzer şeyler oluyor mu?


    diğer bölümde yazmıştınız

    sanırım nitromix in 24kw olanından kullanıyordunuz

    EVET Nitromix in 24kw olanından kullanıyorum.

    Bir binanın yaltımının çok iyi olması dairenin ısını arttırdığı oranda yakıt sarfiyatını da düşürürü mü? Yoksa yalıtım sadece ısı konforu mu sağlar? Dışarıdan soğuk havanın gelmesini ve içerideki sıcak havanın dışarı kaçmasını... Tabiki sıcak ortamda ısınan su geç soğuyacağı için kombi de geç devreye girer. Bu da yakıt sarfiyatını düşürür. Bunu anladık da bazılarının dediği gibi bina duvarlarının da ısınıncaya kadar yakıta bindirmesinin mantığı nedir? Bunda kastettikleri daire içi ısı mı acaba? Bende oda sıcaklığı örneğin 20 derece iken duvarlar sanki 15 derece gibi biraz soğuk... Bunun yakıt sarfiyatı ile bir ilgisi var mı?

    Bir de termostat kullanımının yalıtım çok iyi ise faydalı olacağı kanısındayım. Çünkü oda sıcaklığı uzun süre belli bir derecede korunacağı için kombi devreye girmeyecektir. Ama yalıtım iyi değilse oda çabuk soğuyacağından kombi de çabuk devreye girecek ve çok çalışacak dolayısı ile termostatın tasarrufa pek bir katkısı bulunmayacaktır.

    Peki yoğuşmalı kombilerde termostat kullanmadığımızda kombinin çalışmasının oda sıcaklığına bağlı değil peteklerdeki su sıcaklığına bağlı olduğunu biliyoruz. Bu durumda odanın az yada çok sıcak olmasının direk sarfiyata bir etkisi yok sanırım. Burda kombinin nerde olduğu, peteklere giden boruların özelliği ve nerelerden geçtiği ve peteklerin özelliği bulunduğu yerin pencere ve duvardan ne kadar etkilendiği önemli sanırım. Dolayısı ile termostat kullanılmayan yoğuşmalı kombilerdeki yakıt sarfiyatında binada dış ve çatı yaltımı olmasından ziyada petek arkalarının izocamla kapatılması ve camlardan soğuk girmemesi daha önem kazanıyor. Yine ayrıca alt katın dolu olması üst katın dolu olmasından daha iyi sanırım. Zira alt kat yakınca ısınan hava üste çıkacak sizin borularınızın geçtiği zemin sıcak olacaktır.

    Konu ile ilgili yorumları bekliyorum...




  • Arkadaşlar bosch ccye bağlı fr10 termostad kullanıyorum.Termostadı devreden çıkarmak için termostada bağlı kabloları çıkartmam yeterli midir? bilgisi olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saygunes

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: saygunes

    DEMİRDÖKÜM NİTROMİX TAM YOĞUŞMALI KOMBİ KULLANIYORUM.

    Bu kombiyi bir kaç araştırmadan sonra öneri üzerine aldım.
    Demirdökümün Vailant ile birleşmesinden sonraki aşamada son teknoloji ile üretilmiş, tam yoğuşmalı, %20 tasarruflu kombi diye almış olmama rağmen malesef hayal kırıklığına uğradım.

    Çorumda ikamet etmekteyim. Genelde gece gündüz hava sıcaklıkları sıfırın altında seyretmekte. Evim dublex; alt kat 3+1 125 metrekare, üst kat ise 50 metrekare. Sadece alt katı (125 metrekarelik alanda 9.7 metre uzunluğundaki peteklerin salon hariç 7.3 metrelik kısmında) yakıyorum. Salonu açık olarak kullandığımda daha fazla yakıt sarfiyatı oluyordu. Tasarruf ederim düşüncesiyle kapattım.

    Üst katta ise 3.5 metrelik petek var. Tüm alt ve üst katın peteklerini (toplamda 13.2 metre) kullandığımda yakıt sarfiyatı o kadar çok oldu ki daha fazla test etmeye cesareti bulamadım. Önce üst katın peteklerini kapattım. Bir müddet sonra alt katın salondaki peteklerini de kapatmak zorunda kaldım. Apartman 1 senelik. Apartmanın dış duvarları cift tuğla arası izocam. Pencereler çift camlı ahşap pencere. Alt daire dolu. Kombi su tesisatı mobil sistem...

    Kombiyi yaklaşık 3 aydır kullanıyorum.
    Kasım, Aralık, Ocak aylarında ortalama olarak en kısık
    35 derecede günlük: 10 metreküp,
    40 derecede günlük: 13 metreküp,
    45 derecede günlük: 16 metreküp,
    55 derecede günlük: 24 metreküp yakıt sarfiyatı var. Ilık havalarda (5-10 derecelik sıcaklıklarda) günlük sadece 1 yada 2 metreküplük düşmeler olabiliyor
    Ki zaten soğuk havalarda en iyi ısınmayı da 45-55 derecede ancak sağlıyoruz. Ve ancak bu derecelerde oda sıcaklıkları 20 derece ve üzerinde oluyor.

    55 derecede aylık sarfiyat 720 metreküp, o da yaklaşık 550 TL tutuyor. Bu birde % 20 tasarruflu hali. Yani demekki bu tasarrufu yapmamış olsa nerdeyse 700 TL lik bir fatura çıkacak karşımıza. Ne yaptı isem faturayı düşüremedim. Ben de çareyi üşümekte buldum. Kaç kere servis çağırdım. Bana tüketimin normal olduğunu söylediler. Sizce bu şartlarda bu tüketimler hem de tam yoğuşmalı kombi için normal midir?

    Ayrıca kombi sık devreye giriyor. Örneğin 45 derece sabit ısıda yanma süresi; zaman içinde değişmekle beraber genelde 4 dk ise, sönme süresi 1 dk oluyor. Kombi ısısını düşürdükçe yanma ve sönme süreleri artarken kombi ısısını yükselttikçe yanma ve sönme süreleri kısalıyor. Bir de kombi söndükten bir müddet sonra ''talk'' sesi ile bar 2 derece oynuyor düşüp çıkıyor. Hafta da bir kere de 1 in altına düşen bar yüzünden az da olsa su basmak zorunda kalıyorum. Bir şey daha dikkatimi çekti kombi ısısını düşürdükçe ya da daha düşük ısılarda çalıştırdıkça bar daha erken düşüyor. Arada kombiden ''çıt tık'' sesleri de geliyor.

    Bunlar da normal midir? Sizlerin kullandığı kombilerde de benzer şeyler oluyor mu?


    diğer bölümde yazmıştınız

    sanırım nitromix in 24kw olanından kullanıyordunuz

    EVET Nitromix in 24kw olanından kullanıyorum.

    Bir binanın yaltımının çok iyi olması dairenin ısını arttırdığı oranda yakıt sarfiyatını da düşürürü mü? Yoksa yalıtım sadece ısı konforu mu sağlar? Dışarıdan soğuk havanın gelmesini ve içerideki sıcak havanın dışarı kaçmasını... Tabiki sıcak ortamda ısınan su geç soğuyacağı için kombi de geç devreye girer. Bu da yakıt sarfiyatını düşürür. Bunu anladık da bazılarının dediği gibi bina duvarlarının da ısınıncaya kadar yakıta bindirmesinin mantığı nedir? Bunda kastettikleri daire içi ısı mı acaba? Bende oda sıcaklığı örneğin 20 derece iken duvarlar sanki 15 derece gibi biraz soğuk... Bunun yakıt sarfiyatı ile bir ilgisi var mı?

    Bir de termostat kullanımının yalıtım çok iyi ise faydalı olacağı kanısındayım. Çünkü oda sıcaklığı uzun süre belli bir derecede korunacağı için kombi devreye girmeyecektir. Ama yalıtım iyi değilse oda çabuk soğuyacağından kombi de çabuk devreye girecek ve çok çalışacak dolayısı ile termostatın tasarrufa pek bir katkısı bulunmayacaktır.

    Peki yoğuşmalı kombilerde termostat kullanmadığımızda kombinin çalışmasının oda sıcaklığına bağlı değil peteklerdeki su sıcaklığına bağlı olduğunu biliyoruz. Bu durumda odanın az yada çok sıcak olmasının direk sarfiyata bir etkisi yok sanırım. Burda kombinin nerde olduğu, peteklere giden boruların özelliği ve nerelerden geçtiği ve peteklerin özelliği bulunduğu yerin pencere ve duvardan ne kadar etkilendiği önemli sanırım. Dolayısı ile termostat kullanılmayan yoğuşmalı kombilerdeki yakıt sarfiyatında binada dış ve çatı yaltımı olmasından ziyada petek arkalarının izocamla kapatılması ve camlardan soğuk girmemesi daha önem kazanıyor. Yine ayrıca alt katın dolu olması üst katın dolu olmasından daha iyi sanırım. Zira alt kat yakınca ısınan hava üste çıkacak sizin borularınızın geçtiği zemin sıcak olacaktır.

    Konu ile ilgili yorumları bekliyorum...




    siz zaten çoğu şeyi öğrenmişsiniz

    yalıtım: hem tasarruf yaptırır hemde konfor sağlar
    bir düzeltme yapmak istiyorum
    ilk mesajda tam yoğuşmalı kombi %20 tasarruflu yazmışsınız

    %20 tasarruflu değil.yüzde 20ye varan tasarruf.gerekli koşullar sağlanmazsa tasarruf %5te bile kalabilir

    tasarruf her zaman %20 civarında olmaz.

    ayrıca tam yoğuşma değil premix yoğuşma daha doğru bir ifade. tam yoğuşma genelde kombi satıcılarının premix ile condense arasında ayırım yapmak için icat ettikleri bir terim
    milletin condense yoğuşmayı küçümsemek için uydurdukları bir argüman

    teoride ve pratikte her iki yoğuma türü arasında %50 fark yok. yani yarı yarıya tasarruf farkı yok. sadece %2-3 fark var o kadar

    o farkı da premix brülör ve modülasyonlu fan yapıyor:ama ne olursa olsun premix teknoloji daha yeni olduğu için tercih edilmeli diyorum

    oda termostatı ile yalıtım arasında doğrudan bir ilgi var. yalıtım olunca (oda termostatı) set edilen sıcaklığa kombi gelir ve kendini kapatır. bu da "tasarruf" yapar

    ayrıca oda termostatı 24 saat kombi açık olan evler için ben önermem.
    çünkü oda termostatında set edilen değere ulaşılınca psikolojik olarak soğuma hissi uyanıyor insanda:yani konfor eksikliği

    yalıtımsız evlerde oda termostatı bazen tüketimi arttırır..

    aslında en ideali yalıtımlı bir ev+bol petek+oda sıcaklığında modülasyon yapabilen bir kombi ve termostatı

    ama nitromix oda sıcaklığında modülasyon yapamıyor.kartının yazılımı bunu desteklemıyor

    onun yerine rölantide çalıştırınca az gaz harcıyor

    ılıman yerlerde zaman ayarlı termostat en ideali. mesela izmir

    ben izmirliyim.izmirde bazen gece sıcaklığı 18c civarında oluyor.uyku halinde bu sıcaklık yetiyor. gece kombi çalışmazsa da olur

    zaman ayarlı bir termostat sayesinde kombi gece en az 7-8saat çalışmıyor bu da tasarruf demektir

    bu söylediğim "çok soğuk" ve "soğuk" günler için geçerli değil ,daha cok kışın normal günlerde ve sonbahar-ilkbaharda (mevsim geçişleri) işe yarıyor

    soğuk günlerde kombi 24 saat (yalıtım varsa) kısık kazan sıcaklığında termostatsız çalışmalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 18 Şubat 2012; 20:57:29 >




  • Arkadaslar selamlar
    Ariston genus premium un AUTO fonksiyonu oda veya dış hava sensörü olmadan bir işe yarıyormu

    Iyi akşamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanungur

    Arkadaslar selamlar
    Ariston genus premium un AUTO fonksiyonu oda veya dış hava sensörü olmadan bir işe yarıyormu

    Iyi akşamlar.

    Hayir. oda termostatini veya dış hava sensörünu devreye alir veya devre disi birakir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canciger

    bu arada bu demirdöküm nitromix için oda termostatı almalımıyım alırsam hangi model nasıl bir şey almalıyım kombiyi lıarken onuda beraber alalım bari (tabi bizim burda termostattı takabilirler mi o şüpheli ama gene de bilgi sahibi olmak lazım)

    demir dökümün fiyatı uygun haftalık programlanabilir bir termostatı var onada bakabilirsin PR 5005 kullanma klavuzuna baktım özellikleri iyi gibi görünüyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canturkkara

    quote:

    Orijinalden alıntı: canciger

    bu arada bu demirdöküm nitromix için oda termostatı almalımıyım alırsam hangi model nasıl bir şey almalıyım kombiyi lıarken onuda beraber alalım bari (tabi bizim burda termostattı takabilirler mi o şüpheli ama gene de bilgi sahibi olmak lazım)

    Almalısın bence siemens rev 24 kablolu,kablosuz 6001 var ondan uzak dur ,alıp çıkaran arkadaşlar oldu,ben en başta general ht 250(servis taktı) onun geriye verdim kendim siemens rev 24 aldım almaya karar verirsen onun içinde sağlam bir web sitesi var yönlendiririm seni.Haftalık programlı.Ben +2,-2 modunda kullanıyorum,kalibrasyon ayarıda var çok fonksiyonlu birşey.Tavsiye ederim.Dört ayak üstüne düşüyorsun canciğer vallahaben bunları tecrübe edene kadar çok zaman ayırıp ince eleyip sık dokudum ne mutlu sana.Maksat arkadaşlara faydamız olsun.
    Nitromix ayarı bende 45 derecede,termostat ayarıda 23,8'de.

    Sevgili canturkkara termostattan memnun olmanıza sevindim. Bende Nitromix almak üzereyim ve termostat için kararsızım, siemens rev 24 benimde almayı düşündüğüm bi termostat, linkini verirseniz sevinirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: intererdem

    quote:

    Orijinalden alıntı: sku

    Merhaba arkadaşlar,

    Buradaki arkadaşların önerisiyle Demirdöküm Nitromix + Demirdöküm Plus vs. şeklinde doğalgaz işimi halletmiştim. Dün gazım açıldı ve servis gelip kombinin ilk kullanımını yaptı. Hem evi ısıtmak hem de test etmek için dünden beri radyatör ve musluk sıcaklığının ikisini de 55 derecede çalıştırıyorum. Sadece üç odanın vanaları açık ve bu odalarda toplam 4 metre radyatör var. Evim Mersin'de 1. katta ve yalıtım yok. Borularım plastik. Altımda da üstümde de şu an kimse yok. Bunlara göre iki soru sormak istiyorum. Yardımcı olabilen olursa sevinirim.

    1- Tüm bir günde yukarıdaki verilere göre 13 metreküp tüketim normal mi?
    2- Banyo yapayım dedim. Banyonun ortasında sıcak suyum birden kesildi ve su soğuk akmaya başladı. Ne yaptıysam tekrar ısıtamadım. Bu neden olmuş olabilir? Normal bir durum mu?

    Şimdiden cevap verecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    Radyatör sıcaklığı 55 çok 50-52 derece yeterli olur.

    Kullanım suyu sıcaklığıda 40-42 derecelerde olsun kombiden fazla sıcak su gelir bunu musluktan ılıştırmaya çalışırsınız kombi de sensör-modülasyon ile suya ihtiyaç kalmadı diye yanmayı keser, onun için suyu suyu ılıştırmadan kullanın. Ayrıca şebeke suyu çok tazyikli yada az tazyikli olmasın orta bir ayarda olsun bu diğer soğuk musluk suyu kullanımları içinde iyi olur.

    Yakıt ilk bir kaç gün ev ısınana kadar böyle olur, rölantiye girdiğinde belli bir seviyeye oturur ama alt ve özellikle üst komşu yoksa korkarım oraları da ısıtırsınız. Buda fazla yaktırır.

    Üst komşu önümüzdeki ay taşınacakmış, bir süre böyle idare edeceğiz artık. Kullanım suyu sıcaklığını 40 dereceye aldım.

    Bu arada gündüz eşim de ben de işyerlerimizde olduğumuzdan evde kimse yok. Gündüz sıcaklığı düşük, akşam eve geldiğimizde yüksek mi tutalım radyatörleri, yoksa hep belirli bir sıcaklıkta sabit mi tutalım?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: sku

    Merhaba arkadaşlar,

    Buradaki arkadaşların önerisiyle Demirdöküm Nitromix + Demirdöküm Plus vs. şeklinde doğalgaz işimi halletmiştim. Dün gazım açıldı ve servis gelip kombinin ilk kullanımını yaptı. Hem evi ısıtmak hem de test etmek için dünden beri radyatör ve musluk sıcaklığının ikisini de 55 derecede çalıştırıyorum. Sadece üç odanın vanaları açık ve bu odalarda toplam 4 metre radyatör var. Evim Mersin'de 1. katta ve yalıtım yok. Borularım plastik. Altımda da üstümde de şu an kimse yok. Bunlara göre iki soru sormak istiyorum. Yardımcı olabilen olursa sevinirim.

    1- Tüm bir günde yukarıdaki verilere göre 13 metreküp tüketim normal mi?
    2- Banyo yapayım dedim. Banyonun ortasında sıcak suyum birden kesildi ve su soğuk akmaya başladı. Ne yaptıysam tekrar ısıtamadım. Bu neden olmuş olabilir? Normal bir durum mu?

    Şimdiden cevap verecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    ilk 2 gün 13 m3 yakarsın sonra 5-6 lara düşer merak etme, ter.vana koydur, kombin balkonda ise borular, kabini herşeyi izole et,açıkta , MERSİNİ ISITMA...
    BANYONDA termosifon takılı ise veya güneş enerjin var ise, ondan yapmış olabilir, musluk açılınca sadece kombiden mi sıcak su geliyor, musluk açılp kapanınca 8 saniye aç-kapa süresi vardır kombinin bu sürede su sıcak gelmeyebilir.

    4 odanın 3'ünde E.C.A. termostatik vana var zaten. Kombim mutfakta, mutfak dolabının içinde. Banyomda termosifon vs herhangi bir şey yok, doğalgaz olduğundan dolayı güneş enerjisi de taktırmadım şimdilik. Yani sıcak su sadece kombiden geliyor. Musluğu aç kapa yapmadan, örneğin banyoya banyo yapma amaçlı girdiğimde yani su sürekli akarken 10-15dk sonra su soğumaya başlıyor. (Bu durum 2-3 defa oldu.) Ve uzun bir süre, yaklaşık 10dk lmusluklardan sıcak su gelmiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: saygunes

    quote:

    Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: sku

    Merhaba arkadaşlar,

    Buradaki arkadaşların önerisiyle Demirdöküm Nitromix + Demirdöküm Plus vs. şeklinde doğalgaz işimi halletmiştim. Dün gazım açıldı ve servis gelip kombinin ilk kullanımını yaptı. Hem evi ısıtmak hem de test etmek için dünden beri radyatör ve musluk sıcaklığının ikisini de 55 derecede çalıştırıyorum. Sadece üç odanın vanaları açık ve bu odalarda toplam 4 metre radyatör var. Evim Mersin'de 1. katta ve yalıtım yok. Borularım plastik. Altımda da üstümde de şu an kimse yok. Bunlara göre iki soru sormak istiyorum. Yardımcı olabilen olursa sevinirim.

    1- Tüm bir günde yukarıdaki verilere göre 13 metreküp tüketim normal mi?
    2- Banyo yapayım dedim. Banyonun ortasında sıcak suyum birden kesildi ve su soğuk akmaya başladı. Ne yaptıysam tekrar ısıtamadım. Bu neden olmuş olabilir? Normal bir durum mu?

    Şimdiden cevap verecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    ilk 2 gün 13 m3 yakarsın sonra 5-6 lara düşer merak etme, ter.vana koydur, kombin balkonda ise borular, kabini herşeyi izole et,açıkta , MERSİNİ ISITMA...
    BANYONDA termosifon takılı ise veya güneş enerjin var ise, ondan yapmış olabilir, musluk açılınca sadece kombiden mi sıcak su geliyor, musluk açılp kapanınca 8 saniye aç-kapa süresi vardır kombinin bu sürede su sıcak gelmeyebilir.

    Ben de Demirdöküm Nitromix kullanıyorum. İlk kullanımda petekler ve daire içi duvarlar soğuk olduğundan yakıt sarfiyatı yüksek oluyor. Sonra düşüyor ama ben de öyle yarı yarıya bir düşme olmadı malesef. 13 ten 5-6 ya düşmesi demek 6-7 metreküp azalma demek hem de 55 derecede çalışırken ben pek mümkün görmüyorum. İnşallah ben yanılırım. Ama azalacağı kesin en az 10 metreküpe düşer daha da altına düşerse daha da iyi olur tabi. Ben bayramda bir hafta evi yakmadım sonra 45 derece de çalıştırdım yaklaşık 7.5 metrelik peteği.. İlk gün yaklaşık sarfiyatı 18 metreküp iken diğer günler 15 metreküp civarına düştü...

    sadece 4 metrelik peteği yakmak yoguşma tasarrufundan mahrum olmak demektir ki ben de zaten bu kombinin yoğuşmasından pek memnun değilim. Belki benim kombi de sorun var yada tesisatta bilemiyorum ama bu kombi bana pek tasarruflu gelmedi.

    ''Evim Mersin'de 1. katta ve yalıtım yok. Altımda da üstümde de şu an kimse yok.''
    Ev soğuk bir bölgede olsaydı yakıt sarfiyatını; 1. kat olması, yalıtımın bulunmaması, ilk defa yakılması ve altın-üstün boş olması nedeni ile normal karşılayacaktım. Ama Mersin sıcak bir il, günlük gündüz-gece dış sıcaklık kaç bilmiyorum.

    Yalnız şunu söyleyebilirim. Petek sayısını arttırarak en az 7 metrenin üzerine çıkararak ve kombi ısısını da 45- 50 arasına alarak bir deneme yapın bakalım. Yoğuşmalı kombilerde petek sayısının ve uzunluğunun yoğuşmaya daha çok etki ettiği söyleniyor. Bir de 55 ve üzerindeki derecelerde - bina ve tesisat şartlarına göre değişmekle birlikte - yoğuşma yapmadığı söyleniyor.

    Ayrıca banyonun ortasında sıcak suyun birden kesilmesi ve suyun soğuk akmaya başlaması ve tekrar ısınmaması normal değil tabi. Bu durum ben de hiç olmadı biraz geç ısınsa da 5-10 sn sürse de kombinin banyo sıcak suyundan şu an memnunum. Daha önce 45 dereceye ayarlı idi bayağı bir sıcak oluyordu. 40 dereceye aldım. Şimdi gayet iyi ılıştırma gereği duymuyorum.

    Sorunlar devam ederse müşteri hizmetlerinden servisi çağırın. Bakalım onlar ne diyecek...

    Petek sayısını maksimuma çıkarsam bile malesef petek uzunluğum 7 metreye ulaşmıyor, toplam 6,5 metre. Bahsettiğiniz ısı düşürmeyi birkaç gün geçirip, yani duvarları iyice ısıttıktan sonra yapmayı düşünüyorum. Kullanım suyu sıcaklığını da 40 dereceye getirdim bugün. Sıcak suyun birden kesilmesi çok ciddi bir sıkıntı, bir daha olduğu taktirde servisi direk çağırmayı düşünüyorum. Öyle bir şey olursa servisin verdiği cevabı burada da paylaşırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fedolo

    quote:

    Orijinalden alıntı: canturkkara

    quote:

    Orijinalden alıntı: canciger

    bu arada bu demirdöküm nitromix için oda termostatı almalımıyım alırsam hangi model nasıl bir şey almalıyım kombiyi lıarken onuda beraber alalım bari (tabi bizim burda termostattı takabilirler mi o şüpheli ama gene de bilgi sahibi olmak lazım)

    Almalısın bence siemens rev 24 kablolu,kablosuz 6001 var ondan uzak dur ,alıp çıkaran arkadaşlar oldu,ben en başta general ht 250(servis taktı) onun geriye verdim kendim siemens rev 24 aldım almaya karar verirsen onun içinde sağlam bir web sitesi var yönlendiririm seni.Haftalık programlı.Ben +2,-2 modunda kullanıyorum,kalibrasyon ayarıda var çok fonksiyonlu birşey.Tavsiye ederim.Dört ayak üstüne düşüyorsun canciğer vallahaben bunları tecrübe edene kadar çok zaman ayırıp ince eleyip sık dokudum ne mutlu sana.Maksat arkadaşlara faydamız olsun.
    Nitromix ayarı bende 45 derecede,termostat ayarıda 23,8'de.

    Sevgili canturkkara termostattan memnun olmanıza sevindim. Bende Nitromix almak üzereyim ve termostat için kararsızım, siemens rev 24 benimde almayı düşündüğüm bi termostat, linkini verirseniz sevinirim.

    http://www.totaline.com.tr/iletisim.asp
    çiğdem hanımla görüşürsünüz sağolsun bana yardımcı oldu sorunsuz sitedir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sku

    quote:

    Orijinalden alıntı: intererdem

    quote:

    Orijinalden alıntı: sku

    Merhaba arkadaşlar,

    Buradaki arkadaşların önerisiyle Demirdöküm Nitromix + Demirdöküm Plus vs. şeklinde doğalgaz işimi halletmiştim. Dün gazım açıldı ve servis gelip kombinin ilk kullanımını yaptı. Hem evi ısıtmak hem de test etmek için dünden beri radyatör ve musluk sıcaklığının ikisini de 55 derecede çalıştırıyorum. Sadece üç odanın vanaları açık ve bu odalarda toplam 4 metre radyatör var. Evim Mersin'de 1. katta ve yalıtım yok. Borularım plastik. Altımda da üstümde de şu an kimse yok. Bunlara göre iki soru sormak istiyorum. Yardımcı olabilen olursa sevinirim.

    1- Tüm bir günde yukarıdaki verilere göre 13 metreküp tüketim normal mi?
    2- Banyo yapayım dedim. Banyonun ortasında sıcak suyum birden kesildi ve su soğuk akmaya başladı. Ne yaptıysam tekrar ısıtamadım. Bu neden olmuş olabilir? Normal bir durum mu?

    Şimdiden cevap verecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    Radyatör sıcaklığı 55 çok 50-52 derece yeterli olur.

    Kullanım suyu sıcaklığıda 40-42 derecelerde olsun kombiden fazla sıcak su gelir bunu musluktan ılıştırmaya çalışırsınız kombi de sensör-modülasyon ile suya ihtiyaç kalmadı diye yanmayı keser, onun için suyu suyu ılıştırmadan kullanın. Ayrıca şebeke suyu çok tazyikli yada az tazyikli olmasın orta bir ayarda olsun bu diğer soğuk musluk suyu kullanımları içinde iyi olur.

    Yakıt ilk bir kaç gün ev ısınana kadar böyle olur, rölantiye girdiğinde belli bir seviyeye oturur ama alt ve özellikle üst komşu yoksa korkarım oraları da ısıtırsınız. Buda fazla yaktırır.

    Üst komşu önümüzdeki ay taşınacakmış, bir süre böyle idare edeceğiz artık. Kullanım suyu sıcaklığını 40 dereceye aldım.

    Bu arada gündüz eşim de ben de işyerlerimizde olduğumuzdan evde kimse yok. Gündüz sıcaklığı düşük, akşam eve geldiğimizde yüksek mi tutalım radyatörleri, yoksa hep belirli bir sıcaklıkta sabit mi tutalım?

    deneme yanılmayla 1 günde kaç m3 yaktığını daha iyi tespit edersin en fazla işe giderken 2 derece düşür derim fazlası zarar yazar bence daha önceki sayfalarda bunla ilgili tespit yapan bir iki arkadaş 22 dereceden 18 dereceye düşürmüştü galiba ,kardan çok zarar etmişti




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sku

    quote:

    Orijinalden alıntı: intererdem

    quote:

    Orijinalden alıntı: sku

    Merhaba arkadaşlar,

    Buradaki arkadaşların önerisiyle Demirdöküm Nitromix + Demirdöküm Plus vs. şeklinde doğalgaz işimi halletmiştim. Dün gazım açıldı ve servis gelip kombinin ilk kullanımını yaptı. Hem evi ısıtmak hem de test etmek için dünden beri radyatör ve musluk sıcaklığının ikisini de 55 derecede çalıştırıyorum. Sadece üç odanın vanaları açık ve bu odalarda toplam 4 metre radyatör var. Evim Mersin'de 1. katta ve yalıtım yok. Borularım plastik. Altımda da üstümde de şu an kimse yok. Bunlara göre iki soru sormak istiyorum. Yardımcı olabilen olursa sevinirim.

    1- Tüm bir günde yukarıdaki verilere göre 13 metreküp tüketim normal mi?
    2- Banyo yapayım dedim. Banyonun ortasında sıcak suyum birden kesildi ve su soğuk akmaya başladı. Ne yaptıysam tekrar ısıtamadım. Bu neden olmuş olabilir? Normal bir durum mu?

    Şimdiden cevap verecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    Radyatör sıcaklığı 55 çok 50-52 derece yeterli olur.

    Kullanım suyu sıcaklığıda 40-42 derecelerde olsun kombiden fazla sıcak su gelir bunu musluktan ılıştırmaya çalışırsınız kombi de sensör-modülasyon ile suya ihtiyaç kalmadı diye yanmayı keser, onun için suyu suyu ılıştırmadan kullanın. Ayrıca şebeke suyu çok tazyikli yada az tazyikli olmasın orta bir ayarda olsun bu diğer soğuk musluk suyu kullanımları içinde iyi olur.

    Yakıt ilk bir kaç gün ev ısınana kadar böyle olur, rölantiye girdiğinde belli bir seviyeye oturur ama alt ve özellikle üst komşu yoksa korkarım oraları da ısıtırsınız. Buda fazla yaktırır.

    Üst komşu önümüzdeki ay taşınacakmış, bir süre böyle idare edeceğiz artık. Kullanım suyu sıcaklığını 40 dereceye aldım.

    Bu arada gündüz eşim de ben de işyerlerimizde olduğumuzdan evde kimse yok. Gündüz sıcaklığı düşük, akşam eve geldiğimizde yüksek mi tutalım radyatörleri, yoksa hep belirli bir sıcaklıkta sabit mi tutalım?

    Gündüz evi soğutmayacak şekilde 40-45 derece arasına düşürürseniz az da olsa tasarruf sağlar ev ılık bir ortam da bekler eve gelince 50 ye alırsınız..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sku

    quote:

    Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: sku

    Merhaba arkadaşlar,

    Buradaki arkadaşların önerisiyle Demirdöküm Nitromix + Demirdöküm Plus vs. şeklinde doğalgaz işimi halletmiştim. Dün gazım açıldı ve servis gelip kombinin ilk kullanımını yaptı. Hem evi ısıtmak hem de test etmek için dünden beri radyatör ve musluk sıcaklığının ikisini de 55 derecede çalıştırıyorum. Sadece üç odanın vanaları açık ve bu odalarda toplam 4 metre radyatör var. Evim Mersin'de 1. katta ve yalıtım yok. Borularım plastik. Altımda da üstümde de şu an kimse yok. Bunlara göre iki soru sormak istiyorum. Yardımcı olabilen olursa sevinirim.

    1- Tüm bir günde yukarıdaki verilere göre 13 metreküp tüketim normal mi?
    2- Banyo yapayım dedim. Banyonun ortasında sıcak suyum birden kesildi ve su soğuk akmaya başladı. Ne yaptıysam tekrar ısıtamadım. Bu neden olmuş olabilir? Normal bir durum mu?

    Şimdiden cevap verecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    ilk 2 gün 13 m3 yakarsın sonra 5-6 lara düşer merak etme, ter.vana koydur, kombin balkonda ise borular, kabini herşeyi izole et,açıkta , MERSİNİ ISITMA...
    BANYONDA termosifon takılı ise veya güneş enerjin var ise, ondan yapmış olabilir, musluk açılınca sadece kombiden mi sıcak su geliyor, musluk açılp kapanınca 8 saniye aç-kapa süresi vardır kombinin bu sürede su sıcak gelmeyebilir.

    4 odanın 3'ünde E.C.A. termostatik vana var zaten. Kombim mutfakta, mutfak dolabının içinde. Banyomda termosifon vs herhangi bir şey yok, doğalgaz olduğundan dolayı güneş enerjisi de taktırmadım şimdilik. Yani sıcak su sadece kombiden geliyor. Musluğu aç kapa yapmadan, örneğin banyoya banyo yapma amaçlı girdiğimde yani su sürekli akarken 10-15dk sonra su soğumaya başlıyor. (Bu durum 2-3 defa oldu.) Ve uzun bir süre, yaklaşık 10dk lmusluklardan sıcak su gelmiyor.

    Banyodaki bataryanın duş başlığı ayarlanabilir cinstenmi.
    Bendede aynı sorun olmuştu, normal duş başlığı takınca sıcak su normale döndü. Ayarlanabilir başlıklardan kaynaklanan basınç oynamaları nedeniyle kombi ısıtmayı kesebiliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykayan

    Arkadaşlar bosch ccye bağlı fr10 termostad kullanıyorum.Termostadı devreden çıkarmak için termostada bağlı kabloları çıkartmam yeterli midir? bilgisi olan var mı?

    Neden devreden çıkartmak istiyorsunuz?
  • yoğuşmalı kombimin bacaası aşağı doğru biraz eğimli bu eğimi düzelte bilmem içim baca dirseğini 1 cm kadar kısalttırmam gerekiyor öğrenmek istediğim kombi bacaları standart olduğundan bu bacayı 1 cm kestirme şansım var mı kestirtile bilirmi
  • 
Sayfa: önceki 926927928929930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.