Şimdi Ara

.... (627. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41.239
Cevap
272
Favori
4.339.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 625626627628629
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yalovali77

merhaba yalovada dublex bir ev satın aldım henüz inşaat halinde.. mobil sistem döşemelerini istedim

ev ısı yalıtımlı ve güney doğu cephesi

alt kat; salon 33m oda 18m oda 13m banyo 4m mutfak 14m antre 10m
    üst kat, salon 27m oda 18m banyo 9m

1)mobil sistem gerekli miydi ( vazgeçebilirim hala)
    2petek ölçüleri nasıl olmalı ( ben 19m gibi düşündüm biraz abartmış olabilirim)
    3 kombiyi baymak brötje novadense extra 330 düşünüyorum ( 19 metre petek olursa yeter mi?

şimdiden teşekkürler.. döşeme işi perşembe günü başlayacak
    yardımcı olursanız sevinirim..

alt kat; salon 33m 2.60 mt
    oda 18m - 1.40 mt
    oda 13m 1 mt
    banyo 4m - 0.50 mt petek yada 1 mt havlupan
    mutfak 14m - 1.20
    antre 10m - 1 mt
    üst kat, salon 27m - 2.40 mt
    oda 18m - 1.40 mt
    banyo 9m 1mt petek yada havlupan havlupan metrajı daha fazla olabilir.

Toplamda 12 mt gibi bir petek metrajı çıkıyor sizin hesabınız epeyce şaşmış ben fazla bile yazdım daha fazlasına gerek yok. Üstelik bu işi nasıl hesapladınız bir mühendislik hizmeti aldınızmı bu işi çoğu firma ücretsiz yapıyor siz kendiniz bu işlerden anlamııyorsanız kendi kendinize sistem oluşturmaya çalışmayın. konutunuzun ısı hesabı yapılsın yerinde görülsün ve bir değer tespit edilsin ben ortalama birşeyler yazdım. Mühendislik hizmeti almanızı tavsiye ederim yerinde tespit çok daha doğru olacaktır.

Eğer yanlış hatırlamıyorsam bu cihaz 32 kw sizin toplam alanınız 150 m2 kare gibi bu alana 28 kw cihaz bile fazla gelir dediğim gibi öncelikle tespit yaptırın belli 26 kw ürün yeterli gelebilir boşuna yüksek kapasite cihaz almamış olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 12 Eylül 2011; 23:31:24 >

• vaillanttan uzak durun illa alacaksanız kasko yaptırmayın paranız benim gibi boşa gitmesin şimdi para peşinde koşıyorum 3yıl önce 1400 kasko bedeli aldı ben onlara borçlu olsam faiz alırlar bize gelince aynı para iade edilir tabi edilirse
  • quote:

Orijinalden alıntı: mortahisar

vaillanttan uzak durun illa alacaksanız kasko yaptırmayın paranız benim gibi boşa gitmesin şimdi para peşinde koşıyorum 3yıl önce 1400 kasko bedeli aldı ben onlara borçlu olsam faiz alırlar bize gelince aynı para iade edilir tabi edilirse

Kombi kaskosu nedir biraz anlatırmısınız gerçekten ilk defa duymuş olacağım.
  • ek bakım sözleşmesi adı altında kasko yapıyorlarmış bu benim aldığım 2008 yılındaki kombi ecoplus vailant için 1400 tl kasko bedeli cihaz 1000 euro+kdv ayrıca gelen tekniker bu kombiler yoğuşmalı her yıl içindeki filtrelerin değişmesi gerekiyor yoksa zehirlenirsiniz gibi bir çok yalan atttı bizi kekledi 2 gün önce ilk kez bakım yapıldı bir toz silinip gaz ayarı yapıldı kapatıldı hepsi bu dedim evet dedi bakım sözleşmesi yaparken böyle söylendi dedim abi yalan söylemiş yok öyle bişey dedi vaillanttan uzak durun servis berbat
  • quote:

ek bakım sözleşmesi adı altında kasko yapıyorlarmış bu benim aldığım 2008 yılındaki kombi ecoplus vailant için 1400 tl kasko bedeli cihaz 1000 euro+kdv ayrıca gelen tekniker bu kombiler yoğuşmalı her yıl içindeki filtrelerin değişmesi gerekiyor yoksa zehirlenirsiniz gibi bir çok yalan atttı bizi kekledi 2 gün önce ilk kez bakım yapıldı bir toz silinip gaz ayarı yapıldı kapatıldı hepsi bu dedim evet dedi bakım sözleşmesi yaparken böyle söylendi dedim abi yalan söylemiş yok öyle bişey dedi vaillanttan uzak durun servis berbat

İyide nerdeyse kombi fiyatı kadar parayı nasıl kasko adı altında ödersiniz düşünebiliyormusunuz hergün trafikte arıza riski kaza riski olan 30 bin tl lik araştan bile o kadar kasko ücreti almıyorlar. Siz kimle muhatap oldunuz vaillant bayiimi yetkili servismi eğer sizin tabirinizle sizi kekleyen bayii ise vaillant genel merkezi bilgilendirin durumu izah edin yanıltıldığnızı beyan edin belkide bu konuda en hassas firmalardan biridir sizin zararı tazmin edermi bilmem ama eğer art niyet gerçekten oluşmuşsa o bayiye bir daha cihaz sattırmazlar ondan adım gibi eminim.

Ortalık bu anlamda benzer bir sürü dolandırıcı ile dolu bu nedenle bizde hiçbir amaç gözetmeden burda elimizden geldiğince uyarımızı yapmaya çalışıyoruz. Sizin durumunuz kötü olmuş ama vaillant kullanıp aynı şeyleri yaşamayan bir çok kişide olabilir bence genellememek lazım.

• ah kafam marka takıntısı ve forumda okuduğum kadarıyla vailant verilen para türk ekonomisine benim tarafımdan vurulmuş bir tokattır
  • bayi değil 2008 yılında oldu garanti onaylamak için gelen tekniker tabi ağzında kırkta yalanla beni kandırdı bende tabi zehirlenmeyelim diye korktum şimdi komşum dogalgaz tesisat döşen birisi bana nasıl kızıyor sen nasıl verdin bu parayı diye millet hala vaillant diyor kardeşim uzak durun gidin türk malı alın bozulunca az para ödedim diyip çöpe atın yenisini alın zaten 10 yıl içinde bozulan kombi sayısı %5 geçmez komşumun bana ilettiği bilgi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Egé

quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

Orijinalden alıntı: sizankan

güzel kardeslerim vaiilant markadır türkiyede aynı sekilde vaiilant gurubun adı altında markalar vardır..mesala demir dömkümün %70 hissesi vaiiallant gurubundur.sen hiç duydummu vaiilat bayilerinin demir döküm verelim sana oda vaiilantın ürünü diye..bunlar rakip markaların palavrasıdır unutmayalım alman malı olupta almanyada üretilen tek marka vaillanttır.vaillant guruba ait bi alt segmenti proterm vardır.oda vaillantındır ama çekostavakyada üretilir..130 yıl önce kombiyi mucid eden bu markanın parayamı ihtiyacı varda malzeme ve işçilikten çalsın,türkiye özel üritim konusuna gelince mesala bazı ülkelerde 1+1 evler türkiyede hiç duydunuzmu 12000 kcal lik kombi olduğunu yoktur.vaiilantta mesala fransaya özel kombi üretir içindeki pompası değisşir sadece esanjörü küçültülür.türkiye ye özel üretim olayı budur.17000 cihaz üretilir en aşağa buda 20.000 altında sadece vaillantta vardır..türkiyeye ve diğer ülkelere özel üretim olayı budur.kesinlikle kalitede değişiklik yoktur yoktur...

hay ağzına sağlık verdiğin bilgiyle acayip rahatladım bizde bu yaz doğalgaza geçtik ve bu asılsız söylentiler olduğu halde çekinerekte olsa Vaillant turboTEC Plus VUW 242-5 Hermetik kombi aldım çokta memnunum tekrar teşekkürler

Aldığınız kombi iyi bir kombi ama fiyatı Eca Confeo Premix, Bosch Classic Condense gibi tam yoğuşmalı premix kombi fiyatlarıyla aynı. Bu nedenle de burada kimse bunu öneremiyor. Fiyat performans olarak tercih edilebilir bir kombi değil.
    Yoğuşmalı cihaz parası vererek almanız sizin için sorun değilse kalitesine kimse birşey demez. 2. sorununuz şu olacak. Belki de başlamışsınızdır bu sorunla uğraşmaya.. Vaillant genel merkez tarafından sık sık defalarca aranacaksınız ve 2 yıl olan garantiyi 400 TL civarında bir ücretle 2 yıl daha uzatalım diyecekler. Bir süre sonra dayanamayacak ve 2 yıl ek garantiyi alacaksınız. 2 + 2 = 4 yıl garantiniz olacak. Yaklaşık 1 yıl sonra yani daha garantinizin 1. yılı dolmadan ve 3 yıl daha garantiniz varken tekrar defalarca aramaya başlayacaklar. +2 yıl daha garanti yapmak için. Siz yok olmaz deseniz de onlar bıkmadan usanmadan defalarca arayacak. Aynı durumu bir arkadaşım yaşadı. En sonunda ben evden taşındım şimdiki evimde X marka kombi var, artık beni aramayın dedi. Yine sonuç alamayınca tel. numarasını kullanmadığı bir hattın numarasını verip değiştirerek kurtulabildi veya öyle olduğunu sanıyor.

şunu diyeyim 8 ay oldu ilk kombiyi açıp bilgi için geldi servis ve sadece isterseniz garantiyi uzatabilirsiniz dedi bende olur dadim, yani abartılı ısrar yoktu. halada arayan yok bence o arkadaşınıza denk gelmiş yılışık bir servis bölgesi. arttı servisi gayet kibar henüz sorun yaşamadım ilerde ne olur bilemem ama ararlarsa dediğiniz gibi kibarca red ederim teli falan değiştirip abartmaya gerek yok yinede teşekkürler bilgi için.
    NOT: kombiyi 8 ay önce 1800 e aldım yoğuşmalısı 2300 civarıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 12 Eylül 2011; 23:57:28 >

• Sayın Yeniçeri ve diğer üstadlara bir sorum olacaktı?
    Ariston genus hermetik kombim var. 1 Ağustos ta taktırdım. Oda termostadı yok. ben ısrarla oda termostadı istedğiğm halde kombinin modülasyonlu olduğunu oda termostadına gerek olmadığını söylediler. Benim için odaların sıcaklığının önemli olduğunu, bana suyun sıcaklığı değilde oda sıcaklıkları önemli dedim ama dinletemedim.
    Çalışan bir aileyiz gündüz evde kimse yok. Akşam eve geldiğimde evin sıcak olmasını, sabah akşam aralığında ise minimum yanmasını istiyorum
    Hangi termostadı almam gerekiyor?
    Ve bu kombiyi kullanan arkadaşların olumlu yada olumsuz yorumlarını bekliyorum.
    Teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

Orijinalden alıntı: mrtxpp

yoguşmali kombi verimliliği ek olarak % 5 dir......
    geniş alanlarda işyerlerinde.......
    düşük derecede ısıtma gereken geniş alanlarda performanslı olacaktır..... ( makine müh ... bilgisidir..))

yoğuşmalı kombilerin verimliliği ortalama %15tir. şartlar iyi olursa %20ye çıkabilir
    bunlar ortalama sayılardır.

ki kombilerin broşürlerinde gerçek dışı olarak %35lere varan tasarruflar yazar

%5i neye göre değerlendiriyorsunuz. m2 ye göre mi? petek boyuna göre mi?
    kullanıcılar kombi alırken 2000lirayı 3000lirayı %5 için mi verıyorlar sanıyorsunuz

evet yanlış bilgilendirme mevcuttur...

1 - normal bir kombi verimliliği %90- 93 ise,,, % 100 verimli hiçbir yakıt olamaz buda realite ve fizik kanunudur...

bu % 5 i söylerken , dayanak : dünya fizik 3 sü , makina mühendisi...... üstelik uzmanlık alanı ısı dersem yeterli, olurmu..

zaten şunu anlatmaya çalışıyom okadar çok parayı verirken % 5 le karşılığını alabilecekmisiniz... asıl soruda bu zaten.....

kaldıki: 7 sene üzerinden hesaplayın
    yoguşmanın mantığı: bacadan kaybolan sıcak gazlar ısı kaybını engellemek için o bölgeye yüzey geniş su devirdayım ve panel mekanizması koymaktan başka birşey olamaz.. bu noktada, normal bir kombide takriben maksimum % 10 ısı kaybı olduğu göz önüne alınırsa, yoguşmalılarda da % 98 olacagını varsayarsak , siz düşünün gerisini........ yani % 15 -20 fark olması nekadar mantıklı olabilir ki bu durumda...
    % 20 fark varlığını kabul etmek için her iki çihazın verimliliklerini yan yana yazmanız gerekir..
    ben yan yana yazıyor ve gerekçelerini açıklıyorum... % 93- % 98 fark da ancak % 5 eder..

siz yanına % 108 derseniz .. fizik kuralllarına aykırı enerjinin vardan yok olduğunumu söylüyorsunuz derim....:)
    daha mantıklı bir rakam koyun derim ortaya... % 100 ün altında olan her rakamı makul kabul ederim....

• quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

quote:

Orijinalden alıntı: yalovali77

merhaba yalovada dublex bir ev satın aldım henüz inşaat halinde.. mobil sistem döşemelerini istedim

ev ısı yalıtımlı ve güney doğu cephesi

alt kat; salon 33m oda 18m oda 13m banyo 4m mutfak 14m antre 10m
    üst kat, salon 27m oda 18m banyo 9m

1)mobil sistem gerekli miydi ( vazgeçebilirim hala)
    2petek ölçüleri nasıl olmalı ( ben 19m gibi düşündüm biraz abartmış olabilirim)
    3 kombiyi baymak brötje novadense extra 330 düşünüyorum ( 19 metre petek olursa yeter mi?

şimdiden teşekkürler.. döşeme işi perşembe günü başlayacak
    yardımcı olursanız sevinirim..

alt kat; salon 33m 2.60 mt
    oda 18m - 1.40 mt
    oda 13m 1 mt
    banyo 4m - 0.50 mt petek yada 1 mt havlupan
    mutfak 14m - 1.20
    antre 10m - 1 mt
    üst kat, salon 27m - 2.40 mt
    oda 18m - 1.40 mt
    banyo 9m 1mt petek yada havlupan havlupan metrajı daha fazla olabilir.

Toplamda 12 mt gibi bir petek metrajı çıkıyor sizin hesabınız epeyce şaşmış ben fazla bile yazdım daha fazlasına gerek yok. Üstelik bu işi nasıl hesapladınız bir mühendislik hizmeti aldınızmı bu işi çoğu firma ücretsiz yapıyor siz kendiniz bu işlerden anlamııyorsanız kendi kendinize sistem oluşturmaya çalışmayın. konutunuzun ısı hesabı yapılsın yerinde görülsün ve bir değer tespit edilsin ben ortalama birşeyler yazdım. Mühendislik hizmeti almanızı tavsiye ederim yerinde tespit çok daha doğru olacaktır.

Eğer yanlış hatırlamıyorsam bu cihaz 32 kw sizin toplam alanınız 150 m2 kare gibi bu alana 28 kw cihaz bile fazla gelir dediğim gibi öncelikle tespit yaptırın belli 26 kw ürün yeterli gelebilir boşuna yüksek kapasite cihaz almamış olursunuz.

sayın yeniçeri öncelikle teşekkür ederim
    ben hesap yaparken odaların m2 sinin %10 u + yoğuşmalı kombi alacağım için bununda %15 fazlası gibi hesaplamıştım
    yanlış biliyorsam lütfen düzeltin ama peteklerin fazla olmasının bir zararı yok diye biliyorum
    yazdığım kombi 32 kv dir doğru
    dublex olduğu için güçlü olsun istedim bunun bir zararı olur mu?

bir de mobil sistem için düşüncelerinizi alabilir miyim

çok teşekkür ederim..

• quote:

Orijinalden alıntı: bdugac

Sayın Yeniçeri ve diğer üstadlara bir sorum olacaktı?
    Ariston genus hermetik kombim var. 1 Ağustos ta taktırdım. Oda termostadı yok. ben ısrarla oda termostadı istedğiğm halde kombinin modülasyonlu olduğunu oda termostadına gerek olmadığını söylediler. Benim için odaların sıcaklığının önemli olduğunu, bana suyun sıcaklığı değilde oda sıcaklıkları önemli dedim ama dinletemedim.
    Çalışan bir aileyiz gündüz evde kimse yok. Akşam eve geldiğimde evin sıcak olmasını, sabah akşam aralığında ise minimum yanmasını istiyorum
    Teşekkür ederim...

ariston rcw modülasyonlu digital oda termostadı alırsanız cihazınız oda sıcaklığına göre modülasyon yapar.
    bu termostad ile haftalık program da yapabilirsiniz

iyi bir kombiniz var.benim favori kombilerim arasındadır.bir kaç tanıdığım kullanıyorlar. 2yıl oldu sorun yok

• quote:

quote:

quote:

düşük derecede ısıtma gereken geniş alanlarda performanslı olacaktır..... ( makine müh ... bilgisidir..))

yoğuşmalı kombilerin verimliliği ortalama %15tir. şartlar iyi olursa %20ye çıkabilir

kullanıcılar kombi alırken 2000lirayı 3000lirayı %5 için mi verıyorlar sanıyorsunuz

1 - normal bir kombi verimliliği %90- 93 ise,,, % 100 verimli hiçbir yakıt olamaz buda realite ve fizik kanunudur...

bu % 5 i söylerken , dayanak : dünya fizik 3 sü , makina mühendisi...... üstelik uzmanlık alanı ısı dersem yeterli, olurmu..

zaten şunu anlatmaya çalışıyom okadar çok parayı verirken % 5 le karşılığını alabilecekmisiniz... asıl soruda bu zaten.....

yoguşmanın mantığı: bacadan kaybolan sıcak gazlar ısı kaybını engellemek için o bölgeye yüzey geniş su devirdayım ve panel mekanizması koymaktan başka birşey olamaz.. bu noktada, normal bir kombide takriben maksimum % 10 ısı kaybı olduğu göz önüne alınırsa, yoguşmalılarda da % 98 olacagını varsayarsak , siz düşünün gerisini........ yani % 15 -20 fark olması nekadar mantıklı olabilir ki bu durumda...
    % 20 fark varlığını kabul etmek için her iki çihazın verimliliklerini yan yana yazmanız gerekir..
    ben yan yana yazıyor ve gerekçelerini açıklıyorum... % 93- % 98 fark da ancak % 5 eder..

siz yanına % 108 derseniz .. fizik kuralllarına aykırı enerjinin vardan yok olduğunumu söylüyorsunuz derim....:)
    daha mantıklı bir rakam koyun derim ortaya... % 100 ün altında olan her rakamı makul kabul ederim....

kombi broşürlerine göre(premix yoğuşma) %108 veya %103(condens yoğuşma) dediğim yok merak etmeyin..

siz bence sedbuk testlerine bakın.sedbuk un ne oldugunu biliyorsanız tabii

.yoğuşmanın nasıl gerçekleştiğini bana değilde bilmeyen forum üyelerine anlatırsanız daha iyi olur

%5 gerçek dışı bir bilgi.ayrıca değil makina muhendisi uzay muhendisi söylesin bunları(bu cümlem alıntıdır).

gerçek dışı .insanların kafasını karıştırmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 13 Eylül 2011; 9:37:04 >

• quote:

bayi değil 2008 yılında oldu garanti onaylamak için gelen tekniker tabi ağzında kırkta yalanla beni kandırdı bende tabi zehirlenmeyelim diye korktum şimdi komşum dogalgaz tesisat döşen birisi bana nasıl kızıyor sen nasıl verdin bu parayı diye millet hala vaillant diyor kardeşim uzak durun gidin türk malı alın bozulunca az para ödedim diyip çöpe atın yenisini alın zaten 10 yıl içinde bozulan kombi sayısı %5 geçmez komşumun bana ilettiği bilgi

vaillant ın yaptığı çok ayıp.hem ahlak dışı birşey.hangi şehirdesiniz?
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşım forumda kim o rakamlara itibar ettiğnii söyledi biz hiç böyle bir şey duymadık okumadık. Ayrıca Yoğuşmalı kombinin %108 verimi ne kadar sallamasyonsa aynı şekilde konvansiyonel kombinin %93 üde sallamasyondur Doğrusu konvnasiyonel kombiler %79-80 civarında verime sahip olurken Yoğuşmalı kombilerde bu %95 e kadar çıkmaktadır yani fark yine %15 tir. Ben size iyi bir örnek sundum Vailllantın yada buderusun konvansiyonel kombisinden daha ucuz bosch un premix yoğuşmalı yani şartlar oluştuğunda konvansiyonelden %15 kadar tasarruflu tüketim sağlayan şartlar oluşmasada yine konvansiyonel bir kombi kadar tüketimi olan cihazı almanın ne zararı olabilir. Disintegration arkadaşımız bu kombiden daha ucuza bir kombi kullanıyor yoğuşmalı premix olmayan bir model konvansiyonel kombi fiyatına yoğuşmalı almış hadi diyelimki siz doğru söylediniz %5 tasarruf yapıyor eee ne zararı var bunun aynı fiyata yoğuşmalı aldı kullanıyor %5 tasarruf yapıyor kime ne zararı oldu.

Yani siz olayın neresindesiniz ben anlamadım daha net anlatırsanız bizde sizi anlamış oluruz yanlış anlıyorsak hatamızdan döneriz.

Kimmiş bu fizik mühendisi dünya ücüncüsü bilmiyorum ama inanın bu basit denklemi anlamak için dahi olmaya gerek yok. Daha öncede söyledim makine mühendisi yada uzay mühendisi ( Eskiden kaldırım mühendisi denilirdi bir baltaya sap olamamıs, hiçbir eğitim olmadığı halde kedini mühendis zanneden bu yalana kendileride inanan tiplere. Ben bu tiplere uzay mühendisi diyorum. Uzay bilimleriyle uğrasan bilim insanların bu durumun dışında tutarım. Bu arkadaşlar nerdeyse evrendeki bütün konularda kompedan oldukları için, bilmedikleri hiçbirşey olmadığı için, uzaydan daha kapsamlı bir alanı zihnim oluşturamadığı için kısaca bunlara uzay mühendisi diyorum) kimin ne söylediğin önemli değil bu insanların bir bilgileri varsa üretici firmaların arge departmanlarının bu kişilere ihtiyaçları var ellerinde yeni birşey varsa buralara başvursunlar.

Yanlış anlaşılmasın diye yine yazıyorum yoğuşmalı kombiler olmazsa olmaz değillerdir fakat modern dünyada kombi teknolojisinin geldiği son nokta şu an bu sistemdir. Bütün modern avrupa ülkelerinde her alanda kullanılır bizde her kapaside olmasada avrupada 10kw modellerine bile rastlamak mümkündür bu geniş alanda kullanılacak anlamına gelmesin. Kombinin kullanıldığı her alanda yoğuşmalı kombi kullanılabilir. Bir çok avrupa ülkesinde konvansiyonel kombi üretimi ve satışı yapılmamaktadır. Herkes kendi durumuna göre tercih ettiği kombiyi almakta özgürdür türkiyenin her ilindeki insanlar yoğuşmalı kombi kullanabilir hiçbir engel yoktur. Bazı alanlarda tam verimli diğerlerinde daha az verimli kullanılabilir her halukarda normalin dışında bir tüketiminiz olmayacağından her halukarda avantajlıdır ama asla olmazsa olmaz değildir.

• quote:

Fizik kurallarıyla falan kafanızı yormayın koskoca firmaların, mühendislerin teknikerlerin bilemediğini siz biliyor olamassınız.

Size uzatmadan kısa bir cevap vereyim.

Kombilerin gerçek verimliliğini ölçen İngilizlerin Sedbuk diye bir kuruluşu var, bu kuruluş bütün kombileri tek tek deniyor aynı şartlarda hangisi ne kadar yakıyor hepsini modeli ile sitesine yazmış.

Hermetik kombiler % 79-80 verimli
    Yoğuşmalı kombiler % 91-92 verimlilikle çalışıyorlar.

Şimdi 92-80 = 12
    12 / 80 x 100 = 15 gördüğün gibi % 15 verimliklik bu kuruluş tarafından kanıtlanmış.

Aşağıdan 3.seçenekte açılan pencereden marka seçip ve seçmeden (search) tuşuna ile tüm kombilerin verimliliklerini görebilirsiniz

Başka söze gerek yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intererdem -- 13 Eylül 2011; 11:11:42 >

• quote:

Teşekkür ederim...

Ne yazıkki piyasa bu tarz insanlarla dolu sizide yanlış yönlendirmişler herşey biryana modülasyon özelliğini kullanmak istemiyorum kombimi otomatik kontrol cihazıyla kullanmak istiyorum demeniz halinde ne cevap verecekti merak ettim.

Konutunuzun durumunu biraz daha netleştirirseniz farklı birşey varmı diye bakmış oluruz. Mesala alanda geç ısınan yada az ısınan bir petek varmı kombi normal derecelerinde çalıştığında hiç ısınmayan bir peteğiniz varmı yada oda ısıları arasında önemli sayılabilecek bir ısı farkı oluşuyormu varsa bu tespitlerinizi paylaşmanızı isteyeceğim.

Bu soruları şunun için soruyorum siz oda termostadını kullandığınız odaya yada kombiye en yakın görsel anlamda çirkinlik oluşturmayacak mesala kombi takılı duvarın hemen arkasındaki oda yatak odasıdır oraya takılabilir. Siz bu odaya taktırdığınızda bu oda verilerine göre kombi çalışacak bu oda ısındığında yada ısısı düştüğünde kombi devreye girip çıkacaktır. Eğer diğer alanlara göre geç ısınan bir peteğiniz odanız varsa kombiye yakın olan çok ısınan odaların alt vanlarını tam acık olacak şekilde üst vanalarını biraz kısabilirsiniz üretilen enerji yakın odalara gelip tekrar geri dönmeden bütün alanlara rahat ulaşsın sirkülasyon verimli şekilde sağlansın diye bunu yapabiliriz. Tabi sizde buna gerek olmayabilir böyle bir sorun olmayabilir. Ben başka birşey sorduğunuzun farkındayım ama size cevap yazarken diğer arkadaşlarında dikkatini cekerek konuyu genişletiyorum.

Termostat konusuna gelirsek @disintegration arkadaşımız bir model önermiş bu model hem modülasyon özelliğine sahip hemde proğram yapma özelliğine sahip gelişmiş bir model. Kombi com fiyatı 212 tl genelde termostat önerisini bu siteye yapıyoruz fiyatları gerçekten uygun oluyor ama siz kendiniz araştırabilirsinizde. Eğer bu model pahalı gelir derseniz
    www.kombi.com
    Ariston CT W Kablolu Haftalık Programlanabilir Oda Ter...
    http://www.kombi.com/urun.php?prod=Ariston-CT-W-Kablolu-Haftalik-Programlanabilir-Oda-Termostati-0--10010

bu modelde sadece proğram özelliği var modülasyon özelliği yok bu da işinizi görür bunuda alabilirsiniz ama benimönerim aradaki fark önemli değilse diğerini tercih etmeniz. Termostatlar hakkında detaylı bilgi için açtığımız sayfamız var ordanda bilgi edinebilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/tm.htm

Oda termostadı bahsetitğim şekilde uygun bir odaya kablolu alacağınızı varsayarak yazıyorum kablosuz olanlarıda var daha pahalı eğer görsel anlamda işi halledebiliyorsanız kablosuza yönelmemenizi tavsiye ederim. Kullanacağınız oda yüksekliğinin yarısına denk gelecek şekilde tahminen 1.30. -1.50 cm yüksekliğe kapı pencere tv ısıtıcı vb şeylere yakın olmayacak bunlardan enaz 1mt uzakta olacak şekilde bir alana monte ettirmeniz gerekiyor yetkili serviste buna uygun şeyler yapacaktır ama ben yinede hatırlatmak istedim.

• quote:

quote:

Teşekkür ederim...

ariston rcw modülasyonlu digital oda termostadı alırsanız cihazınız oda sıcaklığına göre modülasyon yapar.
    bu termostad ile haftalık program da yapabilirsiniz

iyi bir kombiniz var.benim favori kombilerim arasındadır.bir kaç tanıdığım kullanıyorlar. 2yıl oldu sorun yok

Teşekkür ederim.

• Kastamonu' da yaşıyorum. Kışları sert geçiyor diyebilirim. Şu anda mevcut durumda 2,5 TON Papila Karpuz ile merkezi ısınma ile kışı geçiriyoruz. Sistemimiz aşağıdan yukarıya doğru döşenmiş borularla çalışıyor.(Neden böyle yapmışlar anlamış değiliz halen, bina 9 yıllık bir bina).Binamız birbirine yapışık 2 bloktan oluşmakta, kazan dairesi A blokta olup ben B Blokta oturuyorum. Evim 5 katlı bir binanın 3 katı. Evimin pencereleri pimapen, ayrıca çocuk odasının bulunduğu balkon pimapen ile, mutfakta bulunan balkon ise cam ile kapatılmış durumda. Evimize 2 tuğla arası strafor döşenmiş durumda. Aşağıda resmini gösterdiğim şekilde, evim tapu da 160m2 geçiyor. Ben balkonlar ve duvarlar hariç ölçmemde 120m2 çıkarttım. Önümüzdeki yıldan itibaren doğalgazı, hem ısınma da, hem tüpte, hemde sıcak suda kullanacağım.(İnşaallah).

Çocuk odası sabah doğan güneşi ve akşam batmaya yakın güneşin bir kısmını alıyor.
    Salon sabah güneşi ve öğlen 1' den sonra batıncaya kadar tüm güneşi,
    Mutfak,Oturma odası ve yatak odası 1' den sonra tüm güneşi almaktadır.
    Banyo ve tuvalet iç mekanda olup dış tarafa cephesi yoktur.

Kombiyi mutfak balkonu takacağız. Isınma için ordan kollektör sistemi ile tüm odalara oksijen bariyerli borular ile suyu taşıyacağız.
    Sıcak su için tüm lavabolarda tesisat bulunmakta olup girişi mutfak lavabosundan yapacağız.

Nedendir bilmiyorum ama bizim burada, Buderus GB22 ile Vaillant 295/5-3 kombiler çok tutuluyor. Bunları da önerir misiniz?

Nasıl bir kombi almalıyım? Diğer bilmem gereken detaylar nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

quote:

Teşekkür ederim...

Ne yazıkki piyasa bu tarz insanlarla dolu sizide yanlış yönlendirmişler herşey biryana modülasyon özelliğini kullanmak istemiyorum kombimi otomatik kontrol cihazıyla kullanmak istiyorum demeniz halinde ne cevap verecekti merak ettim.

Konutunuzun durumunu biraz daha netleştirirseniz farklı birşey varmı diye bakmış oluruz. Mesala alanda geç ısınan yada az ısınan bir petek varmı kombi normal derecelerinde çalıştığında hiç ısınmayan bir peteğiniz varmı yada oda ısıları arasında önemli sayılabilecek bir ısı farkı oluşuyormu varsa bu tespitlerinizi paylaşmanızı isteyeceğim.

Bu soruları şunun için soruyorum siz oda termostadını kullandığınız odaya yada kombiye en yakın görsel anlamda çirkinlik oluşturmayacak mesala kombi takılı duvarın hemen arkasındaki oda yatak odasıdır oraya takılabilir. Siz bu odaya taktırdığınızda bu oda verilerine göre kombi çalışacak bu oda ısındığında yada ısısı düştüğünde kombi devreye girip çıkacaktır. Eğer diğer alanlara göre geç ısınan bir peteğiniz odanız varsa kombiye yakın olan çok ısınan odaların alt vanlarını tam acık olacak şekilde üst vanalarını biraz kısabilirsiniz üretilen enerji yakın odalara gelip tekrar geri dönmeden bütün alanlara rahat ulaşsın sirkülasyon verimli şekilde sağlansın diye bunu yapabiliriz. Tabi sizde buna gerek olmayabilir böyle bir sorun olmayabilir. Ben başka birşey sorduğunuzun farkındayım ama size cevap yazarken diğer arkadaşlarında dikkatini cekerek konuyu genişletiyorum.

Termostat konusuna gelirsek @disintegration arkadaşımız bir model önermiş bu model hem modülasyon özelliğine sahip hemde proğram yapma özelliğine sahip gelişmiş bir model. Kombi com fiyatı 212 tl genelde termostat önerisini bu siteye yapıyoruz fiyatları gerçekten uygun oluyor ama siz kendiniz araştırabilirsinizde. Eğer bu model pahalı gelir derseniz
    www.kombi.com
    Ariston CT W Kablolu Haftalık Programlanabilir Oda Ter...
    http://www.kombi.com/urun.php?prod=Ariston-CT-W-Kablolu-Haftalik-Programlanabilir-Oda-Termostati-0--10010

bu modelde sadece proğram özelliği var modülasyon özelliği yok bu da işinizi görür bunuda alabilirsiniz ama benimönerim aradaki fark önemli değilse diğerini tercih etmeniz. Termostatlar hakkında detaylı bilgi için açtığımız sayfamız var ordanda bilgi edinebilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/tm.htm

Oda termostadı bahsetitğim şekilde uygun bir odaya kablolu alacağınızı varsayarak yazıyorum kablosuz olanlarıda var daha pahalı eğer görsel anlamda işi halledebiliyorsanız kablosuza yönelmemenizi tavsiye ederim. Kullanacağınız oda yüksekliğinin yarısına denk gelecek şekilde tahminen 1.30. -1.50 cm yüksekliğe kapı pencere tv ısıtıcı vb şeylere yakın olmayacak bunlardan enaz 1mt uzakta olacak şekilde bir alana monte ettirmeniz gerekiyor yetkili serviste buna uygun şeyler yapacaktır ama ben yinede hatırlatmak istedim.

Kombiyi henüz ısıtma amacıyla kullanmadım. Kombi mutfak balkonunda yani en yakın mutfak, oraya takılmayacağını biliyorum. Benim için oturma odası uygun.
    Termostat konusunda aradaki fark önemli değil, program ve modülasyon yapma özelliğine sahip cihazı almayı düşünüyorum.
    Aynı kullanımda modülasyon yaptıran ve yaptırmayan arasında ne kadar fark olur?
    Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 625626627628629
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.