Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (381. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.325.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende kombi arastiriyorum bir aya kadarda karar vermem gerekiyor.bir iki sorum var mumkunse konuyla ilgili bilgili arkadaslardan cevap vermelerini rica ediyorum.

    1.Isitilacak alan buyuklugu 71 m2.Acik mutfakli 1+1 odali ev.Yogusmaliya gerek var mi sizce ? basic model hermetik bir kombi almam yeterli olurmu?
    2.Kombi ev acik mutfak oldugundan salonla ayni yerde bulunuyor bu nedenle kombinin sessiz calismasi cok cok onemli bir kriter benim icin ve Bu konuda veri veren tek firma yanilmiyorsam Bosch ve basic modelleri 38 db gurulutulu calisiyor bu iyi bir gurultu seviyesimidir kombiler icin daha sessizleri var midir?
    Bir kac alternatif sunabilen olur ise cok cok memnun olurum simdiden tesekkurler....
  • Arkadaşlar kafam çok karıştı ne alacağımı bilmiyorum.Yardım istiyorum.
    İzmir Buca da oturuyorum.
    Ev 3. kat ( üstte 3 kat daha var ). 130 m2.Kuzey cephe.Pencereler ısıcam.Ekstra bir yalıtım yok.
    6 firma keşfe geldi.
    Viessman Vitopend 100 24 KW kombi ya da Vaillant turbotec vun-242-3 pro arasında kaldım.
    İki firma da oda termostatı veriyorlar. Viessman 8.8 m2 Vaillant 7.7 m2 radyatör önerdi.
    Hangisini almalıyım ?
  • Arkadaslar 7 katlı binanın 5.katında bulunan 140 m2 net alana sahip binaya kombi önerisinde bulunabilirmisiniz.Ev 5 yaşında mantolama ve yalıtımının iyi olduğunu düşünüyorum.Ev 3+1dir. fiyat limiti 1.800 olacak şekilde tavsiyede bulunursanız iyi olur.Yardımlarınız şimdiden sağolun...
  • Arkadaşlar ben de dün Buderus GB-022 yoğuşmalı kombi sipariş ettim ve kombi ile birlikte modulink kablosuz oda termostatı siparişi de verdim. Ancak aynı kombiyi alan komşularımdan biri modulink, RC-20nin kablosuz versiyonu, yani modulink ile sadece fabrika çıkışı programları kullanabiliyorsun. RC-35 gibi kendin programlama yapamıyorsun dedi.

    Gerçekten modulinkte istediğimiz saatte istediğimiz ısıyı verecek şekilde programlama yapamıyor muyuz? Yapamıyorsak da fabrika çıkışı programlar ne kadar kullanışlı? Sağolsun buderus kumanda panelleri ile ilgili hiçbir detaya yer vermemiş. İnternette de konuyla ilgili bilgi bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • günaydın BUDERUS GB 032-24K BALKON TİPİ YOĞUŞMALI KOMBİ - 185 metrelik izmirdeki evime almayı düşünüyorum. kullananlardan veya cihaz hakkında bilgi sahibi olanlardan yorum almak almak istiyorum. Balkon tipi olmasından gayem dolap yaptırmayı düşünmüyorum. ev 185 m2. 3 oda 1 salon kuzey cephe. sabah ön cepheden akşam arka cepheden güneş alıyor ön cephede salon ve mutfak arkada ise yatak odası ve banyo güneş alıyor. iç tesisat var cihaz ve bağlantı 2950,00 TL GB 022 - 24 K ile sadece 50,00 fark var. sadece dolap ilaveli. Teşekkürler.
  • Arkadaşlar Demirdöküm SARGON PREMIX yoğuşmalı kombisini nasıl bilirsiniz. Kullanannınız varmı?
  • Arkadaşlar benimde immergas kombim var yalnız şöyle bir sorun var yaz modunda hiçbir sıcak su musluğunu ve ocağı kullanmama rağmen doğal gaz sayacı yazmaya devam ediyor azar azar, kombi devreye giriyor sanırım acaba neden bir bileniniz varmı?
  • Arkadaşlar yeni bir ev aldık ev 175m2 brüt 140m2 net kullanım alanına sahip kombiciye en iyi kombiyi tak dedik sağolsun kombicimizde buderus gb022-24k yoğuşmalı hermetik kombiyi önerdi şimdi bu kombi nasıldır 9mt petek var(demirdöküm) evin yalıtımı 10 üzerinden 8 alır sadece pencereler ahşap ama pencereler gerçekten muntazam yapılmış yani kıytırık bir doğrama değil acaba bu kombinin performansı yeter mi yoksa başka bir kombi önerirmisiniz?
    İyi günler
  • Yerden ısıtmalı, 110 m2, ara kat, istanbul'da bulunan bir ev için hangi kombiyi önerirsiniz arkadaşlar? Özellikle tasarruflu olması çok önemli. 200-300 fazla olması önemli değil.
  • Merhaba, benim de sizlere bir sorum var. Yeni bir ev aldık, taşınmak üzereyiz.
    Ev merkezi sistem ama doğalgaz da kapıya kadar gelmiş. Kirada oturduğum evde mutfak ve banyoda doğalgaz kullanıyorduk. Çok büyük rahatlıktı.
    Şimdiki evde mutfakta bir şey yok banyoda bir elektrikli sofben var.
    Kapıdan doğalgazı içeri alarak banyo ve mutfakta kullanmanın maliyeti ne olur bize ve sadece mutfak ve banyoda kullanmak üzere ısıyı sabit tutabilecek en ekonomik kombi seçenekleri neler olabilir?
    Konuyla ilgili hiç bi bilgim olmadığından buradaki yönlendirmeleriniz çok yardımcı olacak.
    Şimdiden teşekkürler..
  • çok araştırmalarım sonucu vaillant 242-3-5 plus modelini aldım herkese tafsiye ediyorum boşuna o kadar araştırma yapmışım zaten buderus ve viessman ve vaillant vardı bu 3 marka arasından vaillantı tercih ettim artıları çok fazla kim ne marka kombi alayım diyorsa direk vaillant alsın pişman olmaz.
  • mrb
    4 ısı bölgesinde olan kastamonuda oturuyorum bu sene bireysel ısıtma sistemine geciyoruz 110 m2 net daire için viessman vitodens 100 26 kw yoguşmalı kombi aldım 11 metre eca panel radyatör ve tesisatı da mobil sistem oksi bariyerli plastherm boru kullanılacak daire son kat catıda izocam mevcut binaya komple 2011 yılında montolama yapmayı düşünüyoruz bireysel sisteme gecmekle iyimi yaptık bilemiyorum ancak kömürde bu sene cok fiyat artışı oldugun dan dogalgaz biraz daha cazip gibi geliyor bu şartlarda mevcut yaptıracagım tesisat ile acaba ısınabilirmiyiz birde catıyıda montalama ile birlikte yeniden yaptıracagımızdan benim düşüncem dow ile catıyı kaplayıp üzerine şap(beton) attırmak buradan farklı öneride bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür eder iyi bayramlar dilerim.
  • Buderus GB 022-24K Konforplus Yoğuşmalı Kombi (Hermetik Kullanım İçin) 2,715.25 TL
    bu kombiyi alacağım sizce fiyat nasıl? kumandası için + para ödemiyoruz içinden çıkıyor değil mi?

    birde buradaki mühendisler tesisatım demir boru diye (5 yıllık) araya 300 liraya parça takmamız gerekiyor dediler oksitlenme kombiye zarar vermesin diye. bana çok saçma geldi hava alan birşey değil dışı boyalı boru neden oksitlensin. betekler eski tip demir petek olsa neyse diyeceğim ama petekler yeni nesil peteklerden. bu 300 liralık parçadan haberi olan var mı?
  • Selam,
    Kablolu olan honeywell oda termostadımın yerine kablosuz olan DANFOSS
    TP5001-RF+RX1 oda termostadı aldım ukalalık ettim kendim kurarım diye a
    ama RX1 alıcısını bi türlü çalıştıramadım daha doğrusu kabloları sanırım doğru
    bağlayamıyorum halbuki honeywell çok kolaydı. bu modelden kullanmış olan
    varmı acaba yardımcı olursanız sevinirim. (kullanma kılavuzunu okudum ama
    bişey anlayamadım N L 1 2 3 4 uçları var N ve L için electronics yazıyor, 2 ve
    4 ü bağlayınca kombi çalışmaya başlıyor ama termostatdan kumanda edilmiyor.)
  • merhaba ;

    Gördüğüm kadarı ile forumda cevap veren yada ürünler hakkında yorum yapan arkadaşların sayısında düşme olmuş herkez tavsiye istiyor.

    Bende yeni yatırım yapacak arkadaşlara yardımcı olmak adına görüşlerimi bildireyim istedim.

    Uzun süren araştımalarım sonucu 3 ay önce 115 m^2 evime kombi ve doğalgaz tesisatı kurdurdum.Araştırma yaptığım dönemlerde Buderus U052 ve Vaillant 202-5 Plus -Hermetik (17.000 kcal/h) arasında kalmıştım,forumda birçok bilgili arkadaştan tavsiye almıştım.
    Sonunda servisinin daha profesyonel olduğuna kara verdiğim Vaillant ı seçtim(8,8 m dd plus radyatör ile beraber).Yaz olması dolayısı ile 3 aydır sıcaksu modunu kullanıyorum ve şu an için bir sıkıntım yok,242f kablosuz oda termostatı ile beraber kışında sıkıntı yaşatmayacağını düşünüyorum,çevremde yıllardır sorunsuz kullanan 7 ev var.

    Yeni yatırım yapacak arkadaşlar özellikle fiyatlara çok dikkat etsinler, uzun süre araştırdım sonunda vaillant bayilerinin verdiği fiyattan 400 tl aşağıya sistemi mal ettim.Pazarlık mutlaka sıkı yapılmalı alabildiğiniz kadar farkı bayiden fiyat mutlaka alınmalı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geofrey -- 12 Eylül 2010; 14:41:52 >




  • Selam,

    Arkadaşlar tek kanallı kablosuz oda termostadı alıcısının kombiye nasıl
    bağlandığını söyleyebilecek kimse yokmu bir sürü kullanan vardır yardım
    lütfen!!!!!
  • Bengi kombi bu konuda hizmet veriyor. Destek için arayabilirsiniz. kombi hakkında ki sorularımı oraya yöneltiyorum sağolsunlar cevaplıyorlar. www bengikombi com adresinden iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz...
  • DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?


    Kullanma kılavuzundaki bağlantı şeması reimdeki gibi ama anlayana tabii
    Yarımcı olursanız sevinirim
  • 100m2 evim var yaklaşık 7mt petek var ısı yalıtımı yok
    kombi olarak ne tavsiye edersiniz 17000kcal yeterli olurmu?

    ben biraz araştırdım aşağıdaki kombileri buldum ama bilen anlayan yardım ederse sevinirim

    viesmann vitopend 20,640kcal/h
    vaillant turbotec pro tr 202/3-3 17.200kcal/h
    demirdöküm sargon premix yoğuşmalı 17.000kcal/h
  • Fatih hocam,

    Yalıtım yoksa ayda bi sürü para ödeyip ısınamayacaksın eğer zor gelmezse
    soba kur hepsinden iyi derim ben, ya da henüz kış gelmemişken evini içten
    olsun bi yalıtım yaptır bari nerde oturduğunu söyleyebilirsen sana tahmini bi
    kalınlık söyleyebilirim...
  • 
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.