Şimdi Ara

.... (375. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
272
Favori
4.339.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evinde ISI YALITIMi YOKSA termostad taktirmani tavsiye etmem..kombiyi alirken beles veriyorlarsa bisey diyemem..ekstra para vermesen daha iyi olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: oprema

evinde ISI YALITIMi YOKSA termostad taktirmani tavsiye etmem..kombiyi alirken beles veriyorlarsa bisey diyemem..ekstra para vermesen daha iyi olur..

Ev sıfır daire, ısı yalıtımı ve montolaması yapılmış ve ara kat. alt üst daire var, dairenin iki yanında da daire var.(karşısın ve arka tarafında) tek cephe açık olduğu için ısı anlamında sorun olacağını düşünmüyorum. hem 80 m^2 lik bir daire.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecrübeli

quote:

Orijinalden alıntı: tecrübeli

taşkafa arkadaşima ECA kombinin sıcak su kullanımında biraz problem olduğu söyleniyor forumda doğrumu eğer öyleyse eca dan vazgeçeceğim çünkü banyo yaparken sıcak su problemi yaşamak istemiyorum benim için çok önemli ve çift eşanjör olduğu söyleniyor ve bunuda üç kollu vanasının çabuk bozulduğu yazılıyor forumda. birde 60 metrekare eve yoğuşmalı gerekirmi yoksa yoğuşma vazife görmezmi verecğin cevaba göre eca yı ya eleyeceğim yada vailant ve buderus arasında hangisini tercih ederdin fiyat önemli değil problem çıkarmasın yeter

taşkafa arkadaşım yukarıdaki alıntıma hala cevap vermedin bekliyorum

arkadaşım ECA CONFEO kombiler kullanıcı alışkanlıklarına göre devamlı 8 Lt sıcak suyu içinde hazır tutuyor...Kullandığın su 8 Lt yi geçerse kombi devreye girip yeni ısıttığı suyu gönderiyor....karalama değil...Üstün bir özellik....Kimseler bunu yazmıyor....Aç kapa yan sön tekrar yan tekrar sön olayı yok...saygılarımla...

• Arkadaşlar forumdaki yorumlardan dolayı kafam çok karıştı tam almaya karar veriyorum başkası o kötü şu demiş tam onda karar kılıyorum bi başkası o kötü diyor o yüzden hangisini alayımkarar veremedim. ben bu 3 ürün arasında kaldım fiyat olarak 1200 civarı olduğundan dolayı ve yorumlara göre, sizce hangisini almalıyım .
    1- Ferroli Domitech
    2- Eca Confeo Plus
    3-İmmergas Mini Eolo 24
  • quote:

Orijinalden alıntı: isqwild

Arkadaşlar forumdaki yorumlardan dolayı kafam çok karıştı tam almaya karar veriyorum başkası o kötü şu demiş tam onda karar kılıyorum bi başkası o kötü diyor o yüzden hangisini alayımkarar veremedim. ben bu 3 ürün arasında kaldım fiyat olarak 1200 civarı olduğundan dolayı ve yorumlara göre, sizce hangisini almalıyım .
    1- Ferroli Domitech
    2- Eca Confeo Plus
    3-İmmergas Mini Eolo 24

ben ferroli domitech 20.000 kcal aldım bugün. (günlük programlı oda termostadı ile beraber) 5 yıl garantili. ferroli tek eşanjörlü bir kombi ve arıza olasılığı çift eşanjörlülere göre daha düşük. (ECa çift eşanjörlü) ama taşkafa benden çok daha bilgili ve bu ürünü ısrarla tavsiye ediyor ve onun tecrübelerine de forumda verdiğibilglere göre güveniyorum. benim fiyat aldığım çoğu kombiciler tek eşanjörlüleri tavsiye etti.

karar senin, ben aldım

saygılar,

• bu arada aldığımfiyatlar makul mu arkşadaşlar, yardımcı olurmusunuz: (abonelikler sabit ücret olduğundan belirtmiyorum. İGDAŞ fiyatlarını herkes biliyor)

(Kağıthane çelik ısı dan aldım. Ferroli Yetkili Bayii) (fiyatlar nakit fiyatıdır:

ferroli domitech 20,000 kcal: 1300 tl
    montaj: 50 tl ( 150 tl normal fiyatı)
    proje çizim onay gaz açımı: 200 tl
    oda termostatı(digital günlük prog): 100 tl
  • merhaba
    bir kombi seçimi yapmam lazım. ev bir akrabama ait. kabaca 100 m2.
    ev tek katlı. zeminde şapın altına strafor serildi. çatı straforlu onduline ile kaplandı. ayrıca çatı arasında izocam serildi. pencereler ısıcamlı pvc doğrama. dış cephede mantolama mecvut.

tesisat için gelen firma toplam 3,350 tl fiyat çıkarmış. bu ücrete kombi, gazı taşıyan demir boru, petekler vesaire dahil. plastik tesisat önceden yapılmış idi.
    firmanın elemanları toplam 8 metre petek kullanılacağını söylemişler.
    bu arada, evin tavan yüksekliği 2,6 m. yani standartların 20-30 metre altında.

elemanlar dört kombi modeli vermişler ve akrabama bunlardan birini seçmesini söylemişler. kombilerin modelleri yanlış yazılmış ben kartta yazıldığı gibi yazacağım, lütfen hangisi olduğunu tahmin ederek değerlendirin. (kendi tahminlerimi kendime güvenemediğim için yazmıyorum)

1. ferroli domikc 24f
    2. ECA confeo plas 24 kw
    3. bosch classik plas dijital
    4. demirdöküm nevo dijital

eğer demirdöküm tercih edilirse toplam fiyattan 200 tl indirim yapılacak. yani bu kombi diğer üç kombiden 200 tl daha ucuz imiş.
    ferroli'nin 5 yıl garantisi var. diğerlerinin 2 yıl.

şimdi, ilk sorum şu: bunlardan hangisini tercih edelim?

ikinci soru: eğer firma ile anlaşıp kombiyi başka yerden kendimiz alırsak, bunların dışında hangisini alalım. yani 1300- 1400 aralığında bunlardan daha iyi bir marka model var mı?

kombi konusundaki sorularım bunlar. şimdi petekler hakkında sorayım:

petek hesabını kendim yapmak isterim. firma belki fiyatı düşük gösterip müşteriyi kazanmak için az ölçü vermiş olabilir. her bir oda için tek tek petek hesabı yapmanın bir yolu varsa bilmek isterim. ayrıca hangi marka peteklerin diğerlerinden daha iyi olduğunu söylerseniz sevinirim.

gelelim banyoya: petek mi havlupan mı? benim kendi evimde havlpan var, paslandı. belki o ortamda petek de paslanacaktı ama banyoda paslanmayacak bir şey olmasını isterim.

hem kombi seçiminde hem de petek seçiminde öncelikli kriterlerim: az masraf! yani hem en düşük doğalgaz faturası ve mümkünse sıfır arıza/ servis parası. bunun için başlangıçta biraz daha fazla harcamaya değer sanırım.

ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

• Merhaba,
    Bu yıl site olarak doğalgaz kullanmaya başlıyoruz. Bolu'da doğalgaz kullanımı yeni başladığı için doğalgaz kullanımı ve kombi seçimi konusunda bir bilgimiz ve tecrübemiz yok. Kombi seçimi konusunda yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Evimizin özelliklerinden bahsedeyim.
    kullanım alanı net 130 m2 ve ilk kat. evimizde toplam yaklaşık 8,5 m.tül 22 pkkp tip 60 cm yüksekliğinde ekstra marka panel radyatör mevcut. dış cephelerde sadece gaz beton var.
    evimize alacağımız kombinin özellikleri neler olmalı? kaç kcal olmalı? yoğuşmalı kombi olmasına gerek var mı? hangi marka ve model kombiyi tavsiye edersiniz?
    cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • ARKADAŞLAR BURAYI OKUDUM İYİMİ YAPTIM KÖTÜMÜ YAPTIM BİLEMİYORUM :) KAFAM İYİCE KARIŞTI.BEN VİESSMAN VİTOPEND HERMETİK 20000 KOMBİ ALMAYI DÜŞÜNÜYORDUM AMA EŞANJÖRÜN DELİNME SORUNU VARMIŞ VE EPEY BİR PAHALI PARÇAYMIŞ.EVİM SALON 24 METREKARE OTURMA ODASI 16 YATAK ODASI 14 COCUK 6 KİLER ? BANYO 6 MUTFAK 11 TOPLAMDA İÇ MEKANLARDA NET KULLANIM ALANI TOPLMA 95 METREKARE.PENCERELER PİMAPEN.YÜKSEK GİRİŞ ÜSTÜ ARAKAT DAİRE .odalarda yerler rabıta.salonda baklava dilimli parke mevcut.dairenin ÖN CEPHEsi BATI ARKA CEPHEsi DOĞU.DUVARLArDA YALITIM YOK AMA BİNADA HER KATtA TEK DAİRE VE HER İKİ TARAFINDADA BİNAYLA BİTİŞİK.AYRICA EN ÖNEMLİSİ İZMİRDEYİM.TOPLAM 7.5 METRE PETEK CIKARDILAR.20.000 VE 24.000 KOMBİ ÖNERDİLER AMA BEN 20.000 YETER DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
    ARKADAŞLAR BEN İSİM YAPMIŞ YAKIT TASARRUFU İYİ OLAN BİR KOMBİ ALMAK İSTİYORUM.200-300 TL KOMBİYE FAZLA PARA VERMEYE RAZIYIM.YETERKİ KAFAM AĞRIMASIN.YOĞUŞMALI İSTEMİYORUM.MALUM İZMİRDEYİZ.
    AYRICA ARKADAŞLAR EVİN İÇ TESİSATI HAZIR.EVDE DÜZENLİ ANTREDEN MUTFAKTAN BALKONA BİR DOĞALGAZ BORUSU DÖŞENECEK.BİRDE MUTFAK BALKONUNDAN MUTFAKTAKİ MUSLUĞA SICAK SOGUK TESİSAT BİRDE KİLERDEN BALKONA SICAK SOGUK TESİSAT DÖŞENEK.TESİŞSAT FAYANS KIRILIP ALTTAN GİDECEK.KONUŞULAN RAKAMLARA BAKIYORUMDA İZMİRDE NEDEN FİYATLAR PAHALI.VAİLANTCI GETİRDİM 20.000 LİK HERMETİK KOMBİ+7.5 METRE PETEK DEMİRDÖKÜM+Havlupan+dediğim sıcak soguk tesisat (iç tesisat değil) 4000 tl peşin( + 250 TERMOSTAT OLAYI) fiyat verdi.viessamnacıda 24 lik kombiyle aynı olaya 3550 peşin fiyat verdi.bu şekilde oda içlerinde ki tesisatı hazır yer için bu fiyatlar cok abartılı değilmi?birde dediğiniz termostatlı takip olayıda olursa onun içinde 250 tl istediler.burada okuyorum kombinin yanına veriyorlarmış.kafam iyice karıştı açıkcası.
    sizin memleketlerdemı cok ucuza yapıyorlar yoksa izmidekilermi soygunculuk yapıyor anlamadım.izmirde daha önce bu işleri uygun fiyata yaptıran arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.ayrıca genelş anlamda kombi seçimi veya genel konularda yazdıklarım karşısında tecrübeli arkadaşlardanda yorum bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankizmir -- 21 Temmuz 2010; 23:41:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hierro80

Merhaba,
    Bu yıl site olarak doğalgaz kullanmaya başlıyoruz. Bolu'da doğalgaz kullanımı yeni başladığı için doğalgaz kullanımı ve kombi seçimi konusunda bir bilgimiz ve tecrübemiz yok. Kombi seçimi konusunda yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Evimizin özelliklerinden bahsedeyim.
    kullanım alanı net 130 m2 ve ilk kat. evimizde toplam yaklaşık 8,5 m.tül 22 pkkp tip 60 cm yüksekliğinde ekstra marka panel radyatör mevcut. dış cephelerde sadece gaz beton var.
    evimize alacağımız kombinin özellikleri neler olmalı? kaç kcal olmalı? yoğuşmalı kombi olmasına gerek var mı? hangi marka ve model kombiyi tavsiye edersiniz?

Bahsettiğiniz Gaz beton duvarlı 130 m2 evde 8, 5 mt panelle YOĞUŞMALI KOMBİ ile çok güzel ısınırsınız....24 Kw yeterli kısaca 20.000 kcal....Marka tercihi size kalmış...Forumu okuyunuz....Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: elmekoz

ARKADAŞLAR BURAYI OKUDUM İYİMİ YAPTIM KÖTÜMÜ YAPTIM BİLEMİYORUM :) KAFAM İYİCE KARIŞTI.BEN VİESSMAN VİTOPEND HERMETİK 20000 KOMBİ ALMAYI DÜŞÜNÜYORDUM AMA EŞANJÖRÜN DELİNME SORUNU VARMIŞ VE EPEY BİR PAHALI PARÇAYMIŞ.EVİM SALON 24 METREKARE OTURMA ODASI 16 YATAK ODASI 14 COCUK 6 KİLER ? BANYO 6 MUTFAK 11 TOPLAMDA İÇ MEKANLARDA NET KULLANIM ALANI TOPLMA 95 METREKARE.PENCERELER PİMAPEN.YÜKSEK GİRİŞ ÜSTÜ ARAKAT DAİRE .odalarda yerler rabıta.salonda baklava dilimli parke mevcut.dairenin ÖN CEPHEsi BATI ARKA CEPHEsi DOĞU.DUVARLArDA YALITIM YOK AMA BİNADA HER KATtA TEK DAİRE VE HER İKİ TARAFINDADA BİNAYLA BİTİŞİK.AYRICA EN ÖNEMLİSİ İZMİRDEYİM.TOPLAM 7.5 METRE PETEK CIKARDILAR.20.000 VE 24.000 KOMBİ ÖNERDİLER AMA BEN 20.000 YETER DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
    ARKADAŞLAR BEN İSİM YAPMIŞ YAKIT TASARRUFU İYİ OLAN BİR KOMBİ ALMAK İSTİYORUM.200-300 TL KOMBİYE FAZLA PARA VERMEYE RAZIYIM.YETERKİ KAFAM AĞRIMASIN.YOĞUŞMALI İSTEMİYORUM.MALUM İZMİRDEYİZ.
    AYRICA ARKADAŞLAR EVİN İÇ TESİSATI HAZIR.EVDE DÜZENLİ ANTREDEN MUTFAKTAN BALKONA BİR DOĞALGAZ BORUSU DÖŞENECEK.BİRDE MUTFAK BALKONUNDAN MUTFAKTAKİ MUSLUĞA SICAK SOGUK TESİSAT BİRDE KİLERDEN BALKONA SICAK SOGUK TESİSAT DÖŞENEK.TESİŞSAT FAYANS KIRILIP ALTTAN GİDECEK.KONUŞULAN RAKAMLARA BAKIYORUMDA İZMİRDE NEDEN FİYATLAR PAHALI.VAİLANTCI GETİRDİM 20.000 LİK HERMETİK KOMBİ+7.5 METRE PETEK DEMİRDÖKÜM+Havlupan+dediğim sıcak soguk tesisat (iç tesisat değil) 4000 tl peşin( + 250 TERMOSTAT OLAYI) fiyat verdi.viessamnacıda 24 lik kombiyle aynı olaya 3550 peşin fiyat verdi.bu şekilde oda içlerinde ki tesisatı hazır yer için bu fiyatlar cok abartılı değilmi?birde dediğiniz termostatlı takip olayıda olursa onun içinde 250 tl istediler.burada okuyorum kombinin yanına veriyorlarmış.kafam iyice karıştı açıkcası.
    sizin memleketlerdemı cok ucuza yapıyorlar yoksa izmidekilermi soygunculuk yapıyor anlamadım.izmirde daha önce bu işleri uygun fiyata yaptıran arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.ayrıca genelş anlamda kombi seçimi veya genel konularda yazdıklarım karşısında tecrübeli arkadaşlardanda yorum bekliyorum.

Bu topikte sık sık yazıları çıkan EGE arkadaşımız izmir de kendisine özel mesaj atıp yardım isteyiniz..Elinden geleni yapar...Bildiğini esirgemez...Saygılarımla..

• quote:

Orijinalden alıntı: elmekoz

ARKADAŞLAR BURAYI OKUDUM İYİMİ YAPTIM KÖTÜMÜ YAPTIM BİLEMİYORUM :) KAFAM İYİCE KARIŞTI.BEN VİESSMAN VİTOPEND HERMETİK 20000 KOMBİ ALMAYI DÜŞÜNÜYORDUM AMA EŞANJÖRÜN DELİNME SORUNU VARMIŞ VE EPEY BİR PAHALI PARÇAYMIŞ.EVİM SALON 24 METREKARE OTURMA ODASI 16 YATAK ODASI 14 COCUK 6 KİLER ? BANYO 6 MUTFAK 11 TOPLAMDA İÇ MEKANLARDA NET KULLANIM ALANI TOPLMA 95 METREKARE.PENCERELER PİMAPEN.YÜKSEK GİRİŞ ÜSTÜ ARAKAT DAİRE .odalarda yerler rabıta.salonda baklava dilimli parke mevcut.dairenin ÖN CEPHEsi BATI ARKA CEPHEsi DOĞU.DUVARLArDA YALITIM YOK AMA BİNADA HER KATtA TEK DAİRE VE HER İKİ TARAFINDADA BİNAYLA BİTİŞİK.AYRICA EN ÖNEMLİSİ İZMİRDEYİM.TOPLAM 7.5 METRE PETEK CIKARDILAR.20.000 VE 24.000 KOMBİ ÖNERDİLER AMA BEN 20.000 YETER DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

600 PKKP 7,5 metre hesaplamışsa tam bir geri zekalı ( şuan ankarada oturduğum sıfır bina balkonlar dahil 130 m2 5,5 metre PKKP var kışın dandik alarko kombiyle ısınıyoruz (alarkonun en kötü kombisiyle ) Eğer dediğim şekildeyse sırf adamın amacı fazladan petek satmak hatta o peteklerin metresini 130 - 135 TL den hesaplamıştır Meslektaşım olsa bile 3 kağıtçıdır kesinlikle korumaya çalışmam ( NOT piyasada 65 - 70 TL kalitesiz petek bulunur )

İZMİR

Salon :24 m2 ........................ 600 PKKP 1,6 metre
    Oturma odası : 16m2 .................600 PKKP 1,1 metre
    Yatak odası : 14m2 ...................600 PKKP 1 metre
    Çocuk odası : 6m2.....................600 PKKP 0,5 metre
    Mutfak : 11m2 .........................600 PKKP 0,7 metre
    Banyo : 6m2 ...........................600 PKKP 0,5 metre ya da havlupan (krom)

Demirdöküm Panel Plus Radyatör metresi .....................95,76 TL ( çevrenizde bu işi yapan arkadaşınız varsa 80-85 TL dende alırsınız )
    http://www.kombipazar.com/pinfo.asp?pid=20

ECA Termostatik vana (gidiş).........................20 TL (tanesi )
    http://www.nakitalsat.com/index.php?do=catalog/show2&p=84
    Dönüş vanası : 5-6 TL ( tanesi ) ( resimde görülen vana )

VAİLLANT PLUS 202/3-5 turboTEC (17.200 kcal/h) .............1280 TL ( fazlasıyla yeter ) ( 17000 , 20000 ve 24000 kcal/h olan kombinin bütün parçaları aynı aradaki tek fark brülör farkıdır

Kombi Montajını : 75 TL yaptırırsın

Proje çizimi ( 100 TL yaptırırsın ) + Doğalgaz Tesisatı ( Kesinlikle pazarlık yap )

Kalorifer Tesisatı + Sıhhi tesisat eğer yapılacaksa fiyat alırsın

Tesisat malzemeleri burada fiyatları var ( boru moru fiyatları ) bir kaç yer daha araştır
    http://www.tesisatsistemleri.com/index.php?target=manufacturers&manufacturer_id=2

Eğer yerler parkeliyse yeri deldirmenize gerek yok yandan da götürebilirler ) daha güzel görünüyor
    Bağlantı aynen böyle ( petek ve gidiş vanası farklı ) kendi evim değil sadece göstermek amacıyla koydum
    ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 22 Temmuz 2010; 5:19:22 >

• Yazmadan duramadım...Arkadaşım sen Yener Balcı nın geri zekalı dediği insanların tavsiyesini uygula yani 7,5 mt pkkp tipi 60 lık panel radyatör koy.. ve 20.000 kcal bir kombi tak.. İşlem tamam....Ankara da 130 m2 net dairesini 5,5, mt panel radyatör ve bir kombi ısıtan arkadaşın tasarrufuna hayran olmamak imkansız..Üniversite yıllarım orada geçti...Kışı ve ayazı çok iyidir....Sen geri zekalıların tavsiyesini uygula...1 mt fazla dan koyacağın panel radyatör sana 80 -100 lira arası ek maliyet getirecek ancak evini daha düşük sıcaklıkta kombi yakarak ısıtacaksın...GAZ PAHALI PANEL RADYATÖR UCUZ....Karar ve ev vede tercih sizin....EGE arkadaşı arayınız...Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 22 Temmuz 2010; 8:45:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Yazmadan duramadım...Arkadaşım sen Yener Balcı nın geri zekalı dediği insanların tavsiyesini uygula yani 7,5 mt pkkp tipi 60 lık panel radyatör koy.. ve 20.000 kcal bir kombi tak.. İşlem tamam....Ankara da 130 m2 net dairesini 5,5, mt panel radyatör ve bir kombi ısıtan arkadaşın tasarrufuna hayran olmamak imkansız..Üniversite yıllarım orada geçti...Kışı ve ayazı çok iyidir....Sen geri zekalıların tavsiyesini uygula...1 mt fazla dan koyacağın panel radyatör sana 80 -100 lira arası ek maliyet getirecek ancak evini daha düşük sıcaklıkta kombi yakarak ısıtacaksın...GAZ PAHALI PANEL RADYATÖR UCUZ....Karar ve ev vede tercih sizin....EGE arkadaşı arayınız...Saygılarımla...

anlamakta zorluk çektiğine inanınıyorum ( senin gibi insanlar çölde de 7,5 metre kullanır ) oraya yazmışım İZMİR diye
    Şuan kirada oturduğum için ben o petekleri ben koymadım koyanda akıllılık etmiş çünkü adam yalıtımı düşünerek koymuş ( 3 balkon ikisi çok büyük )
    ısı kayıp hesaplarında izmir kaçıncı bölge olduğuna bir bak istersen senin düşünce tarzın izmire de aynısı konulur ağrının tepesinede aynısı konulur
    sağır duymaz uydurur 130 m2 ( yaklaşık net 90 m2 balkonlardan dolayı ) GAZ PAHALI KAFANIZA GÖRE DEĞİL UYGUN MİKTARDA PETEK KOYUNUZ
    7,5 metre - 5,5 metre = 1 metre etmez ( çok güzel hesap yapıyorsunuz )
    Sende fazladan kombi yok mu vaillant 20000 kcal/h belki arkadaşa eski kombiyi 1250 ye satarsın
    Bu işi yapmıyorum eski kombim olsa ( yok ama ) burada satmaya kalkmam ( forumun ikinci el bölümü var )
    izmiri bilmesek ( Kışı ve ayazı çok iyidir ) yuturacan millete sivasta yaşıyanlar ne yapsın bunlarda 10-15 metre petek mi koysun

MMO Kalorifer Tesisat kibabı ( sayfa 253 )
    Normal durumlar için kalorifer tesisatı ısı kaybı hesabına esas projelendirme dış sıcaklıkları ve rüzgar durumları EK III -1

İZMİR ........... Sıcaklık : 0 C
    AĞRI .............Sıcaklık : -24 C
    ANKARA..........Sıcaklık : -12 C (R)
    KARS ............Sıcaklık : -27 C
    HAKKARİ .........Sıcaklık : - 24 C
    SİVAS ...........Sıcaklık : - 18 C
    kabul edilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 22 Temmuz 2010; 18:33:29 >

• ARKADAŞLAR HER İKİNİZEDE İLGİNİZDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.UMARIM ARANIZDA Kİ TATSIZLIK TATLIYA BAĞLANIR.
    BUGÜN BİR KOMBİCİYE GİTTİM DEDİM BAŞKA İLLERDE FİYATLAR COK UYGUN NEDEN BURADA PAHALI.KAFADAN PETEK METRESİ KOMBİ MARKASI VE TERMOSTATLI VANA V.S. SOYLEDIM EVI VE YAPILACAKLARI TARİF ETTİM.2600 GİBİ UYGUN BİR FİYAT VERDİ.SONRA NE OLDU DERSİNİZ :) AKŞAM KEŞİFE GELEN KİŞİ BAŞTAN SÖYLEYEYİM FİYAT VEREN KİŞİ PETEK HESABINI YANLIŞ YAPMIŞ O FİYATLARI VEREMİYECEĞİM DİYE :) BAKALIM YARIN NE HESAP CIKARACAKLAR.ANLAMIYORUM BU İZMİRİ.
    ZATEN ACIK HESAP VERMİYORLAR.VERSELER SIRATACAK.
    ACIK HESAP 20.000 KOMBİ İNTERNETTE 1280 CİVARI HADİ DİYELİM 1400
    PETEKLER METRESİ HADİ DİYELİM 100 HADİ DİYELİM 7 METRE KULLANALIM 700
    HAVLUPANDA HADİ DİYELİM 75
    5 ADET ECA TERMOSTATLI VANA 100 ( İKİ YERE KOYDURMAYACAĞIM.BANYO VE ANTEREYE)
    TOPLAMDA 2275 OLDU.TABİ BU RAKAMDA ŞİŞİREREK ALIRSAK.
    GERİYE MONTAJ+PROJELENDİRME VE SICAK SOĞUK TESİSAT.(İÇ TESİSAT HAZIR PLASTİK)
    EN UYGUN VEREN ŞUANA KADAR VİESSMAN VİTOPEND 24 KW MAKİNAYLA PEŞİN 3500 TL VERDİ.
    3500-2275=1275 LİRA (MONTAJ+PROJELENDİRME+SIHHI TESİSAT)

AYRICA BUDERUS VEYA VİESSMANI TÜKETİM YÖNÜNDEN ÖNERİYORLAR.BUDERUS AMA DAHA PAHALIYMIŞ ÖZELLİKLE YURT DIŞINDAN GELEN U62 SERİSİ 1800 ( NETTE 1650 TAKSİTLİ FİYATI TERMOSTAT HEDİYELİ)CİVARI FİYAT VERİYOR.TÜRKİYE ÜRETİMLEREDE U42 1600 ( 1280 TAKSİTLİ FİYATI TERMOSTAT HEDİYELİ) FİYAT CIKARIYOR.VİESSMANDA 1400 ÇIKARIYOR.AYRICA VAİLANTI KİM GELDİYSE KÖTÜLEDİ.FAZLA GAZ YAKIYOR DİYORLAR.
    SİZCE VİESSMAN VEYA BUDERUS NASIL?

AYRICA SUNUDA BELİRTMEK İSTİYORUM.BU TİP ÜRÜNLERDE EN İYİSİNİDE ALSAN ŞANSIN OLACAK KARDEŞİM :)İNŞALLAH KOMBİDE ŞANS YÜZÜMÜZE GÜLER :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankizmir -- 22 Temmuz 2010; 21:07:23 >

• merhabalar,
    internette bazı ürünleri inceledim. mesela baymak luna 3 duo tec 240. ürün açıklamasında diyor ki kullanma suyu için max. güç 20.640 kcal/h ve ısıtma suyu sıcaklığı için max güç 17.200 kcal/h. Bolu'da ikamet ettiğim evim için 20.000 kcal'lik bir ürünün yeterli olacağı söylenmişti, hem bu forumda sayın taşkafa tarafından hem de kombi bayileri tarafından.
    şimdi böyle bir ürün ısıtmada yeterli olur mu, yoksa bu modelin bir üst modeli olan luna 3 duo tec 280 mi almam gerekir?
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
    quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

quote:

Orijinalden alıntı: hierro80

Merhaba,

Bahsettiğiniz Gaz beton duvarlı 130 m2 evde 8, 5 mt panelle YOĞUŞMALI KOMBİ ile çok güzel ısınırsınız....24 Kw yeterli kısaca 20.000 kcal....Marka tercihi size kalmış...Forumu okuyunuz....Saygılarımla...

• merhaba
    bir kombi seçimi yapmam lazım. ev bir akrabama ait. kabaca 100 m2.
    ev tek katlı. zeminde şapın altına strafor serildi. çatı straforlu onduline ile kaplandı. ayrıca çatı arasında izocam serildi. pencereler ısıcamlı pvc doğrama. dış cephede mantolama mecvut.

tesisat için gelen firma toplam 3,350 tl fiyat çıkarmış. bu ücrete kombi, gazı taşıyan demir boru, petekler vesaire dahil. plastik tesisat önceden yapılmış idi.
    firmanın elemanları toplam 8 metre petek kullanılacağını söylemişler.
    bu arada, evin tavan yüksekliği 2,6 m. yani standartların 20-30 metre altında.

elemanlar dört kombi modeli vermişler ve akrabama bunlardan birini seçmesini söylemişler. kombilerin modelleri yanlış yazılmış ben kartta yazıldığı gibi yazacağım, lütfen hangisi olduğunu tahmin ederek değerlendirin. (kendi tahminlerimi kendime güvenemediğim için yazmıyorum)

1. ferroli domikc 24f
    2. ECA confeo plas 24 kw
    3. bosch classik plas dijital
    4. demirdöküm nevo dijital

eğer demirdöküm tercih edilirse toplam fiyattan 200 tl indirim yapılacak. yani bu kombi diğer üç kombiden 200 tl daha ucuz imiş.
    ferroli'nin 5 yıl garantisi var. diğerlerinin 2 yıl.

şimdi, ilk sorum şu: bunlardan hangisini tercih edelim?

ikinci soru: eğer firma ile anlaşıp kombiyi başka yerden kendimiz alırsak, bunların dışında hangisini alalım. yani 1300- 1400 aralığında bunlardan daha iyi bir marka model var mı?

kombi konusundaki sorularım bunlar. şimdi petekler hakkında sorayım:

petek hesabını kendim yapmak isterim. firma belki fiyatı düşük gösterip müşteriyi kazanmak için az ölçü vermiş olabilir. her bir oda için tek tek petek hesabı yapmanın bir yolu varsa bilmek isterim. ayrıca hangi marka peteklerin diğerlerinden daha iyi olduğunu söylerseniz sevinirim.

gelelim banyoya: petek mi havlupan mı? benim kendi evimde havlpan var, paslandı. belki o ortamda petek de paslanacaktı ama banyoda paslanmayacak bir şey olmasını isterim.

hem kombi seçiminde hem de petek seçiminde öncelikli kriterlerim: az masraf! yani hem en düşük doğalgaz faturası ve mümkünse sıfır arıza/ servis parası. bunun için başlangıçta biraz daha fazla harcamaya değer sanırım.

ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

• Değerli arkadaşlarım ben bu forumda insanları yanlış yönlendirmek, saçma sapan sağdan soldan aldığım yarım bilgileri toplayıp aktarmak amacında değilim..Asla ve asla akıl satmak derdinde değilim...İNSANLARIN KİM OLDUKLARI , SEVİYELERİ, KALİTELERİ, GÖRGÜ VE BİLGİLERİ YAZILARINDA GÖRÜLÜYOR....İnsanları incitmek, kırmak, rencide etmek, benim dediğim doğrudur deyip doğruyu söyleyenleri geri zekalı ilan etmek o kişinin ruhi dengesinin dışa vurulmasıdır....yazdıklarım hep meydanda....Gizli saklı bir durum yok...Şunu diyorum...Kombili evde kaba hesap 100 m2 için 60 lık pkkp tipi toplam 7 mt panel radyatör koyunuz....Sıcak iklimde 6 mt....Soğuk iklimde 8 mt olabilir...Bu yazdığım 100 m2 ev hesabıdır....İsteyen istediği konuda istediğini yazsın....Ben her zaman doğru bildiğimi yazdım....Şunu diyorum....GAZ PAHALI.....VE DIŞA BAĞIMLI...HER AN FİYATI ARTABİLİR....PANEL RADYATÖR UCUZ....Bir kez takıp unutıyorsunuz... 20.000 kcal bir kombi 60 lık pkkp tipi 9 mt panel radyatörü besler....Durum budur...para, tercih, ev sizin....AKIL VEREN ÇOK ....PARA VEREN YOK....Unutmayınız.Çok basit açıklama... 100 m2 lik falanca yerdeki kombili filanca evi 4,5 mt toplam boyda 60 lık panel radyatör ile ( -- ) bilmem kaç derecede ..kombiyi 70 C - 7 5 C de yakıp ısıtırsınız...Aynı evde 8 mt panel radyatör varsa 50 - 55 - 60 C de yakıp ısıtırsınız...Tesisatta dolaşan sıcak su miktarı 4,5 mt lik toplam boydaki radyatörden daha fazla olduğu için ısıyı radyatörlerden eve boşaltıp soğuması daha uzun zaman alır...KOMBİ DAHA AZ DUR KALK YAPAR....DAHA AZ YIPRANIR...Fazla koyulan 1 mt panel radyatör 100 lira ..2 mt olsa 200 lira...Soğuk iklimde , .Sert kışlarda bir aylık ısınma faturanız 300 lira....Sadece bir aydan bahsediyorum.....İşte hesap....Forumda çok bilen , bal yerine sirke satan bazılarının geri zekalı dedikleri adam Senelerdir bunları yazıyor...Ev sizin, kombi sizin, karar sizin.....saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 24 Temmuz 2010; 11:01:53 >

• Öncelikle buraya vakit ayırıp benim gibi konu hakkında bilgi sahibi olmayan arkadaşlara yardım ettiğiniz için teşekkür ederim.Kısmet olursa bayram sonrasında düğünüm var.İstanbul da bayrampaşa da ikamet ediyorum.3 katlı bir binanın orta katında oturacağım.Şuan ev tadilatta 80 m2 bir evim var.Tadilat olduğu için tesisatı zeminden yaptırdık.Evin 3 cepheside kapalı ön ve arka cephede ki duvarları pencerelerin etrafını iç kısımdan ısı yalıtımı yaptırdım.doğalgaz cı 5,10 metre petek önerdi.benim sorum şu petek boyları yeterlimi sizce??Kombi yoğuşmalı yada yoğuşmasız mı olmalı??ve kombi marka ve model tabiki kaçlık olmalı??Radyatör ne marka ve nasıl olmalı.Termostatlı vana alsam işime yarar mı??Lütfen yorumlarınızı bekliyorum bu hafta içi petek ve kombiyi alacağım.Ve son olarak ist da nereden uygun fiyata temin edebilirim.Bilgi olarakta daha önce kiracı vardı yaklaşık 20 yıl oturdular kışları 10 torba kömür ile geçiriyolardı yani ev sıcak olan bi ev.Teşekkür ediyorum arkadaşlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin__34

Öncelikle buraya vakit ayırıp benim gibi konu hakkında bilgi sahibi olmayan arkadaşlara yardım ettiğiniz için teşekkür ederim.Kısmet olursa bayram sonrasında düğünüm var.İstanbul da bayrampaşa da ikamet ediyorum.3 katlı bir binanın orta katında oturacağım.Şuan ev tadilatta 80 m2 bir evim var.Tadilat olduğu için tesisatı zeminden yaptırdık.Evin 3 cepheside kapalı ön ve arka cephede ki duvarları pencerelerin etrafını iç kısımdan ısı yalıtımı yaptırdım.doğalgaz cı 5,10 metre petek önerdi.benim sorum şu petek boyları yeterlimi sizce??Kombi yoğuşmalı yada yoğuşmasız mı olmalı??ve kombi marka ve model tabiki kaçlık olmalı??Radyatör ne marka ve nasıl olmalı.Termostatlı vana alsam işime yarar mı??Lütfen yorumlarınızı bekliyorum bu hafta içi petek ve kombiyi alacağım.Ve son olarak ist da nereden uygun fiyata temin edebilirim.Bilgi olarakta daha önce kiracı vardı yaklaşık 20 yıl oturdular kışları 10 torba kömür ile geçiriyolardı yani ev sıcak olan bi ev.Teşekkür ediyorum arkadaşlar...

eğer 600 PKKP 5,1 ise petek miktarını doğru hesaplamış

Demirdöküm Panel Plus Radyatör metresi .....................95,76 TL ( çevrenizde bu işi yapan arkadaşınız varsa 80-85 TL dende alırsınız )
    http://www.kombipazar.com/pinfo.asp?pid=20

ECA Termostatik vana (gidiş).........................20 TL (tanesi )
    http://www.nakitalsat.com/index.php?do=catalog/show2&p=84
    Dönüş vanası : 5-6 TL ( tanesi ) ( resimde görülen vana )

VAİLLANT PLUS 202/3-5 turboTEC (17.200 kcal/h) .............1280 TL ( fazlasıyla yeter ) ( 17000 , 20000 ve 24000 kcal/h olan kombinin bütün parçaları aynı aradaki tek fark brülör farkıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 25 Temmuz 2010; 0:22:51 >

• 
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.