Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (2044. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.325.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20422043204420452046
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kadir_yilmaz kullanıcısına yanıt
    O da iyi kombi ısıtma 24 kw, banyo 28 kw güce sahip.Benzer fiyata 296 bulursanız o daha iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90m2 brüt doğu-batı cepheli sıfır daireye kombi takılacak.Önerilerinizi duymak isterim.Az yakmasını istiyorum faturalar çok canımı yaktı çünkü.Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 58_transporter_58 kullanıcısına yanıt
    Yoğuşmalı kombi ile tasarruf sağlanabilir fakat petek metrajınız önemli.Tasarruf yapmak için kışın 40-50 derece arasında yanmalı.Yalıtımlı binalar ise tasarrufta kombiden çok daha önemlidir.Faturayı ciddi boyutlarda etkiler yalıtım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkan3436 S kullanıcısına yanıt
    Ferroli Econcept 35c'nin minimum ısıl gücü bildiğim kadarı ile 6.9 kw, bu yüzden alev boyunu ayarlayarak bu değere kadar indirebilir kapasitesini.Bu da yaklaşık 3.5 metre peteğin ihtiyaç duyduğu enerjiye denk gelir.Bosch'un minimum ısıl gücü ise 8 kw.Evinizde 4 metreden fazla petek sürekli açık olacaksa ikisi de aynı tüketimi yapar.Gördüğünüz gibi Ferroli kapasitesini daha fazla kısabiliyor.Yalnız Bosch 22 kw ısıtma kapasitesine sahiptir.Petekleriniz 11 metreden fazla ise yetmez.Diğer yandan Ferroli bildiğim kadarı ile iflas durumunda idi, yani arıza durumunda servis hizmeti veriyorlar mı hala bilmiyorum.Bu konuyu dikkate alıp bir araştırın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar

    Kimse immergas dan bahsetmiyor.

    İmmergas victrix teras 24 plus modelini aldım evime henüz takılmadı ama sizce nasil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

    Evimiz 4+1 3. katta yeni ve sıfır bina.

    Yer : Ankara - Güney-Batı-Kuzey Cephelerinde yer alıyor. Fakat çoğunlukla odalar Batıya, Yatak odası güneye, Salon ve mutfak kuzeye bakmaktadır.

    Kombinin yeri mutfakta hemen balkonun yanındadır ve su tahliyesine de çok yakın yer alıyor.

    Evin brüt 193m2 net, 176m2 kullanım alanı bulunuyor.

    Petekler:
    Oturma Odası : 90cm
    Salon : 140+120cm
    Antre : 90cm
    Mutfak : 90cm
    Oda 1 : 90cm
    Oda 2 : 100cm
    Banyolarda 1 er adet, toplam 2 adet havlupan yer alıyor.
    Toplamda 7,2m Petek ve 2 Havlupan yer alıyor.

    Evim için gerçekten uzun yıllar rahatlıkla ısınabileceğim bir kombi arıyorum. Teknik servisi beni üzmesin, bütçe olarak bir problemim yok. Sizlerin önerileri nelerdir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weya258 -- 5 Haziran 2017; 11:23:41 >
  • AliFOO A kullanıcısına yanıt
    İmmergas kombiler gayet kaliteli, genelde fazla sorun çıkarmayan ürünlerdir.İtalyan malıdır.Burda çok bahsedilmemesinin nedeni bazı bölgelerde servisinin zayıf olması ve fiyatlarıdır.

    Aldığınız model henüz çok yeni, kullanıcı geri dönüşü yok, fakat plus modeli sadece ısıtma diye geçiyor, sıcak su almak için sisteme boyler bağlamak durumundasınız anladığım kadarıyla.Hem ısıtma hem de boylere gerek duymadan sıcak su almak için plus olmayan modeli tercih edilmeli.Kataloğundan anladığım bu şekilde.Bunu bilmeden aldıysanız müşteri hizmetlerini arayıp kesin bir bilgi alın.Katalogtaki bilgi bu şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Weya258 W kullanıcısına yanıt
    Mantolama ve iyi bir yalıtım yoksa evinize göre petekleriniz az.Bu peteklerle hele de Ankara ikliminde 60 derecelerden aşağı ısınamazsınız.Bu da yoğuşmalı kombide pek tasarruf sağlamaz.Mantolama varsa yetebilir.

    Oda metrekarelerini ayrı ayrı ele alıp yoğuşmalı kombi ile 40-50 dereceler arası ısınıp tasarruf sağlayabilmek için gerekli petek metrajını belirlemek lazım.Mantolama olmadığını kabul edersek oran genelde 10 m2 başına 1 metre petek ölçüsü sınır olmak kaydıyla genelde biraz daha üzerinde petek kullanarak daha iyi sonuçlar alınır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba evde mantolama mevcut ve yapı sistemi asmolem tavan o yüzden her katın zemininde de ısı yalıtımı var. Peki ne marka, ne model almam gerekir ?
  • Weya258 W kullanıcısına yanıt
    Mevcut peteklerinize 24 kw kombiler yeterli.Kışın 50 dereceleri geçmeden ısınabilecek gibiyseniz, Premix Yoğuşmalı kombi almak en mantıklı seçenek.Ev büyüklüğünü düşününce sıcak su gücü 30 kw olan bir model düşünülebilir.Bütün bunların ışığında Buderus GB062 modelini tavsiye edebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkan3436


    Merhaba arkadaşlar.Hali hazırda evimde kullandığım demirdöküm vinto marka 24 binlik kombim var.Kombi bu aralar çok arıza çıkarmaya başladı değiştirmeye karar verdim.Yoğuşmalı cihaz bakıyorum ama şu an için sıfır alma imkanım yok.İkinci el bir kombi buldum .Biri bosch classic condens zwb28 diğeri ise ferroli econcept 35c diye bir model.Ferroli daha aklıma yattı fakat oda 35kw olması gaz tüketimi yönünden sıkınıtı olurmu acaba. Evim 110 m2 3+1 çiftcam ve izolasyonlu.hangisini tavsiye edersiniz.

    İkinci el tamamen şans işi, ancak evinizin 110m2 olduğunu düşünecek olursak 20kw/24kw lık orta çaplı bir kombi yeterli olacaktır. 28kw ve üzeri ki 35kw ile yaklaşık 200m2-250m2 evi ısıtabilirsiniz. 35kw'lık kombilerin fabrika çıkışları ortalama saatte 3,80m3-4m3 gaz tüketimlidir. Siz ikinci el alacağınıza göre bu tüketim değerleri daha fazla da olabilir.




  • evim aydında 120 m2 en son kata 8.5m petek. ev 20 yıllık kuzey batı cephe. burada kış 3 ay olmakta evde 1 adet mutfakta cam balkon var. viessman 50 t düşünüyorum. ne dersiniz. önerecekleriniz var mı.
  • 120 mt2 için aldığımız fiyat teklifi hakkında yorumlarınızı alabilir miyim ?
    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

    Ev kabaca şu şekilde
    3+1 fakat apartman boşluğuna bakan ütü odası misali ufak hatta resmini ekleyeyim 500*1100 olarak düşündüm 1 Adet
    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

    Arakat tek cepheye bakıyor o bakılan cephe de apartmanların arka tarafındaki ortak bahçeye bakıyor.
    Salon şu şekilde 1,40*2 Demirdöküm Plus diye düşündüm .DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

    Mutfak salonun hemen yanında ince uzun tarzda , salonla mutfağın balkonuna çıkan ortak kapısı bulunmakta , mutfağın sonunda balkon içeri alınmış şekilde kombiyi de buraya taktıracağız; 500*1100 olarak düşündüm 1 Adet
    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

    Hemen yan taraflarında bu balkona penceresi olan bir çocuk odası mevcut; 500*1100 olarak düşündüm 1 Adet
    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

    Çocuk odasının karşısında apartman boşluğuna bakan yatak odası mevcut 500*1100 olarak düşündüm 1 Adet
    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

    Hol de bu şekilde hole petek taktırmak istemiyorum açıkçası
    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?




  • jackosman J kullanıcısına yanıt
    Fiyat için birşey diyemem fakat şöyle bir baktım, kalde marka kombi bağlantı seti 120 lira demiş, vanalar ve filtreler plastik ise onların ederi 30 lira.Ki metal ve tam geçişli vana ve filtreler tavsiye ederim.

    Borular için Dizayn Hi-Tech Oksi Plus ortadan alüminyum folyolu boru tavsiye ederim.

    Vanalar için GK marka iyidir.Alt vanalar geri dönüş vanası olmalı.Termostatik vana olacaksa eğer, gaz sensörlü Danfoss RA 2990 UK tip tavsiye ederim.

    Petekler için Demirdöküm Plus tavsiye ederim.Metraj konusuna birşey diyemem, metrekareler, şehir, konum, yalıtım gibi durumlar belirtilmemiş.Fotodan birşey söylemek hatalı olur.

    Düşündüğünüz petekleri neden eni 50 cm düşündünüz?Genelde evlere 60 cm petek tercih edilir.50 cm olursa metraj uzar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    İzmir'deyim hocam konum olarak dairenin bir tarafı apartman boşluğuna diğer taraf da güneye bakıyor yalnız dediğim gibi ön de kapalı diğer binalar tarafından. Ben bilmeden oluşturdum 60cm olarak düzeltirim, yönlendirmenize açığım tamamen

    Nickinizdeki 35 İzmir'i temsil ediyorsa tavsiye edeceğiniz firma varsa ondan da fiyat alabilir miyim ?
  • merhaba arkadaşlar ve THEATTRE35 üstad,

    ev alma işimiz varda, ev yeni değil ama kombi petek sökülmüş. Ankara da bulunan ev 5-6 yıllık bina ısı yalıtımı ve pimapen var. daire ara katta fakat cephesi kuzey batı, güneş alma süresi az.
    3+1 olan daire yaklaşık 120 m2. Ev de max 3-5 yıl oturma planım var. 2 küçük çocuğum var. Kışın salonu kullanmıyorum Çok para harcamak istemiyorum ama sorun da yaşamak istemiyorum :)
    birkaç sorum olacak yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    1. hangi marka ve model kombi almalıyım.
    2. Oda termostatına gerek var mı? (Pek düşünmüyorum)
    3. mutfak ve banyonun peteklerini düşük seviye çalıştırmak için termostatlı vana almak istiyorum. verimli ve kullanışlı olur mu? (mutfak yemek vs yapıldığı için sıcak oluyor, banyoyu da özellikle havluluk olacak ve havluları kurutması için çalışması yeterli olacak)
  • ysf-drsn kullanıcısına yanıt
    1-)Marka çok önemli değil aslında, kombi olarak uygun petek metrajı kullanıldığı sürece ben Premix Yoğuşmalı kombi tavsiye ederim her zaman.Marka olarak ECA, Baymak, Demirdöküm, Termoteknik, Bosch-Buderus, İmmergas-Alpha, bütçe iyi ise Vaillant tercih edilebilir markalar.

    2-)Güneş gören ve ya yalıtımlı evlerde, yani kombi yanmadan da ısısını iyi koruyan ve gündüz kombi yanmasa da güneşten faydalanabilen evlerde oda termostatı tasarruf ve aynı zamanda sabit sıcaklıkta tuttuğu için konfor sağlar.Programlı model alırsanız, ihtiyaçlarınıza göre bir kez ayarlarsınız bir daha ellemezsiniz bile.

    3-)Mutfağa Danfoss gaz sensörlü RA 2990 UK tip termostatik vana kullanabilirsiniz çok ısınır diyorsanız.Banyoya gerek yok normal vanası da kısılabilir ihtiyaca göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jackosman J kullanıcısına yanıt
    İzmir'de iseniz petek metrajını iyi belirleyip yoğuşmalı kombi tercih etmeniz çok yerinde bir karar olur.Kabaca şöyle söyliyim, oda oda ayrı ayrı belirleyin.10 m2 başına odanın konumuna göre minimum 1 metre olmak kaydı ile ısınması zor bir oda ise 120-130 cm'e kadar çıkılarak ayarlama yapılabilir.Mutfakta yemek piştiği için biraz daha az kullanılabilir.Aynı şekilde koridor için de az olabilir.Örneğin 20 m2'lik sık kullandığınız bir salon ve ya oturma odası için 2 adet 120 cm'lik petek kullanırsanız sıkıntı yaşamazsınız.2 peteklik tesisat yoksa da minimum 2 metrelik tek petek çapraz bağlantı şartı ile kullanılabilir.Metrekareleri ve yalıtım durumunu bilmediğim için, yalıtım çok iyi değilmiş gibi örnekle anlatmaya çalıştım.Petekleriniz 60 cm eninde Demirdöküm Plus marka olsun.Diğer ayrıntıları önceki mesajımda yazmıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bana da kombi avsıyesı lütfen. Ev net 125 metrekare cıvarı
    Bugün Bosch için montaj +parçalar + dolap dahil 3150 tl
    Demirdöküm nitromix için herşey dahil 2950 tl dediler. Bana fiyatlar çok ucuk geldı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yavuzaykut21

    evim aydında 120 m2 en son kata 8.5m petek. ev 20 yıllık kuzey batı cephe. burada kış 3 ay olmakta evde 1 adet mutfakta cam balkon var. viessman 50 t düşünüyorum. ne dersiniz. önerecekleriniz var mı.

    nasıl bir forum bu ya kimse yazmamış. yardımcı olacak kimse yok mu
  • 
Sayfa: önceki 20422043204420452046
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.