Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (2043. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.325.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20412042204320442045
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    yazlık olarak aldığımız evimde sıcak su ve ısıtma için vaillant ecotec modeli bir kombiside
    takılı idi.fakat ilk sene sıcak su için çalıştırmak istedim çalıştıramadım.
    ateşleme sesi geliyor fakat bir türlü yanmıyor.Kombi tamircisi bir arkadaş çağırdık sağolsun geldi baktı gösterge panelini arkasını açtı ve abartmıyorum yaptığı tek şey parçaların olduğu bölüme bir tornavida ile müdahale etti ve kombi çalıştı.eline sağlık ver 50 tl helal olsun bizim sorunu ucuza çözdü.biz yaz tatili bitipte evi kapatıp çıkarken peteklerdeki tesisattaki su donmasın diye tesisattaki suyu boşalttık ve evi kapattık çıktık.1 sene sonra yaz tatili için evi tekrar açtık tesisata su verdik basıncı ayarladık fakat bir türlü yakamadık el mahkum tekrar aynı tamirciyi çağırdık yine aynı şeyi yaptı tornavida ile bir dokunuş ve kombi çalıştı ver 70tl geçen sene 50 almıştın aynı al bari dedik zam geldi diyor.forumumuz daki ustalardan yardım edebilecek olursa minnettar olurum.Elim pense tornavida tutar...




  • Merhaba arkadaslar,

    Yeni aldigimiz evimize kombi arayisi icerisindeyiz.

    Her zamanki gibi foruma danismaya karat verdim.

    Ev net 130 metrekare olup toplam petek uzunugu 9 metre civari. Evde 2 adet banyo bulunmakta.



    Evi aldigimiz muteahhit Viesmann vitopend 24kw 0-50 T modelini tavsiye ediyor.

    Bir arkadasim E.C.A Confeo Premix 30 modelini tavsiye ediyor.

    Internetten baktigim zaman Bosh Condense 2500w tavsiye ediliyor.



    Max 2800 liraya sizce hangi modeli tavsiye etmeyelim.

    Ekleme: Forumun inceledikten sonra
    Vaillant 286 ve
    Viessmann 50W modellerinide listeye ekledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir_yilmaz -- 1 Haziran 2017; 10:57:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadir_yilmaz

    Merhaba arkadaslar,

    Yeni aldigimiz evimize kombi arayisi icerisindeyiz.

    Her zamanki gibi foruma danismaya karat verdim.

    Ev net 130 metrekare olup toplam petek uzunugu 9 metre civari. Evde 2 adet banyo bulunmakta.



    Evi aldigimiz muteahhit Viesmann vitopend 24kw 0-50 T modelini tavsiye ediyor.

    Bir arkadasim E.C.A Confeo Premix 30 modelini tavsiye ediyor.

    Internetten baktigim zaman Bosh Condense 2500w tavsiye ediliyor.



    Max 2800 liraya sizce hangi modeli tavsiye etmeyelim.

    Ekleme: Forumun inceledikten sonra
    Vaillant 286 ve
    Viessmann 50W modellerinide listeye ekledim.



    Size tek önerebileceğim marka ve model, Demirdöküm Nitromix 35kw (30,000kcal.) + Oda termostatı veya radyatör termostatları. Eğer ürünü yetkili bayiden alıp gaz servis sağlayıcınıza (İGDAŞ,vb.proje onayaylı)üzerinden gaz açılışı yaparsanız, Demirdöküm yetkili servisi de kurulumu yapması halinde ekstra 10 yıl süre garanti uzatma hakkı elde ediyorsunuz ki bu da size 2+10=12 yıl süresince kombiniz %100 Demirdöküm garantisi altında demek. Demirdöküm her 2yıl garanti uzatımı için 250TL-300TL- (Modeline göre) almaktadır ki her yıl yapılacak olan bir kere de kombi bakım, temizlik ve kış hazırlık servisi de ücretsiz olarak verilmektedir. Bir kombi ana kartının 400-500TL- olduğunu ve eve her çağırılan servisin de 70TL-100TL- Servis ücreti olduğunu düşünecek olursanız. Ek garanti yaptırmak asla başınızı ağrıtmayacaktır. Kombiye bakım, temizlik yaptığınız sürece, arızalarda yetkili servisi çağırdığınız sürece asla başınız ağrımaz.

    Bu arada eviniz hem büyük hem de 9m. petek uzunluğunda olduğunu düşünecek olurcak, (Evin konumunu yön olarak bildirmemişizsiniz ama sorun değil) 24Kw'lık (20,000kcal.) düşük gelebilir. Dolayısı ile 28kw/30kw veya 35kw'lık kombi tercih etmenizi öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 1 Haziran 2017; 15:26:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aho2000

    Merhaba arkadaslar,

    Dubleks yeni ev aldim. Denizli de ikamet etmekteyim. Ev Kuzeydogu Güneydoğu cepheli. 187 m2 brüt. Net kullanim alani 165 m2. Yerden isitma. Tesisatçı 2 firmadaki muhendisle ile görüştüm. Birisi eca scot 24 kw veya bosch condense 2500 yeterli olur dedi.

    Diğeri ise eca confeo 30kw.

    Başka tesisatcilarla da telefonla gorustum. Hatta eca yetkili servisindeki muhendisle de görüştüm. 24 kw yeterli gelir diyorlar. Birisi 30 kw deyince kafam baya karıştı. Hepsi de modülasyonlu modeller. Sizce 24 mü yoksa 30 kw mi almaliyim.

    Ayrica denge kabi şart mıdır? Yoksa duruma göre mi eklenir?

    Evinizin m2'si oldukça büyük. İyi günlerde sağlıkla oturun inşALLAH. Yeni bina olduğuna göre dış cephe mantoludur diye düşünüyorum. 10 yıllık kombi kullanıp ısınma detaylarını ve inceliklerini, PÜF Noktalarını kulanarak, uygulayarak çözen biri olarak 24Kw (20,000kcal.) kombi bu ölçüde bir ev için kısıtlı derecede yetebilir ama işi şansa bıkarakmamak adına bir üst segmenti 28kw/30kw ve hiç şüphesiz 35kw (30,000kcal) kombi ercihinde bulunabilirsiniz.

    En sorunsuz ısınma, en sorunsuz yapılan ısıtma sistemi ile (Mobil Sistem) ile mümkündür ki hem alt, hem de üst katınızda Mobil Sistem (Kollektör) kurulmuş ise kaliteli bir kombi ve oda termostatı ve/veya radyatör termostatları ile destekli olursa hiç sorun yaşamazsınız.

    (Doğalgaz proje onaylı gerçekten yetkili servis ile yapılan kombi montajı ve devamındaki kombi bakım ve temizliği kesinlikle sizin başınızı ağrıtmaz.)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkan330

    ev 155 m2

    2,5 katlı
    bir çok oda var hangi odaya termostat koyucaz nasıl olucak ?

    En fazla ısınmasını, sıcak olmasını istediğiniz oda ve/veya odalara hiç termastatik vana takmayacaksınız. (Banyodaki havlupanlar dahil.)
    Diğer odalara takılacak ancak onlarda kısık ayarda tutulmalı (21-23 derece)

    Benim yaşadıklarımı anlatsam o kombici dediğiniz zath_ı muhteremi... (Neyse)

    Kafanızı karıştırmayın, modülasyonlu, modülasyonsuz...

    Siz gidin radyatörlerin su giriş yerlerine DANFOSS SIVI SENSÖRLÜ, çıkış yerlerine de ECA GERİ DÖNÜŞ VANASI taktırın ileride REGLAJ yappabilmenize olanak sağlar.
    DANFOSS GAZ SENSÖRLÜ almanıza gerek yok çünkü SIVI olan sıcaklığı 15dk. algılıyor, diğeri 10dk. fazla para vermeye değmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 1 Haziran 2017; 16:35:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gumussoy87

    Merhaba 135 metre kare bir ev aldık.

    Doğu Güney batı cepheli. Toplam 11 metre unuxlugunda Petek var. Ariston cares x 24 Ff model kombi önerdiler. Sizce uygun mu? Önerebileceğiniz başka marka var mı ? Kombi mutfakta olacağı için sessiz ve sorunsuz bir kombi arıyoruz? Şimdiden teşekkürler.

    Ben de size tek önerebileceğim marka ve model, Demirdöküm Nitromix 28kw (26,000kcal.) + Oda termostatı veya radyatör termostatları.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: composmentis

    Merhaba. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. İnşallah yakın zamanda taşınacağımız ev yerden ısıtmalı. Birkaç sayfa önceki gönderinizde zeminin ısındıktan sonra soğumaması için bu tarz evlere modülasyonlu termostat önermişsiniz. Lütfen ukalalık olarak algılamayın ama geç ısınması geç soğuyacağı anlamına da gelir diye düşündüm. Tabi bu çıkarımımda, almayı düşündüğüm kombilerin sadece on/off termostatlara uyumlu olmasının etkisi de olmuş olabilir :) Buna binaen bugün görüştüğüm kombi bayii ona aklımda olduğunu söylediğim baymak kombilerinden (Baymak Duo Tec) olumsuz dönüşler aldığını ve Termoteknik markasının sorunsuzluk konusunda en iyisi olduğunu söyledi. Ayrıca kombiyi internetten alabileceğimi söyleyince de sitelerin ek masraflar çıkaracağından bahsetti (Neyi kastettiğini pek anlamadım). Bu konulardaki fikriniz nedir?

    Arkadaşım sana tek bir şey tavsiye etmek isterim. Kombi, diğer beyaz eşya gibi uzun süreli kullanmak için alınır, dolayısı ile sakın internet sitelerinden 100TL-/200TL- ucuz alıcam diye yetkili bayi dışından alıp, yetkili servis dışında başka birine montaj yaptırıp el sürdürtme. Her yıl bakım ve temizliğini de yetkili servise yaptırırsan hiç başın ağrımaz. Kombi marka ve modeline gelince, yerden ısıtma olduğundan ama toplam hangi odaya kaç metre döşendiğini büyük bir ihtimal bilemeyeceksin, dolayısı ile kesinlikle ve kesinlile PREMIX EŞANŞÖRlü, TAM YOĞUŞMALI olmalı. Sana da tabiki hem sesizliği hem de çalışma performansı en önemlisi de firmanın müşteri memnuniyeti önde tutmasından dolayı Demirdöküm NITROMIX 24kw/28kw önerebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 1 Haziran 2017; 16:53:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayfun7

    Merhaba;

    85 m2 Güney batı cepheli yalıtımsız evimde 20kw vailant vck model kombi kullanmaktayım. Yılda 1 kez üç yollu vana arızası vermekte.

    Bu durum can sıkıcı bir hal aldı yoğuşmasız kombi tavsiyeniz nedir ? Eski kombim söküldükten sonra yeni kombiden önce petek

    temizliği yaptırmam gerekir mi ?

    24kw (20,000kcal.) Demirdöküm NITRON PLUS önerebilirim ama tek şart yetkili bayiden satın alıp, yetkili servise kurulum yaptırıp, ek garanti satın almanız. Kullanmakta olduğunuz üründe güzel ancak anladığım kadarı ile garanti kapsamı dışında olduğundan canınızı normal olarak bayağı bezdirmiş.

    Petek temizliğine gelince KESİNLİKLE İLAÇLI yaptırmayın. Ben ilaçlı temizlik yaptırdıktan sonra tüm petek ve kombi ek ve bileşen yerlerinden su kaçakları oluştu. Piyasada kullanılan KOMBİ UYUMLU diye satılan hiç bir kimyasalı tesisatınıza sokmayın. Oturun siz kendiniz şebeke suyu ile temizleyin. ben öyle yapıyorum.

    Kombi takliye musluğuna hortumu bağlayın.
    Hortumu da atık su giderine sokun.
    Mobil sistem var ise mobil sistem üzerinden, yoksa tüm radyatörlerinizi geliş ve dönüş vanalarını kapayın.
    Temizliğini yapmak istediğiniz radyatörün geliş ve dönüş vanasını açın.
    Kombinizi en yüksek derecede çalıştırın.
    Kombinizin tahliye musluğunu yavaşça açın.
    Bu arada kombi basıncınız düşeceğinden hemen kombinize su basmaya başlayın.
    kombi basıncınızı "3" e kadar yükseltip sabit kalmasını sağlayın.
    Kombi tahliye musluğundan kirli su akmaya devam edecektir, şebekeden de temiz su girişi olmaya devam edecektir.
    Tahliye musluğundan temiz su gelene kadar işleme devam edin.
    Temiz su gelince, şimdi temizlediğiniz radyatörün geliş ve dönüş vanalarını kapayıp, temizlemek istediğiniz diğer radyatöre aynı işlemleri uygulayın.
    Tüm radyatörler aynı işlemle temizlendikten sonra, tesisatınızdaki tüm filtreleri de temizlemeyi ihmal etmeyin.




  • Tesekkur ederim yardiminiz icin.

    Yarin hem Vaillant hem de Demirdokum bayisine ugramayip nihai karari verecem insallah.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadir_yilmaz

    Tesekkur ederim yardiminiz icin.

    Yarin hem Vaillant hem de Demirdokum bayisine ugramayip nihai karari verecem insallah.

    Rica ederim, sonuçta Kombi de uzun dönem kullanım için alınan ucuz olmayan bir ürün. Hangi marka ek garanti süresi veriyor ise onu tercih etmenizi öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mastor1

    Merhaba

    Doğalgaz şofbeni ev sıcak su kullanımı için


    yoğuşmalı veya yoğuşmasız olabilir tavsiye edilen memnun kalınan modeller var mı?

    5 yıldır DemirDöküm Hermetik Şofben C 275 modelini kullanmaktayız. Yılda 1, bakım ve temizlik dışında servis çağırma ihtiyacımız olmadı. ALLAH'a şükür.
  • Bu arada yazdıklarımdan dolayı herkez beni Demirdökümcü zannedebilir ama ben aslen Vaillant'cıydım, taki Demirdöküm ile elimde olmayan nedenlerle tanışana kadar. 10 yıldır DD'den aldığım hizmet gösterdiki daha önce Vaillant'dan aldığım hizmetin çok üzerinde. Vaillant tercih etmiyor muyum? Tabiki ediyorum. Güneş Enerji Sistemim Vaillant. Vaillant'ın servisinden de son derece memnunum ama DD'ye göre tek eksiği, uzun dönem Ek Garanti vermemesi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shotman

    Üstat THEATTRE35 selamlar,

    Ev Bilgileri;
    ANK, 196 m2, h:2.65m, 3/7 kat, alt üst kışın kombi yakıyor.
    BATI: Salon, mutfak, yaşam odası
    GÜNEY: Salon, yatak odası, çocuk odası 1, çocuk odası 2
    Duvarlar: Dış cephe 10 cm taş yünü, iç kısımlarında 3 cm izocam yalıtımlı
    Pencereler: PVC doğrama, çift cam ısıcam.
    Yaşam odası: 12 m2 60X90
    Mutfak: 17 m2 40X140
    Giriş Hol: 17 m2 60X50
    Salon: 40 m2 40X260 B + 40X160 G
    Çocuk Odası 1: 12 m2 60X70
    Çocuk Odası 2: 12 m2 60X70
    Yatak odası: 17 m2 40X160
    Giyinme odası: 7,5 m2 60X70
    Banyo YO: 60X60
    Banyo: 60X40

    Mevcut Kombi ve Tesisat: Demirdöküm, Tyros (24k), tesisat sıva altı plastik boru, vanalar normal;
    Mevcut sistem ile 5 sezon geçirdim, kışın devamlı (min) 30° açık ve soğuk havalarda 40°-50° ile yaşam alanları ortalama 22° sıcaklıkla tamamlıyoruz. Sıcak su performansı çok kötü su ısınıp soğuyor. Kombi 8 yaşına yaklaşıyor ömrünü tamamlamaya yakın.
    Kombi ve termostattık vana değişimi yapmayı planlıyorum.
    Önerileriniz ne olur,
    Teşekkürler.


    Radyatör termostatı için önerebileceğim tek marka DANFOSS SIVI SENSÖRLÜ.
    DANFOSS GAZ SENSÖRLÜ almanıza gerek yok çünkü SIVI olan sıcaklığı 15dk. algılıyor, diğeri 10dk. fazla para vermeye değmez.
    Ürün fiyat/kalite/performan olarak 5*
    İncelemenizi öneririm.

    Kombi olarak önceki yorumları okuyabilirseniz sevinirim ama ısıtma alanınızın büyüklüğü ve 2 banyo olma özelliğinden dolayı kesinlikle PREMIX özellikli 28kw(26,000kcal.), 30kw(28,000kcal) veya hiç sorunsuz 35kw(30,000kcal) yoğuşmalı kombi öneririm.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: r-is

    Tavsiyeler için teşekkür ederim.

    Annemler Vaillant Turbotec 202/5-3 için 1950 TL fiyat almışlar. Montajla birlikte 2400 ve eski kombi indirimiyle 2300 fiyat vermişler. Fiyatlar nasıl arkadaşlar? Ben o kadar yukarı çıkmayı düşünmüyordum ama annem Vaillant istiyor. Bu modelin kalitesi hakkında bilgi ve düşünceleriniz nelerdir acaba?

    Vaillant kalite ve performansı için laf diyemem. Ben de Vaillantı tercih ederdim ama sonuçta kombi ucuz olmayan uzun dönem kullanılan bir ürün olduğundan ve Demirdöküm'de gayet kaliteli ve ürüne +10yıla kadar ek garanti verdiğinden Demirdökümü tercih ediyorum.
  • Merhaba arkadaşlar.Hali hazırda evimde kullandığım demirdöküm vinto marka 24 binlik kombim var.Kombi bu aralar çok arıza çıkarmaya başladı değiştirmeye karar verdim.Yoğuşmalı cihaz bakıyorum ama şu an için sıfır alma imkanım yok.İkinci el bir kombi buldum .Biri bosch classic condens zwb28 diğeri ise ferroli econcept 35c diye bir model.Ferroli daha aklıma yattı fakat oda 35kw olması gaz tüketimi yönünden sıkınıtı olurmu acaba. Evim 110 m2 3+1 çiftcam ve izolasyonlu.hangisini tavsiye edersiniz.
  • merhaba
    yerden ısıtma ev onun için ne yapmalı ne önerirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CANMERT01

    Merhaba
    yazlık olarak aldığımız evimde sıcak su ve ısıtma için vaillant ecotec modeli bir kombiside
    takılı idi.fakat ilk sene sıcak su için çalıştırmak istedim çalıştıramadım.
    ateşleme sesi geliyor fakat bir türlü yanmıyor.Kombi tamircisi bir arkadaş çağırdık sağolsun geldi baktı gösterge panelini arkasını açtı ve abartmıyorum yaptığı tek şey parçaların olduğu bölüme bir tornavida ile müdahale etti ve kombi çalıştı.eline sağlık ver 50 tl helal olsun bizim sorunu ucuza çözdü.biz yaz tatili bitipte evi kapatıp çıkarken peteklerdeki tesisattaki su donmasın diye tesisattaki suyu boşalttık ve evi kapattık çıktık.1 sene sonra yaz tatili için evi tekrar açtık tesisata su verdik basıncı ayarladık fakat bir türlü yakamadık el mahkum tekrar aynı tamirciyi çağırdık yine aynı şeyi yaptı tornavida ile bir dokunuş ve kombi çalıştı ver 70tl geçen sene 50 almıştın aynı al bari dedik zam geldi diyor.forumumuz daki ustalardan yardım edebilecek olursa minnettar olurum.Elim pense tornavida tutar...

    Uzun süre çalışmayan kombilerin pompası kilitlenir, blokaj olur, yaptığı işlem pompasına tornavida ile ilk hareketi vermek.Google'a kombi pompa blokajı falan yazarsanız birşeyler bulacağınıza eminim :)Böyle bir işlem için para alması bile ayıp.70 lira az para değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadir_yilmaz

    Merhaba arkadaslar,

    Yeni aldigimiz evimize kombi arayisi icerisindeyiz.

    Her zamanki gibi foruma danismaya karat verdim.

    Ev net 130 metrekare olup toplam petek uzunugu 9 metre civari. Evde 2 adet banyo bulunmakta.



    Evi aldigimiz muteahhit Viesmann vitopend 24kw 0-50 T modelini tavsiye ediyor.

    Bir arkadasim E.C.A Confeo Premix 30 modelini tavsiye ediyor.

    Internetten baktigim zaman Bosh Condense 2500w tavsiye ediliyor.



    Max 2800 liraya sizce hangi modeli tavsiye etmeyelim.

    Ekleme: Forumun inceledikten sonra
    Vaillant 286 ve
    Viessmann 50W modellerinide listeye ekledim.



    24 kw'lik bir kombi 12 metre peteğe kadar yeterlidir, fazlasını almanıza gerek yok.2 banyonuz olduğu için banyo ısıtması 30 kw olan Premix Yoğuşmalı modellere bakmanızı tavsiye ederim.Örneğin: Buderus GB062 peteklerin ısıtması 24 kw, banyo suyu ıstması 30 kw'dir.Bosch Condense 2500w ile aynı kombidir esasen, fakat Bosch'un banyo suyu ısıtması 24 kw'dir.Size önerim 2 banyoda ötürü Buderus GB062 olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    Vailant 286/5-3 nasildir sizce?

    Butceyi biraz arttirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir_yilmaz -- 3 Haziran 2017; 14:15:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Danfoss Termostatik vanalar hakkındaki bilgilendirmenizi düzeltmek isterim.



    Firmanın paylaştığı tepki süreleri:



    Sıvı sensörlü: 20 Dk.

    Gaz Sensörlü 13 Dk.



    Odanın ayarlanan sıcaklığa geldiğini 7 dk sonra farketmesini bu kadar önemsiz görmeyin derim.Aynı şekilde soğuduğunu da 7 dk sonra algılayacaktır.Algıladıktan sonra peteğin tekrar ısınması için geçecek süreyi de düşünürsek aradaki yaklaşık 15 dklık fark odada sıcaklık dalgalanması oluşturması açısından ciddi sayılabilecek bir dezavantaj maalesef.Bu arada gaz sensörlü olanlar ömür konusunda da daha avantajlıdır.

    Yine de tercih kullanıcıların tabiki saygı duyarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 20412042204320442045
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.