Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (144. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.325.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yorumlarınız için teşekür ederim arkadaşlar.internet sitelerinden de araştırma yaptım süsler kombi bazı sitelerde uzuc bazılarında pahalı .süslerin diğer markaları kaliteli ama kombisini bilmiyorum.türkiye piyasasına yeni bir parka gelmişwww.hepsiburda.com da satıyorlar lamborghini diye.oda italyanmış sanırım.tek ejanjörlü sü 21.500 cal diyor.ne tavsiye edersiniz arkadaşlar.şimdiden tavsiyeleriniz için çok teşekür ederim.bu arada bursada oturuyorum evim 3 kat ve üsüt boş.117 m2.
  • Selam arkadaşlar 120m2 çatı dublexi ısı yalıtımlı ev için az yakan sorunsuz bir kombi almak istiyorum, tavsiyeleriniz önemli şimdiden teşekkürler.
  • Tek ejanjörlü 20.650 Kcal...ECA CALORA peşin 950 Lira...Adresini yukarıda yazdım...Tam 3 yıl gerçek garantisi var..İsterseniz çok az bir para ile 6 yıla çıkarılıyor.. ECA CONFEO PLUSH 20650 Kcal kombi ise 1200 Lira.. Paslanmaz celik çift eşanjörlü......Bilginiz olsun... Şu iyi bu iyi deyip insanları döküntü mallara yönlendirmeyiniz......YOGUŞMALI 20650 KCAL ECA CONFEO PREMİX KOMBİ 1500 LİRA + Kdv....Ben gecen yl 2050 Liraya nakit aldım...Bu fiyatlar çok uygun...Karar ve para sizin...Bilgi ararsanız www.aydınısı.com.tr adresine bakınız...Saygılarımla.. altı üstü su ısıtacak bir kombi alıyorsunuz..ömrü 15 yıl şuradan geldi buradan geldi...MARSTAN GELDİ UZAYDAN GELDİ diye atanlara kanıp 3-4-5 Bin liraya kombi almayınız....Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 1 Eylül 2008; 21:37:45 >




  • sayın maxfocus verdiğniz bilgiler için çok teşekkür ederim. biz çankırıda yeni doğalgaza geçeceğiz hangi firmaya gidersem sizin verdiğiniz bu bilgileri hiç vermiyorlar.yani ısı ve kw hesaplaması falan yapmıyorlar.şu kombi bu fiyat bu kmbiyi alırsan şu olur gibi muhabbetler yapıyoruz. neyse ben kendi evim için sizden gerekli bilgiyi aldım tekrardan çok teşekkür ederim. şimdide babamların evine doğalgaz döşettireceğiz aşağıya gerekli bilgileri veriyorum bu daire içinde bana yardımcı olmanızı bekliyorum.

    banyo: 6 m2
    mutfak:10 m2
    o.odası:14 m2
    salon:32 m2
    ç.odası:12 m2
    aralar:12 m2
    y.odası:12 m2
    wc:4 m2
    toplam :102 m2
    daire sobalıdır.ısı yalıtımı yoktur.1. kat altı sığınak yani boştur.güney-doğu çephe. ancak alttan ve evin içerisinden ısı yalıtımı yaptırabiliriz.

    bu şekişlde bir daire için nasıl bir sistem kurmamız gerekiyor. ısı yalıtımı yaptırmaz isem ne gibi bir değişiklik gerekir (kombi-petekde)
    değerli bilgilerinizi bekliyorum.




  • İLK DICOM SİSTEMLİ KONVANSİYONEL KOMBİ ÜRETİMİYLE E.C.A,

    Türkiye’nin ilk dicom sistemli kombisi olan ve E.C.A plus serisinde yer alan Confeo Plus ve Fortius Plus kombiler, comfort özelliğiyle de su ve enerji tasarrufu sağlıyor.

    Türkiye ısıtma sektörünün lider markası E.C.A, ilk dicom sistemli konvansiyonel kombi üretimi ile Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Türkiye’nin ilk dicom sistemli kombisi olan ve E.C.A Plus serisinde yer alan Confeo Plus ve Fortius Plus kombiler, comfort özelliğiyle de su ve enerji tasarrufu sağlıyor.

    Dicom sistemi, konvansiyonel (yoğuşmasız) kombiler için geliştirilen yeni bir elektronik kontrol sistemi olarak tanımlanıyor. Türkiye’de ilk kez E.C.A tarafından üretilen Dicom sistemli kombinin en büyük avantajı, tüm ayarların fabrikada elektronik ana karta işlenmesi. Gaz valfinde manuel ayara gerek bırakmayan dicom teknolojisi sayesinde, kombinin montaj için kullanılacağı mekana gelinceye kadar olası sarsıntılardan dolayı gaz valfi ayarlarının bozulması önleniyor ve tekrar manuel ayarlama yapılmasına gerek kalmıyor

    Ürün ömrü boyunca minimum servis ihtiyacı
    Sisteminde bulunan otomatik kalibrasyon özelliği sayesinde E.C.A Plus serisinde yer alan dicom sistemli kombiler, ömrü boyunca fabrikada ayarlanan değerinde çalışıyor. Sistem, servis ve bakım hizmetini daha kolay hale getiriyor ve kombi bakımı kısa sürede yapılabiliyor. Dicom teknolojisi (Digitally Controlled Combustion), gaz valfi ve bürülör basıncının tamamen elektronik kart tarafından kontrol edilmesini sağlıyor.

    Dicom ile çok daha sessiz ve ekonomik ilk yanma mümkün
    E.C.A Plus serisinde, standart konvansiyonel kombilere göre ilk yanma daha sessiz gerçekleşiyor. Çünkü Dicom sistemli kombilerde, brülörde gerçekleşen ilk yanma, klasik sistemli konvansiyonel kombilere göre daha düşük alev boyu ile gerçekleşiyor. Kullanım suyu derecesini 12 saat hafızada tutuyor.

    Plus serisinde yer alan Fortius Plus ve Confeo Plus kombilerinin bir diğer önemli özelliği ise, konvansiyonel kombi pazarında “comfort” özelliğine sahip ilk ve tek ürün olmaları. Comfort özelliği, tüketicinin kullanım suyu alışkanlıklarını 12 saat boyunca hafızada tutuyor ve bu süre buyunca kombinin her kullanımında, suyun aynı sıcaklıkta temin edilmesine imkan sağlıyor. Böylece su armatürden soğuk akıp sıcağa dönmeye başladığı sırada, aradaki ısı farkını ortadan kaldırarak hem enerji hem de su tasarrufu sağlıyor.

    E.C.A dan haberler;




  • Her gün televizyonlarda ya İran yada Rusya ile papaz olduğumuz haberleri geliyor. Doğalgaz kesintisi olur ise geçici bir çözüm olarak, iki adet 12 kg. ev tüpünü ayrı dedantörlerle birleştirip kombiye versek;

    1) LPG daha fazla kalorili olduğu için eşanjörü elimize alırmıyız? Ayar veya meme değiştirmemek şartı ile.

    2) LPG tüplerde donma sorunundan bahsediliyor, kombiye 40 cm. mesafede petek var ve bu peteğin önüne tüpler konulsa, ısısı bu tüpleri çözmeye yetmiyormu?

    3) Emar servis adlı bir sitede okuduğum bir yazıda;

    LPG (tüp gaz ) ile kombi çalıştırılabilir?

    Doğal gazın henüz kullanılmadığı bölgelerde kombilerin LPG gazı ile kullanılması mümkündür. Kombinin LPG ile kullanım gücü en çok 12 000 kcal/h civarında tutulmalıdır. iki adet paralel veya bir kollektör yapılarak üç adet paralel olarak çalıştırılabilir. Tüplerin karlanmaması ve uygun dedantör ile kullanılması gerekmektedir.. LPG kullanımındaki tüm emniyet şartları burada da geçerlidir.


    Meme veya ayar değişiminden bahsedilmemiş.

    4) LPG tüp maliyeti tabiki bu durumda göz önüne alınmayacak, sadece geçici bir çözüm olarak düşündüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M. Reha -- 2 Eylül 2008; 5:21:32 >




  • LPG ayarı ayrıca servis tarafından yapılıyor biliyorum...Brülör degişimi mutlaka vardır...LPG den dogalgaza geçen ocaklarda memem degişimi var...Diger konu...KOMBİYİ KISIK AYARDA YAKARSINIZ...aSLA PROBLEM OLMAZ... Kombinin 1 saatte en az ve en çok ne kadar LPG tuketecegini buraya girip bakınız...Çok ayrıntılı bilgi var.www.emas.com.tr saygılarımla..
  • MANTOLAMA HAKKINDA BİR KAÇ CÜMLE....Arkadaşlar bizim buralarda yalıtım furyası başladı. Çok güzelde insanlara at gösterilip eşek satılıyor...falanca firma ucuz diye koşuyorlar...Gördüklerimii yazıyorum...Lütfen iyi okuyunuz...En iyi yalıtım maddesi DOW- MAVİKALE- İZOCAM sert poliestrilen plakalar..XPS levha diyede kullanılıyor..Bunların kalınlıgı 3-4-5-6 cm kadar oluyor...Asıl konu yogunlukları 16 dansite ile 32 dansite arasında degişiyor 1 M3 malzemenin kg olarak agırlıgı demek.....En yogun olanına üstüne çıkıp tepinin hiç bir şey olmuyor...Kısaca 32 dansite 5 cm XPS levha ile yapılan yalıtım kutup ylıtımı gibi oluyor..Uygulamada 3 cm kullanıyorlar..Kimse 5 cm kullanırım demiyor..Dahası XPS levha yerine Bildigimiz beyaz stroper in siyaha yada griye boyanmışı yeni bir yalıtım maddesiymiş gibi apartmanların dışına kullanılıyor...Çok aptalca bir çözüm...Maliyeti ise XPS plakaların üçte biri fiyatı...Bunu kullanmak uygulayıcı firmaların çok işine geliyor. İşi bilmeyen cahillerin sırtından üç katı kar etmiş oluyorlar......MANTOLAMA YAPTIRACAK OLURSANIZ YOGUNLUGU FAZLA XPS PLAKA KULLANINIZ...Bizim burada tam 3 blok mantolama yapıyoruz diye boyalı stroperle kaplandı.. Biz daha yaptırmadık. Onların blokları için ..Bana laf düşmez karışmadım...Herkesin aklı kendine...Ama aldatıldıklarını on yıl içinde o stroper içindeki hava difüzyon yoluuyla boşalıp kalınlık gazete kalınlıgına inince anlayacaklar.....Yazdıklarım genel bilgidir...sm=s18.gif] NORMAL FİYAT BİNA DIŞINA HER ŞEY DAHİL 1 M2 Sİ 25 LİRA...BLOGUN DIŞ METREKARESİ BU RAKAMLA ÇARPILIYOR.((..XPS levha 3 cm için....16 Dansite.))..Bunu 23 e yaparım , 22 ye yaparım...falanca yalıtımı malzemesini kullanırım deyip işi alıyorlar...gerisi gelsin en ucuz malzeme , gelsin 3 katı kar.....BU KONUYA DİKKAT EDİNİZ. İhaleyi verirken....BİZİM BİNAYI 5 CM DOW İLE - İZOPAN ile - MAVİ KALE İLE KAPLATACAGIZ 32 DANSİTE İSTİYORUZ DERSENİZ GÖZLERİ FALTAŞI GİBİ AÇILACAK...Bilginiz osun...Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 3 Eylül 2008; 16:05:32 >




  • mantoloma için bilgi verdiğiniz için teşekkürler. 1m2 si 25 ytl herşey dahil fiyat mı (işçilik vs ).pencere dışı , köşeler için ayrı fiyatlandırma yapılıyor mu .32 dansitenin 1m2 maliyeti nekadardır. bursa da bu işi uygun fiyata yapan yer var mı . tş ler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nefron -- 3 Eylül 2008; 10:04:16 >
  • Malzeme , işçilik boya, herşey dahil..en son ödeyeceginiz azami fiyat.. 1 m2 si 25 Lira..normal fiyat.. Büyüklügüne göre daire başı 2000 Lira 2800 lira arası tutuyor. Fiyatı şişkin çekerlerse 3100 Lira tutuyor.....Başka malzeme konuşup başka malzeme kullanılıyor..Dikkat ediniz.. Stroper degil XPS kullanımı v en yogun olanı tercih edilmeli..Kalınlık 5 cm - 6 cm kimse yapmıyor...Özel pazarlık yapılması durumu hariç.. Firmalar 3 cm kullanıyorlar...Ayrıntılı bilgi için Googleden Mantolama yazın tıklayın....yada ısı yalıtım firmaları - ısı yalıtım malzemeleri- yazın tıklayın..Yüzlerce firma var...Çok iyi araştırmak gerekir.. EN DOGRU VE GARANTİLİ OLANI XPS VEYA POLİESTRİLEN YALITIM MALZEMESİNİ İSTEDİGİMİZ KALINLIK VE YOGUNLUKTA BİZ ALACAGIZ...GERİSİ SANA AİT...DİYE PAZARLIK YAPILABİLİR...Bu pazarlıga hiç biri gelmez...kabul etmezler. Binada işten anlayan kimse olmazsa .Malzemeden çok büyük kazık atılıyor.. Kaliteli, pahalı malzemeyi gösterip , pazarlık yapıp , binada işlerine geleni kullanıyorlar..... HER BLOK VERİLEN FİYATA BAKIYOR.KULLANILAN MALZEMEDEN KİMSENİN HABERİ YOK...ASIL VURGUN O NOKTADA YAPILIYOR...Bu yazıyı sizleri bilinçlendirmek için yazdım...Kimsenin işine karışmak haddim degil...Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 3 Eylül 2008; 16:20:51 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Malzeme , işçilik boya, herşey dahil..en son ödeyeceginiz azami fiyat.. 1 m2 si 25 Lira..normal fiyat.. Büyüklügüne göre daire başı 2000 Lira 2800 lira arası tutuyor. Fiyatı şişkin çekerlerse 3100 Lira tutuyor.....Başka malzeme konuşup başka malzeme kullanılıyor..Dikkat ediniz.. Stroper degil XPS kullanımı v en yogun olanı tercih edilmeli..Kalınlık 5 cm - 6 cm kimse yapmıyor...Özel pazarlık yapılması durumu hariç.. Firmalar 3 cm kullanıyorlar...Ayrıntılı bilgi için Googleden Mantolama yazın tıklayın....yada ısı yalıtım firmaları - ısı yalıtım malzemeleri- yazın tıklayın..Yüzlerce firma var...Çok iyi araştırmak gerekir.. EN DOGRU VE GARANTİLİ OLANI XPS VEYA POLİESTRİLEN YALITIM MALZEMESİNİ İSTEDİGİMİZ KALINLIK VE YOGUNLUKTA BİZ ALACAGIZ...GERİSİ SANA AİT...DİYE PAZARLIK YAPILABİLİR...Bu pazarlıga hiç biri gelmez...kabul etmezler. Binada işten anlayan kimse olmazsa .Malzemeden çok büyük kazık atılıyor.. Kaliteli, pahalı malzemeyi gösterip , pazarlık yapıp , binada işlerine geleni kullanıyorlar..... HER BLOK VERİLEN FİYATA BAKIYOR.KULLANILAN MALZEMEDEN KİMSENİN HABERİ YOK...ASIL VURGUN O NOKTADA YAPILIYOR...Bu yazıyı sizleri bilinçlendirmek için yazdım...Kimsenin işine karışmak haddim degil...Saygılarımla...


    +İMZA olay budur.




  • Arkadaşlar merhaba , halkalı toplu konutlardan almış olduğum daire bugün teslim edildi , daire brüt 75m2 neti ise 55 m2 , 2 oda 1 salon , binada mantolama yapılmıştır.
    Kiraya vermeyi düşünüyorum , nasıl bir kombi tavsye edersiniz , ekonomik ve problemsiz olması çok iyi olur. Kaç.lık kombi almak lazım , konuya çok yabancıyım.
  • 230 m2 dubleks mustakıl evıme bır teklıf aldım.kara kazan tabır edılen buyuk bır komurlu kazanım vardı.bu sıstemı ıptal ettırmeden vana ıle dogal gaz teklıfı aldım ıkısını de kullanabılecegım.
    ferrolı econcept 50a yogusmalı
    ferrolı sb 200 boyler
    ferrolı boyler baglantı kıtı
    ferrolı ft 100 lt kapalı genlesme tankı
    selenoıd vana
    dogalgaz tesısatı proje onayı
    kalorıfer tesısatı ve sıcak soguk su baglantısı
    romeo rf kablosuz kumanda panelı
    2 adet gaz alarm cıhazı....
    6750 ytl 7 taksıt.
    ne dersınız....
  • O tesistı aynen koruyup o kazana sadece dogalgaz brülörü koysanız ? Hiç düşündünüzmü ? 1 mlyr. Yada 1,5 mlyr..... Buna yok diyorsanız o kadar malzemeye para verene kadar küçük bir dogalgaz kazanı...Demirdöküm veya ECA.... İşlem tamam... Saydıklarınızın hepsi içinde mevcut....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 3 Eylül 2008; 23:54:02 >
  • demirdokum veya eca kazandan lınk verebılırmısın
    quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    O tesistı aynen koruyup o kazana sadece dogalgaz brülörü koysanız ? Hiç düşündünüzmü ? 1 mlyr. Yada 1,5 mlyr..... Buna yok diyorsanız o kadar malzemeye para verene kadar küçük bir dogalgaz kazanı...Demirdöküm veya ECA.... İşlem tamam... Saydıklarınızın hepsi içinde mevcut....




  • Googleden tıklayınız...demirdöküm.com.tr digeri ECA Fransaya De Dietrich kazanları ve kombileri üretiyor...Gönderiyor....www.emas.com.tr para ve tercih sizin saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 4 Eylül 2008; 11:30:56 >
  • Arkadaşlar 24kw ısıtma kapasitesi, 20000k/cal'ye mi denk düşüyor? Yoksa tamamen yanlış bir soru mu sordum?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hunter26

    Arkadaşlar merhaba , halkalı toplu konutlardan almış olduğum daire bugün teslim edildi , daire brüt 75m2 neti ise 55 m2 , 2 oda 1 salon , binada mantolama yapılmıştır.
    Kiraya vermeyi düşünüyorum , nasıl bir kombi tavsye edersiniz , ekonomik ve problemsiz olması çok iyi olur. Kaç.lık kombi almak lazım , konuya çok yabancıyım.



    Hunter, bizde seninle aynı gün teslim aldık 4. bölgedeki evimizi hayırlı olsun eviniz. Görmüşsündür Vailant'cılar ISKI, İGDAŞ kaydına gittiğinin binada girişe kombileri dizmişlerdi masalara. ECA baktım o kadar yoktu nedense. Neyse fotokopi için TOKİ ofisine giderken ECA merkezden gelen aracı gördüm ve yanına gidip konuştum. Yeni gelmişler bölgeye biraz geç kalmışlar. Beni Taksimdeki bayiye yönlendirdi. Confeo plus için herşey dahil 1750YTL teklif verdi Taksim bayisi.

    Dediğine göre 1270+250+150+50+30 (kombi+proje+kurulum+ek boru ve flexi+diğer) 12 aya kadar vade diyor. Avcılar Aydın Isı kombi aynı fiyat olmak üzere 200YTL dedi proje masrafı için; diğerlerini keşiften sonra söyleyebilirlermiş.

    Gelecek hafta tatilde çıkacağımdan ancak en erken ayın 20'sinde Avcılar'a gidip görüşmeyi düşünüyorum Aydın Isı ile. Hem o zamana kadar Mecidiyeköy-Avcılar metrobus hattı açılmış olacak:) 1650 civarı için pazarlık etmeyi düşünüyorum o zaman.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit

    Arkadaşlar 24kw ısıtma kapasitesi, 20000k/cal'ye mi denk düşüyor? Yoksa tamamen yanlış bir soru mu sordum?


    1 Kw= 860 Kcal hesabıyla

    24 Kw = 20640 Kcal dir.

    28 Kw = 24080 kcal dir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ege45
    quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit
    Arkadaşlar 24kw ısıtma kapasitesi, 20000k/cal'ye mi denk düşüyor? Yoksa tamamen yanlış bir soru mu sordum?

    1 Kw= 860 Kcal hesabıyla
    24 Kw = 20640 Kcal dir.
    28 Kw = 24080 kcal dir.


    Teşekkürler. Nedense internette kombilerin özellikleri k/cal cinsinden yazılırken ürün katalogu sadece kw değerleri vermiş.

    Bu durumda benim yeni kombi ECA Confoe Plus 24kw, 20.000k/cal oluyor sanırım. Kısa sürede taktırma fırsatım olmayacak, zira öncesinde evde yapılacak başka işler var. Ama kullanıma başlayınca durumu yazarım.
  • 
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.