Şimdi Ara

.... (1242. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41.239
Cevap
272
Favori
4.339.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12401241124212431244
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mors

quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Birader sen neden benim adımı karıştırdın yazına tam çözemedim. Yani sence biz bilip bilmeden haybeye mi şikayet ediyoruz. Açıkça bir söyle de ona göre verelim cevabımızı...

Suçlama yok, birşey yok senin "birader.." diye başladığın yazının anlamı ne? Yazıda çok açık yazdığımı zannediyorum. Yoğuşmasız kombilerde verimlilik çok farklı değildir. Hangisini aynı eve koyarsanız koyun 3 aşağı 5 yukarı aynıdır, değişmez. Örnekler, linkler ve bilimsel açıklamar çok açık. Daha bunun polemikle, tartışmayla yada haybeye şikayetle ne ilgisi var? Birçok yoğuşmasız markada fazla yakıyor şikayeti alınıyor. Gayet normal.
    Yazıyı ve linkleri detaylı okursanız size eleştiri yok. Durduk yere celallenmeyin.

(birader arapça olup türkçesi kardeş demektir)

Senle bir daha polemiğe girmeyeceğim. Sen aklına esti mi birilerine sarıyor ya da hedef alıyorsun. Benim şikayetimle senin literatür saçmalıklarının hiç alakası yok. Boş boş katma beni reklamına. Ben çok fazla dur kalk yapan bir kombiden kurtulmak derdindeyim ve kurtulmuşken de yoğuşmalı alacağım. ayrıca elektrik tasarrufu da var olduğundan evo tercih edeceğim. Pompa fan hep modülasyonlu ve toplamda elektrik tasarufu da girecek işin içine. Döneyim classic plus a. Nereden biliyorsun sıcak su sorunum olmadığını yazmışsın oraya. Sıcak su sorunu da var classic plus un ama benim kombimle duş armatürüm arasında 3 metre boru olunca beni etkilemiyor fazla. Ama al kombimi koy büyük bir eve gör sıcak su sıkıntısı neymiş. Ne alakası var senin değerlerinle benim classic plus ım da ki tasarım hatalarının...
    Birde senin süper İngilizler bosch/buderus u kale bile almamışlar. Bu dünya ne literatürler, ne standartlar v.s gördü. Milyar dolarlık inceleme yapıyorlar sörn deneyinde parçacık hızı ışık hızını geçti ve çuvalladılar. Şimdi hata arıyorlar. Yıllar önce meşhur bilmem ne enstitüsü tarafından zararsız denen ilaçlar şimdilerde piyasadan toplanmaya başlandı. Say say bitmez. . Ayrıca literatürde maximum ısı ile en kısa süre de ısınma diyor bilenler. Kaç kişi uygulayabiliyor peki?? Uygulayan faturayı gördü mü bu ne diyor söküp atıyor oda termostatını bilip bilmeden. Elbet bazı bilgilere, verilere, testlere, incelemelere itibar edeceğiz ama körü körüne değil. Aynı kombileri toplayıp gitsinler senin ingilizler sibiryaya birde orada bir evde denesinler göreyim ben o değerleri yada kıbrıs da yapsınlar o testleri. Hava da ki oksijen miktarı bile o oranları değiştirir... Arabalarda bile vardır bu olay. Kimi aracın yakıt tüketim verileri yüksek yere çıktın mı alt üst olur. Nedeni de tasarımın dan kaynaklanır. O yüzden her marka model her iklimde kullanılamaz.

Gelelim sana,
    Geçen eski bir üstat daha söylemişti ortaya haklıymış sen bankacı filan değilsin, 24 saat burada her kombi, termostat, tesisat lafına yetişen bir bankacı olabileceğini hiç sanmıyorum. Derdin önermediğin markalara dönen ve öven insanlara saldırmak. Korkarım bultaş kadrosundansın eğer öyleysen ve hala oradaysa Volkana selam söyle, senle de volkan vesilesiyle yakında tanışırız demektir.

Ha unutmadan benim adımı bir daha da anma sakın...

Çamuru atıyorsun, ondan sonra sana bir daha yazmayacağım sen de yazma diyorsun. Sen burada herkese "birader, benim adımı ne geçiriyorsun bana ne sardırıyorsun" gibi sokak ağzı cümlelerle mi hitap ediyorsun? Buraya yazı yazdıysan bu alıntı yapılarak kullanılır, adı üzerinde Forum! Hakaret yok, yalan söylüyorsun demiyoruz. Burda reklama ihtiyacı olan ve gizliden reklam yapan dünyanın en şerefsiz-haysiyetsiz insanı olsun.
    İngilizler Bosch/Buderus'u adamdan saymamışlar diyorsun, tabi saymışlar dikkatli inceleseydin Bosch'un İngiltere'de Worcester olarak üretildiğini, Buderus'un da sadece 65 kW lık bir ürünün incelendiğini görürdün. Opel'in İngiltere'de Vauxhall marka adıyla üretildiği gibi. Ben farklı isim olduğu ve polemik olabileceği için Bosch'u almadım.
    http://www.homeheatingguide.co.uk/efficiency-tables.php?model=015824
    http://www.homeheatingguide.co.uk/efficiency-tables.php?make=Worcester

Ben, Bosch CP en iyi kombi demedim zaten 1.100 TL ye aldığın yoğuşmalı kombiden ancak bu performansı alırsın dedim. Tasarımla ilgisi falan yok, yoğuşmasız modülasyonsuz çalışanlar böyle çalışır, aşağı yukarı bu kadar yakar. Dur-kalk yapmayacak kombi alacaksan modülasyonlu oda termostatı ile çalışan open-therm protokolünü destekleyen kombi ve OT alacaksın. Yoksa, 45 e ayarladığında 45 te sönerse, tesisat suyu dolaşımla soğuyup 35-36 ya kadar indiğini algılarsa yeniden çalışır. Önce kuvvetli çalışır, son dereceleri yavaş geçer.
    SEDBUK testleri sadece verimlilik üzerinedir. Birçok marka Ülkemizde bunu reklamlarında kullanıyor ve haksız rekabet diye dava açılmıyor. Demek ki itibar edilen bir Kurum. Başka lafa gerek yok.
    Başkalarını ağzından konuşmak da yakışmıyor. Birine çamur atmak gerektiğinde bunu yaparlar. Burada yazanlardan kaç Firma adamı var biliyor musun? Bunlar menfaatine dokundun mu böyle çamur atarlar. Ben eski bankacıyım ama hiçbir işte çalışmıyorum. Menfaat karşılığı bu işi yapıyorsam da şerefsizim. Ben Ankara'da oturuyorum sen Volkana selam söylersin sana yakın ne de olsa. Kaldı ki Bultaşta olsam her marka satıyor, niye ona buna saldırayım? Zamanında çok ECA aldırdım ancak Confeo Premix. Biraz gürültülü ama olsun iyi kombi.
    Ha unutmadan! bir daha yazacaksan bana özelden yaz, milleti meşgul etme.

• sserin boşuna yazma bana alıntı yaparak. bloklusun.
  • fiyat/performans premix yoğuşmalı kombiler arasında modülasyonlu oda kumandaları ile uyumlu ve tam randımanlı çalışmada ariston premix yoğuşmalı kombiler açık ara öndedir.çünkü ariston'un kendisinin geliştirdiği, kendine ait hem kablosuz hem kablolu modülasyonlu oda kumandaları / klima manager leri mevcuttur. modülasyonlu oda kumandaları teknolojisi ariston'un uzmanlık alanıdır
    bu alanda ariston birçok markadan açık ara öndedir:

modülasyonlu oda kumandaları alanında en fiyat performans premix yoğuşmalı kombiler 1500lira ariston clas premium ve 1650lira ariston genus premium

.... .... ....
    .... ....

• quote:

Orijinalden alıntı: teco1095

bir arkadaşım yeni ev aldı kombi mutfakta kombisini kendi aldı bosch classic silver igdaştan gelen mühendis kombi yoğuşmalı olsaydı onay vermezdim demiş buna hakkı varmı oda içinde hermetik olmayan kombiyi onaylamamasını anlarımda yoğuşmalı kombiyi onaylamam demesi tuhaf geldi

Böyle birşey yok tabi ki. Sadece yoğuşmalı onayı için belli koşullar gereklidir. Yoğuşma giderinin yapılması gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

fiyat/performans premix yoğuşmalı kombiler arasında modülasyonlu oda kumandaları ile uyumlu ve tam randımanlı çalışmada ariston premix yoğuşmalı kombiler açık ara öndedir.çünkü ariston'un kendisinin geliştirdiği, kendine ait hem kablosuz hem kablolu modülasyonlu oda kumandaları / klima manager leri mevcuttur. modülasyonlu oda kumandaları teknolojisi ariston'un uzmanlık alanıdır
    bu alanda ariston birçok markadan açık ara öndedir:

modülasyonlu oda kumandaları alanında en fiyat performans premix yoğuşmalı kombiler 1500lira ariston clas premium ve 1650lira ariston genus premium

.... .... ....
    .... ....

Evo modelinde pompa ve fanın da modülasyonlu olduğu göz önüne alınırsa elektrikten de tasarruf yapıyor. Malum elektrik de pahallı artık ve A++ sınıfı beyaz eşyalar revaçta piyasa da. Artık yaz kış en iyi ihtimal 80-100 liranın altında elektrik ödeyemez olduk günümüzde. Türünün en kötü tüketimlerinden birine sahip bir hermetik kombiden geçiş yapıldığın da farkın % 15 lerin üstünde olacağı da kesin. (Beki de % 30) elektrik tasarrufu da cabası. 7 sene önce arabamı alırken de dizel istedim satıcı karşı çıktı. Yılda 40000 yapmıyorsan zarar edersin diye. Bende ona karşı çıktım ve aldım dizeli. Dizel benzin farkı 4500 lira ödemiştim o zaman. Araba 7 senelik oldu ve daha 50000 de ama zırt pırt yapılan akar yakıt zamları ile o fark çoktan çıktı, dizelin tork gücü de cabası oldu. Satarken de dizel motor fiyat farkı yine cabası olacak. Bir örnek daha vereyim 2 ay önce elektrik süpürgemiz sorun çıkarınca yenisine ihtiyaç doğdu. Aldığım ürün 1100 watt ve emiş gücü 400 watt, fiyatı da muadilleri içinde uygun du. Emiş gücü bize yetti arttı bile ve resmen elektrik sarfiyatı düştü. Malum haftada en az 3 kez süpürge açılıyor evde. Hesabı yaparken iyi yapmak lazım. Ama özellikle bilinçli tüketici olmak lazım.

Ekleme: Bir de kimsenin düşünmediği ya da benim yazdığını görmediğim bir nokta daha var gözden kaçırılan. % 15 için değmez yoğuşmalıya diyenler doğal gaza her sene ortalama % 30 zam geldiğini de hesaba katıyorlar mı acaba? Mesela geçen kış ayda 300 metreküp yakan birinin % 15’i ayda 45 metreküp eder. Geçen sene 45 metreküp farka ödenen yoğuşmasız farkı aylık 40 lira civarındaydı. Bu sene 45 metre küpe ödenen fark 50 lira. Bu her sene de artmaya devam edecek. Bu sene için en kötü ihtimal 5 aylık 250 lira fark ödeyecek. Peki ya fark % 15 değil de % 30 sa. O zaman 5 aylık fark 345 lira civarında. Varsın kendini 3 sene de amorti etsin. Kendi evinde oturan hiç kimse 3 seneliğine kombi alıp sonra sokağa atmıyor. Mümkün oldukça uzun yıllar sorunsuz ve ekonomik kullanma derdinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mors -- 11 Aralık 2012; 13:21:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sseker

quote:

Orijinalden alıntı: ali282

mrb tekrardan..

dün spottan buderus hermetik u062 siparişi verdim.

- kombi eve teslim ederlerken 24 kw lik beklerken 28 kw lik gelmiş..bende iade etmedim buraya sorayım dedim. fikirleirnizi aldıktan sonra hareket edeceğim. 28 kw lik olan 24 kw liğe göre daha mı fazla doğalgaz yakar acaba? yani iade edeyim mi? (not: normalde 28 kw lik daha pahalı ama fiyat farkı alınmadı benden)...nakit 1500 tl den aldım.
    - İşinde profesyonel bir tesisatçı bulamadım.. igdaşla anlaşmalı firmalar 150-200 tl arasında yapıyor..tek yaptıkları gelip monte etmek kombiyi. tesisatta birsorun varsa ayrıca masraf çıkar diyorlar..bu resmen sömürü..kendim gibip igdaşta gaz onam belgesi alacam...sordum 20 lira dediler. şimdi sadece işini kaliteli yapan bir tesisatçı bulmam lazım..o da şansa artık!
    Buderus teknik servisi aradım adamlar bana igdaş onam belgesi ve 2 amperlik sigorta ve kombi montaj halinde olursa geliriz dedi..aslında kombi montajı normalde cihaza garanti veren servise ait olmalı değil mi?..bu iştan bir şey anlamadım.

İstanbul avrupa yakasında kombi montaj işi ve tesisattan anlayan işinde profesyonel bir tesisatçı lazım. bilen arkadaşlar varda bana telini verirse sevinirim.

cevaplarını için şimdiden teşekkürler..burası gerçekten bilgi amaçlı bulunmaz bir forumdur. emeği geçen herkese teşekkür ederim..

hocam sen de hem pencere kenarı olsun, hem 3 kuruşa olsun diyorsun.
    spottan almışsın sonuçta ürünü, ne hizmeti bekliyorsun ki?

zoruna mı gitti spottan aldım diye! sen bana karlı almışsın diyeceğine...neyse. hem ben orada farklı şeyler yazdım senin yazdığın cevaba bak..daha ne insanlar göreceğiz..ayıp..

burda araştırdık okuduk forumu en iyi hermetik buderusun bu modelini öğrendik.gittik aldık. şimdide montaj kısmını danışıyorum.sen tutup ne yazıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali282 -- 11 Aralık 2012; 13:25:07 >

• quote:

mrb tekrardan..

- kombi eve teslim ederlerken 24 kw lik beklerken 28 kw lik gelmiş..bende iade etmedim buraya sorayım dedim. fikirleirnizi aldıktan sonra hareket edeceğim. 28 kw lik olan 24 kw liğe göre daha mı fazla doğalgaz yakar acaba? yani iade edeyim mi? (not: normalde 28 kw lik daha pahalı ama fiyat farkı alınmadı benden)...nakit 1500 tl den aldım.
    - İşinde profesyonel bir tesisatçı bulamadım.. igdaşla anlaşmalı firmalar 150-200 tl arasında yapıyor..tek yaptıkları gelip monte etmek kombiyi. tesisatta birsorun varsa ayrıca masraf çıkar diyorlar..bu resmen sömürü..kendim gibip igdaşta gaz onam belgesi alacam...sordum 20 lira dediler. şimdi sadece işini kaliteli yapan bir tesisatçı bulmam lazım..o da şansa artık!
    Buderus teknik servisi aradım adamlar bana igdaş onam belgesi ve 2 amperlik sigorta ve kombi montaj halinde olursa geliriz dedi..aslında kombi montajı normalde cihaza garanti veren servise ait olmalı değil mi?..bu iştan bir şey anlamadım.

İstanbul avrupa yakasında kombi montaj işi ve tesisattan anlayan işinde profesyonel bir tesisatçı lazım. bilen arkadaşlar varda bana telini verirse sevinirim.

cevaplarını için şimdiden teşekkürler..burası gerçekten bilgi amaçlı bulunmaz bir forumdur. emeği geçen herkese teşekkür ederim..

Servisler kombi çalıştırma ve arızalarını yetiştiremiyorki montaj yapsınlar...Montaj işi çokta basit bir iş değil eski kombiyi sök yenisini tak..alınan ücret normal..ayrıca baca uzatması gibi ilave masraflarda çıkar haberin olsun. Belki yüz defa yazmışızdır ama metal filtre vana alırsan iyi olur 50-60 TL..

Forumda yorum yazan livingston var doğalgaz işi yapıyor sanırım onunla irtibata geçebilirsin..yada diğer konularda usta arkadaşlar var onlara sorun...

Servis açmaya geldiğinde kombinin kapasite gücünü 20 kw ye düşürsünler bu parametre ayarlarından servislerce yapılabiliyormuş.

• quote:

Evo modelinde pompa ve fanın da modülasyonlu olduğu göz önüne alınırsa elektrikten de tasarruf yapıyor. Malum elektrik de pahallı artık ve A++ sınıfı beyaz eşyalar revaçta piyasa da. Artık yaz kış en iyi ihtimal 80-100 liranın altında elektrik ödeyemez olduk günümüzde. Türünün en kötü tüketimlerinden birine sahip bir hermetik kombiden geçiş yapıldığın da farkın % 15 lerin üstünde olacağı da kesin. (Beki de % 30) elektrik tasarrufu da cabası. 7 sene önce arabamı alırken de dizel istedim satıcı karşı çıktı. Yılda 40000 yapmıyorsan zarar edersin diye. Bende ona karşı çıktım ve aldım dizeli. Dizel benzin farkı 4500 lira ödemiştim o zaman. Araba 7 senelik oldu ve daha 50000 de ama zırt pırt yapılan akar yakıt zamları ile o fark çoktan çıktı, dizelin tork gücü de cabası oldu. Satarken de dizel motor fiyat farkı yine cabası olacak. Bir örnek daha vereyim 2 ay önce elektrik süpürgemiz sorun çıkarınca yenisine ihtiyaç doğdu. Aldığım ürün 1100 watt ve emiş gücü 400 watt, fiyatı da muadilleri içinde uygun du. Emiş gücü bize yetti arttı bile ve resmen elektrik sarfiyatı düştü. Malum haftada en az 3 kez süpürge açılıyor evde. Hesabı yaparken iyi yapmak lazım. Ama özellikle bilinçli tüketici olmak lazım.

aslında ariston clas premium ve ariston genus premium modellerinde de modülasyonlu pompa ve modülasyonlu fan bulunur
    ama bu kombilerde elektrik tüketimleri: ariston clas premium 114w,ariston genus premium 120w

ariston genus premium evo tamamen yenilenmiş bir model olduğu için önceki modellerde kullanılan modülasyonlu pompa ve benzer ekipmanların kullanıldığını düşünmüyorum
    çünkü ariston genus premium evo (24kw) sadece 74w elektrik tüketiyor..bu rakamı 24kw (20000kcal) kapasitede başka hiçbir kombide görmedim

24kw premix yoğuşmalı kombilerin ortalaması 120w-130w-150w civarıdır
    tabi 74w ile 120-130-140w arası tüketimde 50-60w fark bir ayda 24saat açık kalan bir kombide ne kadar avantaj yapar.bunu da hesaplamak lazım...

ne olursa olsun gerek teknik özellikleri gerekse fonksiyonel özellikleriyle + hatta düşük elektrik tüketimi ile
    ariston genus premium evo bambaşka bir kombi

ben böyle kombi görmedim

.... ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 12 Aralık 2012; 9:54:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: intererdem

quote:

mrb tekrardan..

Servisler kombi çalıştırma ve arızalarını yetiştiremiyorki montaj yapsınlar...Montaj işi çokta basit bir iş değil eski kombiyi sök yenisini tak..alınan ücret normal..ayrıca baca uzatması gibi ilave masraflarda çıkar haberin olsun. Belki yüz defa yazmışızdır ama metal filtre vana alırsan iyi olur 50-60 TL..

Forumda yorum yazan livingston var doğalgaz işi yapıyor sanırım onunla irtibata geçebilirsin..yada diğer konularda usta arkadaşlar var onlara sorun...

Servis açmaya geldiğinde kombinin kapasite gücünü 20 kw ye düşürsünler bu parametre ayarlarından servislerce yapılabiliyormuş.

sağol kardeş cvp için..

dediğiniz metal filtreler tesisatçı paslanır diiyor plastik daha iyi diyor. birde ben 5 nalburcuya gittim hiçbirinde yok..büyük nalburcularda varmış..şimdi onuda internetten bakıyorum.

• livingston profiline ulaşılamıyor. kapalı.
  • quote:

quote:

aslında ariston clas premium ve ariston genus premium modellerinde de modülasyonlu pompa ve modülasyonlu fan bulunur
    ama bu kombilerde elektrik tüketimleri: ariston clas premium 114w,ariston genus premium 120w

ariston genus premium evo tamamen yenilenmiş bir model olduğu için önceki modellerde kullanılan modülasyonlu pompa ve benzer ekipmanların kullanıldığını düşünmüyorum
    çünkü ariston genus premium evo (24kw) sadece 74w elektrik tüketiyor..bu rakamı 24kw (20000kcal) kapasitede başka hiçbir kombide görmedim

24kw premix yoğuşmalı kombilerin ortalaması 120w-130w-150w civarıdır
    tabi 74w ile 120-130-140w arası tüketimde 50-60kw fark bir ayda 24saat açık kalan bir kombide ne kadar avantaj yapar.bunu da hesaplamak lazım...

ne olursa olsun gerek teknik özellikleri gerekse fonksiyonel özellikleriyle + hatta düşük elektrik tüketimi ile
    ariston genus premium evo bambaşka bir kombi

ben böyle kombi görmedim

.... ....

Dediğiniz gibi dişe dokunur bir fark olmasa da elektrik tüketiminde sonuçta var. Bunu uzun yıllara yayarsanız hiç de fena değil.

• quote:

şimdi onuda internetten bakıyorum.

Birkaç arkadaşa sağlam internet adresi verdim kendimde oradan aldım zaten,lüzum ederse sanada gönderirim pm ile
  • quote:

livingston profiline ulaşılamıyor. kapalı.

Kendisinin açmış olduğu konu oraya yazın.

http://forum.donanimhaber.com/m_48693628/mpage_3/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intererdem -- 11 Aralık 2012; 14:21:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: intererdem

quote:

mrb tekrardan..

ben pahalı demiyorum.. işini profesyonel yapan gerçekten hakeden 200 değil 500 bile veririm. ama piyasada toplasan bir elin parmağını geçmiyor bu sayı. adama metal bağlantı seti alalım diyorum o ne ya diyor plastik daha iyi.

• Malesef plastikle boğmuşlar piyasayı, yeni yetişenlerde görmüyor metal nasıl olur. Ben metal alıp getirdiğim halde usta neredeyse plastik bağlayacaktı aynı şey farketmez yinede plastik yapalım dedi, ben ısrar edince yaptı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canturkkara

quote:

Birkaç arkadaşa sağlam internet adresi verdim kendimde oradan aldım zaten,lüzum ederse sanada gönderirim pm ile

bekliyorum.tşk ederim

aradım kardeş sağol..ama telefona çıkan satıcı boşver plastik daha iyi dedi. boş işler falan dedi..bende iyi tamam dedim kapattı telefonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali282 -- 11 Aralık 2012; 18:07:44 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: canturkkara

quote:

bekliyorum.tşk ederim

ilgili adresi gönderdim sana vana sayısı biraz fazla dır oradaki listede benim tesisata göredir.
    Sen ona göre verirsin siparişini

....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canturkkara -- 11 Aralık 2012; 15:03:31 >

• quote:

Dediğiniz gibi dişe dokunur bir fark olmasa da elektrik tüketiminde sonuçta var. Bunu uzun yıllara yayarsanız hiç de fena değil.

bir kombiyi en az 10 yıl kullanacağımızı varsayarsak evet uzun vadede faydalı olur
  • arkadaşlar bende aırfel digifel die bir cihaz var bu sene 3, yılı sıkıntı yok çok şükür
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: benkeiii

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: benkeiii

quote:

Daha önce yazmıştım ancak evin diğer işleri ile ilgilenirken odaların ölçüsünü almayı unutmuşum. Bina da 5 cm karbon destekli mantolama mevcutken, kat zeminlerinde 2 cm’lik strafor mevcut.

Mutfak: Güney Cephesi 12m2 – Cam altına 90 Cm
    Oturma odası - Güney cephesi 12.5m2 - balkon kapısının her iki yanına 80 cm + 80 cm
    Salon – Güney cephesi 26.5m2 – Camın altına 110 cm, cam altı balkon kapısı yanına 100 cm
    Çocuk odası – Kuzey cephesi 9m2 – cam altına 100 cm
    Yatak odası – Kuzey cephesi 11m2 – cam altına 70 cm (daha uzatma imkanı yok)
    Hol: 13.5 m2 - 100 Cm
    Banyo Kuzey Cephe 6m2 - 110cm Radyopan

Doğalgaz işlerini yapan firma ECA Confeo Plus önerdi. Yardımcı olabilirseniz sevinirm.

Üst üste yazıyorum gibi oluyor ama yardımcı olabilecek birileri var mı? 1500-2000 TL arası verimli ve sessiz bir kombi arıyorum. Ayrıca uyumlu termostat ve termostatik vana da alacağım.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1500lira-2000lira buderus kombi istiyorsanız

1500liraya buderus u52 var:ama bu kombinin sıcak su verimi 2 yıldız ve sessizliği 46desibel
    1500liraya sıcak su verimi 2 yıldız kombi almayın derim.paranıza yazık

1800liraya buderus u62 var,sessizliği 36desibel.. 1800liraya normal kombi almayın derim,çok pahalı
    1650-1700liraya buderus gb12 var,bu kombi premix değil condens yoğuşmalı ve sessizliği 36desibel,1800liraya premix varken bence condens yoğuşmalı kombi almayın

bana göre en efektif tercih illaki buderus istiyorsanız (buderus ve bosch aynıdır): 1800liraya bosch classic condens + bosch fr10 modülasyonlu termostat
    bosch classic condens 36desibel sessizliktedir.yani sessiz bir kombidir
    bosch classic condens ve buderus gb42 %90 oranında aynı kombidir.

not: buderus ve bosch kombiler,manisa'da bosch kombi fabrikasında üretiliyor. adı alman kendisi yerli üretim kombilerdir

Kusura bakmayın orada bir yazım hatası olmuş. Gönül Buderus'tan yana ama bana daha çok 1500-2000 TL arası bir kombi lazım. Detayları daha önce istemiştiniz ancak yeni fırsat bulabildim.

Yardımcı olabilirseniz, çok sevinirim.

bu başlıkta geriye dönük 2 sayfada önerdiğim fiyat/performans premix yoğuşmalı kombileri size de öneririm
    tabii yazmış olduğum markaların servisi bölgenizde varsa
    hol ve muftaktaki radyatörler haricinde kalan radyatörlere termostatik vana alabilirsiniz,term vana:danfoss ve siemens öneririm

Üstat öyle diyince biraz açık hesap oldu. :) 4-5 sayfa geriden başlayarak okudum. İşte zaman ayırmak zor olsa da konunun önemi mevcut. Doğalgaz tesisatını yapan firma ECA Confeo Plus önermişti ama uğultulu çalışıyor yorumları okudum. Kiralık evimdeki de sesliydi ve yattığım odadan bile devreye girdiğini duyabiliyordum o yüzden mümkünse en sessizini ve verimlisi almaya çalışacağım.

Forumda 1500 - 2000 TL arası olarak genelde Ariston Genus Premium tavsiye edilmiş. Özellikle sessiz olduğu belirtilmiş. Ayrıca modülasyon aralığı genişmiş. (Ben lojistik sektöründe çalışıyorum ve ne dediğimi de bilmiyorum:))
    Bunun dışında
    Ferroli Domitech - 1700 TL civarlarında
    Ferroli Eco Concept limitin üstünde
    DD Nitromix - tam anlamıyla limitte çünkü oda termostatı - montaj vb iyi para olacak.
    Baymak Duo Tech var

Çorlu'da bayi ve destek durumlarını elbette kontrol edeceğim ancak bunlardan hangisinden daha çok fayda görürüm.

İnşaatta ilk sene tek oturacağım için oda termostatı, radyopan vb küçük yalıtım gereçlerini ide kullanacağım.

• 
Sayfa: önceki 12401241124212431244
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.