Şimdi Ara

.... (1080. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41.238
Cevap
273
Favori
4.438.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: croco29

quote:

Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

cvbınız için teşşekur ederım. pekı sızın önerebılecegınz kombi modelı var mı bına özzellıklerımı 356 ıncı sayfa da belırtmıstım ılımızde olan servısler baymak-demıdokum-bosch-buderus-termodinamık-eca dıger mesajda belırtıgım gıbı kombıler mutfakta olacak buyuzden sessız calısmları da dayanıklılıkları kadar onemlı yardımız ıcın ttesk.

bu hafta 4 adet olmak üzere bu sezon 200 civarı nitromix taktım, hiç bir şikayet olmadığı gibi, takılan diğer kombilere nazaran az yaktığını 1000 lerce kez söyledik ama montaj kuralları kombi kalitesinde %30 daha önemlidir.

yani beceremeyen ustaya mercedes de alsan sonu yine aynı olacaktır.

nitromix yogusmalı ben yogusmasız kombı arıyorum malum ekonomı normal nıtronlar veya atron lar nasıldır sessız çalısırlarmı sucak su zaten 3 yıldız yazıyor dalgalanma falan problemı ıle karsılastınızmı tessekurler

değerli kardeşim, o zaman sargon al, nitron la sargon aynı fiyat, hiç değilse 4 yıldızlı...

yada atron al, idare et, o da A sınıfı huzaktan kumandalı oda ter. da takılıyor..

ama benim için yoğ.lı çıktıysa gerisi maalesef çöptür.

atron için 1070 lira fiyat aldım da atron al idare et derken ne demek ıstedınız kombini bildiğiniz kronik bi sıkıntısı varmı seslı mı calısıyor teskler.

gönlü rahat olan ustası dandik olmayan insanlarda hiç bir sıkıntı çıkrmıyor kombiler, ama illa yoğsızistediniz diye ben de onu yazdım, yoksa, siz bana buderus en iyi dersiniz, ben atron buderus dan iyidir derim, neden derseniz atronu ben monte edeceğim derim... bu manada konuşuyorum.........

anladım ilgizizden dolayı tesskur edrım sonuç olarak atronla confeoplus arasında kaldım bu ıkısı arasından secım yapacam eca ıcın cok yakıyor gıbı sıkayetler var atron yenı bır kombı oludugu ıcın pek fazla sıkayete rastlamadım bırısı eca seslı calısıyor dıyor dıgerı atron 1 tane alcak olsman hıc ugrasmıyacam ama 10 tane olunca ınsanın ısterıstemez kafası karısıyor sonuc olarak sız uygulamısınzdır bılırsıız hangısı sesız ve ekonmoık bı kombı.

Evet ECA Confeo plus gürültülü çalışıyor.

5 para etmez kombi ama taktırdık işte. Hangi birine güveneceksin. Sen git okadar para ver, mutfakta iş makinesi gibi çalışsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: only-e30

Cevaplar için teşekkürler
    yoğuşmalı almak istemediğim için
    Ferroli Domiproject D almaya karar verdim

hayırlı olsun, süper düşünmüşünüz.

borular bakır, kombi alt vanaları GK marka tam geçişli,kombi evin içinde, 3 bar drenajı yapılmış, rad. vanaları civalı tip siemens veya danfoss, rad. hesapları mak. mühendisne yaptırılmış ve tabi kombiniz en çok 50 derecede çalışacak ise, sorun olmayacaktır.

saygılar......
    İZMİR -konu dışı sorularınızı özelden sorunuz

HER TÜRLÜ SORULARINIZ İÇİN ARAYINIZ 0232 3390400
  • Bu arada buradan öneri almasına rağmen yine de kafasına göre hareketeden ve sonra bu iyi değilmiş diyenlerle karşılaşıyoruz, biz burada yoğuşmalı alın derken artık zil takıp göbek atmamızıda beklerseniz, bunu yapamayız, hala kendi yoğuşmasız kombisini şunu seçtim bunu seçtim deyip, klasik gürültü,çok yakma, ısıtmama gibi sorunları baştan uygulayıcı olan bizleri dinlemeden taktırırsanız, yine aynı sorunları çözmek için bizden yardım istemeniz hata olacaktır.

saygılar...

tekrar yazmak gerekirse, bosch,buderus grubu rölantide eca ile birlikte en çok gaz yakan cihazlardır.
    en az yakan 3 kw ile immergas vitrix, ve buna yakın değerleri olan kombilerdir.

50 derecenin altında yanan her kombi az yakar.

balkondaki her kombi çok yakar.

yamuk monte edilmiş her kombi gürültü yapar.

kombi bacalarının özellikle ilk 3-4 kat içinde olanlar 2 yılda bir sokak pisliğini kombiden temizlettirmek zorundadırlar.

eca cihazlarında diğerlerinden daha fazla fan sesi vardır.

f/p oranı en iyi kombi ddöküm nitromix,protherm yoğ.lı (vaillant grup) , tteknik (ingiliz) kombilerdir.

A ürün grubunda en iyi kombiler buderus gb72-42 ve vaillant 296 dır.

borular bakır değilse kombisi ddöküm olan plastik buderustan daha az yakar, haberiniz olsun..

balkonda buderus yoğ.lısı olan, aynı evin iç mekanındaki normal kombiyle aynı faturayı ödeyebilir.

plastik yoğ.lı kombi, bakır yoğ.sız kombiden daha fazla fatura ödeyebilir.

hepsini en iyi kalite seçenler 2 bin YL fazla ödeyip...
    2katfazla ısınıp,yarı para yakıt yakabilir, kombiyi 2 misli fazla süre kullanabilirler.
    amorti süreleri 2-4 yıl arasındadır.

saygılar..

önce bilim, sonra iş.........
    İZMİR -konu dışı sorularınızı özelden sorunuz

HER TÜRLÜ SORULARINIZ İÇİN ARAYINIZ 0232 3390400

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: only-e30

Cevaplar için teşekkürler
    yoğuşmalı almak istemediğim için
    Ferroli Domiproject D almaya karar verdim

hayırlı olsun, süper düşünmüşünüz.

borular bakır, kombi alt vanaları GK marka tam geçişli,kombi evin içinde, 3 bar drenajı yapılmış, rad. vanaları civalı tip siemens veya danfoss, rad. hesapları mak. mühendisne yaptırılmış ve tabi kombiniz en çok 50 derecede çalışacak ise, sorun olmayacaktır.

saygılar......

bu dediklerinizi sizden başka yapan yok.artık 3-4 firmayla görüştükten sonra bundan eminim.bu iş espresso kahve işine benzedi.o başlıktada gurmeler taze kahve çekirdeğini öğütüp şöyle makineyle yapacaksın der ama yapabilen de pek yoktur.burda anlatılanlarda kombinin gurme tarifi gibi ve yaptırılası zor şeyler.parasıyla bile bazıları.

kendi adıma malzemede yapabildiklerim baymak novadens extra almak,dizayn oksi boru(bu bile çok zor oldu)ve 2 ek DD plus petek oldu.gerisi artık montaj firmasının işçiliğine kaldı.umarım pişman olacağım bir iş çıkmaz o kadar para saydıktan sonra. hafta sonu Allah kerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sseker

quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tutankemon

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tutankemon

Arkadaşlar apartmanımıza iç borular döşendi şimdi eve kombi ve iç tesisat alacagız.

herşey dahil olacak, ev 80 metre kare ne önerirsiniz.

Yoğuşmalımı almalıyız, vanalar nasıl olmalı, kombi ne marka olmalı.

bosch satan bir yerle görüştüm abi yoguşma olmaz orada yoguşma çalışmaz dedi 4450 tl fiyat verdi.

bende burada okudugum kadarı ile yoguşmalı olur deniyor oradan koşarak kaçtım.

şimdi izmirden bana yardımcı olacak bir firma lazım.

Not ; yerli ürün olmayacak.

Selam
    İzmirde yaşıyorum.
    Hem babamların evini, hem de kendi evimizi Biray Doğalgaza yaptırdık.
    Çok memnun kaldık. Verdikleri sözde duruyorlar ve işin hakkını veriyorlar.
    Kombi olarak Demirdöküm Nitromix kullandık. (Babamlar kullanıyor, biz bu kış kullanacağız inşallah)
    Şimdiye kadar sorun çıkarmadı, yakıtı da çok ekonomik.
    Yerli ürünleri küçümsemeyin bence, yabancı markaların düşük fiyatlı kalitesiz ürünlerine göre Nitromix süper.
    Hem yerli alırsak, kendi işçimiz de nasiplenir diye düşünüyorum.

Selamlar.

Arkadaşım yerli ürün yokki küçümseme olsun, parça dışardan geliyor burada montaj, eğer yerli ürün olursa o zaman bu konuyu tartışırız.

Evet %100 yerli ürün yok ama, montaj da olsa en azından o fabrikada çalışan birsürü insan var.
    Zaten aldığımız hangi marka kombi tüm parçalarını kendisi üretiyor ki?
    Farklı büyük markaların önemli parçalarına bakın, birçoğunun aynı marka olduğunu göreceksiniz.
    Bu konu fotoğraflarıyla daha önce forumda örneklenmişti.

Doğalgaz yaptırmadan önce Viessman takıntım vardı.
    Projemizi hazırlayan firma ikna etti. Türkiyede montajı yapılan Demirdöküm Nitromix aldım. Hiç pişman değilim.
    O fabrikada çalışan işçiler de sayemde 5-10 kuruş nasiplendiyse ne mutlu bana.

Seçim yine de sizin tabii, saygı duyarım.

Türk ürünü diye neden alt kalite ürün alalım artkadaşım adam gibi yapılsın herkes alsın, siz hiç BMC otobüsü mersedes kaltesinde gördünüzmü.

Onlarca yıldır bu işin içindeyiz ben bir tane kalite marka yerli ürün görmedim, vede almam aldırmam, evet bütün markalar herşeyini kendi yapmaz bunu biliyoruz vede forumda zilyon kez yazıldı bari bir şeyini biz bulmuş olsak alacagız ama yok.
    DD kaç yıkdır var ama bütün ürünleri yabancı menşeli.
    Adam gibi iş yapan ermeni olsa onu alırım bende insan ayrımı yoktur kalite nerede ise onu alacagım paramızı sokaktan toplamıyoruz.
    Saplantımızda yok kim bu işe katkı saglamışsa bilimsel olarak bir üst çıtaya ürünü çıkardı ise ben oradayım, Allah insanları ayırmadı biz ayırıyoruz.

Seçim sizin, saygı duyarım.
    Ben Türk işçisinin emeğiyle üretilen Demirdöküm Nitromix aldım.
    Çok memnunum. Yakıtı az, sessiz, fiyat/performans oranı çok iyi.
    Memnun olmasaydım, sakın almayın yazardım.

Ayrıca Türk malı ürünlerin alt kalite olduğunu düşünmüyorum.
    Mutlaka her ülkenin kaliteli ya da kalitesiz ürünleri vardır.
    Kaliteli olanı alırım, kalitesiz olanı almam.
    İlla yabancı marka olsun diye diretmem.

Saygılar.

Aynen saygılar Türk malı değil onlar Türk montajı ayrıma göre hatalı yönlendirme yapmayalım.

Bende Türk işçisiyim sanayide 45 sene çalıştım bilirim kaliteyi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

Not ; yerli ürün olmayacak.

Arkadaşım yerli ürün yokki küçümseme olsun, parça dışardan geliyor burada montaj, eğer yerli ürün olursa o zaman bu konuyu tartışırız.

Evet %100 yerli ürün yok ama, montaj da olsa en azından o fabrikada çalışan birsürü insan var.
    Zaten aldığımız hangi marka kombi tüm parçalarını kendisi üretiyor ki?

Türk ürünü diye neden alt kalite ürün alalım artkadaşım adam gibi yapılsın herkes alsın, siz hiç BMC otobüsü mersedes kaltesinde gördünüzmü.

Onlarca yıldır bu işin içindeyiz ben bir tane kalite marka yerli ürün görmedim, vede almam aldırmam, evet bütün markalar herşeyini kendi yapmaz bunu biliyoruz vede forumda zilyon kez yazıldı bari bir şeyini biz bulmuş olsak alacagız ama yok.
    DD kaç yıkdır var ama bütün ürünleri yabancı menşeli.
    Adam gibi iş yapan ermeni olsa onu alırım bende insan ayrımı yoktur kalite nerede ise onu alacagım paramızı sokaktan toplamıyoruz.
    Saplantımızda yok kim bu işe katkı saglamışsa bilimsel olarak bir üst çıtaya ürünü çıkardı ise ben oradayım, Allah insanları ayırmadı biz ayırıyoruz.

Mercedes Otobüs fabrikası

zannedersem 2000 e kadar Topkapı Davutpaşa da
    2000 den sonra da Hadımköy de üretim yapıp, Almanya dahil dünyaya satıyor..

bu kombi olayında Türkiyeyi kim küçümsüyorsa, ortaya konuşuyorum, demek ki çok zengin , çünkü çocuklarını yurt dışında okutup, o fabrikalarda çalıştıracak..

ya biz kendi çocuklarımıza mühendismize güvenmezsek, doktorumuza güvenmessek, iş te böyle yabancılara karşı, açık dolaşır dururuz,

ben 22 yıldır bu işin içindeyim hala yerli ile viessman arasında bir fark göremedim, millet katalog okuyup, daha iyi nasıl diyebiliyor,

1992 de st.Georgio diye bir firmanın Türkiye distürübütötünde çalışıyorum, katalog ile müşterilere gidiyoruz, biz de NF,BTU belgeleri var TSEK neki diyoruz, fazla bilgi de yok, İtalyan birincisi dünya 3 cüsüyüz diyoruz, Alarkodan iyiyiz diyoruz,Alarko o zamanlar tek tabanca ve İtalyadan Hollandadan ithalat yapıyor, müşteri inanıp alıyor, biz de ne üretim var , 200 m2 de hem servis hem stış hem montaj, ne oldu, 2 sene sonra SARI TESİSAT ithalatı bıraktı en büyük bymak demeye başladı,

ısısan demirdöküm beşiktaş bayisi idi, 1994 te Buderus distürübütörü oldu oldu, aynı yıllarda vaillant, viessman da teşrif etti, ülkemize,

dünyadaki 100 firmadan 50 si ülkemizde temsilciliğivar, bunlardan 25 i son 10 yılda bosch,vaillant tarafından ele geçirildi.

vaillantın tarihini okursanız son 10 yılda 12-13 avrupa markasını bünyesine kattığını görürsünüz. (ddöküm,hermann,Saunier Duval gibi)

biz de yabancı sermaye ile kalite yönünden besleniyoruz ve ihracata katkısı da oluyor, ama yerli paralar dışarı gidiyor, hiç değilse işçimize para kazandırmış oluyoruz..

kombi bir uzay aracı değil arkadaşlar taş çatlasa 250-350 dolar sermayesi olan , ancak 1500-4000 tl arasında pazarda pay bulan bir ürün

bunu yapanlar
    genleşme deposunu zilmet italyadan alır
    gaz bloğunu sit italya yada honeywell ing. den
    pompasını grundfos danimarka, wilo almanyadan
    premix grubunu italyadan alırlar.
    dış saç ile bakır boruyu kendileri büker kombiyi imal ederler, biraz yalıtım ile elektronik kart belki bosch dan alınır belki kendileri yaptırırlar..

işte kalite kalite diye anlatılan budur.

ama bu kombiyi kayserili ahmet usta, bafralı çetin usta,yozgatlı gazi usta alır, başında işten anlayan yoksa tabiri caiz se kendi becerisiyle BECERİR bırakır, bizde burda aynı kombiye çok iyi veya berbat damgasını vururuz.

saygılar...

Bircan EREN
    Mak Müh(itü,mak.fak.1988)

Siz içeri aynı kalitede dışarı aynı kalitede mal veriliyor diyorsanız diyecek bir şeyim yok ben inanmıyorum.

Ben doktora, mühendise güvenilmezmi dedim, o mühendisler oralarda çalıştırılıyormu, hazır gelenin montajını izlemiyorlarmı.

Ben yerli elektronik ürün değil domatese bile güvenmiyorum suçu bende değil başka yerde arayınız.

• Arkadaşlar,

Akrabamız doğalgaz tesisatı yaptırdı.

Aynı işçilere biz de döşetmeyi düşünüyoruz. Binamızda merkezi sistem kurulu idi. Eski borular iptal edilip, d.gaz tesisatı kurulacak.

Akrabamızdaki tesisatta kullanılan malzemeler ve işçilik hakkındaki yorumlarınız almak adına fotoğraflar çektim. Yapacağınız eleştiriler doğrultusunda, biz de aynı firmaya tesisat döşetirken işçilikle ilgili nelere dikkat etmemiz gerektiğini, hangi malzemeleri talep etmemiz gerektiğini öğrenmek istiyorum.

Tesisattan görüntüler:

....
    ....
    ....
    ....
    ....
    ....
    ....
    ....
    ....
    ....
    ....
    ....
    ....
    ....
    ....
    ....
    ....
    ....
    ....
    ....
    ....
    ....

Daha önce @Biray Doğalgaz abimizin tavsiyelerini almıştım. Önerileri doğrultusunda evimde kurulacak tesisatta gk vanalar (bulabilirsem)(bulamaz isem kombi altı demir vanalar olacak, petek vanaları eca olacak),danfoss termostatik vanalar, dd plus petek ve dd nitromix 20.000 kombi kullanmayı düşünüyorum. Firmanın kullandığı kombi boruları ise Dizayn oxy plus 3/4 'tır.

Yaşadığımız il İstanbul. Oturduğumuz apartman dairesi, 9 katlı binanın 5.ci katında bulunmaktadır. Kuzey cephedir. Mantolama yoktur (seneye yazın yapılacaktır diye konuşuluyor). Pencereler çift camlı pvc'dir. Dairemizin brüt alanı 120-130 m2 diye bilinir, daire içi mekanın net alanı kendimce yaptığım ölçümlere göre 78 m2 civarı (Wc ve Banyo alanı hariç 71 m2 civarı), balkonlarla birlikte 87 m2 şeklinde ölçüm gerçekleştirdim. Kullanacağımız toplam petek boyu 680 cm 'dir.

Daire ve odaların konumu şu şekildedir;

....

Bu doğrultuda farklı tavsiye ve önerilerinizi alabilirmiyim.

• DD Nitromix P35

....

....

Bu arada buradan öneri almasına rağmen yine de kafasına göre hareketeden ve sonra bu iyi değilmiş diyenlerle karşılaşıyoruz, biz burada yoğuşmalı alın derken artık zil takıp göbek atmamızıda beklerseniz, bunu yapamayız, hala kendi yoğuşmasız kombisini şunu seçtim bunu seçtim deyip, klasik gürültü,çok yakma, ısıtmama gibi sorunları baştan uygulayıcı olan bizleri dinlemeden taktırırsanız, yine aynı sorunları çözmek için bizden yardım istemeniz hata olacaktır.

saygılar...

tekrar yazmak gerekirse, bosch,buderus grubu rölantide eca ile birlikte en çok gaz yakan cihazlardır.
    en az yakan 3 kw ile immergas vitrix, ve buna yakın değerleri olan kombilerdir.

50 derecenin altında yanan her kombi az yakar.

balkondaki her kombi çok yakar.

yamuk monte edilmiş her kombi gürültü yapar.

kombi bacalarının özellikle ilk 3-4 kat içinde olanlar 2 yılda bir sokak pisliğini kombiden temizlettirmek zorundadırlar.

eca cihazlarında diğerlerinden daha fazla fan sesi vardır.

f/p oranı en iyi kombi ddöküm nitromix,protherm yoğ.lı (vaillant grup) , tteknik (ingiliz) kombilerdir.

A ürün grubunda en iyi kombiler buderus gb72-42 ve vaillant 296 dır.

borular bakır değilse kombisi ddöküm olan plastik buderustan daha az yakar, haberiniz olsun..

balkonda buderus yoğ.lısı olan, aynı evin iç mekanındaki normal kombiyle aynı faturayı ödeyebilir.

plastik yoğ.lı kombi, bakır yoğ.sız kombiden daha fazla fatura ödeyebilir.

hepsini en iyi kalite seçenler 2 bin YL fazla ödeyip...
    2katfazla ısınıp,yarı para yakıt yakabilir, kombiyi 2 misli fazla süre kullanabilirler.
    amorti süreleri 2-4 yıl arasındadır.

saygılar..

önce bilim, sonra iş.........

Tamamen katılıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasanbatuhan -- 12 Eylül 2012; 23:54:02 >

• Arkadaşlar herkese günaydın,
    Aşağıdaki hadisi okuduğumda aklıma forumda geçen bazı diyaloglar geldi.
    Bir konu hakkında tartışırken biraz empati yapmanın zararı olmaz diye düşünüyorum.

İnsanları inandıklarından vazgeçirmek, onları bir şeye inandırmaktan daha zordur. (Hz.Muhammed)
  • Arkadaşlar ben daha öncede yazmıştım ev 130 metre kare İstanbul büyükçekmece mimaroba emlak evleri.Evde şuan da 6 metre petek boyu var.Merkezi sistmemden kombiye geçerken petek bopyunu kaç metreye çıkartmalıyım acaba.yoğuşmalıa kombi için 9 metreye çıkarın diyenlerde vardı.Yoğuşmalaı kombi ile 45 ile 50 derece arasında çalıştırınca sizce yeterli olurmu.birde şöyle bir şey duydum ilave olarak yapılan her dirsek 54 metre demek oluyormuş bu doğrumudur.bu sene bari ayda 350 tl vermeyelim yav.sadece ısısnma için ayda 350 tl sadece ısınmaya ödüyoruz ocak ayrı sıcaksu ayrı onlarla 400 tlyi buluyor kışın
  • Arkadaşlar merhaba.Geçen yıl merkezi isitemle ısındıkltan sonra ferdi sisteme geçtik.Bende şimdi iyi bir kombi almak istiyorum.ankara mamak ta oturuyorum .110metre kare evim 7 metre petek var demirdöküm plus.danfoss termo vanalar takılı baglantı alttan giriş alttan çıkış. Evim 1. kat duvarlarda köpük camlar ahşap ısıcam.dogu kuzey cepeli.Buradan siz degerli dostlardan bilgiler alarak bir kombi almak istiyorum.Marka olarak bosch, demirdöküm ve baymak düşünüyorum...bu dogrultuda yardımlarınızı bekliyorum.....
    Çok yakın bir dostum kombici senin evine bosch clasic kombi takalım diyor yoguşmalıdan vaz geçirmek istiyor öve öve bitiremiyor yoguşmalıya hiç gerek yok diyor ama ben sizlerin yardımıyla iyi bir şeçim yapmak istiyorum..Saygılarımla

Orijinalden alıntı: canop

Arkadaşlar merhaba.Geçen yıl merkezi isitemle ısındıkltan sonra ferdi sisteme geçtik.Bende şimdi iyi bir kombi almak istiyorum.ankara mamak ta oturuyorum .110metre kare evim 7 metre petek var demirdöküm plus.danfoss termo vanalar takılı baglantı alttan giriş alttan çıkış. Evim 1. kat duvarlarda köpük camlar ahşap ısıcam.dogu kuzey cepeli.Buradan siz degerli dostlardan bilgiler alarak bir kombi almak istiyorum.Marka olarak bosch, demirdöküm ve baymak düşünüyorum...bu dogrultuda yardımlarınızı bekliyorum.....
    Çok yakın bir dostum kombici senin evine bosch clasic kombi takalım diyor yoguşmalıdan vaz geçirmek istiyor öve öve bitiremiyor yoguşmalıya hiç gerek yok diyor ama ben sizlerin yardımıyla iyi bir şeçim yapmak istiyorum..Saygılarımla

Çok yakın dostunuz aslında sizin düşmanınızmış haberiniz olsun.

- Yalıtımlı bir evde yoğuşmalı kombiden iyi verim alınır tasarruf edersini.
    - Bosh clasic plus kombi piyasanın en kötü bir kaç kombisinden biri verim oranı düşük, forumda kullanıcılarda çok yakıtından şikayetçilerdi sıcak su verimi 2 yıldız.

İmkanınız varsa hiç düşünmeden yoğuşmalı alın ayda 50 tl yakıttan tasarrufunuz olur. DD Nitromiks güzel sessiz kullanışlı bir kombi onu tavsiye ederim,

Not: Dostunuz size bosh.un condens2000 diye (yarım yoğuşmalı) kombisini önerirse onuda tavsiye etmem. Premiks yoğuşmalı alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: canop

Arkadaşlar merhaba.Geçen yıl merkezi isitemle ısındıkltan sonra ferdi sisteme geçtik.Bende şimdi iyi bir kombi almak istiyorum.ankara mamak ta oturuyorum .110metre kare evim 7 metre petek var demirdöküm plus.danfoss termo vanalar takılı baglantı alttan giriş alttan çıkış. Evim 1. kat duvarlarda köpük camlar ahşap ısıcam.dogu kuzey cepeli.Buradan siz degerli dostlardan bilgiler alarak bir kombi almak istiyorum.Marka olarak bosch, demirdöküm ve baymak düşünüyorum...bu dogrultuda yardımlarınızı bekliyorum.....

bosch classic plus kombisinden söz ediyorsanız bu kombi çok düz bir kombi
    sıcak su verimi 2 yıldız
    modülasyon aralığı geniş değil

doğalgaza yakın bir zamanda yine zam gelecek,şu zamanda en mantıklısı premix yoğuşmalı kombi almak

baymak'tan: baymak duo tec,baymak falke condens,baymak brötje novadens
    demirdöküm'den:nitromix
    bosch'tan: bosch classic condens kombilerini öneririm.hepsi premix yoğuşmalıdır.

ben bile birkaç hafta önce ailem için premix yoğuşmalı ve 7 yıl garantili baymak duo tec aldım,

beğendiğim normal kombiler 1200-1300lira civarında,

normal kombi alacağıma baymak toptancısına gittim 200-300lira daha verdim 1550liraya 2 adet baymak duo tec aldım

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk

• Merhaba,

ECA CONFEO PREMIX 20,000 KCal montajı ve 10 metre kolon hattı ile beraber 3,500 TL teklif aldım.

ECA 1600 TL bigi bir fiyat olduğuna göre 1900 TL gibi bir bedeli 12 MT kolon hattı deprem sensörü ve benzeri ekipmanlara vereceğim.

Evimda hali hazırda 11 metre metek ve tesisat mevcut.

Mevcut tesisata mudahele edilmeksizin kombi bağlanacak.

Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.

İyi forumlar...

Peugeot 3008 GT LINE 1.6 BlueHDi 120HP Eat6 300Nm Tork, Ultimate Kırmızı, Parçalı Deri Döşeme, Novatek96655 A118 Araç Kamerası.
    Peugeot 5008 1.6 HDi 140HP FAP Auto6R 340Nm Tork, Aluminyum Gri, Açık Gri Döşeme, Cyclone-2 DVD Multimedia, Touch Control Gearbox System, Novatek96655 A118 Araç Kamerası.
    LG 55 LB 652V / LG 65 UB 950V / SONY HT-DDW750 / SONY DAV-IS10 / SONY BDV-E300 / IBM THINKPAD Z60t / ECA CONFEO PREMIX / NOTE 9 512 GB / HONDA KINETIX ZX

• quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

Merhaba,

ECA CONFEO PREMIX 20,000 KCal montajı ve 10 metre kolon hattı ile beraber 3,500 TL teklif aldım.

ECA 1600 TL bigi bir fiyat olduğuna göre 1900 TL gibi bir bedeli 12 MT kolon hattı deprem sensörü ve benzeri ekipmanlara vereceğim.

Evimda hali hazırda 11 metre metek ve tesisat mevcut.

Mevcut tesisata mudahele edilmeksizin kombi bağlanacak.

Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.

İyi forumlar...

İnternet fiyatlarını baz almamak lazım yerel piyasa farklıdır.

Kombi : 1.800 TL
    Montaj İşçiliği : 200 TL
    Kolon hattı : 800 TL
    Proje : 250 TL
    Sensör cihazı, Seln.valf, elk.kablo tes.menfez açılması vs.işlemler: 250 TL

TOPLAM 3.300 TL

Yani fiyat normal.

• Arkadaşlar merhaba bugun doğalgazcımla görüştüm de kampanyada bir ürünü varmış Baymak Falke diye 7 yıl garantili diyor zaten baymaklar genelde 7 yıl garantili kurulum kutu proje v.s herşey dahil 1400 civarında olacak dedi - yoğuşmalı olursa 300 tl daha artardedi sizce nasıl bir kombidir alınırmı fiyatlrı hakkında benden daha ayrıntılı bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    Şimdiden teşekküler cevaplar için

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

Orijinalden alıntı: dark_dewil

Arkadaşlar şimdi yeni evlendim evime kombi almam lazım ama daha önceden hiç kulanmadığım için hiçbir fikrim yok okuyorum okuduğumdan da birşey anlamıyorum.

Evim 95 m2 net 120 m2 brüt 2+1 borular yerden geçiyor ve istediğin peteği kulanabiliyorsun.Ev Büyük olmadığı için yoğuşmalı almama sanırsam gerek yok yok ama bana önerebileceğiniz f/p ürünü nedir hem evim sıcak olsun hem ay sonu beni şaşırtacak bir fatura gelmesin. ne yapmalıyım

Şimdiden cevaplayanlara teşekkürler

Bana en azından iki - üç tane marka ve model verirseniz çok sevinirim.

devir yoğuşmalı kombi devri yerinizde olsam premix yoğuşmalı kombi alırdım
    özellikle fiyat/performans premix kombilerle normal kombiler arasında çok fiyat farkı yok

kombi için bütçe yazmamışsınız,yazdığım markaların yetkili servisi bölgenizde varsa tabii

(konvansiyonel) normal kombi olarak: 1150lira-1250lira-1300lira civarında

ferroli domitech
    baymak luna 3 240fi veya baymak brötje star extra 240fi
    dd nitron

1500-1700 liraya f/p premix yoğuşmalı kombi olarak:

ariston clas premium
    baymak duo tec veya baymak falke condens
    dd nitromix
    eca confeo premix s
    airfel digifel premix

Hocam bilgi için çok teşekkürler.

Kusura bakmayın geç bi teşekkür oldu ama :)

Bu arada bugun doğalgazım borularını yapan firmayla görüştümde onlar kurulumunu yapcaklar çünkü bana şuan toplu mal çektiğini baymak falke model 7 yıl garantili elinde ürün olduğunu kurulum + kutusu + kombi yani yapması gereken heerşey toplam 1400 tl civarı fiyat verdi eğer dedi yoğuşmalısı istersen 300 lira fark eder ne dersiniz sizce fiyat olark nasıl artı ürün performans olarak iyi bir ürünmü.

• quote:

Arkadaşlar merhaba bugun doğalgazcımla görüştüm de kampanyada bir ürünü varmış Baymak Falke diye 7 yıl garantili diyor zaten baymaklar genelde 7 yıl garantili kurulum kutu proje v.s herşey dahil 1400 civarında olacak dedi - yoğuşmalı olursa 300 tl daha artardedi sizce nasıl bir kombidir alınırmı fiyatlrı hakkında benden daha ayrıntılı bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    Şimdiden teşekküler cevaplar için

baymak falke fx modelinden söz ediyorsanız eski komşum kendi evinde kullanıyor.ben önermiştim
    hatta aynı apartmanda diğer komşusu da aynı kombiden aldı

baymak'ın normal (konvansiyonel) kombilerde 7 yıl garantili tek ürünü baymak falke fx'tir diğer normal kombileri 2 yıl garantili
    yoğuşmalı kombileri zaten 7 yıl garantili

teknik özellikleri orta düzeyde:sıcak su verimi 3 yıldız ve çift eşanjörlü,elektrik motorlu 3 yollu vana,anti blokaj sistemi,anakartı siemens
    ayrıca opsiyonel olarak dış hava sensörü takılabiliyor

baymak falke fx alınabilir,ama alabiliyorsanız baymak falke condens alın, premix yoğuşmalıdır

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

Bana en azından iki - üç tane marka ve model verirseniz çok sevinirim.

airfel digifel premix

Hocam bilgi için çok teşekkürler.

Kusura bakmayın geç bi teşekkür oldu ama :)

Bu arada bugun doğalgazım borularını yapan firmayla görüştümde onlar kurulumunu yapcaklar çünkü bana şuan toplu mal çektiğini baymak falke model 7 yıl garantili elinde ürün olduğunu kurulum + kutusu + kombi yani yapması gereken heerşey toplam 1400 tl civarı fiyat verdi eğer dedi yoğuşmalısı istersen 300 lira fark eder ne dersiniz sizce fiyat olark nasıl artı ürün performans olarak iyi bir ürünmü.

diğer mesajınıza yazdım

baymak falke fx alınabilir ama alabiliyorsanız baymak falke condens alın premix yoğuşmalıdır

baymak falke fx'te öneririm

yok illaki normal kombi alacaksanız öncelikle baymak'ın efsane kombisi: baymak luna3 240fi öneririm

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.