Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (107. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.325.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: @evren

    250 M2 dublex mustakıl evıme kombı(veya kazan) alacagım. hangı marka onerırsınız ve kapasıte nasıl olmalı...
    BUDERUS GB 112-60 W DUVAR TİPİ YOĞUŞMALI KAZAN 52.000 KCAL/H ürünü üzerinde duruyorum..
    kombi kaldırmaz kazan almalısın diyorlar..
    ne onerırsınız.(öncelıklı buderus ve viessmann üzerinde duruyorum)
    tesekkurler...



    Selamlar,

    İstanbul 250 m2 dublex net m2 mi net ise 42000 kcal ısı ihtiyacınız var. pkkp22 h:60 petekten 75-65 kullanımda 27 metre kullanmanız gerekir.
    90-70 de ise 18 mt. kullanamanız. Benim önerim ise 27mt kullanmanızdır. Petek ve tesisatınızın olup olmadığından bahsetmemişsiniz, olmadığını
    kabul ediyorum.

    Öncelikle seçtiğiniz ürün son derece kaliteli. Tercihiniz çok iyi , bunun dışında sıcak su boyleri vb. ek tesisat ve donanım giderleriniz olacaktır.
    Kalorifer tesisatınızın eğer palastik boru ise en az 1tam1/2 parmak (1,1/2) parmak olmalıdır.GB112 doğal gaz borusuda 3/4 parmak gelmelidir.
    Sayfa 35 bu ürünlerle ilgili açıklama ve linkler vardı, bunlarada bakabilirsiniz.
    Pompa eğrisinden görüleceği üzere 6,3 mt yükseklik gibi bir değerde 0,5 m3 suyu 1 saatta devirdaim edebiliyor. Bu da 2 katlı hatta 3 katlı bir bina için yeterli demektir.151lt petekler kabaca 59 lt tesisat olsa,en az 210 lt su olacaktır. Dublex de cihaz zemin katta olacaksa size 4 mt yeterli olacaktır. bu durumda 1,75m3 gibi bir değer var, buda 1750lt demekdir, 7dk 210 lt devirdaim edebilir anlamına geliyor.gayet iyi, Isıl güç olarak 40-30 da 52000 kcal 76-65 ise 47500kcal değerler ile ihtiyacını karşılıyor. Fiyatıda 2800€+kdv civarında ama eklentiler ile bu 3800 leri rahat bulur.Bu da 7600+kdv demektir. http://www.dogalgazshop.com/default.asp?git=8&altkategori=25490 Toplam proje bu ürünle 15000 ytl yi bulabilir.

    Buna muadil ürün olarak size vaillant, viessmann ve alarko atag Q serisi olabilir.

    Kombilerin tek başına bu kadar ısıl yükü taşımaları mümkün değil ama iki tanesi olabilir. Bir diğer yöntem olan daha öncede bahsettiğimiz kaskad sistemi kullanmanız gerekir. Yani 2 tane kombiyi birbirine bağlayarakta kullanabilirsiniz, bu durumda ek bir boyler ünitesi olmadan sıcak su ihtiyacını karşılamak mümkün, ancak ayrı bir sirkilasyon pompası, hidrolik denge tankı, tesisat genleşme kabı, eletrik sistemi gerekcek.Bu konuda da 34 veya 35 sayfada yine ayrıntılı yazılar yazmıştım.
    Mesela iki tane 30kw yoğuşmalı ECA confoe premix alın bunu da kaskad bağlatın, bu durumda 60 kw lık bir sıtma gücüne yaklaşırsınız. 80-60 lık tesisat ısısı için 23478*2= 46956 kcal 50 -30 için 25800*2=51600 kcal ısıl güçlere sahip olursunuz.

    Ya da alt ve üst katı bağımsız iki ayrı kombi ile çalıştırısınız, bu size sadece ek tesisat maliyeti getirecek en ucuz çözümdür. İki tane 30kw yoğuşmalı veya 2 tane 28kw yoğuşmasız hermetikle bu işi çözebilirsiniz. Sadece kalorifer, sıcak su ve gaz tesisatını buna göre ayarlamanız gerekiyor.
    Bu da ECA 30 kw yoğuşmalı kullansanız, 2 adetten 4800 ytl +petekler 27*90ytl=2430 ve diğer tesisatlar, elektrik tesisatı proje 2000 ytl demek. İşçilik toplamda en az 10500-11000 ytl yi bulur.

    Ama iki tane buderus u 052 28 kw veya demir döküm nitron 26000kcal hermetik alırsanız 3500 ytl iki tane hermetik kombi ile 10000 ytl altında bir giderle işinizi çözmüş olusunuz. Bu da bir tercih.

    Viesmannın vitodens300 serisinin 16,6 -66 kw (56760 kcal) olan modeli ihtiyacınızı karşılar, buda buderus gibi son derece kaliteli bir üründür.http://www.viessmann.com.tr/web/turkey/tr_publish.nsf/AttachmentsByTitle/vitodens300.pdf/$FILE/Vitodens300.pdf

    Vaillantta ise VU 376, 466 ve 656 ecoTEC Yoğuşmalı Isıtma Cihazları serisinde 656 modeli (56000kcal)size hitap ediyor ve en uygun fiyata sahip, 2500€
    tabiki bu ürünlerde ek tesisat maliyeti biraz yükseliyor. Yine daha uygun fiyatlıdır . Bu ürünle tek cihazlı çözümde en uygun fiyatı yakalayabilirsiniz.
    http://www.vaillant.com.tr/Mueterilerimize_Oezel/fiyatlistesi/article/Yogusmali_Cihazlar_Fiyat_Listesi.html
    Birde vaillatın uygun fiyatlı yer tipi ürünleride vardır. aşağıdaki linkten bunlarada göz atabilirsiniz.Bu ürünler diğer markalarda da var.
    http://www.vaillant.com.tr/Mueterilerimize_Oezel/ueruenler/gaz-yakitli-cihazlar/

    Burda dikkat edeceğiniz noktalar hem dediğim gibi yoğuşma için en az %30 fazla petek boyu gerekmesidir. Bu cihazlarında yazan güçleri daima yoğuşamının en iyi olduğu 40-30 veya 50-30 tesisat suyu aralığı için verilmiştir.
    Tesisatta çok önemli sizin ev için benim önerim plastik boru için 1,1/2 parmak olmasıdır, bakırda ise ilk çıkışta 1,1/4 yeterli olur. ilk 5 petekten sonra 1 parmakla devan etmek yeterli. Birde tabi ki kollektörlü sistem uygulaması yapılırsa en iyisini yapmış olursunuz.Unutmayın ki işçilik hatalı veya yetersiz bir tesisat en iyi kombide bile sorun yaşatacaktır.

    Fiyat-performans istiyorsanız kaskadlı sistem , bu iş ucuza gelsin ama başımıda çok ayrıtmasın derseniz her katta müstakil kombi, İleriye dönük düzgün çok teferruatlı olmasın ekonomide yapabilsin ilk yatırım önemli değil derseniz tek cihazlı çözümler.
    Sonuçta bu iş için iyi bir firmadan teklif alın zira proje bedeli genelde 10000 ytl nin altında olmayacaktır.
    İsterseniz bu konuda buderusa yönlendirmede yapabilirim. Kolay gelsin.

    Buderusun
    http://www.isisan.com/urunler_index.dwx?product_type_id=4
    http://www.isisan.com/product.dwx?product_id=BUDYOG29/36WT-H&product_type_id=4
    http://www.isisan.com/product.dwx?product_id=BUDYOG43&product_type_id=4




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kayanka

    viesmann sayfasını incelerken çin de fabrikasının olduğunu okudum.çin üretimi viesmannlar ülkemizde satılıyormudur.satılıyorsa vismannın kalite imajını nasıl etkiliyor.viesmanın kalite imajı olumlu piyasada.vismanda karar kılmıştım.ama çin fabrikasını duyunca ne yalan söyleyim biraz tedirgin oldum.ne dersiniz.



    Selamlar,

    Çinde tesis kurmayan kaç firma kaldı acaba, tüm sektörlerde bu durum var. Bence önemli olan kalite standartıdır.Bunu sağlayacak sistem oluşturulduysa her yerde bu sistem uygulanır. Önemli olan sistemin düzgünlüğü, insanlar değişebilir. Çin deyince bende dahil herkeste iyi bir düşünce oluşmuyor




  • tamam ark lar sorumu detaylı cevaplamadınız ama en azından malatya için 110 m2 kullanım alanına sahip olan bi evde yoğuşmalımı yoğuşmasızmı daha uygun olur bari bunu söyleseniz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: escala

    bizim ev tapuda 140 küsür metrekare olsada kullanım alanı 110 metrekare
    güneş alıyor yazın sıcaktan pişerek kalkıyorum sabahları :) 2. kattayız ancak alt kat boş malesef
    ve evin iki tarafı dışarıda yani köşe dairesi (oturma, çocuk, yatak odası ve mutfağın tek duvarı, salonun çift tarafı dışarıda)

    gördüğüm kadarıyla ilk önce önemli olan yalıtım yapmak. bu doğrultuda salon parke olduğu için, onun dışında kalan 3 odanın alt tarafını yalıtıp üstünü laminant ile kaplamak gerekiyor. doğru mu?
    Çok iyi olur, taşkafa arkadaşımız bu konuda tecrübeli

    camlar pimapen.yanlız yalıtımı ancak 3 odanın tabanına yapabiliriz.dış duvalarada yaparsak aşırı maliyetli olucak bizim için
    yalıtım konusundan sonra sıra kombiye geliyor :)
    Dış duvarları dışardan mantolama yapmak gerek ama içerden yapılanda hiç yoktan iyidir. Camların pimapen olmasından ziyada profilin ve ısı camın
    kalınlığı ile ahva sısdırmazlığı önemlidir. Mesela 70 lik profil ve 12mm ısıcam iyi olur, tabiki sızdırmazlık contalarının hava kaşırmaması şartı ile.


    marka tavsiyesinden önce yoğuşmalı yoğuşmasız tartışması başlıyor ki 110 metrekarelik ev için hangisi daha mantıklı olur? Yoğuşmalı seçiminin evin m2 ile ilgisi bulunmuyor, Bu daha ziyade bütçe ile ilgili bir durum, yoksa önümüzdeki yıllarda tüm kombilerin yoğuşmalı olacağını düşünüyorum. Düşündüğünüz gibi tamamen geri dönüş maliyetiile ilgili, bütçeniz uygunsa ben yoğuşmalı öneririm.
    gelip bakanlar genelde yoğuşmalıya gerek yok dediler (amortisman süreside önemli tabiki)
    petekler dd plus olmalı sanırım doğrumuyum? (buarada kaç metre gerekli? önceki sayfalardan okuduğumdan çıkardığım kadarıyla 8.5-9 metre civarı yeterli olabilirmi?) Demirdöküm plus serisi piyasadaki en yüksek ısıl değerlere sahip genel kullanılan profil pkkp22 ve h:60 dır, ikinci marka olarak ECA tavsiye edilir.
    borularda alüminyum folyolu tavsiye ediyorsunuz sanırım Plastik borularda, ısı eşanjörlerinin oksijene karşı ömrünü uzatmak için, okj. bariyerli boru önerilir. Özellikle çelik ısı eşanjörü olmayan marka/modellerde.Aksi durumda tesisata kimyasal madde katılması ile oksijen emişi azaltılır.
    bir de tek eşanjör çift eşanjör durumu var (yine sanırım çift eşanjör daha iyi) Kesinlikle
    tabi paslanmaz çelik mi yoksa değilmi gibi bir durum da var... Bu konu yukarda belirttiğim ısı eşanjörü, sıcak su eşanjörü ve (yoğuşmalı modellerde) yoğuşma eşanjörü olarak adlanabiliyor. Buderus 20000 kcal yoğuşmalı cihazında ısı eşanjörü olarak alm.mag.silisyum alaşım kullanıyor. Vaillantta aynı,
    ama vissmann çelik kullanır. Buderus, vaillant bunu daha üst modellerinde kullanıyor. Ayrıca çelik gaz brülörüde tercih edilmeli.

    evin durumu ve bilgilerini verdim elimden geldiğince
    okuduklarımdan anladığım kadarıyla dilim döndüğünce mantıkta yapmaya çalıştım
    çoğunuz bu yollardan geçti kimimizde geçmeye başlıyacak
    bildiğiniz gibi çok maliyetli bir olay ve insan haliyle o kadar parayı verince en sorunsuzunu, parasının hakkını istiyor ve para kolay kazanılmıyor
    benim gibi çok kişinin de yardım istediğini gördüm belki sıkıldınız ama benden de yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim...



    Selamlar,
    110 m2 ve Malatya. Bölge olarak 3. bölge ama tüm Malatyalı arkadaşlar burası soğuk değil, İstanbuldan farkı yok derler, sizin fikriniz nedir.
    Zira İstanbula göre hesap yapmak çok mantıklı gelmiyor ama bu şekilde 13860kcal ısı gerekiyor, Malatyanın ısı dağerine göre 18480 kcal.
    Bunu yaymak için 76-65 tesisat kullanırsak demirdökümün pkkp22 h:60 1 mt si 1546 kcal verir (20 derece oda için)
    Malayta ısıl değeri ile 12mt petek, İstanbul ile 9mt gerekir.
    Teklif aldığınızda size 90-70 lik tesisat için 13860/2312=6mt veya 18480/2312=8mt değerleri verilebilir.
    Buderusun, viesmannın, vaillantın, ECA, demirdöküm veya baymağın brötje novadens 24 kw yoğuşmalıları işinizi görür. Ya da yoğuşmamız hermetikler, buna demirdöküm Nitronuda ekleyebilirim.
    Ben fiyat/performans kriterine göre ve de yerli olduğu için ECA tercih ettim.Ama viessmannda aslında ilk tercihimdi.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus


    quote:

    Orjinalden alıntı: escala

    bizim ev tapuda 140 küsür metrekare olsada kullanım alanı 110 metrekare
    güneş alıyor yazın sıcaktan pişerek kalkıyorum sabahları :) 2. kattayız ancak alt kat boş malesef
    ve evin iki tarafı dışarıda yani köşe dairesi (oturma, çocuk, yatak odası ve mutfağın tek duvarı, salonun çift tarafı dışarıda)

    gördüğüm kadarıyla ilk önce önemli olan yalıtım yapmak. bu doğrultuda salon parke olduğu için, onun dışında kalan 3 odanın alt tarafını yalıtıp üstünü laminant ile kaplamak gerekiyor. doğru mu?
    Çok iyi olur, taşkafa arkadaşımız bu konuda tecrübeli

    camlar pimapen.yanlız yalıtımı ancak 3 odanın tabanına yapabiliriz.dış duvalarada yaparsak aşırı maliyetli olucak bizim için
    yalıtım konusundan sonra sıra kombiye geliyor :)
    Dış duvarları dışardan mantolama yapmak gerek ama içerden yapılanda hiç yoktan iyidir. Camların pimapen olmasından ziyada profilin ve ısı camın
    kalınlığı ile ahva sısdırmazlığı önemlidir. Mesela 70 lik profil ve 12mm ısıcam iyi olur, tabiki sızdırmazlık contalarının hava kaşırmaması şartı ile.


    marka tavsiyesinden önce yoğuşmalı yoğuşmasız tartışması başlıyor ki 110 metrekarelik ev için hangisi daha mantıklı olur? Yoğuşmalı seçiminin evin m2 ile ilgisi bulunmuyor, Bu daha ziyade bütçe ile ilgili bir durum, yoksa önümüzdeki yıllarda tüm kombilerin yoğuşmalı olacağını düşünüyorum. Düşündüğünüz gibi tamamen geri dönüş maliyetiile ilgili, bütçeniz uygunsa ben yoğuşmalı öneririm.
    gelip bakanlar genelde yoğuşmalıya gerek yok dediler (amortisman süreside önemli tabiki)
    petekler dd plus olmalı sanırım doğrumuyum? (buarada kaç metre gerekli? önceki sayfalardan okuduğumdan çıkardığım kadarıyla 8.5-9 metre civarı yeterli olabilirmi?) Demirdöküm plus serisi piyasadaki en yüksek ısıl değerlere sahip genel kullanılan profil pkkp22 ve h:60 dır, ikinci marka olarak ECA tavsiye edilir.
    borularda alüminyum folyolu tavsiye ediyorsunuz sanırım Plastik borularda, ısı eşanjörlerinin oksijene karşı ömrünü uzatmak için, okj. bariyerli boru önerilir. Özellikle çelik ısı eşanjörü olmayan marka/modellerde.Aksi durumda tesisata kimyasal madde katılması ile oksijen emişi azaltılır.
    bir de tek eşanjör çift eşanjör durumu var (yine sanırım çift eşanjör daha iyi) Kesinlikle
    tabi paslanmaz çelik mi yoksa değilmi gibi bir durum da var... Bu konu yukarda belirttiğim ısı eşanjörü, sıcak su eşanjörü ve (yoğuşmalı modellerde) yoğuşma eşanjörü olarak adlanabiliyor. Buderus 20000 kcal yoğuşmalı cihazında ısı eşanjörü olarak alm.mag.silisyum alaşım kullanıyor. Vaillantta aynı,
    ama vissmann çelik kullanır. Buderus, vaillant bunu daha üst modellerinde kullanıyor. Ayrıca çelik gaz brülörüde tercih edilmeli.

    evin durumu ve bilgilerini verdim elimden geldiğince
    okuduklarımdan anladığım kadarıyla dilim döndüğünce mantıkta yapmaya çalıştım
    çoğunuz bu yollardan geçti kimimizde geçmeye başlıyacak
    bildiğiniz gibi çok maliyetli bir olay ve insan haliyle o kadar parayı verince en sorunsuzunu, parasının hakkını istiyor ve para kolay kazanılmıyor
    benim gibi çok kişinin de yardım istediğini gördüm belki sıkıldınız ama benden de yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim...



    Selamlar,
    110 m2 ve Malatya. Bölge olarak 3. bölge ama tüm Malatyalı arkadaşlar burası soğuk değil, İstanbuldan farkı yok derler, sizin fikriniz nedir.
    Zira İstanbula göre hesap yapmak çok mantıklı gelmiyor ama bu şekilde 13860kcal ısı gerekiyor, Malatyanın ısı dağerine göre 18480 kcal.
    Bunu yaymak için 76-65 tesisat kullanırsak demirdökümün pkkp22 h:60 1 mt si 1546 kcal verir (20 derece oda için)
    Malayta ısıl değeri ile 12mt petek, İstanbul ile 9mt gerekir.
    Teklif aldığınızda size 90-70 lik tesisat için 13860/2312=6mt veya 18480/2312=8mt değerleri verilebilir.
    Buderusun, viesmannın, vaillantın, ECA, demirdöküm veya baymağın brötje novadens 24 kw yoğuşmalıları işinizi görür. Ya da yoğuşmamız hermetikler, buna demirdöküm Nitronuda ekleyebilirim.
    Ben fiyat/performans kriterine göre ve de yerli olduğu için ECA tercih ettim.Ama viessmannda aslında ilk tercihimdi.

    evet diğer ark ların da dediği gibi malatya doğu illeri gibi aşırı soğuk bir iklime sahip değil ama tabiki istanbul gibi de değil.ara bir iklim de diyebiliriz
    cevap ve bilgiler için tşk ederim sanırım petek boyu 9 metre civarı bizim için ideal olucak gibi görünüyor.ama şu yoğuşmalı yoğuşmasız olayı için çok muallakta kaldım.110 m2 için fikriniz nedir ve neden??? (çünkü yğuşmalı demek extra 1000 ytl maliyet demek) yalıtımda yaptırmayı düşündüğümüz için maddi olarak pekde iç açıcı olmayacak
    benim ilk tercihim viessmann gibi görünüyor ne dersiniz?




  • Arkadaşlar Buderus GB 022 24 K kullanıcılarına bir sorum olacak şöyleki: kombi üzerinde kullanım suyu sıcaklığını 40 derece olarak ayarladığım halde (kalorifer devresi kapalıyken yada açıkken farketmiyor) sıcak su musluğu açıldığında kombi ekranında görülen kullanım suyu sıcaklık değeri 51-52 derecelere kadar çıkıyor.Bu durum kullanım suyu sıcaklığını 41,42,43 45... vs.yaptığımda da aynı.Yani sıcaklık değerini ne girersem gireyim farketmiyor, direk 50 derecelere çıkıyor kullanım suyu sıcaklığı.Bu durum normal değil gibi..Sizlerde de bu şekilde mi?
  • ekranda görülen değer cihazın içinde bulunan kapalı devre suyun sıcaklığı.. suyu suyla plakalı eşanjörde ısıttığı için ayarladıgınız sıcaklıgın üstünde olması normal. aynı zamnda musluktan akan suyun debisine görede bu sıcaklık degişebilir.. örn:suyu musluktan hızlı açarsanız yetiştirebilmek için sıcalık daha yükseğe cıkacaktır bu arada muslugunuzdan akan suyun debisini görmek için musluk açıkken aşşağı ok tusuna basabilirsiniz..
    quote:

    Orjinalden alıntı: ozankaracan

    Arkadaşlar Buderus GB 022 24 K kullanıcılarına bir sorum olacak şöyleki: kombi üzerinde kullanım suyu sıcaklığını 40 derece olarak ayarladığım halde (kalorifer devresi kapalıyken yada açıkken farketmiyor) sıcak su musluğu açıldığında kombi ekranında görülen kullanım suyu sıcaklık değeri 51-52 derecelere kadar çıkıyor.Bu durum kullanım suyu sıcaklığını 41,42,43 45... vs.yaptığımda da aynı.Yani sıcaklık değerini ne girersem gireyim farketmiyor, direk 50 derecelere çıkıyor kullanım suyu sıcaklığı.Bu durum normal değil gibi..Sizlerde de bu şekilde mi?




  • Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Ama tesisattaki su sıcaklığı örneğin 22 derecelere kadar düşmüşken dahi sıcak su musluğu açıldığında , suyun derecesi ekranda 50,51 derecelere kadar tırmanıyor.Yani arada 10, 11 derece gibi oldukça yüksek bir sıcaklık farkı oluşuyor ve ben ne yaparsam yapayım manuel ayarladığım derece bir anlam ifade etmiyor.Burada şunu sormak gerek, yani kullanım suyu için kombi üzerindeki bu ayar skalası içinde bir ayar yapılamayacaksa ayar menüsüne konmasının ne manası olabilir?Ben kombi üzerinden 40 derece kullanım suyu sıcaklığı ayarlıyorum, kombi gidiyor 51 dereceye, yada 45 ayarlıyorum kombi yine gidiyor 51 dereceye.. bana normal bir durummuş gibi gelmiyor açıkçası..
    quote:

    Orjinalden alıntı: ahMeTT05

    ekranda görülen değer cihazın içinde bulunan kapalı devre suyun sıcaklığı.. suyu suyla plakalı eşanjörde ısıttığı için ayarladıgınız sıcaklıgın üstünde olması normal. aynı zamnda musluktan akan suyun debisine görede bu sıcaklık degişebilir.. örn:suyu musluktan hızlı açarsanız yetiştirebilmek için sıcalık daha yükseğe cıkacaktır bu arada muslugunuzdan akan suyun debisini görmek için musluk açıkken aşşağı ok tusuna basabilirsiniz..
    quote:

    Orjinalden alıntı: ozankaracan

    Arkadaşlar Buderus GB 022 24 K kullanıcılarına bir sorum olacak şöyleki: kombi üzerinde kullanım suyu sıcaklığını 40 derece olarak ayarladığım halde (kalorifer devresi kapalıyken yada açıkken farketmiyor) sıcak su musluğu açıldığında kombi ekranında görülen kullanım suyu sıcaklık değeri 51-52 derecelere kadar çıkıyor.Bu durum kullanım suyu sıcaklığını 41,42,43 45... vs.yaptığımda da aynı.Yani sıcaklık değerini ne girersem gireyim farketmiyor, direk 50 derecelere çıkıyor kullanım suyu sıcaklığı.Bu durum normal değil gibi..Sizlerde de bu şekilde mi?






  • quote:

    Orjinalden alıntı: escala
    quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus
    quote:

    Orjinalden alıntı: escala


    evet diğer ark ların da dediği gibi malatya doğu illeri gibi aşırı soğuk bir iklime sahip değil ama tabiki istanbul gibi de değil.ara bir iklim de diyebiliriz
    cevap ve bilgiler için tşk ederim sanırım petek boyu 9 metre civarı bizim için ideal olucak gibi görünüyor.ama şu yoğuşmalı yoğuşmasız olayı için çok muallakta kaldım.110 m2 için fikriniz nedir ve neden??? (çünkü yğuşmalı demek extra 1000 ytl maliyet demek) yalıtımda yaptırmayı düşündüğümüz için maddi olarak pekde iç açıcı olmayacak
    benim ilk tercihim viessmann gibi görünüyor ne dersiniz?



    Selamlar,

    Bütçeniz uygunsa yoğuşmalıdan şamayın, ama petek boyunuda dediğim ölçüde tutun istanbul değerleri ile doğru 9 mt iyi olur ama istanbuldan soğuk olur demişsiniz en az 11mt yi bulsun derim. Biliyorum çok fazla gibi geliyor ama benim evim çatı dublexi denize bakıyor, kısmen yalıtım var ve 170 m2 net için 18 mt var, son iki ay faturamda sadece alt kat ile (120m2 net 12,5 mt petek var) 154ytl mart(şubat12mart12)- 145ytl nisan(mart12-nisan14) misafir olduğu için üst kat 145 ytl lik faturada 7 gün açıktı. İnanmayanlara bu örnek olabilir.Tüm sistem tamamen kendi hesaplamamlan yapıldı. Kombide 30kw ECA premix yoğuşmalı, 25800kcal gücü genelde alt kat için kullandığımdan sorun olmuyor, ama üst katı da devreye aldığımda kesinlikle 50-30 arası kullanıyorum ve büyük peteklerin düşük ısıda nasıl ısıtma yaptığı ortaya çıkıyor.
    Viesmann çok iyi bir tercih olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 14 Nisan 2008; 18:25:25 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozankaracan

    Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Ama tesisattaki su sıcaklığı örneğin 22 derecelere kadar düşmüşken dahi sıcak su musluğu açıldığında , suyun derecesi ekranda 50,51 derecelere kadar tırmanıyor.Yani arada 10, 11 derece gibi oldukça yüksek bir sıcaklık farkı oluşuyor ve ben ne yaparsam yapayım manuel ayarladığım derece bir anlam ifade etmiyor.Burada şunu sormak gerek, yani kullanım suyu için kombi üzerindeki bu ayar skalası içinde bir ayar yapılamayacaksa ayar menüsüne konmasının ne manası olabilir?Ben kombi üzerinden 40 derece kullanım suyu sıcaklığı ayarlıyorum, kombi gidiyor 51 dereceye, yada 45 ayarlıyorum kombi yine gidiyor 51 dereceye.. bana normal bir durummuş gibi gelmiyor açıkçası..
    quote:

    Orjinalden alıntı: ahMeTT05

    ekranda görülen değer cihazın içinde bulunan kapalı devre suyun sıcaklığı.. suyu suyla plakalı eşanjörde ısıttığı için ayarladıgınız sıcaklıgın üstünde olması normal. aynı zamnda musluktan akan suyun debisine görede bu sıcaklık degişebilir.. örn:suyu musluktan hızlı açarsanız yetiştirebilmek için sıcalık daha yükseğe cıkacaktır bu arada muslugunuzdan akan suyun debisini görmek için musluk açıkken aşşağı ok tusuna basabilirsiniz..
    quote:

    Orjinalden alıntı: ozankaracan

    Arkadaşlar Buderus GB 022 24 K kullanıcılarına bir sorum olacak şöyleki: kombi üzerinde kullanım suyu sıcaklığını 40 derece olarak ayarladığım halde (kalorifer devresi kapalıyken yada açıkken farketmiyor) sıcak su musluğu açıldığında kombi ekranında görülen kullanım suyu sıcaklık değeri 51-52 derecelere kadar çıkıyor.Bu durum kullanım suyu sıcaklığını 41,42,43 45... vs.yaptığımda da aynı.Yani sıcaklık değerini ne girersem gireyim farketmiyor, direk 50 derecelere çıkıyor kullanım suyu sıcaklığı.Bu durum normal değil gibi..Sizlerde de bu şekilde mi?






    Selamlar,

    Benim ECA da aynı kalorifer tesisatı ısısı 35 derece iken sıcak su açıldığında, 41 dereceye ayarlı olan sıcak su derecesi hızla yükseliyor ve 54-56 dereceye kadar tırmanıp sonra biraz düşüyor ama musluğu kapattıktan 4dk sonraya kadar sıcaklık 44-45-46 derecelerde kalıyor, 4 k. bitiminde tekrar kalorifer devresi aktif oluyor. Yani sıcak suyu kullanırken kalorifer tesisat suyu aslında soğumaya başlıyor. Bu normal bir durum.
    Söylediğinize göre ; debiye göre değişken olarak , ölçülen ısı, ayarlanan ısı seviyesi ayarlanamıyor. Bu bir sorun olabilir.
    Ama sıcak suyu 50 dereceye ayarlasam herhalde dafa fazla peak değerine kadar yükselip mesela 62-64 derece olabilir, yine musluğun kapanmasıyla aynı hareketi yapması gerekir diye düşünüyorum.Bir deneyelim görelim bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 14 Nisan 2008; 18:40:43 >




  • star biridge 240fı iyi kombidir.baymağın almanyada satılan kombisidir.almanya da en iyi kombi seçilmiştir.ama türkiyede luna3 avant diye satılıyor ve fiyatı daha ucuzdur.benim izmirde satışlarımın %70 şi bu kombidir herkez doğalgaz faturalarından çok memnun..düşünürsen fiyat konusunda yardımcı olurum..
    quote:

    Orjinalden alıntı: jeoemrah

    Erhan kardeş bizim eve 4 firma falan geldi araştırdı en mantıklısı sanki baymak star bridge 240 fi yoğuşmalı kombi gibi geldi evin durumunu ve diğer bilgileri yukarıdaki yazımda belirttim sence bu kombi bizim eve yeterlimi bide bu kombi hakkında anlayabileeğimiz bi dilde biraz bilgi verebilirmisin? sen ne önerirsin? yardımcı olursan çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.......

    escala ben bu işin içinden çıkamadım valla sen çıkarsan benide bi aydınlat lütfen :)




  • hocam ekranda musluktan akan suyun ısısını göstermez.. yaptıgınız ayara gore ve debinin durumuna göre cihaz kendi iç sıcaklıgıyla oynayacaktır.. mesela giren su sicaklıgı dahada düşerse ekranda goreceginiz dereceler 60ı bile gecebilir.. bu durum son derece normaldir.. cihaz kendi içindeki üç yollu vana tertibatı sayesindede sıcaklıgı peteklere ihtiyac olmadıkca kacırmaz.. çok teredüt ediyorsanız musluktan akan suyun ısısını bi termometre yardımıyla ölçmeye çalışın kolay gelsin
    quote:

    Orjinalden alıntı: ozankaracan

    Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Ama tesisattaki su sıcaklığı örneğin 22 derecelere kadar düşmüşken dahi sıcak su musluğu açıldığında , suyun derecesi ekranda 50,51 derecelere kadar tırmanıyor.Yani arada 10, 11 derece gibi oldukça yüksek bir sıcaklık farkı oluşuyor ve ben ne yaparsam yapayım manuel ayarladığım derece bir anlam ifade etmiyor.Burada şunu sormak gerek, yani kullanım suyu için kombi üzerindeki bu ayar skalası içinde bir ayar yapılamayacaksa ayar menüsüne konmasının ne manası olabilir?Ben kombi üzerinden 40 derece kullanım suyu sıcaklığı ayarlıyorum, kombi gidiyor 51 dereceye, yada 45 ayarlıyorum kombi yine gidiyor 51 dereceye.. bana normal bir durummuş gibi gelmiyor açıkçası..
    quote:

    Orjinalden alıntı: ahMeTT05

    ekranda görülen değer cihazın içinde bulunan kapalı devre suyun sıcaklığı.. suyu suyla plakalı eşanjörde ısıttığı için ayarladıgınız sıcaklıgın üstünde olması normal. aynı zamnda musluktan akan suyun debisine görede bu sıcaklık degişebilir.. örn:suyu musluktan hızlı açarsanız yetiştirebilmek için sıcalık daha yükseğe cıkacaktır bu arada muslugunuzdan akan suyun debisini görmek için musluk açıkken aşşağı ok tusuna basabilirsiniz..
    quote:

    Orjinalden alıntı: ozankaracan

    Arkadaşlar Buderus GB 022 24 K kullanıcılarına bir sorum olacak şöyleki: kombi üzerinde kullanım suyu sıcaklığını 40 derece olarak ayarladığım halde (kalorifer devresi kapalıyken yada açıkken farketmiyor) sıcak su musluğu açıldığında kombi ekranında görülen kullanım suyu sıcaklık değeri 51-52 derecelere kadar çıkıyor.Bu durum kullanım suyu sıcaklığını 41,42,43 45... vs.yaptığımda da aynı.Yani sıcaklık değerini ne girersem gireyim farketmiyor, direk 50 derecelere çıkıyor kullanım suyu sıcaklığı.Bu durum normal değil gibi..Sizlerde de bu şekilde mi?








  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahMeTT05
    ekranda görülen değer cihazın içinde bulunan kapalı devre suyun sıcaklığı.. suyu suyla plakalı eşanjörde ısıttığı için ayarladıgınız sıcaklıgın üstünde olması normal. aynı zamnda musluktan akan suyun debisine görede bu sıcaklık degişebilir.. örn:suyu musluktan hızlı açarsanız yetiştirebilmek için sıcalık daha yükseğe cıkacaktır bu arada muslugunuzdan akan suyun debisini görmek için musluk açıkken aşşağı ok tusuna basabilirsiniz..


    Arkadaşım kombiler suyu suyla plakalı eşanjörde sadece başlangıçta kısa sürede sıcak su vermek amacıyla ve kalorifer tesisatı devredeyken ısıtırlar. Siz musluğu açtığınızda önce burada ön ısıtması yapılmış olan su sisteme verilir arkasından yanan brülör ile ısıtılan su buraya gelerek sisteme verilir. Yanlış anlaşılma varsa düzeltelim..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus

    quote:

    Orjinalden alıntı: escala
    quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus
    quote:

    Orjinalden alıntı: escala


    evet diğer ark ların da dediği gibi malatya doğu illeri gibi aşırı soğuk bir iklime sahip değil ama tabiki istanbul gibi de değil.ara bir iklim de diyebiliriz
    cevap ve bilgiler için tşk ederim sanırım petek boyu 9 metre civarı bizim için ideal olucak gibi görünüyor.ama şu yoğuşmalı yoğuşmasız olayı için çok muallakta kaldım.110 m2 için fikriniz nedir ve neden??? (çünkü yğuşmalı demek extra 1000 ytl maliyet demek) yalıtımda yaptırmayı düşündüğümüz için maddi olarak pekde iç açıcı olmayacak
    benim ilk tercihim viessmann gibi görünüyor ne dersiniz?



    Selamlar,

    Bütçeniz uygunsa yoğuşmalıdan şamayın, ama petek boyunuda dediğim ölçüde tutun istanbul değerleri ile doğru 9 mt iyi olur ama istanbuldan soğuk olur demişsiniz en az 11mt yi bulsun derim. Biliyorum çok fazla gibi geliyor ama benim evim çatı dublexi denize bakıyor, kısmen yalıtım var ve 170 m2 net için 18 mt var, son iki ay faturamda sadece alt kat ile (120m2 net 12,5 mt petek var) 154ytl mart(şubat12mart12)- 145ytl nisan(mart12-nisan14) misafir olduğu için üst kat 145 ytl lik faturada 7 gün açıktı. İnanmayanlara bu örnek olabilir.Tüm sistem tamamen kendi hesaplamamlan yapıldı. Kombide 30kw ECA premix yoğuşmalı, 25800kcal gücü genelde alt kat için kullandığımdan sorun olmuyor, ama üst katı da devreye aldığımda kesinlikle 50-30 arası kullanıyorum ve büyük peteklerin düşük ısıda nasıl ısıtma yaptığı ortaya çıkıyor.
    Viesmann çok iyi bir tercih olur.

    biraz daha araştırınca viessmann servisleri hk da hiç de iyi şeyler duymadım
    buderus 052 modelini biraz daha araştırdım ve tek eşanjörlü olduğunu öğrendim
    aslında buderus 052 modeli için bi muallak da söz konusu.bu başlığın önceki sayfalarında bir arkadaş brülörün bakır olduğunu yazmış
    ısısanın sayfasından baktığımda paslanmaz çelik olduğunu gördüm hangisi doğrudur bilemedim?
    hal böyle olunca eca confeo dijital 24kw versiyonuna yöneldim ve biraz araştırdım.hem çift eşanjörmüş hemde paslanmaz çelikmiş ama eca nın confeo dijital ürününü kullanan olumlu yada olumsuz bir eleştiri bulamadım.
    siz bunlar hk ne dersiniz?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: escala
    biraz daha araştırınca viessmann servisleri hk da hiç de iyi şeyler duymadım
    buderus 052 modelini biraz daha araştırdım ve tek eşanjörlü olduğunu öğrendim
    aslında buderus 052 modeli için bi muallak da söz konusu.bu başlığın önceki sayfalarında bir arkadaş brülörün bakır olduğunu yazmış
    ısısanın sayfasından baktığımda paslanmaz çelik olduğunu gördüm hangisi doğrudur bilemedim?
    hal böyle olunca eca confeo dijital 24kw versiyonuna yöneldim ve biraz araştırdım.hem çift eşanjörmüş hemde paslanmaz çelikmiş ama eca nın confeo dijital ürününü kullanan olumlu yada olumsuz bir eleştiri bulamadım.
    siz bunlar hk ne dersiniz?


    buderus 052 modeli brülörü paslanmaz çeliktir ve tek eşanjörlüdür.
    eca confeo dijital 24kw hem çift eşanjördür hemde brülörü paslanmaz çeliktir.
    eca nın confeo dijital ürününü kullanan olumlu yada olumsuz bir eleştiri bulamamanız çok şaşırtıcı.
    Bu topikte ben ve benim gibi birçok kişi var bu cihazı kullanan ve sayfalarcada yorum var. Neyse kısa ve öz tekrar yazalım, yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum, son derece memnunum ve şiddetle tavsiye edebilirim..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ege45

    eca nın confeo dijital ürününü kullanan olumlu yada olumsuz bir eleştiri bulamamanız çok şaşırtıcı.


    cevapladığın için tşk ege45 ama ben senin kullandığın modeli confeo premix yoğuşmalı diye hatırlıyorum
    benim düşündüğüm confeo dijital (yalıtımada para ayıracağımdan yoğuşmalıdan vazgeçmek zorunda kaldım)
    tamam ikiside eca olabilir ama genelde herkes yoğuşmalı alıp kullandığından herkesin yorumları doğal olarak bu yönde
  • Arkadaşlar açıkçası detaylı forumu okumaya vaktim yok,dayım inşaat işiyle uğraşıyor bu aralar ve binadaki dairelere ECA Calora kombi taktırmak için anlaştı.Olabildiğince ucuz olarak ayarlamaya çalışıyor.Uzun zamandır boş duran sıfır iş hanı vardı daireye çevirip kiraya verecek.Neyse konuyu uzatmayayım.Demirdöküm düşünüyordu vazgeçirdim ECA en iyi karar gibi.Calora modelleri ile aynı bütçede daha iyi kombi var mıdır ne dersiniz?Bana en mantıklısı ECA gibi geldi.
  • escala arkadaşım;

    Ben ECA Confeo Hermetik 24 Kw kullanmaktayım. Bu topikte benim gibi en az 4-5 kişi daha aynı cihazdan kullanıyor. Sanırım diğer bir arkadaşın nicki privatum idi. Yoğuşmalı olan Confeo Premix modelini ise bu topikte kullanan benim hatırladığım kadarıyla 2 kişi var. İlk önce taşkafa nickli arkadaş 8-9 ay önce alıp kullanmaya başladı. En son yaklaşık 1-2 ay öncede ikinci kişi olarak maxfocus nickli arkadaş kullanmaya başladı. Yoğuşmalıları bu arkadaşlara hermetikleride bizlere sorabilirsiniz..

    candogan62 arkadaşım;

    Düşünceniz doğru, ancak calora nın digital modeli olursa daha iyi olur. Confeo daki gibi olan digital ekran kullanım ve ayarlama kolaylığı sağlıyor. Birde bilmeniz gereken Calora 24 Kw modellerinin tek eşanjörlü olmasıdır. Arasında çok az bir fiyat farkı var ama bence Confeo digital çok daha iyi bir karar olur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 15 Nisan 2008; 11:01:25 >




  • Orjinalden alıntı: escala



    biraz daha araştırınca viessmann servisleri hk da hiç de iyi şeyler duymadım
    buderus 052 modelini biraz daha araştırdım ve tek eşanjörlü olduğunu öğrendim
    aslında buderus 052 modeli için bi muallak da söz konusu.bu başlığın önceki sayfalarında bir arkadaş brülörün bakır olduğunu yazmış
    ısısanın sayfasından baktığımda paslanmaz çelik olduğunu gördüm hangisi doğrudur bilemedim?
    hal böyle olunca eca confeo dijital 24kw versiyonuna yöneldim ve biraz araştırdım.hem çift eşanjörmüş hemde paslanmaz çelikmiş ama eca nın confeo dijital ürününü kullanan olumlu yada olumsuz bir eleştiri bulamadım.
    siz bunlar hk ne dersiniz?


    Selamlar,

    Bende bir ECA kullanıcısı olarak (25-2-2008den itibaren), ECA için tespitleriniz doğru, paslanmaz çelikten, ısı, yoğuşma, sıcak su eşanjörü ve gaz brölürü var, ayrıca devirdaim motoru en iyi iki markadan biri olan grundflosun, diğer ekipmanlarında hepsi kaliteli ürünler.Kısaca ECA nın confoeo serisinin yoğuşmalı ve yoğuşmasız ürünleri son derece kaliteli ürünler ve yoğuşmalılarının teknik değerleri viessmannın vitodens 100w serisi ile aynıdır.(Muhtemelen yoğuşmasız olanlarda)
    Eleştiri konusunda cihaz çok yeni, aslında 2006 nın son çeyreğinde üretilmil ama tanıtımı 2007 senesinde yapılmış, ECA bir vakıf kuruluşudur ve bu confeo serisi aslında Tübitak tarafından geliştirilerek hazırlanmış tamamen Türk üretimi ilk kombi diye lanse edildi.
    Ancak içindeki ürünleri görünce bunu ithal ağırlıklı yedek parçadan toplama dersek çok yanlış olmaz. Bu nedenle bu ürünün gerçek kalitesi için 3-4 sene geçmesi gerekiyor. Ama kağıt üstünde çok iyi , zaten bende burdaki arkadaşların önerisinden sonra tüm bunları detaylı araştırdıktan sonra bu ürüne karar verdim. Yoksa viessmann alıyordum. Servis konusunda ise, ECA nın önceki modellerle, iyi referanslar edindiğini söylemek biraz zor, kısaca çok iyi bir mazisi yok, ama geniş bir servis ağı var yenidende yapılandırılıp eğitimlere ağırlık veriliyor. Maziyi unutturmak hedeflenmiş.
    Bu topiğin dışında ECA ile ilgili bu forumda bir topic daha var, topiği açan bir eca servisinin yetkilisinin ilginç bir beyanı olmuştu ve çoğu servisin dile getirmeyeceği bir durum, "hiç bu kadar memnun ECA kullanıcıları görmedim" demişti. Bunun muhtemel nedeni geçmişte yaşananlar olmalı diye düşünmüştüm.

    Buderus yeni serisinden U052 Modelinde çift eşanjör olabilir. Eski modellerinin tek olduğu kesin. Bu konuda topicde net bir cevap oluşmadı.
    Ege45 arkadaşımız eskilerin tek olduğunu her defasında dile getirdi bu kesinlik kazandı.
    Zaten benim tavsiyem yoğuşmalı alacaksanız buderusun gb022 modeliydi.

    Viessmann bana göre en iyi kombilerden biridir, bu forumda bunun aksini iddea edecek biri olduğunuda zannetmiyorum. Ama malesef servis konusunda büyük şehirler dışında iyi olmadıklarını bende forumlarda, şikayetimvar türe sitelerde okudum, Hatta bu durum büyük şehirlerde bile kısmen yaşandığını olmuş. Ama bu cihaz kötü anlamına gelmiyor. Bu arıza sorunlarının çoğunluğuda düzensiz şebeke gerilimi ile frekansından ve de kullanıcılar için biraz komplike bir cihaz olmasından kaynaklanıyor.Bana göre 100$ lık 1000 va gücünde regüleli bir ups bu sorunları tüm kombiler için çözer. Birazda kullanma klavuzunu okusak bir çok sorunu kendimiz çözeriz. Viessmannla ilgili olarak firmanın kendisinin Türkiyede oldusunu ve servis organizasyonun büyük şehirler dışında gereken düzeye ulaşmadığı bir gerçek olduğu söylenebilir.

    Yerlilerin servis avantajı olduğu kesin, ve şunuda ilave etmek istiyorum, daha önce baymak ve demirdökümü İstanbul içinde kullanan biri olarak hemen gelen servisten ziyade çözüm üreten, stoğu olan, sizi yolda bırakmayacak alt yapısı olan servis önemlidir.Yoksa gelmiş bakmış gitmiş bunun önemi yok.

    Son olarak ECA nın bahsettiğim serisinden bir ürünü aklınızda soru işareti kalmayacak şekilde alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 15 Nisan 2008; 14:17:22 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ege45


    quote:

    Orjinalden alıntı: ahMeTT05
    ekranda görülen değer cihazın içinde bulunan kapalı devre suyun sıcaklığı.. suyu suyla plakalı eşanjörde ısıttığı için ayarladıgınız sıcaklıgın üstünde olması normal. aynı zamnda musluktan akan suyun debisine görede bu sıcaklık degişebilir.. örn:suyu musluktan hızlı açarsanız yetiştirebilmek için sıcalık daha yükseğe cıkacaktır bu arada muslugunuzdan akan suyun debisini görmek için musluk açıkken aşşağı ok tusuna basabilirsiniz..


    Arkadaşım kombiler suyu suyla plakalı eşanjörde sadece başlangıçta kısa sürede sıcak su vermek amacıyla ve kalorifer tesisatı devredeyken ısıtırlar. Siz musluğu açtığınızda önce burada ön ısıtması yapılmış olan su sisteme verilir arkasından yanan brülör ile ısıtılan su buraya gelerek sisteme verilir. Yanlış anlaşılma varsa düzeltelim..



    Selamlar, Ege45

    Seni yakalamışken fikrini almak istiyorum, benim ECA larda kullanma suyu debisine göre , ayarlanan sıcaklık için brülör ve fan modülasyonu yapılıyormu, yoksa ilk anda overbost yapıp mı devreye giriyor.

    Birde yukardaki konuda ilk sorunu yazan arkadaşın, kullandığı buderusta bir problem olabilir zira 40 da 45 dereceyede ayarlasamda gösterge 50 derecelerde oluyor demiş, birde 52 dereceye ayarlasa kaç oluyor bunu yazarsa daha sağlık bir tespit yapılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 15 Nisan 2008; 11:22:13 >




  • 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.