Şimdi Ara

doğada niye hiç mavi yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet ilginç bir durum. Denizleri ve uzayı saymazsak ki zaten orjinal renkleri mavi değil.
    Doğada hiç mavi renkli birşey yok. Mavi renk niye böyle? Ya da pek bilinmeyen mavi bir bitki ya da hayvan varmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birkaç bitki vardı ama tam hatırlayamadım bulunca editlerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

https://www.google.com.tr/search?q=blue+eye+animal&espv=2&biw=1440&bih=799&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIpIPqjPjpyAIVhlssCh35FQwB#tbm=isch&q=van+kedisi

http://hubpages.com/education/25-Awesome-Blue-Animals

Allah allah sayıları cidden çok ama yaygın değiller. Türlerinde çok hayvan yok sanırsam. Ayrıca niyeyse çoğunun rengi dumana kaymış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dunyadaki yasamin en temeli fotosentez yapan ve oksijen dongusunde rol oynayan bitkiler. Bunlar gunesin sari isiklarindaki enerji absorbesini maksimize etmek icin yesil renkli olacak sekilde evrilmisler. Deniz kumunun alt katmanlarinda, gunes isiginin renginin farklilasarak ulastigi katmanlarda siyah renkli ve fotosentez yapan bitkiler de var.
    Tum bu bitkilerin temelini kurdugu habitatta yasayan canlilar, genelde ortamlarina gore bir deri rengi belirliyorlar. Bu da eger savanlarda yasiyorsa sari, kutuplarda yasiyorsa beyaz, ormanlik alanda zeminde yasiyorsa kahve, agac dallarinda yasiyorsa kahve-yesil tonlarda oluyor.
    Zehirli hayvanlar genelde dusmanlarini uyarmak icin parlak ve dikkat cekici renklerde olurlar. Bunlar da genelde kirmizi tonlari, turuncu vb renkler.
    Kamuflaj yetenegi olan hayvanlar da yine ortama gore sekilleniyorlar.
    Uremek , hayatta kalmaktan daha agir basan bir gudu. Olecegini bile bile disi orumcek ile ciftlesen erkek orumcek bunun bir ornegi. Bu durumda, dikkat cekmek icin farkli renk kombinasyonlarina sahip canlilar var. Iste mavi rengi burada bolca bulabilirsin. Papagan turleri, tavuzkusu , bazi yengec turleri gibi.
    Goz rengi de isin icerisine girerse liste daha da uzar. Dogada olmayan bir renk oldugunu dusunmuyorum, ultra viyole gorus yetenegine sahip canlilar da oldugunu dusunursek, bizim goremedigimiz renkleri goren cok canli var.
    Aslinda her renkte canli zaman icerisinde yasamis, ama evrimsel olarak adapte olmayi basaran en basarili bireyler bu renk kombinasyonlarindalar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesela hemosiyanin taşıyan eklembacaklılar ve yumuşakçaların kanı mavi renkte en bilinenleri istakoz. Bu canlıların kanında demir (kırmızı) yerine bakır (mavi) bulunur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşk diye bir şey yok
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok emin konu açmışım yazan herkese teşekkür ederim

• Gökyüzü mavi iken böyle bir başlık açmak

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Flash

Gökyüzü mavi iken böyle bir başlık açmak

Gökyüzü her zaman mavi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

Değil, ama zaten diğer renkler de hep aynı değil. Mesela ağaçlar da hep yeşil olmuyor ama ağaç deyince aklına yeşil renkli olduğu geliyor. Dolayısıyla ağaç yesildir.

• quote:

quote:

quote:

Değil, ama zaten diğer renkler de hep aynı değil. Mesela ağaçlar da hep yeşil olmuyor ama ağaç deyince aklına yeşil renkli olduğu geliyor. Dolayısıyla ağaç yesildir.

Aynı şey değil arkadaşım. Konuyu açan şahıs burada bir maddeye vuran ışık dalgaboylarından mavi olan dalgaboyunu soğurmayıp yansıtan maddelerden-cisimlerden bahsediyor. İşte bu doğada niye yok diyor. Sen diyorsun ki ağaçların yaprakları yeşil ama renk değiştiriyor. E peki değiştiriyorsa ne oluyor rengi mavi mi oluyor? Hayır sarı, kırmızı ve kahverengi tonlarında oluyor. Yeşil, kahverengi, sarı, kırmızı renklerinin çeşitli tonları doğada var. Ancak mavi bir bitki ben göremedim mesela. Yani yoktur diye kesin konuşamam konuda bazı linkler örnekler verilmiş onlara bakmadım. Ama yaygın olarak göremiyoruz.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Maddeden falan bahsetmiyor konuyu açan kişi. İlk mesajı tekrar okursan anlarsın. Kaldı ki bütün canlıların içinden mavi renkli olan hiç yok mu sanıyorsun?

• quote:

Maddeden falan bahsetmiyor konuyu açan kişi. İlk mesajı tekrar okursan anlarsın. Kaldı ki bütün canlıların içinden mavi renkli olan hiç yok mu sanıyorsun?

Niye bitkiler ve hayvanlar maddelerden oluşmuyor mu? Madde değil miyiz? Ben genel anlamda madde dedim zaten. Ben yok demedim, yaygın değil herhalde dedim. Mesajımı tekrar oku düzgün oku öyle yaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 19 Kasım 2015; 13:43:59 >
  • quote:

quote:

Niye bitkiler ve hayvanlar maddelerden oluşmuyor mu? Madde değil miyiz? Ben genel anlamda madde dedim zaten. Ben yok demedim, yaygın değil herhalde dedim. Mesajımı tekrar oku düzgün oku öyle yaz.

Biz senle anlaşamıyoruz bile.

Boşver tartışmak istemiyorum.

•  doğada niye hiç mavi yok?

Gerçi arkadaş paylaşmış blog birtane.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.