Şimdi Ara

Doctor Who (2005- ) | 12. Sezon Bitti (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.008
Cevap
50
Favori
204.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pentacle*


    6.sezon ilk bölümü çok güzeldi. Silence'i güzel yapmışlar, görenler unutuyor hemen.

    Fragmanlarda Amy'i birini vururken gösteriyorlardı. Rory'i vurur diye düşünüyordum başka birisi gelmiyordu aklıma. Astronota ateş etmiş meğer. Rory'i de Silence öldürdü o odada bence.

    benden korkmalısın,bir sürü zaman lordu'nu öldürdüm diyen Silence olabilir mi?



    2.bölümü sabırsızlıkla bekliyorum. Çok sevdim bu Silence'leri ben yahu




    quote:

    Orijinalden alıntı: ballrry

    edit:yanlışlıkla "daleklerin yaratıcısı master" demişim,yanlış yazmışım orada.şimdi ismini hatırlayamadım gerçi yaratıcının.


    Davros ?


    evet davros'u kast etmiştim.

    s06e01:


    hocam rory ve river'ın mantıken ölmesi lazım ancak imdb'den baktım,gelecek bölümlerde var gözüküyor ikisi de.moffat ince ayar çeker oralara,ölmez ikisi de.ilk başta ben de "bir sürü zaman lordu'nu öldürdüm" diyenin silence olabileceğini düşünmüştüm ancak dizi yayınlanmadan önceki 1 dakikalık trailer'da gördüğümüz çoğu yer bölümün sonundaki "next episode" kısmında gösterildi(doktor'un sakallı hâli,koşturması vs.)ayrıca orası bayağı karanlık bir sahneydi,3. bölümün adı da "the curse of the black spot"hoş silence bölümü de karanlık ortamdabir de senaristlerin bir sürü muhteşem şeyi 2 bölümcük yere sığdırmasını istemiyorum,kalbe zarar,o yüzden o 3. bölüme ait olsun bence.ayrıca amy'nin hamile olduğunu düşünmüyorum,o ağrı silence'ı görüp hatırlayamamaktan vücuduna yayılan genel bir rahatsızlık olabilir.
    bir de bölümün başında gördüğümüz üzere doktor ölüyordu ve 200 yaş daha yaşlıydı,bence o sahne geleceğe ait bir sahneydi.muhtemelen doktor'un ölümüydü,doktor öleceğini bildiği için arkadaşlarıyla son,güzel bir piknik yapmak istedi.
    şimdi bunlar mantık çerçevesine uyuyor ancak uymayan iki şey var:gallifrey yasaları'na göre doktor'un 1 "yenilenme" hakkı daha var,zaman lordları için bu aslında sınırsız ancak gallifrey yasaları 12 ile sınırlandırmış.e ortada gallifrey yok,yasayı da pek takmazlar benceayrıca doctor who matt smith ile bitmemeli,hatta hiç bitmemelibir de steven moffat russell t. davies'ten bayrağı devralırken bir çok şeyi değiştirdi.ben rose ve onun paralel evreni'ni,donna ve ailesini,martha ve birim'i(marha'nın çalıştığı uzay üssü gibi yer) bir daha göreceğimizi zannetmiyorum,görsek anca jack harkness'a rastlarız.nihayetinde o "face of boe",doktor'un bir şekilde karşısına çıkacak.yani moffat bir yenileşme hareketine gitti,adam bunla bu kadar uğraştıktan sonra en az 5-6 sezon meyvesini yemek ister,hakkıdır da yesin.o yüzden yasak olmasına rağmen bir şekilde geleceğin değiştirileceğine inanıyorum.




  • s06e02


    yok artık!doctor who'da ilk defa bir şeye açıklama getiremiyorum,ilerisi için teori üretemiyorum.gerçi bir teorim var o da tardis'in içinde 2. bir amy pond olduğu yönünde çünkü makina bir pozitif bir negatif gösterip durdu(ya da sonuç beklenirken öyle oldu,doktor sonucu gördü ama bize göstermediler)yani bazı şeyler belliydi bölümde:doktor ile river ilk ve son öpüşmelerini yaşadılar,amy rory'ye aşık(sondaki konuşmayı rory'nin dinlediğini bildiği için yaptı bence,amacı onu sinirlendirmekti),silence'ları kesinlikle yeniden göreceğiz çünkü 5. sezonda herkes silence'tan kaçıyordu.hatta sezon 2'nin finalinde doktor sibermenler ve dalekler ile uğraşmıştı aynı anda.sezon finali 3 veya 4 bölüm olursa hem dalek hem sibermen hem de silence'lar ile uğraşabilir.öyle olsa çok güzel olur hatta.bir saçma teorim daha var;geçen bölüm farklı düşünsem de bu bölümde anladım ki doktor matt smith ile son bulacak.ilk bölümde astronot kıyafetinin içindeki kesinlikle river'dı,hatta kendini vuramadı iyi bir nişancı olmasına rağmen ve bu yüzden "of course!" dedi.hatırlarsanız doktor'un geleceği river'ın geçmişi oluyor(aynı zamanda birinin ilki,öbürünün sonu.öpüşmede doktor'un ilki,river'ın sonuncusuydu),doktor river'dan kendisini öldürmesini istedi çünkü hayattan sıkılmıştı,1000 yaşından fazla olmanın gereksiz olacağını düşünmüştü.peki doktor ölünce ne olacak?hatırlarsanız 4. sezonda doktor'un çocuğu oluyordu,jenny isminde bir kızdı(bir de anektod düşelim.o kadın gerçekte eski doctor who serisindeki 4. doktorun kızı ve david tennant'ın eşidir,kendisinin david'ten hamile olduğu yönünde dedikodular var),bu jenny bölüm sonunda rastladığımız kızla birlikte zamanda bir yerde karşılaşacak,kız kardeş olduklarını anlayacaklar ve maceraya birlikte devam edecekler,daha sonra herhangi birisi rejenerasyon geçirip erkek olarak babasının adını(doktor) alabilir.aşırı radikal bir karar ama olursa hayır demem.o çocuğun kimden olduğuna gelirsek;hatırlarsanız ilk sezonda rose "bad wolf" iken jack'i ölümden döndürdüğünde jack neredeyse ölümsüz olmuştu,rose tardis'in gücünü aldığında neredeyse "tanrı" olmuştu.tardis'in yaşayan bir canlı olduğunu hatırlatarak şunu söylemek istiyorum,tardis bana kalırsa doktor'un yaşamdan sıkıldığını ve intihar etmek istediğini fark edecek,amy ile rory tardis'te işi pişirirken çocuğa zaman lordu vücudu verecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 1 Mayıs 2011; 20:06:23 >




  • 2.Bolum de cok guzeldi. Altinci sezon gercekten muhtesem olacak
  • benim merak ettiğim sezonun ilk bölümünde ölen doktorun tardisine ne oldu.Çünkü o bölüm tardisi göremedik doktor galiba oraya arabayla gelmişti işte bunu düşününce acaba doktor gerçekten ölmedimi acaba o bir numaramıydı diye düşünüyorum.Hem daha doktorun ölmeden önce river songun yanına gidip onu ölmeden önce son bir geziye çıkarması felan lazım bence işin içinden kesin bir numara çıkacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasamu -- 5 Mayıs 2011; 2:29:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pasamu

    benim merak ettiğim sezonun ilk bölümünde ölen doktorun tardisine ne oldu.Çünkü o bölüm tardisi göremedik doktor galiba oraya arabayla gelmişti işte bunu düşününce acaba doktor gerçekten ölmedimi acaba o bir numaramıydı diye düşünüyorum.Hem daha doktorun ölmeden önce river songun yanına gidip onu ölmeden önce son bir geziye çıkarması felan lazım bence işin içinden kesin bir numara çıkacak.

    spoiler butonunu kullanın








  • 3.bölümü izleyen ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pentacle*

    3.bölümü izleyen ?


    "Güzeldi." Ben asıl 4. bölümü iple çekiyorum. Çok eğlenceli olacak. Ve eskilerden bir yaratıkla karşılaşacağız.
  • Adam yapıyor yahu.
    5. ile 6. sezon bence 1-4. sezonlardan daha aksiyonlu oldu.
  • 3. bölüm biraz vasattı bence. ilk iki bölümle kıyaslarsak özellikle...

    4. bölüm içinse şunu diyebilirimki:


    bir bölümde ood varsa o bölüm kötü olamaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arseniCem -- 14 Mayıs 2011; 19:46:57 >
  • 3. bölümü vasat bulmuştum o yüzden buraya yorum yazma gereği bile duymadım.4. bölümü merak ediyorum çünkü tahminimce 6. sezonun trailer'ında "bir sürü zaman lordu'nu öldürdüm." diyen ses bu bölümde ortaya çıkacak.ayrıca doktor'un akrabalık ilişkileri gözükecek ve ood var,daha ne olsun?
  • sadece 4 ü izleyin diyorum
  • Trust me, i'm a Doctor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pentacle*

    Trust me, i'm a Doctor

    Sonu ohalık ama anlaşılıyor ne diyeyim. Taaa ortalardan itibaren. Bu bölüm kafamda bambaşka sorular üretti şerefsizim.
  • Diğer doktorların aksine Matt Smith'e daha çabuk alıştım.Herkes gibi bende Tennant gidince üzüldüm,gerçi ilk doktor gidince de üzülmüştüm ama her yeni gelen doktor eskisini aratmadı.
    Tennant biraz daha insana benziyordu,sanki bizden biri gibiydi.
    Matt Smith ise biraz daha uçuk kaçık,bana tam doktor hissi veriyor.
    5x13'teki oyunculuğu süperdi,907 yaşında bir adamın hissettiklerini yaşattı bana.

    Yaklaşık 10 gün oldu diziye başlayalı,10 günde 5 sezonu silip süpürdüm.Yarın kısmetse 6.sezona başlayacağım.
    Sezon sıralaması yapacak olursam 5-2-1-4-3.

    Aklıma gelen repliklerden yazayım biraz.

    4x5'te Tennant'ın gaz maskesi taktıktan sonra "Are you my mummy?" deyişi.

    ,

    Cyberman: Biz 5 milyon kişiyiz ya siz?
    Dalek Sec: Dört
    Cyberman: Bizi 4 dalek ile mi yok edeceksiniz?
    Dalek Sec: Aslında 1 dalek ile yok edecektik.

    ,

    Dalek Sec: Bizden tek konuda üstünsünüz
    Cyberman: Nedir o?
    Dalek Sec: Ölme konusunda.

    ,

    5.sezon finalinde

    Rory: Doktor'u nasıl unuttuk? Ben plastiktim ve o bekarlığa veda partimde striptizciydi,neyse..uzun hikaye

    Bu arada Amy! Sen insan mısın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezio7 -- 25 Mayıs 2011; 12:39:12 >





  • Vay be, Amy'de "Et" çıktı iyi mi

    Şu duvarı açıp kapatan tek gözlü yaşlı kadın kim çok merak ediyorum. Ayrıca Amy'i nereye götürmüş öyle, bembeyaz heryer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pentacle*


    Vay be, Amy'de "Et" çıktı iyi mi

    Şu duvarı açıp kapatan tek gözlü yaşlı kadın kim çok merak ediyorum. Ayrıca Amy'i nereye götürmüş öyle, bembeyaz heryer


    Bölüm Sonu Gerçekten Çok harikaydı.


    Amy Et çıktı la
    Rory napıcak acaba ??




  • oha lan noluyoz?


    doktoru 2 kere pazar ettiler

    river song, amy nin kızı çıktı


    nasıl beklenir ağustosa şimdi
  • 6.sezon zaten müthiş bir şekilde başlamıştı,7.bölümle de zirveye ulaştık resmen,yeni bölümler başlayana kadar eldekileri tekrar tekrar izlemek lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wotn

    6.sezon zaten müthiş bir şekilde başlamıştı,7.bölümle de zirveye ulaştık resmen,yeni bölümler başlayana kadar eldekileri tekrar tekrar izlemek lazım


    Katılıyorum.
    7.bölüm. şu ana kadar yayınlanan bölümlerin en iyisiydi.


    Sonunda River Song'un kim olduğunu öğrendik. Amy'le Rory'in kızıymış. Ama dedikleri doğru muydu ?
  • Not:uğraştım ama bir türlü spoiler ibaresini getiremedim

    Anladığım şuan herşeyi tersten görüyoruz.River song bunları hatırlamıyor görünüyor belki de doktor tarihi değiştirdi ve bunlar hiç yaşanmadı bu yüzden river song hiç bişi hatırlamıyor.Tek gözlü kadının çocuğu dünyaya götürceği söylendi demekki bizim gördüğümüz ikinci bölüm bundan sonra yaşanmış sanırım doktor herşeyi anladı birinci bölümde kendini piknik bahanesiyle açık hedef haline getirdi böylece sessizler çocuğu oraya yönlerdirdi ve çocuğun yeri ortaya çıktı doktorun yakılma sebebide belki doktor olmasından değil et olduğu ortaya çıkmasın diye olabilir belki amy den güç aldı çocuk yada amy onu vurunca çocuğa ordan kurtulma şansı doğdu sonsuza kadar orda kalmaktan kurtuldu belki sezon sonunda doktor kucağında riversongla çıkagelir ve bunlar hiç yaşanmamış olur.Bir de benim dikkatimi çeken river önce rorye cevap verip sonra günlüğe bakmadı önce günlüğe bakıp sonra cevap verdi acaba kadın herşeyi günlükten mi uyduruyo yoksa o doktorun tuttuğu bir günlük mü diye düşünmeye başladım son olarak kütüphane bölümünde kafama takılan herkesin iki çocuğu vardı ama river üç çocuğa bakıyodu acaba doktor rivera istediği hayat vermek için kütüphanenin yapımına mı katıldı gibi kafamda bir sürü soru oluştu herhalde eylül beklemek baya zor olacak
    Not:uğraştım ama bir türlü spoiler ibaresini getiremedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasamu -- 10 Haziran 2011; 0:27:53 >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.