Şimdi Ara

DNS SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternet kafe işletmekteyim 40 pc var tt net kullanıcısıydım süper onlinenin fiber internetine geçtim.yaklaşık 30 pc açıldıktan sonra açılan bilgisayarlar internete girmiyor BİLGİSAYARINIZ DOĞRU YAPILANDIRILMIŞ GÖRÜNÜYOR ANCAK AYGIT VEYA KAYNAK(DNS SUNUCUSU) YANIT VERMİYOR) UYARISINI VERİYOR.İki svic kullanıyorum ttnet te iken böyle bi sıkıntı yoktu 20 mb internetimiz olsun diye fiber bağlattık işe bak. Lütfen yardım edin
     DNS SORUNU

• - Şu DNS adreslerini uygulayın.

141.211.144.17
    141.211.144.15
  • Abi eminmisin bunun olacağına biz 40 bilgisayar için:
    212.252.114.8
    85.29.26.8 << bu dns yi kullanıyoz farkedermi bu dns yi girmem için tek tek tüm makinaların deepfreezesini kaldıırmam lazım
  • internete çıktığınız routher/modem değişti muhtemelen, imkanınız olursa daha profesyonel bir routher ile deneyin... yada elinizde fazladan bir routher varsa ağı 2ye bölün bağlantıların yarısını bir routherdan(ağ geçidi olarak) öteki yarısını diğerinden geçirmeyi deneyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a1ps -- 17 Ekim 2013; 11:35:57 >
  • Abi 2 svicimiz var 20 20 böldük routher derken modemimi ikiliyelim ne yapalım
  • sorununun dns yada servis sağlayıcı bazlı bir problem olmadığından ilk önce kesin emin olun. eğerki sorun devam ediyorsa modeminiz bu kadar fazla bilgisayardan gelicek istekleri kaldıramıyor olabilir, profesyonel bir modem(draytek felan) işinizi görücektir... yada çeşitli şekillerde ağı bölebilirsiniz dediğniz şekilde 2 ayrı modem yada 2 ayrı routher olabilir...

yaklaşık 100 civarı makinalık bir ağda çeşitli zaman dilimlerden modemlerin sorun çıkardığını yada cpularnın yandıklarına şahit oldum... çare olarakta ya 2 routher kullanıldı yada farklı modemler denendi... log tutmayada ihtiyacınız varsa dandik bir kasa üzerine kuracağınız mikrotiktende geçirmeyi deneyebilirsiniz trafiği.... bol şans

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a1ps -- 17 Ekim 2013; 14:44:44 >
  • çok saolaun deneyip haber vereceğim
  • dns sorunu olan bilgisayardan ping atabılıyor musunuz
    örneğin 8.8.8.8 nolu IP ye ping atmayı deneyin. sorun sadece DNS mi acaba
  • aynı zamanda sorun aldığınız bilgisayarlar hep aynıları mı?
    IP alıyorlar mı
    IP statusunu detaylı şekilde paylaşır mısınız.
  • SoL'de belirli sayının üzerinde cihaza ip vermeyi reddediyor. Hala durum devam ediyor mu bilmiyorum ama sorun bu olabilir. Araya ip dağıtacak bir router koyabilirseniz, sorunu aşarsınız diye tahmin ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.