Şimdi Ara

DLINK DIR 615 E3 OPEN WRT' DE CLIENT BRIDGE MODE OLMUYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dlink Dir615 E3 revizyon router üzerinde open wrt 14.07 yükledim ve "Client" mod ayarlarını yapıp internete çıkabildim. Sorunum şu Client modda Ana modem üzerinde 192.168.1.x olarak ayarlı IP adres Client Router üzerinde 192.168.0.x olarak ayarlanması durumunda internete çıkabiliyor. Client modun özelliği gereği ana modem IP adresi ile router IP adresi farklı Subnet üzerinde yer alması gerekiyor.

Bu durumda cihaza Ethernet port üzerinden başlı smart tv ve uydu cihazı Router IP ayağı olan 192.168.0.X üzerinden alabiliyor. Evet ethernet portu üzerinden cihazlar internet erişebiliyor ancak ben IP ayağını ana modem üzerinden 192.168.1.X olarak almasını istiyorum. İnternette araştırdığımda bunun için Cleint Bridge + Relay kurmam gerekiyormuş. Bulduğum bir youtube videosunda anlatılanları uyguladım. Videoda uzun uzun anlatılanlar özetle aşağıda yazıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=zKM_zDicKaU

1.Network / Interfaces
    Hepsini kaldır sadece Lan interface kalsın, Lan EDIT seç
    Bridge seçeneği kaldır vlan eth.0.1 seçili (ethernet aktif olanı seç bende vlan aktif değil eth.0 aktif bende bunu seçiyorum aksi durumda cihazla iletişim kesiliyor) KAYDET ve UYGULA
    Firewall Lan seçili kalıyor. KAYDET
    DHCP kapatıyoruz KAYDET ve UYGULA

2.Network / Wifi
    Wifi aktif et. Sonra tara ve bağlanacağın ağı seç. Uygun ağ yapılandırma lan (wan değil) seç / isim wlan gir ve cihazın şifre tipini ve şifresini gir SUBMIT
    Gelen ekran detaylı ayarları içeriyor wifi de sıfır olan sinyal için KAYDET ve UYGULA de ve sinyal geliyor
    Sadece wlan seçili kalıyor

3.Firewall
    Arayüz ayarlarında ilk iki kutucuk sırasıyla Tikli / tik yok
    Accept accept reject

lan wlan accept accept accept
    wan reject accept reject KAYDET ve UYGULA

4. Interface / Add new interface
    isim: relay
    protokol: relay brdige SUBMIT
    Gelen detaylı ekranda lan ve wlan klikleyerek seç ve KAYDET ve UYGULA
    firewall unspesified seçili kalıyor

5. Software (Bu bölüm internet bağlantısı gerektirdiğinden ve henüz ayarlar aktif olup internet bağlantısı olmadığından bu işlemlere başlamadan önce Client mod cihaz internete bağlanıp bu işlem uygulandıtan sonra ilk ayarlara bundan sonra başlatılmıştır. Yani defaul da gelmeyen relayd paketleri bu ayarlarla routere yüklenip sonrasında bu etap sadece KAYDET UYGULA diyip atlanmıştır.)
    Relayd filtre arat
    Available package içerisinde iki adet çıkan paket yükleniyor.

Yaptığım uygulamalar bunlar ve ne yaptıysam router 192.168.0.X veya 192.168.1.X olarak iki türlü denenmesine rağmen Ana modem IP ayağı üzerinden bağlantı ve IP alamadım. İşin kötü tarafı Client moda ile bağlantı alabilirken bu şekilde aktif bir internet bağlantısı da alamamaktayım.

Ope WRT kullanıcısı olan veya Client Brdige hakkında bilgisi olan biri varsa yardımcı olursa sevinirim. Client Bridge modu DD WRT firmware de stabil olmayan bir şekilde çalıştırabildim ve cihazın orjinal Dlink yazılımı üzerinde bu mod mevcut değil!

Referanslar
    Client Mod

Client Bridge

Client Mode Wireless

Relayd Client

Relayd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 18 Şubat 2015; 12:01:06 >

• PM mesajına cevap verdikten sonra konuyu okudum, aşağıda yazdıklarımı yaparsan çalışması gerekiyor.

1-Modemden gelen kabloyu WAN portuna bağladık değil mi? LAN1-2-3-4 te cihazlar bağlı olacak.
    2-DHCP server kapalı olacak.
    3-Bridge mod olacak

bu yapılandırma doğruysa çalışması gerek, sonuç alamazssan haber ver bende cihazıma yükleyip bi bakayım.
  • Buraya yazdığımı bile unutmuşum yurtdışı forumlarda ve paylaşımlarda cevap arıyordum. Malesef dediğinizi yapamıyorum Kablosuz modem ile router arasında kablosuz bağlantı olacak kablo yok.
    Open wrt Barrier Breaker da bu olay çok saçma halbuki Gargoyle da arayüzde Client Bridge Mod seçiliyor. Modemşn ve Client Router modemlerin IP adresleri yazılıyor. Wifi eşleştirme yapılıp internete bağlanıyorsun, ba kadar basitken bu arayüz ile olay çığrından çıkmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.