selam arkadaşlar, harici diskime taktığım usb kablosunun bir ucunu telefonumu illegal olark şarj etmek için sökmüştüm, az önce bu usb kablosunu dizüstüme taktım ve malesef o söktüğüm yeri unutmuşum ve teller birbirine temas ediyomuş, bu yüzden kısa devre olup kapandı laptop. Daha sonra açılmadı bütün usbleri söktüm güç kablosunu söktüm yine açılmadı, ardından bataryayı çıkardım sadece güç kablosuyla denedim bu sefer açıldı. Sadece pilin kısa devre olduğunu düşünüp rahatladım. Ardından bir de sadece pille denedim baktım yine çalıştı daha bi rahatladım :) ama sonra baktım pilin gösterge led yanmıyordu, pilin sadece data uçlarına zarar gelmiş olabileceğini düşündüm ancak hem linuxta hem de windows da pilin durumunun okunabildiğini gördüm, sonra bios'a girdim ve pille alakası olmayan bikaç şeyi değiştirdim kaydedip yeniden açtım, bu sefer pil göstergesi yanmaya başladı. daha sonra pilin bitmesini bekledim ve bitince güç kablosunu da taktım, şu anda şarj oluyor , bana böyle bir rehavet rahatlık çöktü iyice :)
Şimdi diyeceksiniz ki e sorun ne o zman ? merak ettiğim dizüstüm kalıcı bir zarar almış mıdır , yoksa usb yongalarındaki akım koruması devreye girip, hiçbir zarar gelmeden dizüstünü kapatmış mıdır ? bu sorunla karşılaşmış ya da bilgisi olan varsa fikir verirse çok sevinirim. Dizüstüm Asus N53sV, sandy bridge anakart.