Şimdi Ara

Dizüstü bilgisayar Windows anahtarı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar elimde Samsung marka dizüstü bilgisayar var. Windows 8 yüklü bir şekilde almıştık. Garantisi bitti ve HDD arızalandı. HDD değiştireceğim SSD ile fakat windows anahtarı hiç bir yerinde yazmıyor. Ben bu Windows'u orijinal bir şekilde nasıl yükleye bilirim ?

• Yüklü gelen sürümü aynen yükle otomatik etkinleşir.
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    hocam bir kere format attım bozulmadan önce windows 8 sürümü yükledim etkinleşmedi. bende komple sildim HDD'yi gönderdim servise garantisi varken o şekilde yapıp geri verdiler :D bilgisayarın model NP350V5C-S0JTR. o zaman acaba yanlış sürüm mü yükledim
  • Windows 8 Pro lisanslı Hp Elitebook'um var. Windows 10 PRO kurduğumda otomatik etkinleştirilyor. Key istemiyor gariptir
  • SouLofDiego kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi yaparsanız etkinleşir. Windows 8 Home ile geldiyse bilgisayarınız siz Windows 8 Pro yüklerseniz etkinleşmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 26 Ekim 2018; 21:12:39 >
  • Want to kullanıcısına yanıt
    Hocam siz tam format atarak mı yüklediniz yoksa windows 10 update programı ile yaptınız ?
    Artık hepsini tek tek denerim hocam teşekkürler
    Windows 10 tam format yaptım. Deneyin derim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni nesil anahtarlar BIOS üzerinde olduklarindan artik notebook un herhangi bir yerine yapışık gelmiyor.

İlk olarak sizin kurulumu UEFI moduna uygun olarak kurmaniz gerek ki anahtar okunabilsin.Eger UEFI modunda kurduysaniz anahtar okunur ve etkinlestirmeniz otomatik olarak gerçekleşir (Ayni windows 10 sürümü kulkanilirsa).

İkinck yöntem de produkey isminde basit bir program var.Bu programı bilgisayarda calistirsaniz BIOS üstündeki orjinal anahtarını okuyacaktir. Programi internetten araştırabilirsiniz. Aşağıdaki konu size yardımcı olacaktır.

uzmanim.net
    Windows 10 Ürün Anahtarımı Nasıl Öğrenirim?, Yükseltmeden Sonra Temiz Kurulum Nasıl Yapılır?
    https://uzmanim.net/soru/windows-10-urun-anahtarimi-nasil-ogrenirim-yukseltmeden-sonra-temiz-kurulum-nasil-yapilir/57350

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu konudaki program ile de OEM anahtarınızı ve o anaharın hangi sürüm için olduğunu öğrenebilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/urun-anahtarim-key-hangi-windows-surumu-icin-ogrenin--119017536#119017536

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 27 Ekim 2018; 0:6:0 >
  • starex_01 kullanıcısına yanıt
    uefi modunda denerim. ama bilgisayar komple çöktüğü için 2. yöntemi uygulayamam. yardımınız için teşekkürler hocam.
    Hocam bilgisayarın HDD komple çöktüğü için açılmıyor. Yeni HDD alıp ona kuracağım Windowsu. Yani geç kaldım bu program için
    Yeni HDD'yi takın ve Windows'u kurun sonra program ile keyinizi öğrenin ve bu keyin hangi Windows sürümü için olduğunu öğrenin.
    Hocam işe yarar mı acaba ? key görse zaten otomatik etkinleşir
    Evet doğru sürümü kurarsanız otomatik etkinleşir. Ama kurmazsanız etkinleşmez.
    Hocam internette Windows 8 iso kalıbı bulamıyorum. Hep 8.1 çıkıyor karşıma nasıl bulabilirim ? windowsun kendi sitesinde bile 8.1 var
    8 kurmanız gerekmiyor 8.1 kurabilirsiniz.
    8 buldum indirdim. fakat usb bilgisayar görmedi onu tekrar atıyorum usbye
    Hocam Windows 10 yükledim bende hepsinin içinde olduğu iso dosyası vardı pro falan. Normalde sorardı hangisini yüklemek istiyorsun diye. Bunda sormadı direk yükleme ekranına geçti. Şuan Windows 10 bilgisayar ve orijinal. Teşekkür ederim herkesin yardımı için.
    Hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.