Şimdi Ara

DİZEL SEDAN OLARAK, MEGAN MI, PEUGEOT MU, CERATO MU ? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
0
Favori
94.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kiayı kullanında gelin fren sistemi yol tutusu manyaq bi arac bi deneme testi yapın sonra karar veerin
  • ben burada yeni yazıyorum.ama getz klüpte baya yazdım.halada yazıyorum benim de getz 1.3 benzinli aracım var.kia ile aynı ülke vede ortak firma araçları olması hasebiyle yazıyorum ki konforundan çok memnunum.ama bana bagajı küçük geliyor yetmiyor.yakıtıda dizellere göre biraz fazla o yüzden sedan bi dizele geçiş yapmak istiyorum.vallahi arkadaşlar ben hep şuna çok kızıyorum.bazı firmalar insanları enayi yerine koyup iyice sömürüyolar.bigünde biri çıkıp insanlara paralarının karşılığında daha iyi hizmet daha ucuz hizmet veriyor ama bizler bitürlü uyanıpta gerçeği göremiyoruz.adamlar yıllarca bizleri sömürmüşler.tekel yapmışlar istedikleri fiata araba satıyolar.kiada aynı arabayı veya dahada iyisini yapıp onlardan ucuza veriyor.ben neden gidip çok daha fazla vereyimde öbürlerini alayım.reno güya yerli araba yabancılarla yarışıyor be.ben isterimki yerli arabam bana daha ucuza gelsin.yoksa yerli olmasının bana ne kazancı var ki.bazen parça olarak servis olarak çok daha pahalı.ayrıca deniyor ki kia sağlam değilmiş.bu memleketde ne arabalara biniliyor.sanki hepsi sapasağlam.eskiden reno 12 lere şahinlere binerdik onlar çok mu sağlamdı.ben ortadan ikiye katlanmış toroslar bilirim.kia ne kadar çürük olsa onlardan yine sağlamdır.haa denilirseki pahalı bile olsa memleketimin arabası para oraya gitsin.ne memleketi fransız arabası!milliyetçilikse gidipte avrupa arabasıda alınmasın.yok pejoymuş citroenmiş wv miş vs.hiçbirini almayın o zaman arkadaşlar.yerli demek bana daha ucuza gelen demektir.eskiden bi nebze bu vardı insanlar ucuz diye murat reno alırdı yabancı arabalar pahalıydı şimdi arada fark kalmadı ki.
    Neyse bende burada yazılanları okudum kiaya çoğu, marka olarak ön yargılı yaklaşıyor.iyi bişey değil bu.tavsiyem deneyin bakın beğenmezseniz yine almayın.ayrıca ben getzci arkadaşlarla konuşuyorum dizel olanlardan( ki benzinlide aynı) motorla ilgili hiçbi sorun duymuyorum.eğer kiada aynı motoru paylaşıyor sa ondada sorun olmayacağını düşünüyorum.tabi dizellerin en büyük düşmanı kaçak yada bozuk yakıt alınmazsa.arkadaşın nick'i keleberdi galiba eğer bizi geçen bu zaman zarfında aracıyla ilgili yaşadıklarıyla aydınlatırsa hem biz seviniriz hemde ceratoya şüpheyle bakanlar tatmin olur.bende ceratoya çok sıcak bakıyorum.bagajı c segmenti sedana göre emin değilim ama biraz küçük olsa bile olsun yeterli gelir sanırım.kralsuat kardeşim sendende ricam 5000 km de 2007 ceratolar var 25 000 ytl ye demişsin nereden bulduğunu merak ettim fiyat çok uygun geldi.

• bence cerato daha iyi bir seçim olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: __RaVe__®

quote:

Orjinalden alıntı: mRcOLL

sinir oLduğum oLay kuLLanmadan biLmeden haksız yere suÇLamak

Bunu sen demişsin ama ne kadar 307 kullandın bilemem
    307 ne varmıs yol tutusta her gittgimde servise egilip bakıyorum altına ne kadar 307 kullandında böle konusuorsun.... Ben senin 307 araba değildir laflarına karısamam herkesin görüsü bende kesinlikle mercedes e binmezdim.... Ama cok görüyormus gibi 3 yıldır 307 im var yol tutusuda canavar gibi frenajıda güsel altındada hiç bir sey yok... He bende katılıyorum bence cerato düşünülmeli..Ama ben 307 kullandıgım için tekrar araba alsaydım 307 alırdım...
    EWET YOL TUTUSUNU KULLANDIGIM İÇİN BİLİYORUM aracım 1,4 dizel oldugu için 170 li hızlarda gidebiliyorum ancak ve 170 civarı giripte rahatlıkla cıktıgım viraj cok oldu...Cok ani tepkilerde önden kayma yapıyor (agırlık gecisinden dolayı) fakat panik yapmaz devam ederseniz aracın arkasıda yolunu buluyor... 307 kullanan biri olarak 307 nin yol tutusu böyle

NOT: arkadasımda 2003 model 1,4 HDi 307 vardı su anda Bir tane sedan bir tane HB 1,6 dizel FORD FOCUS var...Ona sordum farkları anlatsana dedim...Yol tutusta sadece focus ta sınırları hissedebiliyorum dedi... Geri kalanda fark yok dedi....

Yok öyle bişi focus nere 307 nere!

• performans arıyorsan megane-2 den uzak dur.

güvenlik ariyosan ceratodan uzak dur (euro ncap 3 yıldız)

sorunsuz, 5 yıldız güvenlik ve performans arıyosan yeni toyota corolla
  • quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

performans arıyorsan megane-2 den uzak dur.

reklamları dinlediniz
    şimdi haberler...

yahu arkadasım 1400 motorlu corolla nasıl performans olarak meganeden veya ceratodan ıyı olabılırkı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun -- 15 Ekim 2007; 20:20:08 >
  • dikkatli okursan, ceratonun performansına bişey dediğim yok

quote:

Orjinalden alıntı: Raja Clavata

quote:

reklamları dinlediniz
    şimdi haberler...

yahu arkadasım 1400 motorlu corolla nasıl performans olarak meganeden veya ceratodan ıyı olabılırkı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 15 Ekim 2007; 21:24:21 >
  • quote:

dikkatli okursan, ceratonun performansına bişey dediğim yok

quote:

Orjinalden alıntı: Raja Clavata

quote:

reklamları dinlediniz
    şimdi haberler...

senin 1,4 corolla 210 basıyodu dimi? 210 basarsa evet megane dan daha permormanslıdır

• en büyük eksiği ESP.

quote:

Orjinalden alıntı: stuka

valla 1,5 yıldır megane2 dci sportway kullanıyorum,çok memnunum.tam depo şehir içi 1000,şehirlerarası 1300km gidiyor.araba sesi içeri almıyor,yol tutuş çok başarılı.hatta marmarisden muğlaya çıkan virajlı yolda,yolu iyi bilmediğimden sollama yapıyordum,aniden neredeyse 180 derecelik viraja girdim,araba savruldu ama karşı yola bile geçmeden ya da allah korusun takla falan atmadan durdu.
    bagajı çok geniş,6 hava yastığı,cruise kontrol,klima,yol bilgisayarı falan var.bence tek eksiği B çıtaları diyorlar galiba,biraz kalın,sağa bakarken görüntüyü engeleyebiliyor.ama dediğim gibi en büyük özelliği bu pahalılıkta çok az yakıt tüketimine sahip olması,güvenliğide iyi zaten gerisi ayrıntı...

• Vay be konu açılalı 2,5 sene olmuş. Zaman haklıyı göstermiş...
  • quote:

Orjinalden alıntı: anchorman

Vay be konu açılalı 2,5 sene olmuş. Zaman haklıyı göstermiş...

kimmiş haklı olan
  • ben megane dizel 100 bg düşünüyorum ne dersiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: recsream1

ben megane dizel 100 bg düşünüyorum ne dersiniz?

hayırlısıysa olsun derim

şahsi görüşüm bu araçlar arasındaki sıralamanın;
    1-megane
    2-cerato
    3-peugeot

olması yönünde...
  • Valla arkadaşlar geçen CERATO'YU deneme fırsatım oldu.Dizeldir,hantaldır birinci vitesi dedim az fazla gaz verdim araba deli koyun gibi patinaja kalktı.Benzinlimi dedim bu satıcı Dizel Abi deyince şaşırdım.Neyse yola çıktık 1 2 3 4 5 derken 180 e dayandı ibre şaşırdım.Valla güzel araba.Alınır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: keleter

Dizel sedan bir araba almak istiyorum 30-33 milyar aralığında. Bu fiata yukarda yazdığım dizelleri bulabildim. Focus, C4 vs çok yukarıda.
    MEGAN; 1.5 motor, 80 beygir, 6 airbag, manuel klima, 2 cam otomatik, cruse kontrol, 2 yıl garanti; fiatı - 33.900
    PEUGEOT 305 LOOK; 1.6 motor, 110 beygir, 2 airbag, digital klima, 4 cam otomatik, 2 yıl garanti, fiatı - 34.000
    CERATO; 1.5 motor, 104 beygir, 10 airbag, digital klima, 4 cam otomatik, 16 inc çelik cant, mp3-teyp, 3 yıl garanti, 240 euro karşılığı 5 yıl garanti - fiatı-32.900

Fiat/donanım ceratoda çok iyi görünüyor. İkinci eli düşünürsem, cerato dezevantaj. Bu arabayı en az 5-6 yıl kullanmayı düşünürsem makul olabilir mi ? Öncelikle KİA CERATO, 2. eli düşünmeden önce, araba kalitesi olarak nasıl acaba ? Donanımlarden ve 2. elden de önce, arabanın araba olarak kalitesini merak ediyorum.
    Ben test sürüşünü yaptım ama malum, problemler sonradan ortaya çıkıyor. İlk test sürüşü aldatıcı olabiliyor.

TAVSİYELERİNİZİ ve GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM...

Tabiki Cerato ayrıca Ceratoda ikinci elde iyi giden bir araç özellikle kia yenilenmeye başladığından beri ikinci eldede satışları iyi gidiyor

• ya gerçekten yanlış anlamayın ama hiç arabadan anlamayan arkadaşlar var ne kıa sı kardeşim 2 sene bindim bu arabaya tam bir bela bütün ses arabanın içinde vahşet megane ise tam kalite katili sanki her parçası çıkma motor çok kötü işçilik berbet megane alacağına clio al ama 30 lra vereceksen 1.6 hdi look 110 hp süüüüüüüüüüüpeeeeeeeeeerrrrr bırak öteki çaputları
  • quote:

Orijinalden alıntı: polatkaptan

ya gerçekten yanlış anlamayın ama hiç arabadan anlamayan arkadaşlar var ne kıa sı kardeşim 2 sene bindim bu arabaya tam bir bela bütün ses arabanın içinde vahşet megane ise tam kalite katili sanki her parçası çıkma motor çok kötü işçilik berbet megane alacağına clio al ama 30 lra vereceksen 1.6 hdi look 110 hp süüüüüüüüüüüpeeeeeeeeeerrrrr bırak öteki çaputları

Valla hocam sen anlamıyorsun arabadan anladık onu:) Eski KİA lar sesliydi ben 5 sene ilk kasa rio kullandım. Motor sesi epey vardı. Ama her markada olduğu gibi KİA da epey geliştirdi olayı. Zamanında renault lar,Fiat lar,Peugeot lar çok mu sessizdi. Halada sessiz sayılmazlar. Cerato crdi teknolojisi kullanıyor. Bunu da direk Daimlerden aldı. İlk çıktığı zamnlarda en performanslı dizel motor mercedes ve kia daydı. Hatta en güçlü dizel diye satılıyordu türkiyede. Megane acayip satıldı. Sonra parası olan değiştirdi, uzun süre binmedi çünkü sert araba ama dayanıklıdır. Peugeot lar ise şekliyle Türkiye'de satmış ve 206 gibi bir efsane tasarımıyla öcülük yapmıştır. İşin kısası bu devirde fransızdan uzak duracaksın. Alacaksın uzakdoğuluyu. Peugeot falan bildiğin teneke zaten kullandım biliyorum.

• zorla kendini focus al bunların hepsinde üstündür..
  • 2004 Model 1.2 Opel Corsa kullanıcısıyım. 2008 veya 2009 model Kia Cerato 1.6 dizel almayı düşünüyorm. Kullandığım arabaya göre artıları ve eksileri nelerdir? Cevaplarsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.