Şimdi Ara

Dizel araçlar neden birden sürat almıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2014 Rio var bizde benzinli. Sürat almasından gayet memnunum ışıkta vs durunca birden kalkmasından memnunum. Bu aralar çalıştığım marketin araçlarını kullanıyorum ( Peugeot Partner // Fiat Linea ) 2'si de dizel. Rio'da bulduğum birden sürati bunlarda bulamıyorum. Araçlar belli bir devire gelmeden istediğim gibi hızlanmıyor. Bunu bi arkadaşıma sordum motorinin hemen yanmayan bir yakıt olmadığından dolayı olduğunu söyledi. Sizce neden?

• quote:

Turbonun yeterli basıncı oluşturabilmesi için belirli bir dönüş devirin üzerine çıkması gerekmektedir. Bu devir moturun egzoz manifoldundan tahliye edilen egzoz gazı basıncı ile doğru orantılıdır. Gücünü egzoz çıkışındaki gazın, turbonun eskoz manifoldu tarafındaki pervaneyi döndürmesinden alan turbo, ona paralel bağlı olan emme manifoldu üzerindeki pervaneyi döndürür. Bu da motora yüksek basınçlı hava sağlar. Motor devri ~2000 d/d geçtikten sonra ideal dönüş hızına ulaşan pervaneler, dolayısı ile ideal basıncı ancak o zaman sağlamaya başlar. Motorun rölanti devri olan ~800 d/d ile ~2000 d/d devire ulaşana kadar geçen zamana turbo gecikmesi denilse de bu daha çok doğal yapısal bir çalışma şartıdır. Asıl gecikme ters basıncın turbo pervanesini yavaşlatması hatta tamamen durdurması sonucu oluşmaktadır. Çünkü bu olay motorun devrinin 2000 üzerinde olduğu durumlarda da gerçekleşebilmektedir.

Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 26 Temmuz 2015; 19:58:54 >

• TURBO NEDİR
  • Turbo lag'dan oluyor sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: L&M

TURBO NEDİR

Turbo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.