Şimdi Ara

DİZEL ARAÇ ALIRKEN İKİ KERE DÜŞÜNÜN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARAÇ ALACAKLAR DİKKAT! DİZEL Mİ BENZİN Mİ?

Türkiye'de dizel araçlara karşı bir yönelim olduğunun altını çizen Prof. Dr. Kadir Aydın, benzinli mi yoksa dizel mi alınmalı sorusunu şöyle yanıtladı; "Dizel araçlar yüzde 5 daha az yakıt harcadığı için şuanda çok rağbet görüyor. Fakat Türkiye'de dizel araçların egzoz emisyonu daha fazla diye vergilerinin arttırılması söz konusu. Bundan 3-5 yıl önce benzinle motorinli araçlar arasındaki fiyat farkı 2-3 bin TL civarındayken, 6-8 bin TL ve daha üzerine çıktı. Bunun için vatandaşlar araç alırken çok daha dikkatli olsun! Bugün benzinli araçlarda da çok az tüketen dizel ve benzinli araçların bir karmaşığı olan TSI - GDI dediğimiz direk benzin püskürtmeli motorlar var. Bu araçların da yakıt tüketimleri dizel araçlara çok yakın. Artık insanlarımız seçim yaparken maliyet, kullanım sürelerini dikkate alınmalı. "

DİZEL ARAÇ ALIRKEN İKİ KERE DÜŞÜNÜN

Türkiye'de de ticari firmalar haricinde kimsenin yılda 25-30 bin kilometre yol yapmasının olağan olmadığını aktaran Aydın, "Onun için eskiden 'yılda 15 bin kilometrenin üzerinde yol yapıyorsanız dizel alın' derdik. Şimdi tam aksini diyoruz. Dizel alırken çok dikkatli olun! Bunun nedenini şöyle açıklayabiliriz; Türkiye de yıllık 16-17 milyon ton motorin, 3.5 milyon ton da benzin kullanılıyor. Şimdi 17 milyon ton motorine göre ham petrol rafine edildiğinde 17 milyon ton benzin üretmiş oluyorsunuz. Çünkü ham petrol rafine edildiği zaman, eşit miktarda benzin ve motorin üretilir. Bu veriler dikkate alındığında 13,5 milyon ton benzin fazlalık olduğu gibi bunu da maliyetinin altında yurt dışına ihraç ediyoruz. Sonuç olarak, Türkiye'de enerji güvenirliliği için motorin ile benzin kullanımına denge getirilmeli. Hükümette bu konuda bazı adımlar atıyor. Ben eminim ki önümüzdeki yıllarda açığı kapatmak amacıyla benzin lehine bazı düzenlemeler yapılacak. Bunun için araç alırken iki kez düşünülmesi gerekiyor."

SİZCE BÖYLE BİR UYGULAMA OLABİLİR Mİ BENZİNLİ ARACI TEŞVİK GİBİ?

• ne yaparlarsa yapsınlar ben yine dizel araç alırım.. 2 kere lpg'li arabaya bindim, başım dertten kurtulmadı, benzinliye binmek zaten mümkün değil litre fiyatlarından dolayı..
  • Dizel araç % 5 daha az yakıt tüketiyor derken?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu açıklama üzerine daha önce de konuşuldu. Teşvik asla olmaz. LPGnin ilk gelişini hatırlayın baktılar ki toplam vergiler düşüyor, döşeyiverdiler vergileri. Kendi elleriyle vergiyi düşürmeleri mümkün değil. 1,5 TLye satmaya devam ederler dışarıya.
  • %5'ten sonra okumadım. dalga geçer gibi
  • Daha önce de verildi aynısı. %5 nedir allah aşkına ya. Nasıl göz göre göre böyle birşey söyleyebiliyor çok değerli Prof. Dr. ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

%5'ten sonra okumadım. dalga geçer gibi

Ben o rakama takılmadım. % 5 ya da % 25 sorun o değil. Mazot tüketiminin fazlalığından dolayı benzine teşvik mi gelir yoksa bizeli iyice uçurup o şekilde mi kendilerince denge sağlamaya çalışırlar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Madem 13.5 milyon ton fazlalik var ozmn benzin fiyatlari neden bu kadar pahali? Elinizde fazlalik bir mal varsa onu cikartmak icin ucuz tutmaniz gerekmiyormu?

• % 5 iddası enteresan bu hesaba göre 100 kmde 10 lt yakan bir benzinli otomobil varsa dizelin 9,5lt yakması lazım. 9,5 litre yakan dizel binek varmıdır?

Ancak ticari firmalar 25-30 bin yapar demiş bizim araç 3 yılda 75000 yaptı biz ne oluyoruz? Piyasaya baksan 25'i 30'u devirmiş kaç tane şahıs aracı var.

Ha dizelin avantajının azaldığını söylemek yanlış değil ancak yukardakiler bana çok doğru gelmedi
  • % 5 iddiası komik olmuş ama eğer Türkiye'de yıllık 16-17 milyon ton motorin, 3.5 milyon ton da benzin kullanılıyorsa gerçekten yakında dizele güzel bir bindirim gelirse hiç şaşırmam.
  • Benzinli araç alınması için artık nasıl kandırırım beklentisinde değilde ciddi bişiler yapılması gerektiğinin farkında değillermi, vatandaş o konuda aptal değil belli etmiyor mu? Anlayacak zeka yobbazlıkta bu kadar mı hiç yok! ayrıca %5 az tüketiyor kelimesini okuduktan sonra güldüm gerçekten, hala stand up yapıyorlar, zaten millet bunlar sayesinde aydınlanıyor, kendini akılllı halkı acaba yermi diye zannedenlerin hareketleri sayesinde...
  • Benzinin adı çıkmış pahalı diye niye ucuza versinlerki motorinede yakında zamı yaparlar Dizel Benzin farkı felan kalmaz skıntı yok.
  • Epic Fail..

• %5 mi sevsinler seni dunyadan haberi yok adamın bir de prof. olacak. Hayır sadece katalog verilerıne bakarak knusuyor dıcem, katalog verilerinde bıle aynı aracın dizeli ile benzinlisi arasında en az %20 fark var (bkz. Hyundai elentra GDI/CRDI). Reelde ıse bu oran artıyor tartısmasız. İkincisı ıse ticari fırmalar harici kimse 25-30 bin km yapmazmıs bu kısma oturma organımla guldum ayıp bir de akademisyen olacan bu kadar boş konuşulmaz

• Dizel-benzin tartışması asla bitmez. Otto ile Diesel bile bu kadar tartışmamıştır konuyu.

Tercih sırasında, aracın en çok kullanıldığı güzergahların mesafesi bile önemli. Çok fazla parametre var seçim yapmak için.

Benim fikrim ise, ülkemiz şartlarında ticari araç dışında, 2003 sonrası benzinli araç alınabiliyorsa alınmalı. Yoksa eninde sonunda hesap aynı yere ulaşıyor. Uzun uzun hesaplamaya da varım.
  • Utanmasalar dizele öcü diyecekler. 2.30TL akaryakıt vergisi alıyorlar, sonrada haydi benzinli araç alın diye diretmeye çalışıyorlar.

Amaaa biiiiz bunu da iyi biliriiizzz. Elhamdülillah Müslümanız'zzzzzzzzzz
  • Bu adam
    Prof mu simdi?

• daha öncede paylaşıldı ve konuşuldu %5 diyen arkadaş araba kullanmamış hiç sonuç olarak bilgi kirliliği konu kaldırılsın.
  • bizene arkadaşım dizel yakıt kullanımıyla benzin kullanımını dengelemek bize mi kaldı, kullanıcı hangisi kendine daha uygunsa onu tercih etmeli.
  • % 5 ....
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.