Şimdi Ara

Diyet ve spora yağ yakıcı ilaç desteği

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
20.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben uzun süredir sıkı bir diyetteydim fakat diyeti sporla desteklemediğim için malesef kas kaybım da çok oldu. 116 kilodan 95 kiloya düştüm. 10 kilo daha vermek istiyorum. Yaz tatiline girdiğim için spora da başladım. haftanın 3 günü spor salonunda kardiyo ve küçük ağırlıklarla ağırlık çalışıyorum. Yağ yakımını biraz hızlandırmak ve vücudumu bir an önce şekillendirmek istiyorum. L-carnitine gibi bir ilaç duydum. Marka konusunda kafam karışık. Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca protein tozu kullansam kilo vermemi engeller mi?
    Bir an önce kas kütlemi arttırmam şart çünkü eskiden çalıştığım ağırlıkların yarısıyla bile zor çalışıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @rd@ -- 30 Mayıs 2013; 13:42:56 >

• Kaldırdığın ağırlıkların yarısını bile kaldıramayacak duruma gelmen ancak berbat bir diyetle mümkün olabilir.Bu da işi tümden yanlış bildiğini ve daha fazla araştırma yapman gerektiğini gösteriyor.Bu nedenle l-carnitine veya başka yağ yakıcılara başvurmadan önce bu işin temelini yani beslenmeyi oturtman gerekir.Acele ile gidersen başarısız olursun.Bu hayatın her alanında değişmez bir kuraldır.O yüzden yaza fit gireyim düşüncesini bir kenara bırak ve hayatımı sağlıklı geçireyim düşüncesini benimse.

Bahsettiğin madde vücutta üretilen bir madde ve ek olarak alınmasının yağ yaktığına dair bir kanıt yok.
    Protein tozu ise kilo vermeni engellemez ancak senin için gereksiz bir madde.Çünkü sen hızlı sonuca ulaşmak isteyen birisin anladığım kadarıyla ve ne alırsan al başarısız olursun.Önce düzgün beslenmeyi sağla,sabırlı ol sonra bunları düşünürsün.
  • bilinçsizlik der giderim
  • Siz neden beni azarlarcasına bir tavır takındınız anlamadım. Arkadaşım yanlış ve bilinçsizce bir diyet yaptığımın farkına varıp spora başladım. Protein ve yağ yakıcı destek almakta istiyorum o yüzden konuyu açtım. Geçmişi değiştiremem. Daha yapıcı yorumlar yapın lütfen bu tür eleştirilerin bir mantığı yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: @rd@

Siz neden beni azarlarcasına bir tavır takındınız anlamadım. Arkadaşım yanlış ve bilinçsizce bir diyet yaptığımın farkına varıp spora başladım. Protein ve yağ yakıcı destek almakta istiyorum o yüzden konuyu açtım. Geçmişi değiştiremem. Daha yapıcı yorumlar yapın lütfen bu tür eleştirilerin bir mantığı yok...

Yapıcı bir yorum yazdığımı düşünüyorum ama sana öyle göründüyse kusura bakma.Yağ yakıcı desteğe ihtiyacın yok.Beslenmeni düzgün yapabileceksen protein desteğine de ihtiyacın yok.Beslenme konusunda araştırma yaparsan veya aklındakileri,uygulamalarını buradan sorarsan daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

quote:

Siz neden beni azarlarcasına bir tavır takındınız anlamadım. Arkadaşım yanlış ve bilinçsizce bir diyet yaptığımın farkına varıp spora başladım. Protein ve yağ yakıcı destek almakta istiyorum o yüzden konuyu açtım. Geçmişi değiştiremem. Daha yapıcı yorumlar yapın lütfen bu tür eleştirilerin bir mantığı yok...

Yapıcı bir yorum yazdığımı düşünüyorum ama sana öyle göründüyse kusura bakma.Yağ yakıcı desteğe ihtiyacın yok.Beslenmeni düzgün yapabileceksen protein desteğine de ihtiyacın yok.Beslenme konusunda araştırma yaparsan veya aklındakileri,uygulamalarını buradan sorarsan daha iyi olur.

Şimdi hocam ben fazla kiloları olan biri olduğum için diyet yapmak zorundayım. Proteini besinlerle alınca çok fazla kaloride almış oluyorum. Kaslarım sertleşmeye başladı ama yeterli protein alamadığım için yeterli seviyede değiller. Eğer protein tozunun vücuda bir zararı olmayacaksa fazla kalori almaktan kaçınmak için toz içmek daha mantıklı benim durumumda. Yanlış mı düşünüyorum ki???
    ...

• quote:

quote:

quote:

Şimdi hocam ben fazla kiloları olan biri olduğum için diyet yapmak zorundayım. Proteini besinlerle alınca çok fazla kaloride almış oluyorum. Kaslarım sertleşmeye başladı ama yeterli protein alamadığım için yeterli seviyede değiller. Eğer protein tozunun vücuda bir zararı olmayacaksa fazla kalori almaktan kaçınmak için toz içmek daha mantıklı benim durumumda. Yanlış mı düşünüyorum ki???
    ...

Kilolu olman çok düşük kalori almanı gerektirmez.Günlük 200-300 kalori az alman bile yeter.Ama ilk başta da belirttiğim gibi çabuk sonuç istiyorsan kas kaybı yaşaman kaçınılmaz.Çünkü ne kadar az kalori alırsan o ölçüde kas kaybı yaşayabilirsin.Protein tozunu illa almak istiyorsan al tabii ki.Ama diyelim günlük 100gr kaliteli protein alacaksan bunun 25-30gramı protein tozundan gelebilir.Geri kalanı besinlerle sağlamalısın.Bu yüzden beslenme her koşulda önemli.Yağsız birçok protein kaynağı var.Tavuk göğüs eti,yağsız kırmızı et,balık yumurta beyazı gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

...

Kilolu olman çok düşük kalori almanı gerektirmez.Günlük 200-300 kalori az alman bile yeter.Ama ilk başta da belirttiğim gibi çabuk sonuç istiyorsan kas kaybı yaşaman kaçınılmaz.Çünkü ne kadar az kalori alırsan o ölçüde kas kaybı yaşayabilirsin.Protein tozunu illa almak istiyorsan al tabii ki.Ama diyelim günlük 100gr kaliteli protein alacaksan bunun 25-30gramı protein tozundan gelebilir.Geri kalanı besinlerle sağlamalısın.Bu yüzden beslenme her koşulda önemli.Yağsız birçok protein kaynağı var.Tavuk göğüs eti,yağsız kırmızı et,balık yumurta beyazı gibi.

Evet haklısın yağsız olanları öğün yaparsam daha mantıklı olur. Zaten proteinin de aşırısına kaçmasam iyi olur. Büyük ağırlıklarla çalışmıyorum sonuçta. Bu arada "carnitene" isimli l-carnitine getirttim eczaneden. 1 gr lık çiğneme tableti şeklinde. spordan yarım saat önce çiğnemem gerekiyor sanırım değil mi? 1 gr yeterli oluyor mu peki bunu merak ediyorum...

• Ne yaymışlar şu ürünü de, kim kilo vermek istese buna koşuyor. Hayır, millet ne etkisini görmüş de bu kadar dilden dile geçiyor ? Git termojenik al da gör
  • quote:

quote:

quote:

quote:

...

eleştirisel yorumlar kendine iyi olarak yorumlayıp dahada araştırıp doğruyu kendin bulman için.
    proteini yüksek olan besinlerde fazla kalori olmaz.kaldıki vücudunda kaloriye ihtiyacı var

kas kütlen olmadığı için protein tozu alman paranı çöpe atmanla birebir olacaktır
    yapman gereken aburcuburları kesip bol protein az k.hidrat besinler tüketip kardiyona ağırlık vermen

bunlara dikkat edip ilk ay 10 kilo veremezsen gel beni bul

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Ne yaymışlar şu ürünü de, kim kilo vermek istese buna koşuyor. Hayır, millet ne etkisini görmüş de bu kadar dilden dile geçiyor ? Git termojenik al da gör

Marka falan olarak önerebileceğin bir termojenik var mı???
    ...
  • ayrıyetten karnitin gibi ürünler hiç bir b.ka yaramıyor.2 ay boşa kullandım hiç bir fayda sağlamadı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Ne yaymışlar şu ürünü de, kim kilo vermek istese buna koşuyor. Hayır, millet ne etkisini görmüş de bu kadar dilden dile geçiyor ? Git termojenik al da gör

Marka falan olarak önerebileceğin bir termojenik var mı???
    ...

Kondisyonuna güvenmiyorsan ya da geçmişte ciddi bir rahatsızlığın (kalp vs.) olduysa kullanmamanı öneririm. Sağlıklı beslenme ve düzenli spor yapacaksan bunlara hiç gerek yok. Bunları alıp da nasıl olsa zayıfların düşüncesine girersen zaten etkisini göremezsin. Bunlar diyetini ve sporunu %10-20 oranında destekler diyebiliriz. Marka-ürün olarak bir tecrübem yok ama muscletech bu işte iyi diye biliyorum.

• Ben zaten sporumu yapıyorum. Haftanın 3 günü salonda geri kalan günlerse evde spor yapıyorum. Bütün gün de iş sebebiyle sokakta koşturuyorum zaten. Eğer böyle bir destek alabileceksem neden olmasın diyorum. Yoksa bu ilacı içip oturduğum yerde zayıflama gibi bir niyetim yok. Termojenik işi kafama yatmadı ama. Metabolizmayı hızlandırması, fazlaca terletmesi falan sakat iş. Bir rahatsızlığım yok ama yine de güvenli gelmedi bana. Zaten mersinin sıcağında daha fazla terlersem ölürüm sanırım direk...
  • Öyle sıcak bir yerde yaşıyorsan zaten sucuk gibi terlersin
  • sevgili @rd@
    bahsetmiş olduğun, içeriği " L-carnitine" olan ürünleri vücut geliştirme sporuyla profesyonel olarak uğraşan çoğu kişi kullanıyor. Bu etken madde kısa sürelerde hızlı kas kütlesi yapmak için oldukça başarılı. Ancak dediğim gibi profesyonel sporcuların iyi sonuç alabildiği bir durum söz konusu. Çok yüksek protein - kalori ihtiyacı gerektiren ağırlıklar ve setler yapan bu sporcular dışarıdan bu takviyeleri alırlar. Senin durumunda " L-carnitine" içerikli hap veya tozları alman beklediğin sonuçların hiçbirini vermeyecektir. Gerçi mutlaka sende araştırmış olmalısın: bu tür takviye ürünleri almadan önce tansiyon, karaciğer problemi, böbrek rahatsızlığı geçirmemiş ve bu etken maddelere karşı hassasiyetinin olmaması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: temellica

sevgili @rd@
    bahsetmiş olduğun, içeriği " L-carnitine" olan ürünleri vücut geliştirme sporuyla profesyonel olarak uğraşan çoğu kişi kullanıyor. Bu etken madde kısa sürelerde hızlı kas kütlesi yapmak için oldukça başarılı. Ancak dediğim gibi profesyonel sporcuların iyi sonuç alabildiği bir durum söz konusu. Çok yüksek protein - kalori ihtiyacı gerektiren ağırlıklar ve setler yapan bu sporcular dışarıdan bu takviyeleri alırlar. Senin durumunda " L-carnitine" içerikli hap veya tozları alman beklediğin sonuçların hiçbirini vermeyecektir. Gerçi mutlaka sende araştırmış olmalısın: bu tür takviye ürünleri almadan önce tansiyon, karaciğer problemi, böbrek rahatsızlığı geçirmemiş ve bu etken maddelere karşı hassasiyetinin olmaması gerekir.

O adamlarla bizim aynı sonucu alamamamız ürünle alakalı değil ki, adamların metabolizma canavar olmuş 4-5 bin yakıyor, bizimse 2-3 arası en fazla,
    antrenmanla yaktıkları desen o kas kütlesiyle 5. viteste giden araç gibi yakıt yakıyolar antrenmanda, biz ise 2-3. vites gibi. Demem o ki onların yağ yakımında başarı elde etmesinin l-carnitine ile uzaktan yakından alakası olduğunu düşünmüyorum

• acıkca kilo fazlan gözükürken "kas kaybettim" lafı komik durmuş.
    diyetine sadık kalıp programını sertleştirmeyi deneyebilirsin
  • Komiklik bu işin neresinde anlayamadım. Kilo fazlasıyla kas kaybının ne bağlantısı var?

Her neyse uzun bir süre geçmiş konuyu açmamdan bu yana. Şuan 80 kiloyum. Daha ciddi bir salonda spor yapmaya başladım kısa süre önce. Sıkı bir programım var. Hala yağ fazlam var fakat artık rahatsız edici boyutlarda değil. Şuan kaslarımı hacimlendirmeye çalışıyorum. Gayet iyi gidiyorum. Beslenme konusunda eksiklerim var hala fakat onları da zamanla aşacağıma inanıyorum. Destek olarak sadece whey kullanıyorum. Spordan önce 2 ölçek alıyorum. Cevaplar için teşekkürler...
  • ben eski bir güreşcıyım uzun aradan sonra güreşe yeniden başladım güreş yapmadığım dönemlerde ağırlık ve koşu yapıyordum günden tahmini hemen hergün 200-250 civarıda şınav çekerim 1 ayı biraz geçti güreşe tekrardan başladım 95 kıloydum 98 civarı oldum bel bolgemde yaglanma olmadı aksıne erıdıgını dusunuyorum ama yınede 85 cıvarı benı ııcın ıyı ben antrenmanlarla beraber kullanabılecegım bır yag yakıcı önerebılırmısınız diyet pek yaptıgım solenemez ama yedıklerıme dıkkat edenrım .diyetle beraber kullanabılecegım bır yag yakıcı etkılıbır ımarka varmı çunkı gec kılo veren bırıyım sure uzun ca cok sıkılıyor ve dıyetı bırakıyorum guresde agır ve antrenmanı cok efor ısteyen bır brans oldugu ıcın fazla ac kalamıyorum acıkcası onerılerın ıcın sımdıden tesekkur ederım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.