Şimdi Ara

Diyelim ki Nişanlınız Çalışmak İstiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ve siz o çalışmak istediği sektörde çalışmasını istemiyorsunuz. (Sektör kişiden kişiye değişir) Böyle bir durumda ne yapardınız?

Açıkçası ben eşim olacak insanın sağlık sektöründe çalışmasını istemiyordum. Fakat şuan 15 aydır birlikte olduğum kız arkadaşım sağlık meslek lisesi son sınıf. . Ve işte üniversite okuyacak, yani kıza çalışma diyemem sonuçta o işi yapmak için okumuş olacak. Ama çalışmasını da istemem, nasıl olur bilmiyorum...

Neyse siz olsanız ne yapardınız?

• Kimsenin ozgurlugunu kisitlamaya hakkin yok cok net cevaptir baska alternatifi de yok bu sorunun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://inci swf.com/ermanhoca.swf
    Çalışacak tabiki istediği yerde, ne hakla bir kadını eğitimini aldığı bir mesleği icra etmekten mahrum bırakabilme gücünü kendinizde görüyorsunuz teallam.. niye bir insan eşinin sağlık sektöründe çalılşmasını istemez anlamadım açıkcası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zobarak -- 5 Mart 2013; 4:50:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zobarak

erman hoca swf
    Çalışacak tabiki istediği yerde, ne hakla bir kadını eğitimini aldığı bir mesleği icra etmekten mahrum bırakabilme gücünü kendinizde görüyorsunuz teallam.. niye bir insan eşinin sağlık sektöründe çalılşmasını istemez anlamadım açıkcası..

+1

2013 yılında konuşulan konuya bak yuh artık.

• quote:

http://inci swf.com/ermanhoca.swf

Bak üstte ne yazmışım;

Kıza çalışma diyemem sonuçta o işte çalışmak için okumuş. Demişim değil mi? Adam gibi oku beyin süzgecinden iyi geçir öyle cevap yaz.

Ayrıca elente çok modernmiş gibi gelip buraya yıl 2013 olmuş konuya bak gibi saçma yorumlar yapma. İnsanların görüşünü almak istedim ne düşündüklerini öğrenmek istedim. Oldu mu? Modern arkadaşım !

• quote:

Orijinalden alıntı: GeceGezeR

quote:

Bak üstte ne yazmışım;

Kıza çalışma diyemem sonuçta o işte çalışmak için okumuş. Demişim değil mi? Adam gibi oku beyin süzgecinden iyi geçir öyle cevap yaz.

Ayrıca elente çok modernmiş gibi gelip buraya yıl 2013 olmuş konuya bak gibi saçma yorumlar yapma. İnsanların görüşünü almak istedim ne düşündüklerini öğrenmek istedim. Oldu mu? Modern arkadaşım !

Benim görüşüm: Nişanlının çalışmasını istememenin (hem de belli bir nedeni olmadan) saçma olması.

2013 yılı için çok mu abes bir şey söyledim bu arada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elente -- 5 Mart 2013; 5:08:13 >

• kimsenin hayatina herkes karisamaz -Ünlu bir dusunur bakalim hatirlayan cikacak mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Bak üstte ne yazmışım;

Cins cins cevaplar veriyor bak bir de nasil bir cep hitlerisin olm sen Çalışma diyemem okumuş sonuçta demek ne demek, çalışmasını istemiyorum aslında hatta elimden gelse çalıştırmam evde tutarım demek. İnsanların görüşünü almak istemişsin en basit yorumu yediremiyorsun kendine, o istediğin insanların ne düşündüklerini öğrenme olayı tam olarak gerçekleştirdiğmiz şey, 2013 olmuş konuya bak demek bir görüştür, kadınlara, haklarına saygın yok tamam anladık bari görüşlere saygın olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: elente

quote:

quote:

Bak üstte ne yazmışım;

Benim görüşüm: Nişanlının çalışmasını istememenin (hem de belli bir nedeni olmadan) saçma olması.

Hiç mi haber izlemiyorsunuz ya. Yok şu hastanede doktoru dövdüler ! Hasta yakınları hemşireye saldırdı ! Diye bir sürü haber çıkıyor televizyonlarda. Bunlardan biri neden benim nişanlım veya eşim olmasın. Ayrıca bir hemşire veya doktorla konuşursanız yani ilk yıllar ne kadar zor olduğunu görürsünüz. İnsan eşinin yanında olmasını ister. Geceleri yanımda olması yerine nöbette olmasını istemem. Yani bu düşüncelerimin hepsi bir evliliği yada karşımdaki bayanı düşündüğüm içindir. Kendi çıkarım yok, ama genede çalışmak istiyorsa tabii ki bir şey diyemem

• quote:

quote:

quote:

Bak üstte ne yazmışım;

Cins cins cevaplar veriyor bak bir de nasil bir cep hitlerisin olm sen Çalışma diyemem okumuş sonuçta demek ne demek, çalışmasını istemiyorum aslında hatta elimden gelse çalıştırmam evde tutarım demek. İnsanların görüşünü almak istemişsin en basit yorumu yediremiyorsun kendine, o istediğin insanların ne düşündüklerini öğrenme olayı tam olarak gerçekleştirdiğmiz şey, 2013 olmuş konuya bak demek bir görüştür, kadınlara, haklarına saygın yok tamam anladık bari görüşlere saygın olsun

Senin gene süzgeçten geçmemiş. Neyse hayırlı sabahlar

• valla kendine çok mu güveniyorsun çalışmasını istemem diyorsun istanbulda yaşıyorsan işadamı zengin çocuğu değilsen tek başına çok zor o işler artık kardeş.hem göre göre daha iyi standartta yaşamak varken niye daha düşükte yaşayasın. şimdi yaşın küçük belli bunları anlatmak bile istemiyorm ciddiye alıp çünkü bir kulağından girip diğerinden çıkacak belli. sen kafana koymuşsun burdada bunu mantıklı hale getirecek sebepler aramaya çıkmışsın aradığın cevaplar gelmeyince parlamışsın. arkadaşlar haklı yıl 2013 dostum. ben üniv mezunu olmayan ve çalışmayan kıza evlilikse amacım selam dahi vermem bu kadar basit. bir üst model arabaya binmek varken daha iyi evde yaşamak varken çocuğuna daha iyi yaşam sunmak felan bunlar senin basit kıskançlığından daha mı önemsiz ? eğer kıskançlıksa sorun bunun sonu yok sen böyle başlarsın ilerde daha kötü olur. sen eşine güveniyorsan o sana güveniyorsa tamamdır iş. çevredeki 3.tekil şahıslar ilgilendirmez elbet bakan eden olacak seninle ilgilenen bayanda olacak adam gibi cevabını vereceksin bitecek. veya yüzüğünü büyük alacaksın taktıracaksın eşinede mutlaka tamamdır. gerisi sizin elinizde değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 5 Mart 2013; 5:16:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

valla kendine çok mu güveniyorsun çalışmasını istemem diyorsun istanbulda yaşıyorsan işadamı zengin çocuğu değilsen tek başına çok zor o işler artık kardeş.hem göre göre daha iyi standartta yaşamak varken niye daha düşükte yaşayasın. şimdi yaşın küçük belli bunları anlatmak bile istemiyorm ciddiye alıp çünkü bir kulağından girip diğerinden çıkacak belli. sen kafana koymuşsun burdada bunu mantıklı hale getirecek sebepler aramaya çıkmışsın aradığın cevaplar gelmeyince parlamışsın. arkadaşlar haklı yıl 2013 dostum. ben üniv mezunu olmayan ve çalışmayan kıza evlilikse amacım selam dahi vermem bu kadar basit. bir üst model arabaya binmek varken daha iyi evde yaşamak varken çocuğuna daha iyi yaşam sunmak felan bunlar senin basit kıskançlığından daha mı önemsiz ?

Sağolun samimi yorumunuz için. Evime yetebilirim inşallah, bilmiyorum yani bu konuda en ufak bir fikrim yok. Ben kendim okumadığım için okumuş veya okumamış fark etmez. Yani okumuş olsaydım da bu gene bu şekilde olurdu diye düşünüyorum. İnşallah sizde istediğin gibi bir eş bulursunuz kendinize

• quote:

quote:

valla kendine çok mu güveniyorsun çalışmasını istemem diyorsun istanbulda yaşıyorsan işadamı zengin çocuğu değilsen tek başına çok zor o işler artık kardeş.hem göre göre daha iyi standartta yaşamak varken niye daha düşükte yaşayasın. şimdi yaşın küçük belli bunları anlatmak bile istemiyorm ciddiye alıp çünkü bir kulağından girip diğerinden çıkacak belli. sen kafana koymuşsun burdada bunu mantıklı hale getirecek sebepler aramaya çıkmışsın aradığın cevaplar gelmeyince parlamışsın. arkadaşlar haklı yıl 2013 dostum. ben üniv mezunu olmayan ve çalışmayan kıza evlilikse amacım selam dahi vermem bu kadar basit. bir üst model arabaya binmek varken daha iyi evde yaşamak varken çocuğuna daha iyi yaşam sunmak felan bunlar senin basit kıskançlığından daha mı önemsiz ?

Sağolun samimi yorumunuz için. Evime yetebilirim inşallah, bilmiyorum yani bu konuda en ufak bir fikrim yok. Ben kendim okumadığım için okumuş veya okumamış fark etmez. Yani okumuş olsaydım da bu gene bu şekilde olurdu diye düşünüyorum. İnşallah sizde istediğin gibi bir eş bulursunuz kendinize

usta yetmiyor işte yahu tek başına 5bin ve üstü alamıyorsan yetmiyor. hem yetse bile hayatı 3.seviyede yaşamak var 6.seviyede yaşamak var. kafanı çok taşlara vurursun sonra . şimdi yaşın ufak görüşün banko değişecek. hem ben sana evde oturan kadınların yaptıklarını anlatayım canlı örneklerini gördüm yemin ederim inekten farkı yok. inek beslemek gibi yani aynı besle onu yatsın kalksın aynı bütün gün tv ye baksın. hadi bu basit ben sana söyleyeyim evde oturan kadınlar evde durmuyor mutlaka ona buna annesine gidiyor.bütün gün orda burda dedikodu boş muhabbet. çocuk olunca çocuğuda sürüklüyor çocuğun dersler gidiyor. birde böyle kadınlar annelerine muhteşem bağımlı oluyorlar. varsa yoksa annem . her dk gitmek ister hep onlarla olmak ister. çok zor eve kadın almak dert yani. hem evde bütün gün oturarak hiçbir gelişme kaydedemessin bırak hayatta kendine biryer edinsin zaten kız orayı okuyorsa ünivde okuyacaksa seni takmaz çalışır kocasının eline bakacağına kendi para kazanıp kendi ihtiyaçlarına harcar rahat yaşar.artık kızlarda akıllı.kimse kimsenin eline bakmak istemiyor. o kız seni takmaz ilerde karışırsan da bırakır demedi deme. ki mantıklı olanda bu zaten. evde ömür mü geçer.

• quote:

quote:

quote:

usta yetmiyor işte yahu tek başına 5bin ve üstü alamıyorsan yetmiyor. hem yetse bile hayatı 3.seviyede yaşamak var 6.seviyede yaşamak var. kafanı çok taşlara vurursun sonra . şimdi yaşın ufak görüşün banko değişecek. hem ben sana evde oturan kadınların yaptıklarını anlatayım canlı örneklerini gördüm yemin ederim inekten farkı yok. inek beslemek gibi yani aynı besle onu yatsın kalksın aynı bütün gün tv ye baksın. hadi bu basit ben sana söyleyeyim evde oturan kadınlar evde durmuyor mutlaka ona buna annesine gidiyor.bütün gün orda burda dedikodu boş muhabbet. çocuk olunca çocuğuda sürüklüyor çocuğun dersler gidiyor. birde böyle kadınlar annelerine muhteşem bağımlı oluyorlar. varsa yoksa annem . her dk gitmek ister hep onlarla olmak ister. çok zor eve kadın almak dert yani. hem evde bütün gün oturarak hiçbir gelişme kaydedemessin bırak hayatta kendine biryer edinsin zaten kız orayı okuyorsa ünivde okuyacaksa seni takmaz çalışır kocasının eline bakacağına kendi para kazanıp kendi ihtiyaçlarına harcar rahat yaşar.artık kızlarda akıllı.kimse kimsenin eline bakmak istemiyor. o kız seni takmaz ilerde karışırsan da bırakır demedi deme. ki mantıklı olanda bu zaten. evde ömür mü geçer.

Zaten ben okumadığım için o okuyunca sorunlar çıkacak yani beni küçük görecek kendince. Yürümez gibi geliyor bana ama bakalım şimdilik yürüyor. Ufağız belki ondan yürüyor, hem kadının çalışmasına karşı değilim yani yanlış anlaşılmasın. Ama yani sağlık sektörüne pek sıcak bakmıyorum. Yoksa mimar bir eşim olabilir, ona işinde elimden geldiğince yardım ederim. Hatta kendi işinin patronu olması için ona bir ofis açmak için elimden geleni yaparım. Zaten konuyu açarken başta da belirttim sağlık sektörünü. Yani yoksa çalışsın tabi çalışmasın demem, diyemem hakkım yok. Diğer arkadaşlara parladığımı söylemişsiniz de yani söyleyiş tarzları farklı olunca benimde tepkim farklı oluyor. Bir gelip sizin gibi insan gibi yorum atmak var birde dalga geçmek var

• yil olmus 2013 hala esim, sevgilim, karim calismasin diyenler var. Calistirmaya meyilli olanlarin da sektor secesi var. Cidden bi bitmediniz.

• kim nerde istiyorsa çalışa bilir.Karışmam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şiddet dayaktan bahsetmissın de her doktor veya hemsire dayak yemiyor ki işini iyi yapsın kimse bişey yapamaz hadi diyelim agresif hastaya denk geldi darp yese ölecek değil ya

• evlendikten sonra sektörünü seçme şansım olsa , kesinlikle sağlık sektörü en üst sıralarda olurdu nedenini merak edersen ayrıca yazarım ama şunuda eklemeden geçemicem doktorluk hariç

esas konuya gelelim , bence tüm evlilik planlarını çöpe at sen daha o benden çok kazanırsa şu olursa bu olursa diye kafayı paraya , daha doğrusu çok kazanan çok konuşur falan zannederek otorite kaygısı duymaya başlamışsın yada olay parada değil okumuş olmasıda olabilir buda yine bizi aynı sonuca getirir , velhasılı bu iş olmaz gerçekleri görmezden gelme , sende bu düşünceler olduğu sürece bu ilişkide mutlu olamazsın , ne sen ne de o ...

burda anlayışla karşılayabileceğim tek bir nokta olabilirdi , ama onu görmedim , aranızdaki eğitim farkına veya gelir farkına aileler , eş , dost akraba olumsuz bakabilir , kızın ailesi seni istemeyebilir -ki çevremde bunla çok karşılaştım , bunu dert ediyosan haksız sayılmazsın ama bunu aşıp aşamıcağınız aranızdaki sevgiye saygıya belki aşka bağlı ...

/tüm yorumları okumadım inş yanlış tahminlerde bulunmamışımdır/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 5 Mart 2013; 7:00:50 >

• nasıl bir psikopatsın sen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

evlendikten sonra sektörünü seçme şansım olsa , kesinlikle sağlık sektörü en üst sıralarda olurdu nedenini merak edersen ayrıca yazarım ama şunuda eklemeden geçemicem doktorluk hariç

esas konuya gelelim , bence tüm evlilik planlarını çöpe at sen daha o benden çok kazanırsa şu olursa bu olursa diye kafayı paraya , daha doğrusu çok kazanan çok konuşur falan zannederek otorite kaygısı duymaya başlamışsın yada olay parada değil okumuş olmasıda olabilir buda yine bizi aynı sonuca getirir , velhasılı bu iş olmaz gerçekleri görmezden gelme , sende bu düşünceler olduğu sürece bu ilişkide mutlu olamazsın , ne sen ne de o ...

burda anlayışla karşılayabileceğim tek bir nokta olabilirdi , ama onu görmedim , aranızdaki eğitim farkına veya gelir farkına aileler , eş , dost akraba olumsuz bakabilir , kızın ailesi seni istemeyebilir -ki çevremde bunla çok karşılaştım , bunu dert ediyosan haksız sayılmazsın ama bunu aşıp aşamıcağınız aranızdaki sevgiye saygıya belki aşka bağlı ...

/tüm yorumları okumadım inş yanlış tahminlerde bulunmamışımdır/

Forumda açılmış evlilikle ilgili bir konu vardı Konu Dışı Özel de belki bilirsiniz. Orada ki 10 sayfanın hepsini okudum ben. Neler var bir görseniz. Kadınlar evlenince çok değişiyormuş, yani ben orada onu gördüm. Eşimin ne kadar kazanacağı umrumda değil bunu bilmenizi isterim. Ama böyle konular yüzünden de evlilikte sorunlar çıkabiliyor bunu da bilmenizi isterim. Kız daha lisede olduğu için beni istiyor belki üniversitede farklı ortamlarda farklı kişilerle tanışacak, bırakın ailesini kendisi bile istemeyecek olabilir. Hayat bu ne olacağı belli olmuyor. Eğer hedeflediğim şeyleri yaparsam gelir farkımız olacak ama büyük ihtimal benimki si daha yüksek olacak. Ailelerin sorun edebileceği tek şey var, buda eğitim farkı. O olabilecek bir şey, ki ben bu farkın oluşacağını bildiğim halde okulu bıraktım. Ama eğer gene istediklerimi yapabilirsem, yani 3 dil öğrenebilirsem vede kültür anlamında kendime bir şeyler katabilirsem. Benim için bir fark kalmış olmayacak. Diğer insanlar ne düşünür zaten umrumda olmaz. Yorumunuz için teşekkürler, sağlık sektörünü seçmenizin sebebini de yazabilirsiniz. İyi günler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.