Şimdi Ara

Diyarbakır Eylül’de bağımsız Kürdistan için sandığa gidebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, bağımsızlık referandumunun 25 Eylül’de yapılması kararından dönülmeyeceğini vurgularken, referandum hazırlıkları da sürüyor.
    Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, bağımsızlık referandumunun 25 Eylül’de yapılması kararından dönülmeyeceğini vurgularken, referandum hazırlıkları da sürüyor. Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu, referandumda yurt dışındaki Kürtlerin de oy kullanacağını açıkladı.

Mesut Barzani, France24 ile yaptığı mülakatta Kürtlerin bağımsızlık referandumu için 14 yıl beklediklerini, daha fazla beklemeyeceklerini belirterek referandumun 25 Eylül’de yapılması kararından dönülmeyeceğinin altını çizdi.

Rudaw’a göre, Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu Başkanı Hendren Muhammed de, referandum sürecinin en iyi şekilde yürümesi için hazırlıkların devam ettiğini belirterek referandumunda elektronik sistemle oy kullanabileceğini duyurdu.

“Bağdat’ta çalışan Kürdistan Bölgesi vatandaşları” için ayrı sandıkların kurulacağını söyleyen Hendren Muhammed, “Bağdat gibi, Irak’ın her yerinde gerektiği takdirde sandıklar kurulacaktır” dedi.

Muhammed ayrıca “yurtdışındaki Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının da elektronik sistemle oy kullanabilmeleri için çalışmalarının devam ettiğini" anlattı.

16 NİSAN REFERANDUMUNDA OY KULLANMIŞLARDI
    http://odatv.com/diyarbakir-eylulde-bagimsiz-kurdistan-icin-sandiga-gidebilir-2306171200.html

Ak vatandaşlar ne zaman uyanıcak acaba?

• bu zamana kadar uyanmamışlar.

bundan sonra mı uyanacaklar.

şu devrilmiş kamyonu yağmalayan insanları gördün mü.

aslında çok şey anlatıyor. (ne alakası var demeyin).

daha çok şey yazarımda. kalsın.
  • Türk halkı Adamın g*tünden kan alır.

Ama hükümet değil o kandırılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohh miss mis

Başkanlık geldi,eyalet sisteminin yoluda açıldı.ileride Diyarbakır eyalet ile Kürdistan topraklarına da bağlanır.Mhp ve aydınlıkcı Perinçek de kına yakarlar

• Türklüğün bekasi icin Evet

• Odatv başlıkta Diyarbakır diye belirtmiş ama yazı içeriğinde Diyarbakır'ı geçtim Türkiye ile ilgili bir şey geçmiyor? Muhtemelen Irak vatandaşı olan Kürtleri kastediyorlar. Ama odatv bunu Diyarbakırlı Kürtler gidip oy kullanacak diye vermiş.

Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan birisi oy kullanamaz orda. Neden böyle bir başlık attılar cidden şaşırdım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

Odatv başlıkta Diyarbakır diye belirtmiş ama yazı içeriğinde Diyarbakır'ı geçtim Türkiye ile ilgili bir şey geçmiyor? Muhtemelen Irak vatandaşı olan Kürtleri kastediyorlar. Ama odatv bunu Diyarbakırlı Kürtler gidip oy kullanacak diye vermiş.

Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan birisi oy kullanamaz orda. Neden böyle bir başlık attılar cidden şaşırdım.

odatv'nin amaçı bu. Fitne, fesat, kaos yaratmak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "yurtdışındaki Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının" açıklamasına bakılırsa buradaki kürtler o bölgenin vatandaşı değil ancak oy mu kullanacaklar? Bu yasal çerçevede imkansız. Yoksa ıkby veya ırak kimliği olan kitleler mi var Türkiye'de?

Bu referandum zımbırtısı yangından mal kaçırmayı akıllara getiriyor. Zaten barzani denen denyonun açıklamaları takip edilirse bu durum açık şekilde anlaşılıyor.

Edit: Odatv haberinde Diyarbakır geçmiyor. Irak devletinin çeşitli bölgelerine sandık kurulmasının planlandığı söylenmiş. Haber çarpıtılmış biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddsmurat -- 23 Haziran 2017; 21:48:21 >
  • ddsmurat kullanıcısına yanıt
    Suriyeliler türkiyede oy kullanabiliyorda diyarbakırlılar niye ırakta kullanamasın 😄

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 29 Mayıs 2018; 18:47:17 >
  • Ne alaka?Bu kadar saçma şeyler yazmayın be kardeşim.Irak denen devletin yapısıyla bizim yapımız bir mi?Evet durum vahim.BOP tıkır tıkır işliyor.Ana sen böyle bölücü,gerçek dışı yazılar yazarsan referandum yapmaya gerek kalmadan ülkeyi bölersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsterixOburix -- 24 Haziran 2017; 2:16:24 >
  • tum kurtleri oraya yollamak icin yetmez ama evet diyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.