Şimdi Ara

Diyanetten; Atatürk yerine, 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyen Mısıroğlu'na ziyaret (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
1
Favori
33.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
188 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Diyanet’ten 3.2 milyon liralık 'tadilat' ve 'dekorasyon' - Diken
    Murat Sevinç
    2 dakika

    Sayıştay’ın Diyanet raporuna göre başkanlık hizmet binası 3.2 milyon lira masrafla yeniden dekore edildi, dış cephesi de tadilattan geçirildi.

    Fotoğraf: diyanet.gov.tr

    Sözcü’nün haberine göre Sayıştay bu dekorasyon ve tadilat masraflarının mali kayıtlara yanlış yazıldığını, taşınmazlar için gerçekleştirilen büyük onarım ve tadilat harcamalarının, ilgili taşınmazın değerini artıcı faaliyetler olduğunu ve duran varlık hesabında işlenmesi gerektiğini vurguladı.

    Sayıştay raporunda yer alan bilgilere göre, Diyanet’in, hizmet ve faaliyetlerinde kullandığı ve yönettiği cami, kuran kursu, hizmet binası, lojman gibi toplam 183 bin 393 adet taşınmazı bulunuyor. Bu taşınmazlardan 63 bin 447’sinin, envanter çalışmaları tamamlandı. Bu taşınmazların maddi değeri de 4 milyar 029 milyon 920 bin 631 TL olarak belirlendi.

    Diyanet bu yılın ilk altı ayının sonunda da 7.7 milyarlık bütçesinin yetmeyeceğini bildirmesi üzerine 550 milyonluk ek ödenek almış, bu yılın bitmesine iki ay kala da kurumun bütçesinin yüzde 95’ini harcadığı ortaya çıkmıştı.

    Diyanet’in ne kadar bütçe kullandığı ise yıl sonundaki cari hesap sonucunda netleşecek.

    http://www.diken.com.tr/diyanetten-3-2-milyon-liralik-tadilat-ve-dekorasyon/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enki

    II. Mahmut, devlet memurlarına fes kullanımını zorunlu tuttuğunda dönemin din adamları "Sarığımızı çıkartmayız!", "Bu ecnebi başlığını kabul etmeyiz!", "Kahrolsun fes!" diye bağırarak fesin gâvur başlığı olduğunu belirterek, fes takmayı reddetmişlerdir.
    ______________________________


    Bu millet her zaman aynıdır. Başındaki sarığı bırakmayan fes için başkaldıran toplum, bu sefer fesi bırakıp şapkayı takmamak için isyan çıkardı.


    Şimdi de modası geçmiş İngiliz fesiyle Şapka Kanununu eleştiren, komple hakaret eden bir deliyi de üstat sayıyor. Toplumumuz bu kardeş çok görmüyorum sana da.

    http://www.yenimesaj.com.tr/osmanlidaki-fesin-tarihi-H1282797.htm
    Şapkanın kanunu mu olur yav bu ne tuhaf kanun???

    Şahıs Koruma kanunu

    Dünyanın neresinde var

    bir kişiyi korumak için bir kanun olabilir

    Ölünün korunmaya ihtiyacı olabilir mi hala?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dertleri halifelikti işte belli bir zümreye halk itaat etsin köle olsun tarikat dergah gibi o çok benimsedikleri yoldaş edindikleri fethullahta aynı yolun yolcusu idi e ne denmiş yıllar önce ülkeyi paylaşmak için birbirlerine girecekler diye bu ülke en çok dinden din üzerinden nemalanan ahkam kesen kişiler yüzünden çekmiştir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Otto_Skorzeny

    İnanıyorum ki yüce Allah, bu yapılanların hesabını önce bu dünyada, sonra da ahirette soracak.
    kesin sorar, kesin yaşanır. he aynen öyle, devran falanda döner, hesapta sorarsınız o zaman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Banzai!

    kesin sorar, kesin yaşanır. he aynen öyle, devran falanda döner, hesapta sorarsınız o zaman.

    Alıntıları Göster
    Hesap soracak kul değil Allah'tır. Bazıları gibi kula kulluk etmediğim için kuldan medet ummuyorum. "Keşke Yunan galip gelseydi." diyerek şehitlerimizin kemiklerini sızlatan vatan haini ve destekçilerini Allah'a havale ediyorum. Ve biliyorum ki O, her haksızlığın ve her kötü sözün cezasını mutlak verecektir.

    Selametle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trollere ne kadar daha göz yumulacak acaba?
  • Halkın verdiği vergilerle deli sıçmığı insanları ziyaret etmeler ödül vermeler falan. Haram zıkkım olsun benden giden her kuruş.
  • Eğer yunan galip gelseydi anan belli olurdu da baban kim belli olmazdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük Atatürk!!! çü mhp den tık yok.

    Arpa sağlam şimdilik demek. Mafya ya af derdinde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyanetten; Atatürk yerine, "Keşke Yunan galip gelseydi" diyen Mısıroğlu'na ziyaret


    https://odatv.com/kadir-misiroglu-gurbetcilerin-paralarini-nasil-somurdu-12111824.html

    quote:

    Kadir Mısıroğlu gurbetçilerin paralarını nasıl sömürdü
    2 dakika

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın 9 Kasım’da Atatürk düşmanı söylemleriyle tanınan Kadir Mısıroğlu’nu ziyaretinin yankıları sürerken Akit TV’de yayınlanan "Manşetlerin Dili" programında program sunucusu Fatin Dağıstanlı’nın, Mısıroğlu hakkındaki sözleri yeni bir tartışma yaratacak.

    Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu’nun konuk olduğu programda Dağıstanlı, Mısıroğlu hakkında, “Benim Kadir Mısıroğlu ile ilgili dinlediklerim, özellikle Almanya’da, 12 Eylül’den sonra bulunduğu dönemde dinlediklerimi anlatsam 45 dakika soluksuz izler izleyici” ifadesini kullandı.

    “Benim bundan 3-5 yıl önce tesadüf eseri dinlediğim şeyler bunlar, oradaki gurbetçilerin paravan şirketler üzerinden dini inançlarının nasıl sömürüldüğüyle ilgili” açıklamasını yapan Dağsıtanlı’ya Karahasanoğlu’nun “Kadir Mısıroğlu’nun eleştirilerini mi belirtiyorsunuz yoksa ona bir suç mu atfediyorsunuz” diye sorması üzerine Dağıstanlı, “suç atfediyorum” yanıtını verdi.

    Karahasanoğlu ise, “Kadir Mısıroğlu’na haksızlık etmeyelim, 12 Eylül’de bir zulme maruz kalacakken yurt dışına gitmiş, zulmün failleri ortadan kalktıktan sonra, siyaset sahnesinden çekildikten sonra Türkiye’ye, yurduna dönerek kendi samimiyetini de göstermiş bir kişi” sözleriyle Mısıroğlu’nu savundu.

    Program sunucusu Dağıstanlı, “Bir iki defa da yayına davet ettim, benimle yayın gerçekleştirme fırsatı bulamadı, umarım bundan sonraki süreçte buluruz” sözleriyle Mısıroğlu’nu programa davet etti.




  • Bu arada Ak Parti'nin püsküllü şizofrene zerre prim verdiğini düşünmüyorum. Ak Parti'nin derdi safları sıklaştırma. "Onlar-biz" kavramını derinleştirme. Var olan kutuplar arasındaki geçişkenliği engelleme. Tipik bir Nazi yaklaşımıdır. Baas tarafından da kullanılmış bir yöntemdir. 80 yıllık, kokuşmuş bir "sürdürülebilirlik" yaklaşımıdır.

    Ak Parti kendisi ve tutmaları aracılığı ile, bu şizofreni pohpohlarken tek amacı bizim tartışmamız, aramızda kavgalar çıkması ve onlar-biz kavramını derinleştirmektir. Totaliter-Manupilatif-Populist hükümetlerin yaklaşımı budur. 80 yıldır çeşitli coğrafyalarda kendini gösteriyor olması mide bulandırıcıdır. İnanılmaz teknolojik gelişmelere rağmen, insanoğlunun düşünce yapısının ne kadar yavaş geliştiğine kanıt niteliğindedir.

    Türkiye'de sosyolojik bir kutuplaşma olduğu açıktır; ancak bu kutuplaşmanın bir çatışma ortamına dönüşeceğine ben ihtimal vermiyorum. Son nesiline kadar eğitim görmemiş, daha geleneksel bir felsefe ile yaşayan, eğitim görmediği için daha vasat işlerde çalışan, yok sayılan, görülmeyen, sözünün hükmü olmayan bir kalabalık var. Bu kalabalık muhafazakar olduğu için değil, eğitimsiz olduğu ve daha alt sosyo-ekonomik altyapıdan geldiği için dinlenmiyordu. Tipik bir sınıf çatışması örneği aslında. Diğer tarafta da nispeten daha iyi okumuş, cumhuriyetin erken safhasında cumhuriyetin ulaştığı, 2'inci, 3'üncü, 4'üncü nesil okumuşların olduğu bir yarı eğitimli kesim var. Bu ikisi arasında yaşayış açısından dağlar kadar fark var. Bu yarı eğitimli kesim daha modernist, dini yaşayış şekli daha farklı, bir kısmı da dinden uzak. Dolayısı ile "sessiz milyonların sesi" olmanın en kolay yolu din oluveriyor. Yani, Ak Parti muhafazakar bir yaklaşımla iktidar olmadı. Muhafazakar yaklaşımı "kullanarak" iktidar oldu.

    Enteresandır, liberal hükümetler gelir uçurumunu, köyden kente köntrolsüz göç, çarpık kentleşme sorunlarını körüklerken, şehre göçen milyonların eğitimi konusunda zerre çalışma yapmazken, bir yandan da liberal hükümetlerin en büyük destekçisi bu "sözü dinlenmeyen milyonlar" olmuştur. İşte bu tezatın farkına vardıklarında ikinci cumhuriyet zihniyeti çökecek. Tarafları tekrar entegre etmek de biz üçüncü cumhuriyetçilere düşecek.

    Hepimiz kardeşiz gençler. Nereden gelirsek gelelim. Müslüman mısın? Alevi ol, Sunni ol. İstersen katolik ol, ister ortodoks, istersen yahudi ol, istersen deist, agnostik, ateist. Kürt ol, Türk ol, Ermeni ol, Rum ol, Çerkez ol, Laz ol, Arap ol. İstersen sağcı ol, istersen solcu. Kadın ol, erkek ol, henüz karar verememiş ol. Kadınlardan hoşlan, erkeklerden veya herkesten. Hepimiz bu güzel coğrafyanın insanıyız ve hepimiz birlikte huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bu noktadan sonra isteyen siyasi çıksın nefret kussun. KİMSENİN UMURU OLMAZ. O gün, ikinci cumhuriyet çöker. Çöktüğü gün, hep birlikte üçüncüsünü kurarız. Birinizi duymazdan gelirsem, derdini sıkıntısını yok sayarsam da vicdanım kurusun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 13 Kasım 2018; 10:20:0 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Otto_Skorzeny

    Hesap soracak kul değil Allah'tır. Bazıları gibi kula kulluk etmediğim için kuldan medet ummuyorum. "Keşke Yunan galip gelseydi." diyerek şehitlerimizin kemiklerini sızlatan vatan haini ve destekçilerini Allah'a havale ediyorum. Ve biliyorum ki O, her haksızlığın ve her kötü sözün cezasını mutlak verecektir.

    Selametle.

    Alıntıları Göster
    normal insanların yaşadığı, normal bir ülke olsaydı çoktan hesabı verilmişti. öyle bir ülkede böyle insanlar olmaz gerçi. ama bizim ülkede allahın hesap sorması bekleniyor(ne zaman soracaksa) ya da devran dönecekmişte hesabı sorulacakmış :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Banzai!

    normal insanların yaşadığı, normal bir ülke olsaydı çoktan hesabı verilmişti. öyle bir ülkede böyle insanlar olmaz gerçi. ama bizim ülkede allahın hesap sorması bekleniyor(ne zaman soracaksa) ya da devran dönecekmişte hesabı sorulacakmış :D

    Alıntıları Göster
    Normal insanların yaşadığı, normal bir ülke olsaydık bu yaşananların hiçbiri yaşanmayacaktı zaten. Ama yaşadığımız ülke ve içerisindeki halk belli. Bu yüzden hesabın mahşere kalacağı aşikar. Çünkü halkın büyük çoğunluğu bu fesli popcorn gibi düşünüyor maalesef. Onlara göre fesli dondurmacı über müslüman, Atatürk imansız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarkat

    Kadir Mısıroğlu'nun Atatürk'ü sevmeme özgürlüğü elbet var. Ama hakaret etme özgürlüğü yok. Akif'e şerefsiz, Atatürk ve Cumhuriyet için ifttirlar. Atatürk kazanacağına yunan kazansaydı gibi söylemler özgürlük değil, kin. nefret, iftira ve tahriğe girer.

    Alıntıları Göster
    Dostum Akif'e şerefsiz demediği kanıtlı,ispatlı. Ayrıca tarihi bir olaya bakıyoruz. Siz Atatürk olmasaydı ne olurdu diyorsunuz sorun yok . Adam Yunan kazansa ne olurdu diyor vay efendim bunu diyemezsiniz. Bunu diyemezsinizi geçtim bunu dediği için adama yunan kazansın istiyor diyorsunuz. Her görüşü savunulacak birisi değil. Kimse mükemmel değil. Zaten dinlediğiniz,izlediğiniz birinin her görüşünü kuşkusuz şüphesiz almak mantıklı da değil. Ama söylemediği şeyler için burada konu açıp yargılama yapmak bana sorarsan utanç verici . Tarihi vakalarda düşünülebilir. Mesela Fatih yerine Doğu Roma savaşı kazansaydı ilerleme durur muydu? Doğu Roma savaşı kazandıktan sonra halkına neler yapabilirdi? Bunlar akıl yürütme sorularıdır. Ben şimdi keşke Fatih kazanmasaydı mı demiş oldum yoksa Doğu Roma aşığı mı? Görüşlerini beğenmiyor olabilirsiniz anlarım söyledikleri sizi tahrik ediyordur anlarım anlattıklarının doğruluğuna zerre kadar inanmıyorsunuzdur anlarım kin ve nefrete götüren söylemler görüp bunlardan imtina ediyorsunuzdur anlarım ancak bunların hiç biri değil yaptığınız. Yaptığınız kara propaganda ve iftira çünkü hiç bir videoda ben bunu isterdim gibi bir cümlesi yok. Bir insanı sevmiyorsunuz anlarım ama iftira atmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetyasinakturk -- 14 Kasım 2018; 9:41:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ahmetyasinakturk kullanıcısına yanıt
    Ben yanlış yazdım.

    Akif'e pezevenk diyor



    Selahaddin Eyyubi bela okuyup, Şerefsiz, Hayvan Oğlu Hayvan diyor. Atatürk'e dediklerini saymıyorum.



    Hocam adamın ne dediği belli. Atatürk geleceğine Yunan gelseydi diyor işte. Neyini eğip büküyorsun. Beni tefe koyacaksınınz biliyorum diyor adam bile bile söylüyor işte.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 14 Kasım 2018; 12:24:30 >




  • AKP Sözcüsü Çelik’ten Diyanet açıklaması
    AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Kadir Mısıroğlu'nu ziyaretine ilişkin soruya "Hasta ziyaretinin ideolojisi ve siyaseti olmaz. Tartışmaları doğru bulmuyoruz. Diyanet İşleri Başkanımız Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz tarafından takdir edilen gayretli, başarılı bir ilim adamıdır. Bu tartışmalar neticesinde de Cumhurbaşkanımız bu düşüncesinin kamuoyuyla paylaşılmasını istemiştir" diye yanıt verdi.
  • sarkat kullanıcısına yanıt
    1.Video : Orada pezevenk değil desene dediği gün gibi aşikar manipülasyon olduğu da o kadar net ki. Burada beynin yanılsaması yaşamanızı sağlıyorlar . O ses kaydının orası biraz muğlak o sebepten altyazı koyarak orada pezevenk yazarsan beynin görsel algılayıcıları bunu görüp muğlaklık var ise orada onu dediğini kulaklarınıza duyuruyor. Buna inanmıyorsanız şayet Brain Games var Türkçe'ye Zihin Oyunları diye geçen bir program . Oradan bunun olabileceğini algılarsınız . Ve işitsel bir olaysa bu durum altyazı okumadan sadece dinleyerek kanaat getirirseniz desene dediğini kulaklarınız ile duyacaksınız.

    2.Video : Benim için diye giriyor olaya, anlattıkları gerçekten doğru ise söylediklerine herkes katılır. Sizi büyüten yıllarca size emek veren üvey annenizle evlenmeniz ne kadar doğru. Bu durumda kalmış bir insana her şeyi söylersiniz zaten. Az bile söylemiş (Eğer anlattıklarında doğruluk payı var ise ki bunu araştırmak size düşüyor.)

    3.Video : Siz yunan sevici diyorsunuz yunan galip gelsin istiyor diyorsunuz. İnsan bazen yanlış şeyler söyleyebilir. Gaf yapabilir. O zaman Kılıçdaroğlu'nun ALLAH'tan korkmayan bizler lafını alıp günlerce,haftalarca,aylarca forumlardan düşürmeyelim. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. 1966 yılında yazılmış kitabı var yunan mezalimi diye. Bu kitaptan ne zaman bahsedildiğini duydunuz ?
    Kendini açıkladığı video burada :https://www.youtube.com/watch?v=03gmK43m3w8

    Açıp izleyebilirsiniz. Korkmayın sizi yemez.




  • Fesli Kadir'i bir de şuradan okuyun


  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F6FD1EC5A

    Diyanet işleri başkanının şimdiye kadar yapmış olduğu en doğru icraat.
    Kininizi birilerinin toplum önünde göstermesi sizi de tatmin ediyor değil mi? "En doğru icraat." demiş yahu. Bu kadar mı düştünüz? Bu kadar mı?..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GEÇBATAN

    Şapkanın kanunu mu olur yav bu ne tuhaf kanun???

    Şahıs Koruma kanunu

    Dünyanın neresinde var

    bir kişiyi korumak için bir kanun olabilir

    Ölünün korunmaya ihtiyacı olabilir mi hala?

    Alıntıları Göster
    Sarıklı meczublar kuduruk köpek gibi zamanında Atatürk'e hakaret edip büstleri yakıp yıkmaya çalışmasaydı o kanunun çıkarılmasına gerek kalmazdı.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.