Şimdi Ara

Diyanete Sorduğum Soru 14 Gündür Cevaplanmıyor Edit: 2 Ay Sonra Cevap Geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
6.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şubat ayında sorduğum bir başka soru 2 günde onaylanmıştı.

Bu Mart ayında sorduğum soru ise 11 gündür cevaplanmıyor. Ciddi ciddi verecekleri cevabı çok merak ettiğim bir soru sordum.

.

Edit: Cevap geldi ama sanırım Şehitlik Nedir? sorusunu algılayıp öyle cevap vermişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 13 Mayıs 2020; 14:20:34 >

• Sen soru sormamış, yorum yapmışsın. Diyanet seni muhatap almamakla haklı. Kaldıki sorunun muhatabı diyanet degil, milli savunma bakanlığıdır. Oraya da sorsan seni muhatap almaz. Herseyin bir üslubu-adabı vardır. Bir bilgi almak istiyorsan adabına uygun sorarsın. Bu kurumlar içindekilerini kusacağın ,stres atacagın yerler değil.
    milli savunma bakanlığı da değil cevabı verecek yer. o cevabı şehit aileleri verecek. sene olmuş 2020 artık operasyona savaşa normal askerliğini yapan erler gönderilmiyor. şehit olan insan da bu görevi maaşlı çalışan olarak kendi seçiyor. bunu seçmeyip başka meslekte yapabilir. şimdi burada bunu söyledim diye linç etmek isteyenler çıkabilir ama benim amacım kesinlikle art niyet değil. ben de vatandaşımın orada pisi pisine can vermesini istemem ama doğruya doğru oraya giden insanlar kayda değer bir maaş karşılığında görev alan insanlar.
    Toki kredileri faiz konusnu gündeme getirdiği için , faiz mi değilmi konusu burda diyanete sorulur. Ancak sen sehitmi degilmi diye sormuyorsun, Askere alınanların ve şehitlerin mali statüsünden neden garibanlar sehit oluyor diye soruyorsun. Diyanetmi askerleri belirliyor. Yada operasyona gidecek askerleri diyanetmi belirliyor Dolayısıyla scmada olsa sorunun muhatabı diyanet degil msb'dir
    Bulunduğumuz dönemde zenginler arası şehit olmamasının sebebi, kıdemli askerlerin çatışma bölgelerine gönderilmesi. Varlıklı ailelerin çocukları genellikle kıdemli askerlik mesleğine girmezler. Sebep budur. Ama eski haberlerde birçok varlıklı ailenin çocuğu da şehit olmuştur. Google'da birçok haber buldum bu konuda.

Allah askerlerimizi başımızdan eksik etmesin, Allah yolunda bize de şehit olmayı nasip etsin.
  • Çalışmadıkları yerden sormuşsun. Ramazan yaklaşırken " tükürüğümü yuttum oruç bozulur mu ?" diye sorsaydın keşke.
  • Sen soru sormamış, yorum yapmışsın. Diyanet seni muhatap almamakla haklı. Kaldıki sorunun muhatabı diyanet degil, milli savunma bakanlığıdır. Oraya da sorsan seni muhatap almaz. Herseyin bir üslubu-adabı vardır. Bir bilgi almak istiyorsan adabına uygun sorarsın. Bu kurumlar içindekilerini kusacağın ,stres atacagın yerler değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyanet ne bilsin bunu?
    Adam diyanete din ile ilgili soru soruyor ya Allah'ım Yaa Rabbim ne günlere kaldık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknokratik

Sen soru sormamış, yorum yapmışsın. Diyanet seni muhatap almamakla haklı. Kaldıki sorunun muhatabı diyanet degil, milli savunma bakanlığıdır. Oraya da sorsan seni muhatap almaz. Herseyin bir üslubu-adabı vardır. Bir bilgi almak istiyorsan adabına uygun sorarsın. Bu kurumlar içindekilerini kusacağın ,stres atacagın yerler değil.
    Niye toki için kredi çekmek caiz diyorlar da bu soruya mı cevap vermeyecekler?

Ben ciddi ciddi bir soru sordum. Milli savunma bakanlığı ne alaka?
  • quote:

Sen soru sormamış, yorum yapmışsın. Diyanet seni muhatap almamakla haklı. Kaldıki sorunun muhatabı diyanet degil, milli savunma bakanlığıdır. Oraya da sorsan seni muhatap almaz. Herseyin bir üslubu-adabı vardır. Bir bilgi almak istiyorsan adabına uygun sorarsın. Bu kurumlar içindekilerini kusacağın ,stres atacagın yerler değil.
    Diyanetin bana ülekeye faydalı bir konusunu veya çözdüğü bir sorunu söylermisin??
  • quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

Niye toki için kredi çekmek caiz diyorlar da bu soruya mı cevap vermeyecekler?

Ben ciddi ciddi bir soru sordum. Milli savunma bakanlığı ne alaka?

Alıntıları Göster
    Toki kredileri faiz konusnu gündeme getirdiği için , faiz mi değilmi konusu burda diyanete sorulur. Ancak sen sehitmi degilmi diye sormuyorsun, Askere alınanların ve şehitlerin mali statüsünden neden garibanlar sehit oluyor diye soruyorsun. Diyanetmi askerleri belirliyor. Yada operasyona gidecek askerleri diyanetmi belirliyor Dolayısıyla scmada olsa sorunun muhatabı diyanet degil msb'dir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

Diyanetin bana ülekeye faydalı bir konusunu veya çözdüğü bir sorunu söylermisin??

Alıntıları Göster
    Diyanetin görevi misyonu bellidir. Devlette her kurumun görevi farklıdır. Diyanetten corona aşısı bulmasınımı bekliyorsunuz. Sen inanmayabilirsin, islamdan nefret de edebilirsin. Ama senin gibi azınlıgın hatrın için devletin organları sekillenmez. Diyanetde buyuk cogunlugu müslüman bir ulkefe dini vecibelerde vatandaşa hizmet etmekle mükelleftir.

• quote:

Diyanetin görevi misyonu bellidir. Devlette her kurumun görevi farklıdır. Diyanetten corona aşısı bulmasınımı bekliyorsunuz. Sen inanmayabilirsin, islamdan nefret de edebilirsin. Ama senin gibi azınlıgın hatrın için devletin organları sekillenmez. Diyanetde buyuk cogunlugu müslüman bir ulkefe dini vecibelerde vatandaşa hizmet etmekle mükelleftir.

Alıntıları Göster
    ben bir soru sordum, sen benim adıma cevap verip,hain,dinsiz ilan ettin, maalesef bu ülkede birşey düzelmez.

• Teknokratik kullanıcısına yanıt
    Bu yazdığımı diyanete iletirmisin, birde benden büyük selamlar söyle

maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi 5 ana kategoriye ayrılmaktadır:

fizyolojik ihtiyaçlar: açlık, susuzluk ve buna benzer temel yaşamsal ihtiyaçlar
    güvenlik ihtiyacı: dış faktörlerden kaynaklı tehlikelerden korunma
    sosyal ihtiyaçlar: aidiyet, sevgi, kabul görme, sosyal yaşam vb.
    değer verilme/saygınlık ihtiyacı: statü, başarı, itibar, tanınma
    kendini gerçekleştirme: gelişim, bir işi başarıyla tamamlama, yaratıcılık

ilk 2 madde risk altında ise geri kalan herşey bir yalandır.
  • Sorduğun sorunun dinle bi alakası yok ki hangi ayete hadise dayanarak cevaplasınlar.
    Sen istiyorsun ki "haklısın iktidarımız mal sahiplerine özel bedelli, çürük, çifte vatandaş gibi kolaylıklar sağlıyor onların çocukları garibanlarınkinden değerlidir zengin bebeleri senede 3 5 milyon vergi verirken bu gariban devlete borç takmaktan başka işe yaramiyor" falan diye cevap versinler ama
    burası Türkiye bu cevabı onlardan anca birgün Pensilvanya'ya kaçarlarsa duyarsın😀

• Bulunduğumuz dönemde zenginler arası şehit olmamasının sebebi, kıdemli askerlerin çatışma bölgelerine gönderilmesi. Varlıklı ailelerin çocukları genellikle kıdemli askerlik mesleğine girmezler. Sebep budur. Ama eski haberlerde birçok varlıklı ailenin çocuğu da şehit olmuştur. Google'da birçok haber buldum bu konuda.

Allah askerlerimizi başımızdan eksik etmesin, Allah yolunda bize de şehit olmayı nasip etsin.
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    Ne yani zenginlerin ilk 2 maddesi tamam olduğu için mi askere gitmiyorlar demek istiyorsun ?
    Maslowun ihtiyaçlar hiyerarşisini paylaşmandaki amaç nedir ?
    Yok eğer buradan bir şey üretme derdindeysen söyleyeyim dinimiz can ve mal güvenliğine(fizyolojik&güvenlik ihtiyacı) öncelik verir örneğin din işleri yüksek kurulunun son açıklamasına göre de salgın riski varsa cuma ve camii ye devam edilmemesi konusunda fetva var zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nizam-ı Cihan -- 16 Mart 2020; 12:7:18 >
  • quote:

ben bir soru sordum, sen benim adıma cevap verip,hain,dinsiz ilan ettin, maalesef bu ülkede birşey düzelmez.

Alıntıları Göster
    Diyanetin ne gibi faydalı bir iş yaptığını sordun. Bemde yaptıklarını genel olarak söyledim. Bu sana göre faydasız olabilir. Hain dinsiz vs demedim. " Müslüman olmayabilirsin" tercih anlamında idi, tabi müslüman olarak bunları söylüyorsan durum daha da vahim

• Sence bu diyanetin cevaplayacağı birşeymi.

Şehirlik var mı yok mu diye sorabilirsin evet.

Bunu cimerden hükümete sorman gerekli.

Neden zengin çocukları şehit olmuyor diye ???

• quote:

Diyanetin ne gibi faydalı bir iş yaptığını sordun. Bemde yaptıklarını genel olarak söyledim. Bu sana göre faydasız olabilir. Hain dinsiz vs demedim. " Müslüman olmayabilirsin" tercih anlamında idi, tabi müslüman olarak bunları söylüyorsan durum daha da vahim

Alıntıları Göster
    ama müneccimlik yapıyorsun,benim ne olup olmadığımda..

ayrıca benim inanıp inanmadığımı sen değil,diyanet başkanı,cumhurbaşkanı sorgulayamaz!! birşeye inanıp veya inanmayacağım benim bileceğim iş.

ayrıca düşünce özgürlüğü var,bana göre de diyanetin ülkeye faydası yok,bunu da vatdan ve vergi veren olarak sorgularım!

• quote:

ama müneccimlik yapıyorsun,benim ne olup olmadığımda..

ayrıca benim inanıp inanmadığımı sen değil,diyanet başkanı,cumhurbaşkanı sorgulayamaz!! birşeye inanıp veya inanmayacağım benim bileceğim iş.

ayrıca düşünce özgürlüğü var,bana göre de diyanetin ülkeye faydası yok,bunu da vatdan ve vergi veren olarak sorgularım!

Alıntıları Göster
    Neye inandıgından banane , istersen makarnaya tap, söylediklerin üzerine yorum yapıyorum.

• Soru o kadar güzel ve haklı ki diyanet gördüğünde direk 404 Not Found hatası vermiştir.Bu soruyu cevaplayabileceklerini sanmımyorum
  • neden ıslami ülkelerde tecavuz ,istismar,vakıflarda subyencilik, adam kollama, ihaleye fesat karıştırma, torpil, gasp, hırsızlık, fukaralık, yoksulluk, buna rağmen yüksek vergiler,bilimde zayıflık teknolojide bıtiklık ,eğitimde en alt seviye, mühendisleri çırak caycisi ilah ama hep zengin bir zümre neden çok vardır..%99 musluman olduklari icin mi

• quote:

Neye inandıgından banane , istersen makarnaya tap, söylediklerin üzerine yorum yapıyorum.

Alıntıları Göster
    tamam
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.