Şimdi Ara

Diyanet İşleri Başkanlığı Dijital Yayınlar(PDF, ePUB​) ve Uygulamalar - Ücretsiz Erişim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
4
Favori
3.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • diyanetin tefsir ve mealinde ciddi sıkıntılar var. en basiti "hamr" kelimesini her halükarda direk içki olarak yazıyorlar oysa hamr bazı kaynaklarda mayalanmış şeyleri bazı kaynaklarda hatta doğru çevirisi olarak kabul edileni aklı örten sarhoşluk veren şeylerin geneli (maide suresi en güzel örnektir ) anlamına gelir.

yunus suresi 4. ayette boğazdan aşağı kaynar içecek (bir cezalandırma yöntemi olarak tasfir edilmişken ) diyanet bunu kaynar sudan bir içki olarak çevirmiştir, içki yerine kezzap asit daha uygun değil midir, her boğazdan geçen kötü şeyi içki olarak çevirmek tuhaf ve mantık dışı bence.

altta verdiğim 2 linkte diyanete ait kaynaklar, kendi kendileriyle çelişiyorlar göründüğü üzere.

kuran.diyanet.gov.tr
    Yûnus Suresi 4. Ayet Tefsiri - Diyanet İşleri BaşKanlığı
    https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Y%C3%BBnus-suresi/1368/4-ayet-tefsiri

bu zamana kadar birçok farklı kaynağı araştırdım ve gerek anlatım dili ve basitliği gerekte hiçbir cemaatle ilişkisi olmaması ve tarafsızlığına göre Atatürkçü Müslüman bir Türk vatandaşı olarak Kuran'ı Kerim Türkçe meali ve tefsirde Elmalılı Hamdi Yazır'ı tavsiye ederim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newrophat -- 29 Mart 2020; 22:33:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• teşekkürler.
  • Ayrı konu açmak istemedim, buraya ekliyorum.

Türkiye Yazarlar Birliği Akademisi "TYB Akademi'nin ilk 15 sayısı ücretsiz erişime açıldı. Evimizde kaldığımız bu zor günlerde TYB Akademi Dil Edebiyat ve Sosyal Bilimler Dergisinin ilk 15 sayısını #TYBAkademi internet sitesinden okuyabilirsiniz." açıklamasıyla bir paylaşım yapmış.

Bağlantı:https://www.tybakademi.com/indir/

Diyanet İşleri Başkanlığı Dijital Yayınlar(PDF, ePUB​) ve Uygulamalar - Ücretsiz Erişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 1 Nisan 2020; 8:15:34 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.