Şimdi Ara

Dişteki sigara lekesi nasıl çıkar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
121.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mısvak kullan. Kesınlıkle onerırım. Sonucu buraya yaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Signal White Now tabikide.
  • Günde 1 kere düzenli aksatmadan fırçalasan leke felan oluşmazdı hocam.
    Bence günde 2 kere fırçalamaya başla düzenli olarak fırçalama süresi en az 2-3 dakika olsun geçeceğini düşünüyorum lekelerin.
  •  Dişteki sigara lekesi nasıl çıkar?
  • benimde önümdeki 2 dişimde sigara lekesi ince sarı bi çizgi oluştu bende temizleticem fakat şöyle bişey duydum temizletince diş minesi eridiği için ondan sonra daha fazla leke yapıyormuş benimde sigara yüzünden oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meraxes

benimde önümdeki 2 dişimde sigara lekesi ince sarı bi çizgi oluştu bende temizleticem fakat şöyle bişey duydum temizletince diş minesi eridiği için ondan sonra daha fazla leke yapıyormuş benimde sigara yüzünden oldu

Merhabalar bende aynı durumdan cekiyorum lakin gittigim diş hekimi diş macununa benzer bir madde kullanıp diş fircasina benzer bir aletle temizledi .söylediğiniz sorunlarin hiçbiri olmadı yani diş minesinin erimesi gibi.cok basit ve zahmetsiz bir işlemdi.ama sigara icmeye devam ettiğim icin bir kac yıl sonra tekrar oluşmaya başladı ki doğaldır.profesyonel bir dış hekimine giderseniz basit bir işlem.disler kesinlikle oval fircalanmamali dedi diş hekimi.yukaridan aşağı süpürme hareketi olmali ve mutlaka arka taraflari da fircalanmali.ve her yemekten sonra fircalanmali ayrica diş ipi de kullanılmalı kesinlikle :-)

• insanların her konuya böyle kalıplaşmış goygoy niteliğinde yaklaşması çok seviyesizce oluyor. Ciddi cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

Ben bir devlet hastanesine gitmiştim bu lekeleri temizletmek için. Hatta hastane sait çiftçi hastanesi. Hastaya davranışı zaten rezaletti, ben koltuğa oturduğumda yanımdaki adam dişimde dolgu vardı düştü deyince ona sen doktormusun ne anlayacaksın dolgu mu düşmüş nolmuş olacağını diye bağırdı. Sonra bana geldi bu lekeleri sorduğumda sadece diş taşı temizlerin estetik müdahale yapmam dedi. Diş taşı temizleyince de ağzın kan içinde kalır şuan sular da yok git dışarıdan su al demişti. :) Zaten bu tavırlarla dişimi değil sakalıma bile dokundurtmazdım.

Sonrasına başka diş doktorounun muayanehanesine gittim, 150 lira karşılığında temizlemişti ama başka biryerden indirim hakkımda vardı. Bu işlemi çok yaptırmanız diş minesine zarar verir demişti. Çünkü o lekeleri dişin dışını kazıyarak çıkarıyolar. Bu işlemi 3 sene önce yaptırmıştım ve tekrar lekeler çıktı, şimdi napsam bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jayistic -- 18 Haziran 2014; 11:56:59 >

• Özel muayenehanede diş temizletmek dişinin temizliğine bağlı olarak 70 ile 100 TL arası değişiyor. Devlet hastanesine gitme derim. Ben gittiğimde sadece öndeki 4-5 dişi temizlemişti. Sigara içtiğin için yılda 1 defa temizletmelisin bence.

• bende de diş teli varken sigara kullanımından kaynaklanan sarılık sizce yaptırayımmı annem itiraz ediyor çok zararlıymış diye

• Hocam dün bende araştırdım youtubeda güzelleşelim videosu vardı orada gördüm yarım limonu çay bardağına sık 1 çay kaşığı karbon nat ekle sonra bi yemek kaşığıda zeytin yğı ekle bunları harmanla diş mqcunu niyetine günde 1 defa 1 2 hafta kullan eğer dişlerin hassassa acıma hissi verirse yapma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: classicturk

Hocam dün bende araştırdım youtubeda güzelleşelim videosu vardı orada gördüm yarım limonu çay bardağına sık 1 çay kaşığı karbon nat ekle sonra bi yemek kaşığıda zeytin yğı ekle bunları harmanla diş mqcunu niyetine günde 1 defa 1 2 hafta kullan eğer dişlerin hassassa acıma hissi verirse yapma

Zeytinyağı gereksiz bence hocam bir çay tabağının içine bir tatlı kaşığı karbonat 3-4 damla limon damlatıp fırçalamak daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinsemer

quote:

Hocam dün bende araştırdım youtubeda güzelleşelim videosu vardı orada gördüm yarım limonu çay bardağına sık 1 çay kaşığı karbon nat ekle sonra bi yemek kaşığıda zeytin yğı ekle bunları harmanla diş mqcunu niyetine günde 1 defa 1 2 hafta kullan eğer dişlerin hassassa acıma hissi verirse yapma

Zeytinyağı gereksiz bence hocam bir çay tabağının içine bir tatlı kaşığı karbonat 3-4 damla limon damlatıp fırçalamak daha iyi.

hocam bende zeytinyağının sebebini bilmiyom ama limonun asidini biraz yumuşatır die düşündüm
  • Çay, kahve, sigara bilimum kullanıcısıyım, ama 6 ayda bir doktora diş temizliğine giderim.
    Ne kadar içseniz de dişleriniz 6 ayda anca sararır, temizlik yaptırırsanız çok memnun kalırsanız ama 6 ayda bir sürekli olarak yapmanız gerekiyor.

Diş macunu, diş fırçacı vs. gibi zımbırtılar ile diş üzerindeki lekeler temizlenemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fofer -- 18 Haziran 2014; 15:30:14 >
  • karbonat kesin çözüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkkant

Dişteki sigara lekesi nasıl çıkar?

• quote:

Orijinalden alıntı: waRRioR

Özel muayenehanede diş temizletmek dişinin temizliğine bağlı olarak 70 ile 100 TL arası değişiyor. Devlet hastanesine gitme derim. Ben gittiğimde sadece öndeki 4-5 dişi temizlemişti. Sigara içtiğin için yılda 1 defa temizletmelisin bence.

Ben ankaradayım bana o yöntem sadece özelde uygulanıyor dediler
  • Bende de leke vardı ama düzenli olarak dişleri fırçaladığımda yaklaşık 1-2 ay içinde kaybolmuştu. Artık çaydan sebep aşırı bir sararma gördüğümde nadiren fırçalıyorum yetiyor. En iyisi sigarayı bırakmak, her türlü zarar anasını avradını

Düzenli olarak dişleri fırçalayın ve listerin kullanın hatta fırçalamaya üşendiğinizde muhakkak listerinle gargara yapın özellikle sabahları. Gece uyku boyunca mikrop ürüyor ağızda, sabah kalktığımda ilk iş gargara yapmak
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metinsemer

quote:

hocam bende zeytinyağının sebebini bilmiyom ama limonun asidini biraz yumuşatır die düşündüm

Diş etlerine değince daha az yaksın diye olabilir hocam.

• aynı sıkıntı bendede var
  • quote:

Bu arkadaşın dedigini bir dene gerçekden dişinde bir beyazlama hissedeceksin çok etlerine değdirmemeye çalış ama 1 hafta boyunca yap bunu bide.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.