Şimdi Ara

Diskeeper 2018 20.0 Build 1284.0 Final (19.05.18)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diskeeper 2018 20.0 Build 1284.0 Final (19.05.18)

quote:

Diskeeper 2016, sahip olduğu üstün teknolojiler ile şüphesiz günümüz yazılım dünyasının en başarılı disk birleştirme yazılımlarından birisi. Windows işletim sisteminin sabit diskler üzerine gelişigüzel veri yazma işlemi yapan mevcut NTFS ve FAT dosyalama sistemleri nedeniyle sabit diskler üzerindeki dosyalarda oluşan inanılmaz sıklıktaki parçalanmalarının, bilgisayar performanslarını olumsuz biçimde etkilediği bilinmektedir.

Bilgisayar kullanıcıları da güç geçtikçe artan performans düşüklüklerini Windows'un mevcut disk birleştirme yazılımı ile çözememektedir. Çünkü bu yazılım oldukça eski bir temele sahiptir ve günümüz disk birleştirme teknolojilerinden hiçbirisine sahip değildir. Diskeeper yazılımı sahip olduğu gerçek-zamanlı disk birleştirme teknolojisi ile daha dosyalarınız parçalanmadan işlem yaptığından bilgisayarınızın performansında parçalanmalardan kaynanlanan bir düşüklük olmayacağı söylenebilir. Bu özelliği ile yazılım rakiplerine fark atmakta ve kullanıcılarının yüzünü güldürmektedir.

Yazılımın Genel Özellikleri
    •Yeni IntelliWrite™ Teknolojisi: Disk parçalanmalarına karşı sabit disklerinizi koruyan teknoloji. &85 oranında başarı sağlar ve sisteminizin sürekli hızlı ve etkili çalışmasına yardımcı olur.
    •InvisiTasking® Teknolojisi: Yeni nesil görünmez işlem yapma teknolojisi ile sistem kaynaklarınızı israf etmeden en az düzeyde kullanma garantisi verir.
    •I-FAAST® 2.0 dosya iyileştirme ve hızlandırma teknolojisi ile alanında ilk defa gerçek-zamanlı ve tam performanslı dosya parçalanmalarını önleme ve birleştirme yapma desteği.
    •Sabit disklerinizde bulunan tüm boş alanları tespit ederek bu alanları birleştirme ve yeniden kullanılır hale getirme. Çok büyük sabit disklerdeki boş alanları en verimli biçimde kullanabilmeye imkan sağlama.
    •Akıllı birleştirme teknolojisi ile tüm parçalanmış alanları birleştirerek çok daha hızlı ve etkili çalışan sabit diskler oluşturabilme.
    •%1'den dahi az boş alan kalan disklerde dahi işlem yapabilme.
    •Parçalanmış tüm dosyaları teker teker birleştirme.
    •Özellikle dizüstü bilgisayarda; batarya sorunları yaşandığı için yarıda kalan birleştirme işlemlerini kaldığı yerden başlatabilme, yani kendiliğinden birleştirme ve yeniden başlatma gibi mükemmel işlevler.
    •Tamamen gerçek-zamanlı çalışan birleştirme özelliği.
    •Kritik sistem dosyaları için Boot-Time Defragmentation yani başlangıç bölümündeki parçalanmış dosyalarında birleştirme işlemlerinin güven içerisinde yapılması.
    •Tüm dizinleri kendiliğinden birleştirme özelliği.
    •Tüm parçalanmış dosyaları eş-zamanlı biçimde birleştirebilme.
    •Tarihsel raporlama özelliği.
    •Gerçek-zamanlı gösterge tablosu.
    •Sezgisel denetim paneli.
    •64-bit işletim sistemlerine destek.

İndir: Diskeeper Home 2018 20.0 Build 1284.0 Final
    İndir: Diskeeper Professional 2018 20.0 Build 1284.0 Final
    İndir: Diskeeper Server 2018 20.0 Build 1284.0 Final

Lisans: 30 Gün Ücretsiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 19 Mayıs 2018; 20:40:56 >

• Diskeeper 2010 Professional 14.0 Build 900 hakkında soyle bir sorunum var.

Asus F3Jc kullanicisi olarak orijinal XP isletim sistemi kullanmaktayim (dosya sistemi FAT32).

Benim sahip oldugum bilgisayarda 32.6 GB'lik bos alan bulunan toplam 54.8 GB'lik C: surucusunun manuel olarak birlestirilmesi yaklasik 6 saat suruyor.

İsin kotusu, Diskeeper ile birlestirme islemi tamamlandiktan sonra ( birkac gun arayla 2 kez ayni diski birlestirmeme ragmen) halen parcalanmis dosyalar ve disk uzerinde buyuk bosluklar kaliyor. Birlestirme sonrasi analiz ve istatistikleri ekran goruntusu olarak yolluyorum.

C: surucum gercekten cok parcali ve zorlu bir durumda olmasina ragmen bu yazilimdan daha iyi bir performans beklentim vardi. Bilgisayarimda bu yazilima ek olarak CCleaner gibi bir temizleyici ve CheckDrive gibi bir sabit disk hata giderici de kullaniyorum ve diski birlestirmeden once mutlaka temizlik yapıyorum.

Internet ortamında en fazla onerilen ve ovulen Diskeeper 2010 Professional ile benzer sorunu yasayanların onerilerini bekliyorum.

• Bu da istatistiksel sonuçlar

• NTFS dosya sistemi üzerinde kullanıyorum çok memnun kaldım. Yükledikten sonra hiç bir ayarını değiştirmeden kullanıyorum ve hiç manuel olarak disk birleştirme yapmadım. Zaten yükledikten sonra IntelliWrite, Automatic Defragmentation ve I-FAAST özellikleri aktif bir şekilde ayarlanmış durumda geliyor. Size önerim bilgisayarı bir, iki saat hiç bir şey yapmadan açık şekilde birakın ve bekleyin, bilgisayarın kullanılmadığını anlayıp diski düzenlemeye başlıcaktır. Zaten daha sonra kullandığınızda diskte bir parçalanma olursa gerçek zamanlı olarak birleştirmeye başlıcaktır.

IntelliWrite, Automatic Defragmentation ve I-FAAST: Bu özelliklerin enabled (yani aktif) olmasına dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 12 Ocak 2010; 0:05:27 >
  • Oncelikle yanıtınız icin tesekkürler.

Benim kullandığım disk maalesef FAT32 sistemini kullanıyor ve bu yüzden disk birleştirme performansı da düşüyor doğal olarak.

Ben de yazılımı ilk kurduğumdan bu yana IntelliWrite (akıllı yazma) ve Automatic Defragmentation (otomatik birleştirme) özellikleri açık olarak kullanıyorum. I-FAAST özelliği ise FAT32 sisteminde kullanılamıyor.

Aslında sizin önerinizin sonuçlarını ben de yavaş yavaş farkediyorum. Zaman geçtikçe otomatik birleştirme özelliği diskteki parçalanmanın da azalmasıyla daha iyi sonuçlar vermeye başladı. Yeniden analiz yaptırdığımda, disk üzerindeki düzenin eskiye oranla daha iyi olduğunu görüyorum. Sanırım bilgisayarımın diskinin de etkisiyle, yazılımın gerçek performansını görebilmek icin daha uzun zaman geçmesi gerekecek. Aşağıda en son analizin, bir öncekine göre farkı çok açık biçimde görülüyor zaten.

Selamlar,

• Programı az önce yükledim, sanırım memnun kalacağım

Intelliwrite teknolojisi ile dosya parçalanması daha meydana gelmeden engelleniyor, performans artışı sağlanıyor, deniyor:

https://www.undelete.com/blog/post/2009/11/20/Inside-IntelliWrite-technology.aspx
    https://www.undelete.com/blog/file.axd?file=2009%2f11%2fInside+Diskeeper+2010+with+IntelliWrite.pdf

• teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sürekli arka planda çalışan ama sistemi yormayan bir programdır. 2010 var bende 1 yıldır kullaıyorum. Gayet güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 2 Mart 2011; 18:45:16 >
  • Diskeeper 2018 20.0 Build 1284.0 Final (19.05.18)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.