Şimdi Ara

disk boot failure (başlangıçta) yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • başlarken disk boot failure diye bir uyarı geldi, yazının devamında insert system disk press enter diyor. w7 sistemim ve w7 dvd sini taktığımda format atacak bir sabit disk görememkte bilgisayarım ne yapmlıyım.sorun elektriklerin kesilmesiyle piyasaya çıktı onuda belirteyim.



  • HDD kalbosunu değiştirin öncelikle turuncu veya kırmızı renkli olan kablo ve Anakartınız üzerindeki sata portlarından herhangi birine takın HDD'yi eğer ki çalışmazsa HDD'nizi tamamen farklı bir bilgisayarda deneyin tüm bu denemelere rağmen cevap vermiyorsa HDD'nin garantisi varsa garantiye gönderirirsiniz...
  • teşekkürler dediklerini bu gece denicem..
  • 2 kabloyuda denememe rağmen sonuç alamayıp aynı hatayla karşılaştım kesin olarak hdd uçmuş diyebilirmiyiz bu denemeden sonra?
  • Maalesef,ancak son bir ihtimal anakartın sata portlarında bir sorun olabileceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor HDD'yi farklı bir bilgisayara takın aynı problem ortaya çıkarsa kesin kez HDD uçmuştur...
  • tamam.yarın hdd yi başka bilgisayara takıcam son çare ozaman.hdd bakmaya başlayayım en iyisi ben :( ups 100 tl almadım şimdi 250 tl masraf yapıcam bidaha böyle şeyler olmaması için :( :(
  • Ne kadar net olmasa da büyük ihtimal ile disk gitmiş. Boot dosyalarını alacağım diskte sorun var diyor...

    Bundan önce çalışıyor muydu? Sanıyorum evet. Bundan önce herhangi bir ayar değişikliği yaptınız mı? Sanıyorum hayır. Bu durumda kendi kendine tanımamazlık yapamayacağına göre disk gitmiş gibi gözüküyor. Tabii ki farklı bir bilgisayarda denemekte fayda çok.

    Şimdi benim yukarıda kendi cevapladığım iki soru var. Onların gerçek cevabını verin, belki farklı bir durum söz konusudur...

    Ve birde tesadüfleri ele alalım. Düşünün ki Windows boot dosyalarında problem çıktı... Bunun üstüne ana kartınızın sata sürücüleri kurulu değil ve Bios 'taki ide mode seçeneğiyle daha önce format atıldı... Peki şu an ide modu un pasif olduğunu düşünelim.

    - Boot edemiyor dosyalar bozuk
    - Format atamıyorsun ide mode pasif diski göstermiyor

    Bu durumda olay tamamen çözülebilir.
    Cevap sırasını size bırakıyorum. :)




  • hemen söylüyeyim format atamıyorum w7 dvd si ile çünkü format atacak bölüm bulamıyor..daha önce sadece boot önceliği için ayar yapılmıştıki sanırsam bunun pekte bi önemi yok bu hatada ki şuan zaten first boot da hdd seçili.

    500 gb dolu dolu uçtuysa bende kendi kafamı uçurcam okadar etkiledi bu olay beni ! :(

    ilk kez başıma geldi ama daha önceden de hdd ile ilgili çeşitli sorunlar veriyodu windows masaüstünde ki benim hdd seagate marka 320s serisinden (bu seri hatalıydı bi kaç yamayla seagate hazırladığı çökme olayına çözüm getirdiği söylendi yine burdan okuduğumuz kadarıyla bizde uyguladık) yani acaba bu seagate in hatalı serisinden kaynaklanan bi durummu diyede aklıma gelmiyor değil?
  • ayrıca ubuntu ile g parted tada görmüyor hdd yi.normalde bi sorunla karşılaştığımda verileri kurtarmak için c: deki ubuntuyu açıp alırdım ordan gerekenleri.fakat şimdi ubuntuda görmüyor hddyi onuda belirteyim belki çözüme yardımcı olur olumlu yada olumsuz.
  • Siz HDD'yi farklı bir bilgisayarda depo hdd şeklinde takarak deneyin eğer ki görmezse telaşlanmayın 100 lira gibi bir maliyet çıkacaktır size ancak içindeki verileri kurtaran firmalar mevcuttur.Ayrıca garantiside yoksa yeni bir HDD almak zorundasınız.
  • şuan başka bir bilgisayara taktım biosta model olarak tanıyor.fakat başlangıcı denemedim çünkü boot olayını çözemedim biosta ?
  • pri master da cd rom gözüküyor.3rd master da hdd nin sayı modeli gözüküyor ve hemen aşağısında ultra dma mode-5 smart capable and status BAD yazıyor.
    ayrıca bi kaç satır aşağıda 3rd master hard disk : smart status BAD , backup and replace press F1 to resume
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.