Şimdi Ara

Disk Birleştirme Sorunu (Resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, PC'ye yeni aldığım SSD'ye yüklemek için formatlayıp SSD ye yükledim. Ayrıca 750 gb lık HDD var. Daha önceden HDD de kurulu olduğu için C ve D bölümleri vardı. Şimdi Windowsu SSD ye kurduğum için HDD'yi depolama alanı olarak kullanmak istiyorum tamamını fakat D birimini sildim fakat arada resimdeki gibi 827 mb kurtarma bölümü kaldığı için birleştiremiyorum. "Disk veya diskler üzerinde yeterli alan yok" diyor ne kadar boyutu küçültsem de.Ne yapmalıyım?
    Ayrıca bu kurtarma bölümünü silsem bir şey olur mu sistemi SSD ye kurdum ve formatı Windows 10 DVD'sinden yapıyorum.
     Disk Birleştirme Sorunu (Resimli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarohan -- 21 Eylül 2016; 12:48:18 >

• Sarohan kullanıcısına yanıt
    O kurtarma bölümü sistemi yüklerken otomatik oluşur, sistemi SSD'ye yüklediğine göre aynı bölümler SSD'de de oluşmuştur. 827 mb ve diğer küçük bölümlerin tamamını silebilirsin, bir sorun olmaz. Hatta disk boş ise, tüm bölümleri silip diski tek parça haline getirip istediğin boyutta böle bilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 21 Eylül 2016; 13:08:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

O kurtarma bölümü sistemi yüklerken otomatik oluşur, sistemi SSD'ye yüklediğine göre aynı bölümler SSD'de de oluşmuştur. 827 mb ve diğer küçük bölümlerin tamamını silebilirsin, bir sorun olmaz. Hatta disk boş ise, tüm bölümleri silip diski tek parça haline getirip istediğin boyutta böle bilirsin.

Teşekkürler sorunu tekrar format atıp hallettim. Bir diğer sorum ise eğer anlıyorsanız SSD ye RAID modunda kurulum yapmış windows 10'u. Onu biostan değiştirip AHCI yapsam mavi ekran alır mıyım? RAID modundayken TRIM özelliği devredışı oluyormuş SSD nin diye yazıyor her yerde o yüzden AHCI'ye almak istiyorum.
  • Sarohan kullanıcısına yanıt
    O konuda bilgim yok, SSD kullanmıyorum. Bildiğim kadarı ile AHCI moduna sistemi kurmadan çevirip kurulum yapmak gerekiyor. Konu ile ilgili forumu araştırırsan, daha sağlıklı bir çözüm bulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 21 Eylül 2016; 16:02:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

O konuda bilgim yok, SSD kullanmıyorum. Bildiğim kadarı ile AHCI moduna sistemi kurmadan çevirip kurulum yapmak gerekiyor. Konu ile ilgili forumu araştırırsan, daha sağlıklı bir çözüm bulursun.

Teşekkür ederim saolasın Şimdide bios açılmıyor işe bak. Normal pc açılıyor ama bios ekranına giremiyorum siyah ekranda kalıyor bios tuşuna bastığımda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.