Şimdi Ara

Disk Birleştirme Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Disk birleştirme hakkında biraz bilgilendirir misiniz beni. Birleşmesi gereken bayağı bir parçalanmış dosya var. Bu dosyalar arasında benim bilgisayarımda mevcut olan dosya isimleride geçiyor. Şimdi ben bu birleştirmeyi yaparsam bilgisayarımdaki dosyalar silinecekmi ne olacak? Bu konuda beni bir bilgilendirir misiniz ?

Teşekkürler.

Bilgiler Aşağıda Mevcuttur.

Ses Ayarı (C:)
    Birim boyutu = 75,67 GB
    Küme boyutu = 4 KB
    Kullanılan alan = 67,01 GB
    Boş alan = 8,66 GB
    Yüzde olarak boş alan = 11 %

Disk parçalanması
    Toplam parçalanma = 26 %
    Dosya parçalanması = 52 %
    Boş alan parçalanması = 0 %

Dosya parçalanması
    Toplam dosya sayısı = 93.919
    Ortalama dosya boyutu = 935 KB
    Toplam parçalanmış dosya sayısı = 4.751
    Toplam fazlalık parça sayısı = 25.263
    Dosya başına ortalama parça sayısı = 1,26

Sayfa dosyası parçalanması
    Sayfa dosyası boyutu = 2,87 GB
    Toplam parça sayısı = 102

Klasör parçalanması
    Toplam klasör sayısı = 9.035
    Biçimlenmiş klasörler = 145
    Fazlalık klasör parçaları = 524

Ana Dosya Tablosu (MFT) parçalanması
    Toplam MFT boyutu = 107 MB
    MFT kayıt sayısı = 103.131
    MFT'nin kullanımdaki yüzdesi = 94 %
    Toplam MFT parçalanma miktarı = 8

--------------------------------------------------------------------------------
    Parçalar Dosya Boyutu En çok parçalanmış dosyalar
    7,514 549 MB \Downloads\Diziler\Dexter\Sezon 4\Bölüm 6\dx0406.avi
    1,814 550 MB \Downloads\Diziler\Dexter\Sezon 4\Bölüm 5\dx0405.avi
    972 509 MB \Program Files\EA Games\NFS Most Wanted\Sound\Pfdata\Mw_Music.mus
    525 447 MB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\GoogleEarth\dbCache.dat
    366 552 MB \Downloads\Diziler\Dexter\Sezon 4\Bölüm 4\dx0404.avi
    270 508 MB \Program Files\EA Games\NFS Most Wanted\Tracks\Streaml2ra.bun
    227 10 MB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\History Index 2009-12
    217 33 MB \Documents and Settings\All Users\Application Data\MiK\ExifPro\CacheDb.bin
    200 10 MB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Thumbnails
    139 5 MB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Cache\f_002135
    113 844 KB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Cache
    96 457 MB \Documents and Settings\Atıf\Belgelerim\Videolarım\DivX Movies\Temporary Downloaded Files\388942457410dbe0a15af8ec9e82fcd6_0.ddat
    93 21 MB \Documents and Settings\All Users\Application Data\Avira\AntiVir Desktop\TEMP\avguard.tmp
    91 48 MB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Microsoft\Media Player\CurrentDatabase_360.wmdb
    83 8 MB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Cache\f_001cf6
    83 2 MB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\History

79 490 KB \Documents and Settings\Atıf\Belgelerim\Resimlerim\Tarzlar\Gothic\Gothic Resimler\Thumbs.db
    70 2 MB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Cache\f_002164
    62 4 MB \Documents and Settings\Atıf\Belgelerim\Videolarım\DivX Movies\Temporary Downloaded Files\388942457410dbe0a15af8ec9e82fcd6_0.dmsk

54 350 MB \Downloads\Diziler\Supernatural\Sezon 5\Bölüm 9\supernatural.s05e09.hdtv.xvid-fqm.avi
    48 971 KB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Cache\f_00170f
    48 4 MB \
    47 1.32 GB \Downloads\Film\Buz Devri 3.avi
    47 350 MB \Downloads\Diziler\Supernatural\Sezon 4\SuperNatural s04e19 - Jump the Shark\SuperNatural s04e19 - Jump the Shark.avi
    46 3 MB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\NEC1DFIJ\video[1].flv
    46 3 MB \Documents and Settings\Atıf\Belgelerim\Bilgiler\Power xXx\Şiir ve Sözler\Can Yücel - Bağlanmayacaksın.mp3
    42 1 MB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\GoogleEarth\dbCache.dat.index
    40 985 KB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Cache\f_00295e

• Hayır silinmez.Sistem dosyalarına zarar vermeden birleştirir.Parçalanmış dosyaları birleştirerek disk alanını genişletir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dextercrime

Hayır silinmez.Sistem dosyalarına zarar vermeden birleştirir.Parçalanmış dosyaları birleştirerek disk alanını genişletir.

Peki bu parçalanmış dosyaları ne anlamda sıkıştırıyor? Yani bu sıkıştırma işlemi hani şu dosyaların altındaki yazının mavi olma olayımı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerx*

Arkadaşlar Disk birleştirme hakkında biraz bilgilendirir misiniz beni. Birleşmesi gereken bayağı bir parçalanmış dosya var. Bu dosyalar arasında benim bilgisayarımda mevcut olan dosya isimleride geçiyor. Şimdi ben bu birleştirmeyi yaparsam bilgisayarımdaki dosyalar silinecekmi ne olacak? Bu konuda beni bir bilgilendirir misiniz ?

Teşekkürler.

Bilgiler Aşağıda Mevcuttur.

Ses Ayarı (C:)
    Birim boyutu = 75,67 GB
    Küme boyutu = 4 KB
    Kullanılan alan = 67,01 GB
    Boş alan = 8,66 GB
    Yüzde olarak boş alan = 11 %

Disk parçalanması
    Toplam parçalanma = 26 %
    Dosya parçalanması = 52 %
    Boş alan parçalanması = 0 %

Dosya parçalanması
    Toplam dosya sayısı = 93.919
    Ortalama dosya boyutu = 935 KB
    Toplam parçalanmış dosya sayısı = 4.751
    Toplam fazlalık parça sayısı = 25.263
    Dosya başına ortalama parça sayısı = 1,26

Sayfa dosyası parçalanması
    Sayfa dosyası boyutu = 2,87 GB
    Toplam parça sayısı = 102

Klasör parçalanması
    Toplam klasör sayısı = 9.035
    Biçimlenmiş klasörler = 145
    Fazlalık klasör parçaları = 524

Ana Dosya Tablosu (MFT) parçalanması
    Toplam MFT boyutu = 107 MB
    MFT kayıt sayısı = 103.131
    MFT'nin kullanımdaki yüzdesi = 94 %
    Toplam MFT parçalanma miktarı = 8

--------------------------------------------------------------------------------
    Parçalar Dosya Boyutu En çok parçalanmış dosyalar
    7,514 549 MB \Downloads\Diziler\Dexter\Sezon 4\Bölüm 6\dx0406.avi
    1,814 550 MB \Downloads\Diziler\Dexter\Sezon 4\Bölüm 5\dx0405.avi
    972 509 MB \Program Files\EA Games\NFS Most Wanted\Sound\Pfdata\Mw_Music.mus
    525 447 MB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\GoogleEarth\dbCache.dat
    366 552 MB \Downloads\Diziler\Dexter\Sezon 4\Bölüm 4\dx0404.avi
    270 508 MB \Program Files\EA Games\NFS Most Wanted\Tracks\Streaml2ra.bun
    227 10 MB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\History Index 2009-12
    217 33 MB \Documents and Settings\All Users\Application Data\MiK\ExifPro\CacheDb.bin
    200 10 MB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Thumbnails
    139 5 MB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Cache\f_002135
    113 844 KB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Cache
    96 457 MB \Documents and Settings\Atıf\Belgelerim\Videolarım\DivX Movies\Temporary Downloaded Files\388942457410dbe0a15af8ec9e82fcd6_0.ddat
    93 21 MB \Documents and Settings\All Users\Application Data\Avira\AntiVir Desktop\TEMP\avguard.tmp
    91 48 MB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Microsoft\Media Player\CurrentDatabase_360.wmdb
    83 8 MB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Cache\f_001cf6
    83 2 MB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\History

79 490 KB \Documents and Settings\Atıf\Belgelerim\Resimlerim\Tarzlar\Gothic\Gothic Resimler\Thumbs.db
    70 2 MB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Cache\f_002164
    62 4 MB \Documents and Settings\Atıf\Belgelerim\Videolarım\DivX Movies\Temporary Downloaded Files\388942457410dbe0a15af8ec9e82fcd6_0.dmsk

54 350 MB \Downloads\Diziler\Supernatural\Sezon 5\Bölüm 9\supernatural.s05e09.hdtv.xvid-fqm.avi
    48 971 KB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Cache\f_00170f
    48 4 MB \
    47 1.32 GB \Downloads\Film\Buz Devri 3.avi
    47 350 MB \Downloads\Diziler\Supernatural\Sezon 4\SuperNatural s04e19 - Jump the Shark\SuperNatural s04e19 - Jump the Shark.avi
    46 3 MB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\NEC1DFIJ\video[1].flv
    46 3 MB \Documents and Settings\Atıf\Belgelerim\Bilgiler\Power xXx\Şiir ve Sözler\Can Yücel - Bağlanmayacaksın****
    42 1 MB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\GoogleEarth\dbCache.dat.index
    40 985 KB \Documents and Settings\Atıf\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Cache\f_00295e

hiçbir şey olmayacak sadece daha hızlı olacak tabii bu hızı hissedebilir misin bilmem fakat silinme-değişme gibi bir durum yok

• Hayır öyle birşey yok.Gereksiz dosyaları,temp klasöründeki dosyaları bir nevze olsa sıkıştırır.Zaten bunun hiçbir zararı yok.Yaptıktan sonra diskindeki genişlemeyi göreceksin.
  • mesela dosyalar parça parça oluyor..sen oyun oynuyosun..oyunun bi parçası hdd nin başka bi yerinde..yüklerken hdd onu arıyor biraz zaman geçiyor değil mi..işte birleştirince hepsi paket halini alıyor sıralı hale geliyor..

sadece bir örnek
  • eğer bu inceleme senın hdd aitse hiç uğraşma format at
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kısaca hiçbir zararı yok. Ne dosyalarım silinecek, ne de veri kaybı olacak.

@Uzil

"işte birleştirince hepsi paket halini alıyor sıralı hale geliyor.. "

Bir sorum daha olacak arkadaşlar. O zaman dosyalarımın yerimi değişecek, yoksa hiçbir değişiklik olmayacakmı ? Yani D:\\Film\asd.avi buradaki dosyam birleşince bu dosyanın yeri değişecekmi? Mesela D'den C'e geçip bir klasormu oluşacak? Yukarıdaki arkadaş paket halini alıcak deyince benimde aklımda böyle bir soru oluştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambursman

eğer bu inceleme senın hdd aitse hiç uğraşma format at

Evet benim HDD'e ait Ya biraz daha dayansın formatı basıcam zaten ama şu birleştirme olayı kafama takıldı. Bilgisayar hakkında bilgim var ama, bu birleştirmeyi kullanmıyordum ben o yüzden merak ettim şimdi Ayrıca Format atacağım zaman UBUNTU kurmayı düşünüyorum. Sizce mantıklımı arkadaşlar? Ubuntu kullanıpta memnun olan arkadaşlar varmı?

• quote:

Kısaca hiçbir zararı yok. Ne dosyalarım silinecek, ne de veri kaybı olacak.

@Uzil

Bir sorum daha olacak arkadaşlar. O zaman dosyalarımın yerimi değişecek, yoksa hiçbir değişiklik olmayacakmı ? Yani D:\\Film\asd.avi buradaki dosyam birleşince bu dosyanın yeri değişecekmi? Mesela D'den C'e geçip bir klasormu oluşacak? Yukarıdaki arkadaş paket halini alıcak deyince benimde aklımda böyle bir soru oluştu.

hayır bulunduğu hard disk değişmicek..ama yeri değişecek..şöle ama;mesela bi dosya hdd nin ortasında duruyodu..disk birleştirme ile bu diskin başına geldi..

ya söle düşün..senin 5 gb boş yerin var diyelim..ama hep parça parça..bi başta bi sonda bi ortada..ama 5 gb bosun var..disk birleştirince parçalanmış dosyalar yanyana gelcek..hdd nin bi yerinde o parça halinde olan 5 gb yer bi bütün halinde olacak ki sende zaten bu kısmı beyaz olarak görüceksin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rambursman

eğer bu inceleme senın hdd aitse hiç uğraşma format at

Evet benim HDD'e ait Ya biraz daha dayansın formatı basıcam zaten ama şu birleştirme olayı kafama takıldı. Bilgisayar hakkında bilgim var ama, bu birleştirmeyi kullanmıyordum ben o yüzden merak ettim şimdi Ayrıca Format atacağım zaman UBUNTU kurmayı düşünüyorum. Sizce mantıklımı arkadaşlar? Ubuntu kullanıpta memnun olan arkadaşlar varmı?

Ubuntu akaaarr.

• quote:

Kısaca hiçbir zararı yok. Ne dosyalarım silinecek, ne de veri kaybı olacak.

@Uzil

Öyle bir durum söz konusu değil
  • 10mb dosya yükledin, sonra bir 10 mb daha dosya yükledin. Sonra bir 10 mb daha dosya yükledin. Sonra arada yüklediğin 10 bm dosyayı sildin. Sonra 20 mb bir dosya yükledin. Noldu? 20 mb lık programın yarısı silinen yere yazıldı, diğer yarısı ise son yüklediğin 10 mb lık dosyadan sonraki bölüme yazıldı. Noldu? Parçalandı.

Günümüz disklerindeki hız artışından ötürü disk birleştirme önemini büyük ölçüde yitirdi. Ama tabiki en sağlıklısı diski birleştirmektir.

Dosya yolunda herhangi bir değişiklik olmaz.
  • önce ccleaner ile bilgisayarını temizle sonra birleştir
  • imzadaki programı öneririm ..
  • Ben bu disk birleştirme konusunda kararsız kaldım arkadaşlar. Düzenimin bozulması demek benim bu bilgisayarı kırmam, felç etmem, parçalamam demektir

Hepinize bilgilerinizden, yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim arkadaşlar. Yani diyorsunuzki bir sorun olmaz gönül rahatlığıyla diskini birleştirebilirsin.

Teşekkürler arkadaşlar hepinize.

@awallabilla

İmzandaki programı daha öncede denedim benim harddiskte yemiyor. Sata driver tanıtmadım ben, bios'dan AHCI Kapattım öyle format attım e doğal olarakta kimi şeylerde harddisk tanınmıyor Ama Netten modifiyeli bir xp bulmuştum çok zaman önce onu cd çektim ahcı modu açıkken format yiğiyor. Ama format atma durumuna daha gelmedim geliyim o zaman atıcam. Ama tabi xp mi yüklerim ubuntumu yüklerim orası tartışılır. Ubuntuyu biraz araştırdımda herkez çok memnun ve çok iyi diyorlar . Bu konuda kararsız kaldım.

Not: Ne kadar çok ama demişim ya :D Baştan kural hatası var hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atif Zafrak -- 13 Aralık 2009; 22:03:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: awallabilla

imzadaki programı öneririm ..

İmzadaki Programın bir üst versiyonu olan 12 i yükledim onda sizin gösterdiğiniz gibi seçenekler yoktu. Optimize Complate vardı onu yaptım 3,4 saat sürdü ama artık ne kadar birşey yaptı bilmiyorum. Her hangi bir alan boşalmasıda görmedim. Ama eskiye nazaran görünümde değişiklik oldu tabi buyrun:

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.