Şimdi Ara

Disk Belleği Olmayan Havuz Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , başlıkta belirttiğim gibi Disk belleği olmayan havuz sorunum var.
    Sorunum şu bu Disk belleği olmayan havuz durduk yere dolmaya başlıyor.
    Dün oyun sırasında Belleğiniz yetersiz gibi bir uyarı verdi oyunu kapatmamı istedi kapattım.
    Bellek kısmından bilgilere baktığımda Disk belleği olmayan havuz 7,0 Gb gözüküyordu. (16 GB ram var )
    Ne yaptıysam bunu azaltamadım. Bir süre sonra bilgisayarı yeniden başlattım sorun düzeldi 70,2 Mb olarak başladı sorun çıkarmadı.
    Bugün ise sabah açtığımda yine çok az başladı 4,0 GB oldu bilgisayarı kapatıp açtım bu sefer sıfırlanmadı aynı yerden devam ediyor.
    İşlemlere baktığımda ise o kadar kullanan bir işlem görmüyorum bir türlü çözemedim gitti
    Nedir bu arkadaşlar ?
    Not : Windows 8.1'den yükseltme Windows 10 Pro 64 Bit kullanıyorum.
     Disk Belleği Olmayan Havuz Sorunsalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51C189DEA -- 14 Eylül 2015; 18:18:19 >

• Güncel.
    Bir donanımlari test edin olarak bir bilgisiyarcıya gidib belekleri deneyin eğer sorun olmazsa 8.1 e geri dönün.Yada uppdate bekleyin olanları yukleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cimbomlusinan

Bios remapping memory feature

Hocam biraz açar mısınız bunu nedir bu ? Bu arada bu konuyu ilk açtığımdan beri 2 ay geçti fakat geçen ay windows 10 Temiz kurulum yaptım başlarda sıkıntı yoktu tekrar başladı son 2 gündür.
    Adam gibi usb bellek istiyorum
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GSkill fN

Hocam biosta bulunan özellik onlar , anakartınızın biosunu + remapping memory diye aratırsanız sonuçlar çıkıcaktır bi deneyin derim zararı yok

Cevabınız için teşekkür ederim hocam akşam bakacağım bu dediğinize ama şöyle bir durum var yani bu ayar kendi kendine açılıp veya kapanabilir mi ?
    Çünkü temiz kurulum yaptıktan sonra bu sorundan kurtulmuştum sonra windows 10'a gelen yeni sürüm güncellemesini yaptıktan sonra başladı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartın üzerindeki ethernet portunun markası nedir?(Anakartın destek sayfasındaki özellikler sekmesinde yazar.) Killer ethernet ile benzer sorun yaşayıp regedit üzerinde yapılan bir düzenleme ile çözenler olmuş.

Uygulanan çözüm yolu;
    Kayıt defterinde "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Ndu\" adresinin içinde bulunan "Start" değerini 4 yapmak. Böylelikle Network Data Usage Monitoring devre dışı bırakmış oluyorsunuz.

https://bluebluewave.wordpress.com/2014/02/27/memory-leak-in-windows-8-1-with-killer-e2200-and-windows-network-data-usage-monitoring/
    http://www.eightforums.com/performance-maintenance/22022-windows-8-memory-management-leaks-5.html

• quote:

Orijinalden alıntı: -BUR@K-

Anakartın üzerindeki ethernet portunun markası nedir?(Anakartın destek sayfasındaki özellikler sekmesinde yazar.) Killer ethernet ile benzer sorun yaşayıp regedit üzerinde yapılan bir düzenleme ile çözenler olmuş.

Uygulanan çözüm yolu;
    Kayıt defterinde "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Ndu\" adresinin içinde bulunan "Start" değerini 4 yapmak. Böylelikle Network Data Usage Monitoring devre dışı bırakmış oluyorsunuz.

https://bluebluewave.wordpress.com/2014/02/27/memory-leak-in-windows-8-1-with-killer-e2200-and-windows-network-data-usage-monitoring/
    http://www.eightforums.com/performance-maintenance/22022-windows-8-memory-management-leaks-5.html

Evet killer marka porta sahip anakartım ( Msi Z97 Gaming 3 ) ilginiz için teşekkür ederim aksam yazdığınızı uyguladıktan sonra son durumu bildiririm hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• -BUR@K- kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdığınız yöntemi denedim işe yaramadı yani boyut artmaya devam ediyor bir şeyleri açtıkça ve kapatırken oradan o boyutun düşmesi gerek düşmüyor tekrar açınca yine artıyor
    Bilgisayarı kapatıp açtığım zaman ise de sıfırlanmıyor açtığımda yine en son mesela 3 GB biriktiyse oradan devam ediyor dolmaya ancak yeniden başlat dediğim zaman sıfırlanıyor.

Orijinalden alıntı: -BUR@K-

Anakartın üzerindeki ethernet portunun markası nedir?(Anakartın destek sayfasındaki özellikler sekmesinde yazar.) Killer ethernet ile benzer sorun yaşayıp regedit üzerinde yapılan bir düzenleme ile çözenler olmuş.

Uygulanan çözüm yolu;

Sanırım sorunumu çözdüm ilerleyen zamanlarda yazmazsam bilin çözülmüştür.

Teşekkür ederim.

• Çözüm neymiş şimdi tam anlamadım regedit ayarı yaptım ama çözmedi
  • windows 11 de aynı sorunu yaşıyorum bdo oynarken disk belleği olmayan havuz artıyor geçen belle kkullanımı %100 oldu her şey donmaya başladı pc yi açıp kapayınca düzeliyor ama oyun oynadıkça artmaya devam ediyor. asus vivobook 14 S 32GB ram. sorunu çözebilen oldu mu

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.