Şimdi Ara

Harici Disk Boş Olduğu Halde Dolu Gözüküyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • WD marka 320 gblık harici diskimde dolu alan 5 gb 'ı geçmediği halde boş alan olarak 35 gb gösteriyor. Biçimlendirme ve chkdsk denedim , ikisindede en az 6,7 saat bekledim. Hep biyerlerde tıkandı. Dosya sistemi NTFS. İçindeki dosyaların silinmesi önemli değil, yeterki sorun çözülsün.

• Sanal bellek olarak kullanıyor olabilir sanal bellek için altta yazdığım yere girip bakabilirsin. Virüs olma ihtimali de var bence.. Gizli dosyayı gözden kaçırmıyorsan

hocam sırasıyla (win7 için)bilgisayarıma sağ tıkla, özellikler, gelişmiş sistem ayarları, gelişmiş,performans ayarlar,tekrar gelişmiş,değiştir,sürücülere bak seç disk belleği dosyası seçili mi hdd de.
  • Acaba windows 7 yüklemiş ve win xp teması kullanıyor olabilir mi? Büyük ihtimal ile virüs kaynaklı bir problem. Çünkü bu tür bir virüslere xp de sıklıkla raslanıyor. unlocker programı ile içindekileri silmeyi deneyin.... Bir sürü dosya silme temizleme programı mecvut. Bence yapılacak en iyi şey anti virüs programı kurmanız...
  • Dostum bir yolu var ama yapıp yapmaman sana kalmış.Killdisk yapman lazım tavsiyem aktive kill disk porgramıdır.Diski fabrika ayarına getirir.Tüm sektörleri siler tabiki silme metotları var misal gutman,usdod gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazican

WD marka 320 gblık harici diskimde dolu alan 5 gb 'ı geçmediği halde boş alan olarak 35 gb gösteriyor. Biçimlendirme ve chkdsk denedim , ikisindede en az 6,7 saat bekledim. Hep biyerlerde tıkandı. Dosya sistemi NTFS. İçindeki dosyaların silinmesi önemli değil, yeterki sorun çözülsün.

birde başka bilgisayarda dene....

• quote:

Orjinalinden alıntı CastingFailed.

Acaba windows 7 yüklemiş ve win xp teması kullanıyor olabilir mi? Büyük ihtimal ile virüs kaynaklı bir problem. Çünkü bu tür bir virüslere xp de sıklıkla raslanıyor. unlocker programı ile içindekileri silmeyi deneyin.... Bir sürü dosya silme temizleme programı mecvut. Bence yapılacak en iyi şey anti virüs programı kurmanız...

virüsle alakası yok olayın.

quote:

Orjinalinden alıntı Manager_

Sanal bellek olarak kullanıyor olabilir sanal bellek için altta yazdığım yere girip bakabilirsin. Virüs olma ihtimali de var bence.. Gizli dosyayı gözden kaçırmıyorsan

hocam sırasıyla (win7 için)bilgisayarıma sağ tıkla, özellikler, gelişmiş sistem ayarları, gelişmiş,performans ayarlar,tekrar gelişmiş,değiştir,sürücülere bak seç disk belleği dosyası seçili mi hdd de.

hayır sanal bellek olarak kullanılmıyor ve gizli klasörler temizlendi.

quote:

Orjinalinden alıntı marseltalon

Dostum bir yolu var ama yapıp yapmaman sana kalmış.Killdisk yapman lazım tavsiyem aktive kill disk porgramıdır.Diski fabrika ayarına getirir.Tüm sektörleri siler tabiki silme metotları var misal gutman,usdod gibi...

Sonunda anlayan biri çıktı :) ya dostum killdiskten önce programlarla low level format denedim, chkdsk denedim olmadı. Hep biyerlerde tıknadı. Kısa da değil en az 5,6 saat bekledim baktım tık yok. Killdiski bi kez daha duymuştum. Şu an baktım killdiske nası yapılacağını açıklayan bi siteye denk gelmedim . Hatta gutman , usdod 'a hiç denk gelmedim. Killdisk'in riski ne ? Harici diskin kullanılamaz olma ihtimali varmı ?

Bu arada aynı sorunu yaşayan hiçkimseye denk gelmedim. Belki birisine bi faydam dokunur diye açıklayayım: böyle bi hatayla karşılaşmanıza sebep olan şey bed sector. Ve kurtulmak için yapılan çözümler disk biçimlendirme , cmd 'deki chkdsk komutu , low level format ve killdisk.

Edit : Gutman ve usdod ne demek buldum. :) Bu high security , low security , slow , quick felan var. Ben diskimi sorunsuz hale getirmek için hangisini yapmam gerekiyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balgamov -- 4 Mart 2012; 21:12:30 >

• Bende de benzer sorun var:

Harici diskin içinde 18 GB lık veri var gibi görünüyor:

Ama klasörler bomboş.

Bunun nedeni nedir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.