Şimdi Ara

'Disk belleği olmayan havuz' RAM sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba, yaklaşık 6 hafta önce MSI GE70 laptop aldım. Win8 kurdum ve o zamandan beri neredeyse sorunsuz kullanıyorum. Ancak dün akşam hiç bir sorun yok iken aniden bilgisayar kasmaya başladı. LoL de fps 60tan 27 lere düşüp geri 60 ve tekrar 27ye
    düşmeye başladı. Öteki programları kapatmam da bir işe yaramadı. Reboot yaptım yine düzelmedi, hatta gittikçe arttı bu sorun. ilk kasmaya başladıktan 15-20 dk. sonra chrome bile açamaz oldum. Görev yöneticisine baktığımda bellek kullanımının %97-98 civarlarında
    olduğunu gördüm hiç bir program açık değilken. İncelediğimde de görev yöneticisinde görülen hiç bir programın o kadar bellek kullanmadığını gördüm. Biraz araştırma sonucunda bunun "disk belleği olmayan havuz" değeriyle alakalı olduğunu okudum. Gerçekten 7.4GB
    gibi absürt bir değer gösteriyordu görev yöneticisi. Çözümü de denetim ayarları-sistem ve güvenlik-sistem-gelişmiş sistem ayarlarından sanal bellek değerlerini otomatik yerine önerilen değerler olan 4588mb a manuel ayarlamakta buldum. Bundan sonra reboot yaptığımda sorunun geçtiğini ve disk belli olmayan havuz değerinin 180-200 mb civarlarında olduğunu gördüm. Ancak 3-4 saat kullanımdan sonra şu an yine 1.2GB değerine çıkmış durumda, daha da çıkacak gibi. Bu sorunu düzeltmek için ne yapmalıyım,yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

• Ha uz yani ram sikintisi demissin
    Garantisi varsa goturm tamirciye yoksa bi format at belki virus de girmis olabilir ve guncellemelerden sonra bircok bilgisayar soru yasiyor acaba masaustu mu ?
  • Donanımsal bir hata değil diye düşünüyorum. Görev yöneticisinde görünmeyen arka planda çalışan trojen tarzı bir şey var herhalde anca kaspersky ile taradığım da da birşey bulamadım. Başka bir program mı kullanmalıyım acaba? Bilgisayarım laptop bu arada.
  • Bu konu biraz ilgimi çekti. Sorun çözüldü mü dostum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki sanal bellek kullanımı ne alemde ? Normalde ram'i bu kadar kastırmaması lazım bi işletim sisteminin...

Görev yöneticisini açıp en çok bellek kullanan uygulamaya baktın mı hiç ? Büyük ihtimalle ya svchost ya da explorer.exe çıkıcak.Eğer bunlar çıkarsa virüs girmiş kardeşim
  • rkadaşlar bu durum dün başıma geldi ve pc im kullanılamaz halde ram%99 ancak o kadar işlem yok cihazın raminin yarısı birden disk belleği olmayan havuza gitmiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici HDD ve USB farkı nedir?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.