Şimdi Ara

Dışarı çıkınca yapacak hiçbir şeyim yok

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaş yok, yalnız başıma da yapacağım bir şey yok. Dışarıya genelde lazım olduğu zaman (market vs.) için çıkıyorum. Böyle bir asosyal hayat yaşıyorum. Evde canım sıkıldığı zamanlar dışarı çıkıpta ne yapıcam ben? İçimde bir bunalım var. İlaçları bıraktım, bıraksam ne olacak zaten, ilaçları içtiğimde daha beterdim. Üniversiteye giremedim, tekrar hazırlanıyorum. Bol bol boş zamanım var, yapacak hiçbir şeyim yok. Ölüyle diri arasındaki ince çizgide bulunan bir insanım. Benim gibi olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aa ben
  • Bende seninle benzer bir durumdaydım. Şuan ise sevdiğim bir bölümü okuyorum ve yaz tatili olmasına rağmen ders çalışıyorum. Çalışıyorum ki meseleler hakkında derinlemesine bilgim olsun.

Sana tavsiyem hayattaki gayeni bul. Hayatını ne yaparak geçirmek hoşuna gider. Milletine politik meselelerde hizmet etmek mi yoksa onları teknolojik anlamda ilerletmek mi? Başkalarına faydalı bir insan mı olmak yoksa kendi halinde mi olmak? Hayatını nasıl yaşayacaksın? Kimleri örnek alacaksın? Ne yapmak seni heyecanlandırıyor?

Yüksek puanlar, dereceler önemli değil. Önemli olan senin hayatını nasıl sürdüreceğin.

Benim sana samimi tavsiyem, yarından itibaren bu hafta kendini keşfetmeye çalış. Kendine sorular sor. Şu zamana kadar ne yapmak hoşuna gitti? Nelere ilgin var? Hangi insanlar senin gözünde önemli ve neden önemliler? Edebiyat mı, matematik mi? Felsefe mi? Ne tür müzik seversin? Zihnini ve ufkunu aç. Bu aşamayı halledip aşağı yukarı bir cevap bulduğunda bana bir mesaj atabilirsin.

Daha sonra nelerden fedakarlık edebilirsin? Hedefini buldun ve bu hedefe ulaşmak yolunda disipline hazır mısın?

Ufkunu genişlet. Mesela ilginç bir bilgi vereyim. Matematiğin temelinde felsefe vardır. Matematik, şey nedir sorusunu sorar. Şey ise bazen masadır bazen kalem. Kalem nedir mesela? Bunun sayılarla izahını yapmaya çalışır. Sayılar nedir? Sayılar gerçek mi yoksa bizim zihnimizde mi?

Zihnimiz dış dünyayı tamamen algılayabiliyor mu yoksa algılayamadığımız şeylerde var mı?

• Sehir nere?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yıllar önce böyleydim.Arkadaşım yoktu,sevgilim yoktu böyle saatlerce bilgisayar başında yatıp kalkıyordum.

Dışarı çıktığımda yapıcak bişe bulamıyordum.

Üniversiteden sonra herşey değişti bence kendine inanmalısın dostum kendime umutsuz vaka olarak bakıyordum.

Şu anda şükürler olsun çok sevdiğim bir sevgilim ve bir sürü iyi arkadaşlarım var.

Aynı zamanda anksiyetem var ne yazıkki,ailem ve sevgilim bana destek oluyor.

Bence bi kursa kayıt ol o boş zamanında hem ortam hemde insanlarla bi arada olursun.

Bu depresif halinden kurtulman dileğiyle...
  • Üniversiteye seneye gidemezsen yine böyle olaylar yaşayacağını düşün ve üniversite sınavına ağırlık ver. Kısacası çalış
  • Yeşilpaltoluadam kullanıcısına yanıt
    Hangi bölüm? Merak ettim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Whippoorwill kullanıcısına yanıt
    Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler.

• Yeşilpaltoluadam kullanıcısına yanıt
    Başarılar dilerim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Whippoorwill kullanıcısına yanıt
    Sağ olun.

• salt 1,5 yıl önce aynı durumdaydım. sabret oku. neler yaşadığımı bilsen, haline şükredersin.

25 yaşındayım. 2013 itü girişliyim, sonra da aöf tarih'e başladım. hesapta ikisini yan yana okuyorum; ama aslında itü'ye gitmiyorum. işte özellikle lise sonrası sürekli bunalım haline tutuldum. lisede ezik bir öğrenciydim. hiçbir gruba kabul edilmedim. kızlar zaten çirkin, ezik ve şişmanım diye yüzüme bakmadı(hala bakan yok, ama sabret sonunda dek oku!!)

neyse itü'den atıldım(ingizliceyi geçemedim, zira okula bile gitmedim) evden çıkmıyordum. ya markete ya da ekmek almaya.
    arkadaş yok, kız arkadaş desen kim kaybetmiş ben bulayım.

yaş 24, okuldan atıldım, elde salt aöf tarih var. geleceğim parlak değil. istanbul gibi bir şehirde eve kapanık yaşıyorum düşün.
    annem, babamdan bazı şeyleri saklıyorum. ders yok diyorum neyse...

atıldığımı ailemden sakladım. gittim hemen okula, ne yapabiliriz dedim. af beklersin ya da yeniden sınava girersin dedi. bu arada dayımın da tavsiyesiyle bir psikiyatra gittim. salt 2 seans. içimi döktüm. en az 6 yılın birikmişliği vardı. sonra sosyal hayata daha fazla attım kendimi. vapura bindim, tiyatroya gittim, müzeleri gezdim. bu arada ders de çalıştım az sonra anlatacağım gibi.

ben seçimlerden ötürü af gelir; ama o kadar sabredemem dedim. düşün yeniden ygs, lys falan girdim. salt lys çalıştım, bilen bilir ygs eleme sınavı. 160 dakikada 160 soru soru çözeceksin. çalışsan da yapamazsın zaten. konu skalası geniş.

neyse çalıştım itü'yü geri kazandım. inanmak istemeyebilirisiniz. daha bitmedi ingilizce hikaye kitapları falan aldım itü prof için.(hazırlık atlama sınavı)

hazırlığı da başarıyla geçip yeni bölümüme başladım. ilk sene bitti. ortalama 3.25. itü gibi yerde fena sayılmaz. tarih bölümünde de son 9 dersim kaldı. bu arada kanka diyebileceğim bir dost edindim. her hafta 2-3 kere geziyoruz. sınıf arkadaşım. fransızca öğreniyoruz beraber.

velhasılıkelam, 15 ay önce markete gitmek haricinde evden çıkamayan ben bunları yapıyorum. korkularını yen, meydan oku. çık sokağa gez, sahafa git pazarlık yap. soru sor... ilaçla falan olmaz. duvarları yıkman gerek kardeş.

ha sevgilim hala yok, olursa onu da yazarım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.