Şimdi Ara

Dış yalıtım hakkında? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
79
Cevap
6
Favori
44.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: loko

quote:

Orijinalden alıntı: turanb

Merhaba, müstakil evimizin dış cephe su yalıtımını yaptırıyoruz.binamızın çevresi temeline kadar yaklaşık 1 m derinliğinde kazıldı ve etrafına membran kaplanacak,drenaj yapılacak,çakıl taşı kullanılmayacak.sorunumuz binanın sadece dış kısmında sıvaların nem dolayısıyla kabarması, içeride problem yok.arazimiz hafif eğimli.yalıtımdan sonra bina dışına yaklaşık 1m yüksekliğinde dekor taş kaplatacağız.bazı komşularımız seramik kaplattı.fakat konu hakkında tam bilgi sahibi değiliz.böyle durumlarda en dayanıklı yöntem nedir,mesela ek olarak weberin bazı yalıtım malzemelerini önerenler oldu.açıkçası eşim de ben de konu hakkında tam bilgi sahibi olmadığımız için kafamız biraz karıştı.yardımcı olaursanız seviniriz..

Biraz daha Bilgi verebilirseniz iyi olur.
    Mesela dış cephe yalıtımı yaptıracagız derken köpük ilemi yoksa Dekoratif taş ilemi yaptıracaksınız?

Evin şuanki hali
     Dış yalıtım hakkında?

• quote:

quote:

quote:

Merhaba, müstakil evimizin dış cephe su yalıtımını yaptırıyoruz.binamızın çevresi temeline kadar yaklaşık 1 m derinliğinde kazıldı ve etrafına membran kaplanacak,drenaj yapılacak,çakıl taşı kullanılmayacak.sorunumuz binanın sadece dış kısmında sıvaların nem dolayısıyla kabarması, içeride problem yok.arazimiz hafif eğimli.yalıtımdan sonra bina dışına yaklaşık 1m yüksekliğinde dekor taş kaplatacağız.bazı komşularımız seramik kaplattı.fakat konu hakkında tam bilgi sahibi değiliz.böyle durumlarda en dayanıklı yöntem nedir,mesela ek olarak weberin bazı yalıtım malzemelerini önerenler oldu.açıkçası eşim de ben de konu hakkında tam bilgi sahibi olmadığımız için kafamız biraz karıştı.yardımcı olaursanız seviniriz..

Biraz daha Bilgi verebilirseniz iyi olur.
    Mesela dış cephe yalıtımı yaptıracagız derken köpük ilemi yoksa Dekoratif taş ilemi yaptıracaksınız?

Evin şuanki hali
     Dış yalıtım hakkında?

bahçe seviyesinde oldugu için Darbeye dayanıklı bir kaplama yapmanızı öneririm.Dekoratif taşta olabilir ama bence birde Perlit kaplamayı araştırın.Hem su itici hemde yalıtım yapar ve uzun ömürlüdür.perlit kaplama veya perlit yalıtım levhasını araştırın isterseniz.
     Dış yalıtım hakkında?

Dış yalıtım hakkında?

• teşekkürler..
  • Çatıdubleksime Amerikan siding yaptıracağım. Yer Altınoluk-Edremit.
    3 mm köpük - 120 metrelik dış cephe. 7000 tl fiyat aldım.

Nasıl? Yapılırken nelere dikkat etmem gerekir? Gözden kaçırmama gereken noktalar nelerdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NVN

Çatıdubleksime Amerikan siding yaptıracağım. Yer Altınoluk-Edremit.

Nasıl? Yapılırken nelere dikkat etmem gerekir? Gözden kaçırmama gereken noktalar nelerdir?

köpügün yerine Taşyünü kullanın.Taşyünü köpügün aksine yanmaz ve yogunlukta azalma olmaz.
  • quote:

quote:

köpügün yerine Taşyünü kullanın.Taşyünü köpügün aksine yanmaz ve yogunlukta azalma olmaz.

www.balkotrade.com
    Bonuspan Pürüzlü Kanallı XPS (30mm) Extrüde Levha Mantolama Isı Yalıtımı
    http://www.balkotrade.com/xps/puruzlu-kanalli/bonuspan-puruzlukanalli-5cm.html

www.balkotrade.com
    Taş Yünü Alüminyum Folyolu Dış Cephe Levhası (3cm) (50 kg/m3)
    http://www.balkotrade.com/tasyunu/dis-cephe-levhasi/dis-cephe-levhasi-3cm-50-kg-m3-folyolu.html

haklısınız ayrıca taşyünü xpsden pahalı sanırdım ama fiyat farkı yok.

• quote:

quote:

quote:

http://www.balkotrade.com/xps/puruzlu-kanalli/bonuspan-puruzlukanalli-5cm.html
    http://www.balkotrade.com/tasyunu/dis-cephe-levhasi/dis-cephe-levhasi-3cm-50-kg-m3-folyolu.html

haklısınız ayrıca taşyünü xpsden pahalı sanırdım ama fiyat farkı yok.

eskiden fiyat olarak çok fark vardı ama artık Taşyünü kullananda çok,satanda çok oldugundan fiyatlar makül durumda.Gidip alev aldıgında hemen yanan,yogunlugunu kaybeden köpük almayın.Taşyünü kalite olarakta farklı.

• Doğru diyorsun ama bu zamana kadar kaç ev xps yüzünden yanmış? dersem bu zamana kadar olmaması bundan sonra olmayacak anlamına gelmez sonucu çıkmaz cevabını doğurur:) demiyorum. Adamla anlaştık xps kullanacak. Bu işi yapan ama işin ehliyle ve resmi garantisiyle çok insan olmadığı için böyle olacak. İçime sinmiyor ama ...
  • quote:

quote:

Size daha önce de taşyünü hakkında mesaj atmıştım. Görüştüğüm dış yalıtım firmaları taşyünü istediğimi duyunca olumsuz konuşuyorlar. Herhalde işçiliğinden dolayı yapma taraftarı değiller. Araştırmaya devam ediyorum. Bina zemin+3 kat. Zemin kata eps kullanılması daha iyi olur değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayrıca yüzey metrekaresini kendim hesapladım. Pencereleri düşünce sonuç yaklaşık 420m2 filan çıktı. Gelip keşif yapanlardan biri 600 diğeri 540 m2 dedi! 540 diyene sordum pencereleri çıkarmamış. Niye dediğimde iskele kuran ustanın payı gibi alakasız bir açıklama yaptı. Bu işin içinde olan bilen ya da yaptıranlar yardımcı olabilir mi? Metrekare olayında tecrübeleriniz neler acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: stmexx

Ayrıca yüzey metrekaresini kendim hesapladım. Pencereleri düşünce sonuç yaklaşık 420m2 filan çıktı. Gelip keşif yapanlardan biri 600 diğeri 540 m2 dedi! 540 diyene sordum pencereleri çıkarmamış. Niye dediğimde iskele kuran ustanın payı gibi alakasız bir açıklama yaptı. Bu işin içinde olan bilen ya da yaptıranlar yardımcı olabilir mi? Metrekare olayında tecrübeleriniz neler acaba?

M2 fiyat hesabına Pencere kenarlarınıda dahil ediyorlar.Nerden m2 artırabiliyorlarsa artırıyorlar.Ben bir tanıdıgım Ustaya yaptırdım ve m2 hesabını vereber yaptık.
    Taşyünü konusuna gelince çogu nasıl yapılacagını bile bilmiyor ve kar oranıda Taşyününde daha düşük.Bizim binayı yaptırırken Mantolama şirketinden gelip bizde ögrenelim diye Teklif yapanlar bile oldu.İstanbul içindeyseniz benim Tanıdıgım Ustayı göndereyim isterseniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stmexx

Ayrıca yüzey metrekaresini kendim hesapladım. Pencereleri düşünce sonuç yaklaşık 420m2 filan çıktı. Gelip keşif yapanlardan biri 600 diğeri 540 m2 dedi! 540 diyene sordum pencereleri çıkarmamış. Niye dediğimde iskele kuran ustanın payı gibi alakasız bir açıklama yaptı. Bu işin içinde olan bilen ya da yaptıranlar yardımcı olabilir mi? Metrekare olayında tecrübeleriniz neler acaba?

M2 fiyat hesabına Pencere kenarlarınıda dahil ediyorlar.Nerden m2 artırabiliyorlarsa artırıyorlar.Ben bir tanıdıgım Ustaya yaptırdım ve m2 hesabını vereber yaptık.
    Taşyünü konusuna gelince çogu nasıl yapılacagını bile bilmiyor ve kar oranıda Taşyününde daha düşük.Bizim binayı yaptırırken Mantolama şirketinden gelip bizde ögrenelim diye Teklif yapanlar bile oldu.İstanbul içindeyseniz benim Tanıdıgım Ustayı göndereyim isterseniz.

Üsküdar'dayız. Ustanın iletişim bilgilerini verirseniz ben irtibata geçerim.
    Bir de dairelerin dış yüzey m2leri farklı ise ödeme m2ye göre mi alınır? Mesela bizim binada öndeki 2 dairenin fazladan 10ar m2si var. Ayrıca en üstte çatı dubleks daireler var. Binanın toplam masrafımı mı daire sayısına bölünüyor? Yoksa daire bazında mı hesaplama yapılıyor?
    Çok teşekkür ederim.

• takip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • %40 deprem hasarlı binaya mantolama yapmak doğru mudur? bu tarz hasarlı binalara belediye izni gerekmez ki

• 200 m2 dış cephe var american siding yaptırmayı düşünüyorum
    yaklaşık maliyet ne çıkar?
  • Trabzon ve çevre illerde Dış cephe yalıtım konusunda uzman kadromuz ile hizmet veriyoruz ücretsiz keşif için 05315136952 arayınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutokuari -- 23 Mart 2019; 20:27:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sioux

%40 deprem hasarlı binaya mantolama yapmak doğru mudur? bu tarz hasarlı binalara belediye izni gerekmez ki
    imar barısı var 3 kat bıle cıkabılırsnız
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekoada -- 23 Mayıs 2020; 12:5:42 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.