2-)Ağız çalkalama suları,alkollü veya alkolsüz dolguya zarar vermez mi?
3-)Amalgam dolgular içinde civa bulundurduğu için bir rahatsızlığa sebep olmaz mı?
4-)Kanal tedavisi yapılan veya dolgu yapılan dişin ömrü ne kadardır.
İnternette bulabilirim fakat aramadım aradım gerçi ama ilk 2 ile ilgili bulamadım.Alakasız konu falan demeyin bilgilendirin.
ilk 3 soru için endişe etmeye hiç gerek yok, çiğneme basıncı gibi bir kuvvete dayana dolguya fırçalama falan zarar vermez, civa ya gelince, bence o da zararsızdır, küçücük bir dolgu sonuçta ne olacak. 4. sorunun cevabı ; kanal tedavisi yapılan dişin ömrü kader kısmettir. bakarsın 1 yıl bakarsın 15 yıl gider.
quote:
Orijinalden alıntı: burakkucuk
ilk 3 soru için endişe etmeye hiç gerek yok, çiğneme basıncı gibi bir kuvvete dayana dolguya fırçalama falan zarar vermez, civa ya gelince, bence o da zararsızdır, küçücük bir dolgu sonuçta ne olacak. 4. sorunun cevabı ; kanal tedavisi yapılan dişin ömrü kader kısmettir. bakarsın 1 yıl bakarsın 15 yıl gider.
Ama civa tamamen zararlı bir madde değil mi yani 15mg veya 0.15mg aynı zarar vermiyor mu?
Arkadaşım yaptırdı ve 1hafta baş dönmesi falan sorunu oldu.
Peki her diş çürüğünün sonu diş dolgusu mudur?Yani düzenli dişlerimizi fırçalasak ve ağız çalkalama suyunumuzu kullansak idare edemez miyiz o çürükle.
quote:
Orijinalden alıntı: WirLieBen
Şuan dişlerim de 4tane dolgu var ve amalgam değil kompozit malzeme aklıma bir şey takıldı.
1-)Diş fırçalamak dolguya zarar vermez mi?
2-)Ağız çalkalama suları,alkollü veya alkolsüz dolguya zarar vermez mi?
3-)Amalgam dolgular içinde civa bulundurduğu için bir rahatsızlığa sebep olmaz mı?
4-)Kanal tedavisi yapılan veya dolgu yapılan dişin ömrü ne kadardır.
İnternette bulabilirim fakat aramadım aradım gerçi ama ilk 2 ile ilgili bulamadım.Alakasız konu falan demeyin bilgilendirin.
Aslında cevap verilmiş, ama üstünden bende geçeyim. 1) Vermez, tüm dolgu malzemeleri kullanıldıkları çene bölgesindeki bu tür olaylara ve çok daha sertlerine dayanıklı fiziksel ve kimyasal özelliklere sahiptirler. 2) Vermezler, yukarda 1'de de belirttim. 3) Nerdeyse yarıya kadar civa bulunur amalgam dolgularda. Bu konu amalgamın ağızda kullanıldığı son 150 yıldır hep tartışılır, ama bu 150 yıl boyunca da Diş hekimleri bu malzemeyi hep kullandılar ve çok iyi sonuçlar aldılar. İyi yapılmış amalgam dolgunun ( veya dolguların ) vücutta uzun süreli civa atılımını arttırsa da bunun nerdeyse hiç denecek düzeyde olduğu ve zararlı düzeylere yükselmediği iyi bilinmektedir. Civa hassasiyeti nerdeyse milyonda 1 görülen bir olaydır, arkadaşınızın başka bir sorunu olabilir. 4) Bundan 30 yıl önce ortalama 5 yıldı iyi bir kanal tedavisi ömrü, ama iyi ve usulünce yapılmış bir kanal tedavisi ve dolgu çok uzun sürelerce dayanırlar. Yukarda denilen doğru, birazda tesadüf işte Kanal tedavisinde dayanma süresi. Eskiden bir defa daha benzer sorular sormuştunuz, bende o sıralarda sonra cevaplarım demiş ve unutmuştum, borcumu şimdi ödeyim dedim.