Şimdi Ara

Diş teli varken yemek yemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sa sabah diş teli takıldı. Acayip bi ağrı var dişlerimde. Doktor üst dişlerim alttakilere braketlete değip yerinden çıkarmasın diye azı dişlerime yükseltici mi bişey koydu çenem tam kapanmıyor. Alttaki hiçbir dişim üstteki değmiyor. Bugün sadece çorbayla geçirdim mecburen zaten ağrıyor baya. Ama ağrı geçince bu durumda ısırarak bir şeyler yiyebilecek miyim tecrübeliler yardımm.s

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaki yükseltici dediğin zımbırtıyı kaldıracaklar.Ortalama 3 hafta ağrı çekçeksin.Mecbur çorba + su yapacaksın 1 ay fakat üstüne ekmek koyabilirsin.Ekmeği iyi ufala yoksa ağzın buga giriyor çiğnicem mi yoksa ağrıyımı çekcem diye

Geçmiş olsun
  • Yukseltici suan bende de var 1 aydir agzimda duruyor herhangi sekilde geri cikarmadilar. Ilk bikac gun agri oluyor ama sonra sanki hep varmis gibi yemek yemeye devam edebilirsin. Birkac gun sabret, dislerin duzeldigini gorunce iyiki taktirmisim diyeceksin, gecmis olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Peregrino

Yukseltici suan bende de var 1 aydir agzimda duruyor herhangi sekilde geri cikarmadilar. Ilk bikac gun agri oluyor ama sonra sanki hep varmis gibi yemek yemeye devam edebilirsin. Birkac gun sabret, dislerin duzeldigini gorunce iyiki taktirmisim diyeceksin, gecmis olsun

Kanka 10 gün sonra otele tatil almıştık erken rezervasyondan şu an hiçbir şey yiyemicek gibi hissediyorum geçer mi ağrısı falan yemek yiyebilir miyim 10 güne kadar

• Bana yukseltici vs takmamisti ama ilk 2 3 gun agri olmustu sadece.Yemek yememe engel olmadi o agri tabi.Genel de herkesten duydugum agri 3 4 gun sonra gectigi yonundeydi bende de max 2 3 gun suruyordu agrilar.2 3 gune rahat yemek yersin su an biraz daha zorlama

,kolay seyler ye daha iyi olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bebek maması ye.

• Bende şuan şeffaf diş plağı takıyorum sonuncusundayim 2-3güne ağrı geçiyor normalde şuan ilk günümdeyim ve şuan ben iptalim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende diş teli var tost elma kola hiç affetmiyom.
    sadece her ay bakıma girdiğimde telleri geriyor.ertesi gün ağrı geçiyor
  • brtgcvs B kullanıcısına yanıt
    Hangi 3 hafta?Bende tel taktım ve 3 gün sonra gayet normal yemek yiyordum.3 hafta ne gözünü seveyim.3 gündür o 3 hafta olsa duramazsın
  • Blkbs kullanıcısına yanıt
    yalnız ben alt üst yaptırdım cnm krdşm bkre tmm mı .s .s
  • quote:

Orijinalden alıntı: brtgcvs

yalnız ben alt üst yaptırdım cnm krdşm bkre tmm mı .s .s

Alt üst olsa ne değişiyor ki alt çene üste bağlı değil sonuçta. Bende de alt üst bu arada.

• 10 yıl önce diş teli taktırmıştım. İlk 1 hafta eziyet bildiğin. Mecburen sıvı tüketiyorsun. Sonra yavaştan ağrılar geçiyor ve yumuşak katı gıda tüketmeye başlıyorsun.
  • Yapicak bi sey yok :) sen asil yarin sabah uyandiginda ki aciya hazirlan

Ilk 10,15 gun acisini cekersin.. agzinda degisik bi tat olur

Her ay gittiginde 2 gun daha agri cekersin

Su boregi en iyi yiyecektir dene derim

• quote:

Orijinalden alıntı: Hardwired

quote:

Orijinalden alıntı: Peregrino

Yukseltici suan bende de var 1 aydir agzimda duruyor herhangi sekilde geri cikarmadilar. Ilk bikac gun agri oluyor ama sonra sanki hep varmis gibi yemek yemeye devam edebilirsin. Birkac gun sabret, dislerin duzeldigini gorunce iyiki taktirmisim diyeceksin, gecmis olsun

Kanka 10 gün sonra otele tatil almıştık erken rezervasyondan şu an hiçbir şey yiyemicek gibi hissediyorum geçer mi ağrısı falan yemek yiyebilir miyim 10 güne kadar

En fazla bir haftaya geçer

• Hocam fiyatlar ne alemde acaba, bu sene pedere söz geçirebilirsem taktırmak istiyorum da?
  • Ağrı 1 haftaya kadar gecen maximum . evde agrikesici varsa günde 1-2 tane ondan iç.

Birde sert şeyler ısırmaya kalkma . braket ler yerinden çıkar . küçük küçük lokmalar halinde ye sert şeyleri .

• quote:

Orijinalden alıntı: jack76

Hocam fiyatlar ne alemde acaba, bu sene pedere söz geçirebilirsem taktırmak istiyorum da?

Ben 6Bin e taktirdim ancak Istanbul Bakirkoy'de oldugu icin olabilir. Ortalama fiyatlar 5Bin den basliyor.

Ancak 18-24 ay taksitle odediginiz icin aylik 200-250 Tl ye geliyor.

• Normalde tel takıldığında sıkıntı yok ertesi gün yemek yenebiliyor ama yükseltici olduğunda acayip ağrı oluyor mecburen kaldırılmasına kadar çekeceksin. Dişler birbirine temas etmedikçe ağrı daha da artıyor çünkü tek bir noktada temas ediyorlar. Haliyle basınç da fazla oluyor. 1-2 hafta içinde -ki yükselticiyi saymıyorum normal teller için- kendi dişlerin gibi kullanmaya başlarsın ağrısız sızısız. Temizlemek için de çocuk fırçası veya özel fırçalar var öneririm tel olunca temizlemesi epey zor oluyor. Tabi bunla birlikte eğer imkanın varsa ağız temizleme sularından da kullanabilirsin.
  • Telin en güzel yani, yediğine dikkat ettiğin için fazla kilo almazsın. 1,5 sene kullandım, iyiki kullanmışım. Acı çekmen normal. Sonuçta dişlerin hareket ediyor. Acısına dayanırsın çünkü insan alışıyor. İlk ay çok değişik gelebilir gayet normal. Ama işin sonunda çok güzel bir şey bekliyor seni.

• quote:

Orijinalden alıntı: jack76

Hocam fiyatlar ne alemde acaba, bu sene pedere söz geçirebilirsem taktırmak istiyorum da?

Arkadaşımın tavsiyesiyle üçyolda ortodonti polikliniğe gittim normalde 4000 dediler ama pazarlıkla peşin diyince 3500 yaptım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.