Şimdi Ara

Diş teli varken yemek yemek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheGreenAxe

Bende şuan şeffaf diş plağı takıyorum sonuncusundayim 2-3güne ağrı geçiyor normalde şuan ilk günümdeyim ve şuan ben iptalim

Hocam ben de şeffaf düşünüyorum bana biraz bilgi verir misin genel olarak nasıl

Ve yemek yeme sorun oluyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeffaf plak takarken Max 3 gün ağrı olur her plak değiştiğinde ben akşam yemek yemeyi kestiğim de takıyordum sabaha hemen hemen oturmuş oluyordu sonraki günde ağrı geçiyordu dişe taktığın zaman belli olmuyor ben 5 ay taktım arkadaşlarım farketmedi dişçiye gitmek zorunda değilsin kendin evde tak çıkar yapabilirsin eğer plak tedavisi bittikten yıllar sonra eski haline dönmeye başlarsa plakları tekrar kullanabilirsin

Ama benim yaşadığım sorun benim sonuncu 6 ay takacağım plak 1,5 ay sonra kırıldı çatışmalar oldu haftaya doktora gidicem bakalım ne yapacak bu kırılma olayı son plaka oldu diğerlerinde yoktu

• quote:

Şeffaf plak takarken Max 3 gün ağrı olur her plak değiştiğinde ben akşam yemek yemeyi kestiğim de takıyordum sabaha hemen hemen oturmuş oluyordu sonraki günde ağrı geçiyordu dişe taktığın zaman belli olmuyor ben 5 ay taktım arkadaşlarım farketmedi dişçiye gitmek zorunda değilsin kendin evde tak çıkar yapabilirsin eğer plak tedavisi bittikten yıllar sonra eski haline dönmeye başlarsa plakları tekrar kullanabilirsin

Ama benim yaşadığım sorun benim sonuncu 6 ay takacağım plak 1,5 ay sonra kırıldı çatışmalar oldu haftaya doktora gidicem bakalım ne yapacak bu kırılma olayı son plaka oldu diğerlerinde yoktu

yıllar sonra geri gitme ihtimali var mı ?

diş tedavisi bittikten sonra bi kaç ay geri gitmesin diye bir tedavi yapıldığını duydum

ona rağmen geri gider mi ki ?

bi de ben spor yapıyorum , günde 5 öğün yemek yiyorum

tak çıkar yaparken gevşer mi acaba?

• Bu bir ihtimal diş telindede böyle bir ihtimal var küçükte olsa var her tedavide burda demek istediğim plağın rahatlığından bahsetmekti

Bende spor yapıyorum hocam ama yemek yerken hiç çıkarmadım çıkarıp yersem plak çok sağlıklı bir şekilde oturmayabilir

Ara sıra çıkartıp yerseniz birşey olmaz ama hep böyle yaparsanız plak tedavisi biraz uzayabilir bunu dişçinize sormalisiniz

benim 9 farklı kalıpta 27 tane plakim vardı ince orta kalın olarak her plaki bir hafta taktım bir tek sonuncuyu 6 ay takacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheGreenAxe -- 11 Ağustos 2017; 9:53:20 >
  • quote:

Bu bir ihtimal diş telindede böyle bir ihtimal var küçükte olsa var her tedavide burda demek istediğim plağın rahatlığından bahsetmekti

Bende spor yapıyorum hocam ama yemek yerken hiç çıkarmadım çıkarıp yersem plak çok sağlıklı bir şekilde oturmayabilir

benim 9 farklı kalıpta 27 tane plakim vardı ince orta kalın olarak her plaki bir hafta taktım bir tek sonuncuyu 6 ay takacağım

anladım hocam teşekkürler
  • yanlış hatırlamıyorsam 2-3 gün çorba ve yoğurt ile karnımı doyurmuştum. arkadaşlarım sarma yerken ben sadece yoğurdu yiyebilmiştim :( 2-3 güne ağrı geçer ve yemek yemeye başlarsınız sorun değil. ben baya üzülmüştüm, artık eskisi gibi yemek yiyemeyeceğim falan diye ama boşunaymış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağrısı %75 azaldı ancak hala yemek yiyemiyom anca çorba vs

• Diş telinin takıldığı ilk gün ekmek içini çorbayla ıslatıp yemeye çalıştıgımda bile dişlerim nasıl ağrıyordu. Şimdi bu ay çıkıcak tellerim 5-6 aydır herşeyi yiyorum çekirdek cips tost hamburgeri ısırarak yiyorum Yasağı takmamaya başladım valla ama dişler düzelince iyiki taktırmışım diyorsunuz. Benim şuan dişlerim düzeldi sadece bir dişimin kökünün diğerleriyle aynı hizaya gelmesini bekliyoruz milim bi kayması lazım oda 1 aya kayar inşallah:)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.