Şimdi Ara

Diş teli taktırıcam yardımcı olurmusunuz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
38.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. 22 yaşında biri olarak biraz geçte kalsam alt ve üst dişlerimde bi kaç yamuk diş olduğu ve diğerlerinide etkilediği için diş teli taktırmak istiyorum. Lakin 2,3 milyar fiyatlardan bahsediyorlar. Halbuki samsun'da arkadaşım "ben 350tl'ye tel malzemelerini kendim aldım ve samsunda devlet hastanesine gidip taktırdım, her ayda kontrole gidiyorum" dedi. Böyle birşey mümkün mü? Ve ne kadar güvenli? Ben istanbulda oturuyorum ve herhalde Türkiye'deki tüm devlet hastaneleri bunu yapıyor yoksa kalkıp samsuna gidecek halim yok. Zira arkadaşada 7 yıl sonra sıra gelmiş şaka mı bu

Eğer böyle bir imkan varsa ben neden özele 2,3 milyar bayılayım. Lakin bu tür sağlık durumlarında devlet hastanelerinden korkuyorum. Özel sonuçta aldığı onca paranın hakkını vermek için hastanın üzerine titriyor ve söz konusu diş gibi hassas bir konu. Ama elimde o kadar para yok. O yüzden şu gençliğim daha fazla gitmeden tel taktırmak istiyorum.

Ve taktırdıktan sonra hayatımı ne kadar etkileyecek. Ne aralıklarla kontrole gidicem. Kontrolde ne yapılıyor.

Bana tel taktıran, bilgisi olan arakdaşlar bu işin benim açımdan olurunu söyleyebilirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 6 Mayıs 2012; 9:47:32 >

• Sen ağzını genişçe aç ben yardımcı olurum sana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamım bütün devlet hastaneleri yapıyormu bilmiyorum ama ben Fatih/çapada ortodonti bölümünde 3 yıl tel tedavisi gördüm.İlk babamla gittiğimde 10 yaşındaydım 4 yıl sıra bekledik 14 yaşımda takıldı.Ayrıca 18 yaş üstünden yine para alınıyor diye biliyorum yani sen her türlü para veriyorsun.Birde söyliyim çok pis eziyet ağır bir sorun yoksa taktırma derim bukadar eziyete değmez.
  • 2 sene boyunca her ay gideceğin yerin hijyenik olması gerekir.Ben özel dişçide yaptırdım memnun kaldım.Sorun olduğu zaman randevu almıyorsun devlet hastanesi gibi.
  • Ozel hastanede 4 bin tl ye taktirdim. Malzemeleri alip gitmek diye bir sey olmaz oyle metal falan degil onlar. 13 yasinda taktirdim 15 te cikti. Hicbir eziyeti yok 1 hafta sonra telin oldugunu unutacaksin.4 haftada bir kontrol. Ciktiktan sonra 1 yil damaklik benzeri bir sey takacaksin.
  • gel bizim inşaata bissürü tel var bide baytar tanıdık var çok ucuza kapatırız işi
  • 4 yıl ne be dostum. Bak arkadaşlar 1,2 diyor O zamana kadar gençliğim biter, 30'undan sonrada taktırmanın bi mantığı yok. Bana illa özel yolu gözüktü yani. Zira bi kaç arkadaşımda özelde taktırdı ve max 1 ile 1,5 yıl arası sürmüştü. Demekki söz konusu devlet olunca sürede uzuyor Kafaya koydum öyle yada böyle taktırıcam da nerde ve nasıl sorusunun cevabını arıyorum. Fatih'de Balat hastanesine gitmeyi düşünüyorum en azından bildiğim bi yer. Ama istanbulda bu işi güvenilir ve daha ucuza yapan bi yer bilen arkadaşlar, bu yerleri söylerse sevinirim. Bu tür bi konuda da ucuzu aranmaz herhalde bunu anladım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş Telimi? Diş yaptırmak mı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

Sen ağzını genişçe aç ben yardımcı olurum sana

o kadar genişmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoThinq2Lose

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

Sen ağzını genişçe aç ben yardımcı olurum sana

o kadar genişmi ?

Şimdi adminin biri yanlış anlar çizer falan unutalım en iyisi biz
  • Benim bildiğim kadarıyla istanbulda hiç bir devlet hastahanesinde ortodontist yok en son bizim hastahanemizde vardı oda emekli oldu bir kaç önce.Yani özelde yaptıracaksın yada üniversite hastahanelerine gitmen gerekecek oralarda var ama her türlü çıkacak o para cebinden o yüzden geciktirmede bir an evvel halletmeye bak.
  • Ben geçen sene nisan ayında devletten sevk alarak özelde 3000 tl taktırdım.Bunun 2400 tl'sini devlet karşıladı geri kalan kısmını ben ve dün tedavim bitti tellerim söküldü.Bu 1 sene içinde hiç tellerim sıkıntı olmadı.İlk 3-4 ay kontrollerde tellerin sıkılıyor bunun sonucunda 3-4 gün dişlerinde sızlamalar oluyor ama sonrasında hiç ağrı sızı hissetmiyorsun.Şimdi dişlerinin durumunu tam olarak bilmediğimiz için kontrol sıklıklarını doğal olarak kimse bilemez.(Bu sevk işi nasıl oldu diye sorarsan 17 yaşındayken taktırdım ilk olarak Gaziantep Devlet Hastanesine gittim.İldeki Devlet Hastenelerinde Ortodontist olmadığı için özele sevk istedim sonrasında evrak işleri var onları hallettim bunların sonucunda tedavim başladı ve dün itibari ile bitti.Tellerim çıktıktan sonra üst dişlerim için plak verdiler belli bir süre dişlerin yapısı bozulmasın diye kullancakmışım.Alt dişlerim içinde ön kısımdaki dişlerin arka tarafına birşeyler taktılar bunun adı ne tam olarak bilmiyorum 3 sene duracakmış ama hiçbir sıkıntısı yok yani varlığı bile belli değil.)(18 yaş üstüne geçerlimi bu sevk olayı tam olarak bilmiyorum.)(Bide diş durumuna göre tedavi ücreti ve süresi değişir.Bende ki problem sol tarafta alt ve üst dişlerimin birbirinin üstüne geçmesiydi.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeoBurak -- 6 Mayıs 2012; 11:15:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CeoBurak

Ben geçen sene nisan ayında devletten sevk alarak özelde 3000 tl taktırdım.Bunun 2400 tl'sini devlet karşıladı geri kalan kısmını ben ve dün tedavim bitti tellerim söküldü.Bu 1 sene içinde hiç tellerim sıkıntı olmadı.İlk 3-4 ay kontrollerde tellerin sıkılıyor bunun sonucunda 3-4 gün dişlerinde sızlamalar oluyor ama sonrasında hiç ağrı sızı hissetmiyorsun.Şimdi dişlerinin durumunu tam olarak bilmediğimiz için kontrol sıklıklarını doğal olarak kimse bilemez.(Bu sevk işi nasıl oldu diye sorarsan 17 yaşındayken taktırdım ilk olarak Gaziantep Devlet Hastanesine gittim.İldeki Devlet Hastenelerinde Ortodontist olmadığı için özele sevk istedim sonrasında evrak işleri var onları hallettim bunların sonucunda tedavim başladı ve dün itibari ile bitti.Tellerim çıktıktan sonra üst dişlerim için plak verdiler belli bir süre dişlerin yapısı bozulmasın diye kullancakmışım.Alt dişlerim içinde ön kısımdaki dişlerin arka tarafına birşeyler taktılar bunun adı ne tam olarak bilmiyorum 3 sene duracakmış ama hiçbir sıkıntısı yok yani varlığı bile belli değil.)(18 yaş üstüne geçerlimi bu sevk olayı tam olarak bilmiyorum.)(Bide diş durumuna göre tedavi ücreti ve süresi değişir.Bende ki problem sol tarafta alt ve üst dişlerimin birbirinin üstüne geçmesiydi.)

Bilgi için teşekkürler. Lakin devletten sevk tam olarak nasıl alınıyor? Yani ben şimdi istanbulda herhangi bi ortadonti tedavisi bulunan hastaneye gidip belirttikleri evrakları teymin ettikten sonra beni özel'e sev ediyorlar ve tedavimin %70,80'lik bir kısmını sigortam mı karşılıyor? "UsainBolt" arkadaşım istanbulda hiç bir devlet hastanesinde ortadonti tedavisi olmadığını belirtmiş. Ee ben şimdi farklı bir ildeki ortadonti tedavisi olan devlet hastanesine gidip mücarat etsem, onlar beni istanbulda herhanbi bir özel hastaneye, sigortam karşılayacak şekilde mi gönderecekler? Anlamadım.

• Hocam ben size yardımcı olayım.Telleri 3 ay önce çıkmış biri olarak;devlet hastanesinde sadece tel,araç gereç parası vererek gidip tedavinin ücretsiz olması durumu var ama 18 yaşından küçüklere.Benim tedavim biraz 18'in dışına taştı mesela o yüzden extradan sadece muayene parası veriyordum (ayda 7 lira sadece).Ama sen şimdi direk gideceksin ve 18 yaşından büyüksün.Kesinlikle emin değilim ama kendi düşüncem senden tedavi ücreti de alacaklar muayene parasının yanında.Ve devlet hastanelerinde sıra olayı çok can sıkıcı gerçekten ben 5 sene beklemiştim mesela..Tedavimi de Çapa'da gördüm.Eğer sorun varsa sorabilirsin hocam
  • Bende Malzemeleri kendim aldım devlet hastanesinde taktırdım her ay tedavi seanslarım oluyor.
    Sıra beklemedim ama normalde ilk basvuru yapanlara 5 yıl sonrasına sıra veriliyor benim olay biraz karısık oldugundan direk malzemeleri alınca başladım.
    +Malzemeleri kendi kafana göre almıyorsun öncelikle onu söyleyim sana bir liste veriyorlar hangi malzemeden ne kadar olucagına dair.Sonra Nerelerden bulucagını içeren bir liste daha veriyorlar gezip uygun buldugun yerden alıyorsun ben öyle yaptım.
    Devlet Hastanesi senden tedavi parası alıyor şuanki fiyati 900 ile 1000 lira arasında 18 yaş altındakilere devlet bu
    1000liranın büyük kısmını geri ödüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pr0Life

Bende Malzemeleri kendim aldım devlet hastanesinde taktırdım her ay tedavi seanslarım oluyor.
    Sıra beklemedim ama normalde ilk basvuru yapanlara 5 yıl sonrasına sıra veriliyor benim olay biraz karısık oldugundan direk malzemeleri alınca başladım.
    +Malzemeleri kendi kafana göre almıyorsun öncelikle onu söyleyim sana bir liste veriyorlar hangi malzemeden ne kadar olucagına dair.Sonra Nerelerden bulucagını içeren bir liste daha veriyorlar gezip uygun buldugun yerden alıyorsun ben öyle yaptım.
    Devlet Hastanesi senden tedavi parası alıyor şuanki fiyati 900 ile 1000 lira arasında 18 yaş altındakilere devlet bu

Senin olay ne gibi karışık o karışıklıktan bende istiyorum Eğer devlete gider gitmez başlayacağımı bileyim, 2 ay sonra tüm malzemeleri ne yapar ne eder alırım. Zira şu anda istanbul dışında üniversite okuduğum için daha dönmeme 2 ay var. 5 ila 7 yıl arasından bahsediyorsunuz arkadaşlar Allah aşkına şaka mı bu? Cebimden max 1 milyar para çıksa ve bunu taksite böleceklerini bilsem 2 ay sonra hemen başlarım. Zamanında ailenin umursamazlığından bugünlere kadar sarktı bu iş. Ne güzel 5 yıl öncesine kadar bende yaptırsaydım şimdiye rahattım. Yada daha yeni sıra gelmişti

quote:

Orijinalden alıntı: Mickey~

Hocam ben size yardımcı olayım.Telleri 3 ay önce çıkmış biri olarak;devlet hastanesinde sadece tel,araç gereç parası vererek gidip tedavinin ücretsiz olması durumu var ama 18 yaşından küçüklere.Benim tedavim biraz 18'in dışına taştı mesela o yüzden extradan sadece muayene parası veriyordum (ayda 7 lira sadece).Ama sen şimdi direk gideceksin ve 18 yaşından büyüksün.Kesinlikle emin değilim ama kendi düşüncem senden tedavi ücreti de alacaklar muayene parasının yanında.Ve devlet hastanelerinde sıra olayı çok can sıkıcı gerçekten ben 5 sene beklemiştim mesela..Tedavimi de Çapa'da gördüm.Eğer sorun varsa sorabilirsin hocam

Cebinden toplam kaç para gitti? Ayda 7 lira nedir ki. Ben şu anda öğrenci olduğum için zaten babamın sigortasından yararlanabiliyorum ve öğrenciliğim bitmeden taktırma peşindeyim. Bu sigortam, ortadonti tedavisinde geçmiyor mu? Ve tedavi ücretinden kastın nedir? Özele vereceğim parayı devletemi verecem yani.

Arkadaşlar kısacası 2 ay sonra istanbula döner dönmez tel taktırmayı yada en azından tel taktırmak için ilk adımı en ekonomik ve makul bi şekilde atmak istiyorum. Bunun için ilk yapacağım şeyi net olarak söylermisiniz? ne yapmalıyım. Adım adım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 6 Mayıs 2012; 13:41:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: radyoaktif

quote:

Bende Malzemeleri kendim aldım devlet hastanesinde taktırdım her ay tedavi seanslarım oluyor.

Senin olay ne gibi karışık o karışıklıktan bende istiyorum Eğer devlete gider gitmez başlayacağımı bileyim, 2 ay sonra tüm malzemeleri ne yapar ne eder alırım. Zira şu anda istanbul dışında üniversite okuduğum için daha dönmeme 2 ay var. 5 ila 7 yıl arasından bahsediyorsunuz arkadaşlar Allah aşkına şaka mı bu? Cebimden max 1 milyar para çıksa ve bunu taksite böleceklerini bilsem 2 ay sonra hemen başlarım. Zamanında ailenin umursamazlığından bugünlere kadar sarktı bu iş. Ne güzel 5 yıl öncesine kadar bende yaptırsaydım şimdiye rahattım. Yada daha yeni sıra gelmişti

Hocam benım damakta 4 tane fazladan diş vardı ve ön dişler yoktu
    yani yarık damak dudak hastasıyım o yüzden beni bekletmediler.
    şuan damakta son dişim kaldı onuda önümüzdeki perşembe çekicekler.

Eger devlet hastanesinde sıra beklemek istemiyorsan parayı bastırcaksın özelde yaptırcaksın başka yolu yok malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pr0Life -- 6 Mayıs 2012; 14:46:26 >

• quote:

quote:

quote:

Eger devlet hastanesinde sıra beklemek istemiyorsan parayı bastırcaksın özelde yaptırcaksın başka yolu yok malesef

Desene bittim o zaman

• quote:

quote:

quote:

quote:

Desene bittim o zaman

hemen öldüm bittime getirme
    git dolaş biraz özel diş hastanelerini fiyat araştır
    fiyatı peşinmi alıyorlar taksitlemi alıyorlar iyice araştır ögren
    Sakın aksatma derim dişler bence çok önemli

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Desene bittim o zaman

hemen öldüm bittime getirme
    git dolaş biraz özel diş hastanelerini fiyat araştır
    fiyatı peşinmi alıyorlar taksitlemi alıyorlar iyice araştır ögren
    Sakın aksatma derim dişler bence çok önemli

Bu yüzden biraz geçte kalsam zararın neresinden dönersem kârdır diye uğraşıyorum. İstanbula döner dönmez, hatta şimdiden araştırmalara başladım işte.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.