Şimdi Ara

Diş Teli Çıkarıldıktan Sonra

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
44.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ki süreçte beyaz bir damaklık verildi . bu damaklığı ilk bir ay 24 saat 2-6 ay aralığında 12 saat gibi takmam söylendi . yemek yerken bir şeyler içerken felan çıkarmamda söyleydi. Ama doktoruma bu damaklığın temizliğinin nasıl yapılacağını sormayı unuttum . Bu damaklığı takan felan varsa yardımcı olabilir mi ? her zaman dişlerimi fırçalamadan takmamama rağmen yinede kokuyor sizce suyla felan durulamasam bir şey olur mu ?

damaklıkta şu

birde doktor yemek yerken çay içerken felan çıkar dedi su içinde bu geçerli midir acaba?

• Yeni bi diş fırçası al onunla da damaklığı fırçala
  • Ben de kullandım aynısını ama insan dayanamıyo attım kenara kullanmadım biraz bozuldu dişlerim çok hafif ama eski halinden kat kat iyi kokması da nırmal her çıkardığında fırçalaman veya yıkaman lazım suyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar diş teli kullandın?
  • Ben 3-4 ay boyunca damaklık kulandım.Şuan 3 aydırda tel takıyorum damaklık temizlenmesi için ben tuzlu suya koyuyordum kokusu geçiyordu.Sadece yemek yerken çıkarıyordum.

Fakat benimki buydu :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalemberbat44 -- 25 Ağustos 2014; 17:30:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FLameS.7

Ne kadar diş teli kullandın?

1.5 yılı aşkın bir süre kullandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

Yeni bi diş fırçası al onunla da damaklığı fırçala

Dis fircasiyla fircalamak yapisini bozmaz dimi ? Cunku doktor yemek yerken kahve cay icerken cikart dedi ? Su icmeyi soylemedi ama su dahi icmiyorum icsem mi :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    diş teli yardım
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben kullanıyorum şu an. Diş fırçasıyla fırçalayabilirsin. Su da içebilirsin.
  • Su iç rahatlıkla. Ayrı bir diş fırçasıyla fırçalıyorum ben de. Neredeyse bir yıl olacak... Toplamda ne kadar takacağın söylendi mi?
  • Bende 2 yıldır takıyorum lastik tedavisine geçtim 2 aydır ortalama ne zaman çıkar* Dokor sene başında çıkar dedi ama
  • Ne kadar fircalarsan fircala koku olur. Kokuyu yapan bakterilerdir. Su dışında cikarman en doğrusu. Tuzlu suya koyabilirsin ama çok derisik olmasın.

Geçmiş olsun

• bunu hiç kullanmadım, ısınamamıştım bi türlü. 9 yıl oldu telleri çıkaralı, daha bozulmadı
  • Takmadan once ve çıkardıktan sonra su ile yıkıyorum ben. Arada bir de sabunla yıkıyorum.

• Dostum bende kullaniyorum.Su icebilirsin sıkıntı yok ama baska bisey yiyip icme sararir ayrica koku yapar.Ben yemekten once cikarip muslugun altina tutuyorum tukruk falan gidecek sekilde azcik elimle ovuyorum sonra su dolu bardaga atiyorum.

Temizlik olarak geceleri sadece fircayla fircaliyorum(dis macunuyla fircalama cizilir pert olur protez) haftada 2-3 kerede coregaya atiyorum mis gibi oluyor.

• Ben kullandım ve çıkardım şubat ayında doktoruna şöyle söyle:tedavim bitince retainer takın.
    Retainer nedir peki?
    retainer dişinin arkasına takılan ince bir tel ve bracket falan yok sadece ince bir tel bunu takarsan damaklık,vs takmana gerek kalmaz ve hiç sorun yaşamazsın

örnek:https://www.google.com.tr/search?q=retainer&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=saj7U_1KkaHsBrGNgdgI&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1366&bih=643#facrc=_&imgdii=_&imgrc=OrEkYybowcf4_M%253A%3BlG-tYPzxPyz70M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.chchortho.co.nz%252Fuploads%252Fimages%252Fbonded_retainer_f.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.chchortho.co.nz%252Findex.php%253Fpage%253Dretainers%3B312%3B252
  • Aga ben gecen sene haziranda teli taktirdigimizda adam 12 ayi 1, 2 ay gecebilir demişti hala takiyorum su an ki görünüşe gore benim tahminimce en az yil sonuna kadar devam edecem takmaya. Ciktiktan sonra bana da böyle damaklik takacaksin su süreye kadar falan derse ben o hekimi vururum valla. Dostum siz teli taktirmadan once damaklik falan bir sey bahaetmis miydi? Yoksa sonradan mi cikti bu damaklik isi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Albert Enisten

Aga ben gecen sene haziranda teli taktirdigimizda adam 12 ayi 1, 2 ay gecebilir demişti hala takiyorum su an ki görünüşe gore benim tahminimce en az yil sonuna kadar devam edecem takmaya. Ciktiktan sonra bana da böyle damaklik takacaksin su süreye kadar falan derse ben o hekimi vururum valla. Dostum siz teli taktirmadan once damaklik falan bir sey bahaetmis miydi? Yoksa sonradan mi cikti bu damaklik isi?

damaklık bana hiç söylenmedi teli çıakrdı kalıbı aldı hemen verdi damaklığı ilk ay 24 saat iki ila altı ay aralığında 12 saat ve kontrole çağırdı tekardan . hem ne olacakki şeffaf bir şey tel gibi değil yani ben şuan çok memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: qabRiéL

Su iç rahatlıkla. Ayrı bir diş fırçasıyla fırçalıyorum ben de. Neredeyse bir yıl olacak... Toplamda ne kadar takacağın söylendi mi?

6 ay sonra tekrardan muayneye çağırdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaptanOlmaYolunda

quote:

Orijinalden alıntı: Albert Enisten

Aga ben gecen sene haziranda teli taktirdigimizda adam 12 ayi 1, 2 ay gecebilir demişti hala takiyorum su an ki görünüşe gore benim tahminimce en az yil sonuna kadar devam edecem takmaya. Ciktiktan sonra bana da böyle damaklik takacaksin su süreye kadar falan derse ben o hekimi vururum valla. Dostum siz teli taktirmadan once damaklik falan bir sey bahaetmis miydi? Yoksa sonradan mi cikti bu damaklik isi?

damaklık bana hiç söylenmedi teli çıakrdı kalıbı aldı hemen verdi damaklığı ilk ay 24 saat iki ila altı ay aralığında 12 saat ve kontrole çağırdı tekardan . hem ne olacakki şeffaf bir şey tel gibi değil yani ben şuan çok memnunum

Hocam illaki zan altinda birakiyordur yani. Peki kontrollere hangi sıklıkla gidiyordun? Her ay mi yine?

• uyurken tak sudan içecekten etkilenmez ama daha rahet yersin arasına yemek kalıntısı kaçmaz. diş fırçası macunla temizleniyor koku kaçınılmaz saatlerce ağızında kalıyor

takmayıp ihmal edersen dişlerin bozulur bu sistem önceden yoktu ve o dönem ortodonti tedavisi görenlerin dişleri zamanla bozuldu

kesinlikle doktorun dediği saat boyunca tak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.