Şimdi Ara

Dış Mihraklar Bize Saldırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1-Arkadaşlar ülkeler kendi vatandaşlarının çıkarlarını korumak ve arttıkmak için her zaman diğer ülkelerin çıkarlarına saldırır veya çoğalmasını önlerler.

    Dolayısıyla dış mihraklar bize her zaman saldırmışlardır, gücümüz olduğunda da biz aynı biçimde saldırırız. Bu su götürmez bir gerçek, doğanın kanunudur.

    Ancak güçlü bir devlet güçsüz bir devletin göreceği fayda sayesinde kendisi daha fazla fayda görecekse onun fayda görmesine müsaade eder.

    Şimdi akp hükümeti dış mihraklar bize saldırıyor diye ağlıyor, sizin göreviniz zaten doğal olarak bulunması gereken bu saldırıları engellemektir. Diğer devletler tarafından kolayca bozulabilen ekonomi zaten hiç olmamıştır. Balondur, balon!

    2- Ülkemizde net olarak üretip de dışarı sattığımız bir şey yok. Teknolojik aletlerimizin hepsi dışarıdan geliyor, hayvan dışarıdan geliyor, elbise dışardan geliyor, arabalar dışarıdan geliyor, yiyecekler dışarıdan geliyor, diş macunu ve buğday bile dışardan geliyor. Dolayısıyla insanın aklına şu soru geliyor? Bu kadar ürünü alıyoruz ama ne ile? Yani dışarıya bunun karşlığında ne veriyoruz?

    Anladığım kadarıyla bunları alabilmemiz için devlet kurumlarımızı özelleştiriyor, toprağımızı araplara pazarlıyoruz. Onlar da tabiki de daha fazla para kazanmak umuduyla bu yatırımları yapıyorlar. Doğal olarak ülkemizde 1 dolar veriyorlarsa 1,5-2 dolar alacaklar. Sıcak para bitince, zaten ekonomimiz bitmiş olacak.

    Hiç bir şey üretmeyen ekonomi olmaz. Balondur, balon!







  • ilkokulda osmanlının son dönemleri için şöyle derlerdi " düğme bile dışardan geliyordu".
  • quote:

    Orijinalden alıntı: montevo

    ilkokulda osmanlının son dönemleri için şöyle derlerdi " düğme bile dışardan geliyordu".

    Düğme de gelsin, karşılığında biz en azından bir şey üretip satsak sorun olmayacak.

    Onun yerine dedelerimizin kanını satıyoruz. Kanla savundukları toprakları, kanla geri aldıkları fabrikaları satıyoruz.
  • Bence bunlar beceriksiz ic mihraklarin isi baskanlik gelsin finali yapalim ulkece
  • Yıllar önce yaptığım Arnavutluk gezimde rehberimiz Enver Hoca nın ülkeyi nasıl yönettiğini anlatırken halkı sürekli avrupanın gelip Arnavutları öldüreceği telkininde bulunurmuş. Bundan dolayı Bunker denilen 3-5 kişilik sığınaklar yaptırmış. Korkarım biz de onların durumuna benzemeye başladık
  • 2010 yılında AKP'li bir arkadaşımla sohbet ediyorduk. Bir AKP mitinginde Erdoğan'ı görmek için elektrik direğine çıkıp coşkusundan nasıl delirdiğini anlatıyordu. Sonra konu taşeron firmalara geldi. AKP ile bunu had safhaya ulaştığını söyledim, özellikle özelleştirmeler ile.. Evet dedi o yönden yanlış yaptı ama biçok insan işe girdi maaş az da olsa çalışıyor dedi, çorbası kaynıyor dedi. Ben de aynen senin dediğini dedim. Bu ekonomi tam bir balon, sıcak para bitince o işi bile bulamayacaksınız dedim. Hazır para ile en fazla 10 yıl veriyorum bu ekonomi için dedim. 7. Yılda dolar ortada. Ha bayağıdır görüşmüyoruz arkadaşla ama şimdi gitsem akıllanmış mıdır? Hiç sanmıyorum, yine gider mitingde deliye yatar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 12 Ocak 2017; 16:27:29 >
  • Kendileri de becereksizliklerinin farkında. Halka biz yapamıyoruz diyecek halleri yok. Ağızlarında hep aynı laf dış mihrak, fetö. Duyan da dünya işi gücü bıraktı Türkiye ile uğraşıyor sanacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İran dost mu düşman mı ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Knights of Cydonia

    Kendileri de becereksizliklerinin farkında. Halka biz yapamıyoruz diyecek halleri yok. Ağızlarında hep aynı laf dış mihrak, fetö. Duyan da dünya işi gücü bıraktı Türkiye ile uğraşıyor sanacak.

    Halk düzgün olsa zaten bu beceriksizlik ve zayıflıklarıyla bu iktidara oy vermez.

    Ama bu muhafazakar kesimde bazı konularda absürd duygusal bir anlayış var. Örneğin tecavüz edene dayanamamıştır ne yapsın insan, başbaşakana ne yapsın kandırılmış gibi anlayışlar gösterebiliyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.