arkadaşlar bundan 6-7 yıl sonra bu mesleklere ne olur özellikle ftr ve diyetisyenlik.Ve bu meslek grupları özelde ne kadar devlette ne kadar alıyorlaar. Bu meslek grupları hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilirlermi
Paraya göre seçeceksin diş ve tıp seçme diğerleri iyi iş bulur
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
ftr balon bölüm gibi geliyor bana mezunları artıyor. garanti istiyorsan tıp yoksa diyetisyenlik
dimarikD
kullanıcısına yanıt
merhaba.ben bu sne diş hekimliği 2. sınıfa geçtim .abant izzet baysal. üni.şimdi bu mesleği seçecek olanlar için deneyim sahibi biri olarak şunları söyleyebilirim:KESİNLİKLE KARAKTERİNE UYGUN BİR YAPIDA MESLEK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSAN, SEÇ!aksi takdirde çok acı çekersin!(bkz:freuttuğba)nitekim mantıklı bi insan ucundAN BUCAĞINDAN HEKİMLİK KELİMESİ geçiyor diye bu mesleği seçmemeli!çnkü tıp doktorluğuyla alakası bile yok! nitekim bu bölüm de sadece diş le muhatap oluyorsunuz ve ilaç vermekle çözülmeyecek problemlerle muhatap olduğunuz için devamlı elinizle çalışıyoprsunuz! yetmiyormuşsunuz gibi ağız gibi insan vücudunun en küçük organından üstelik içinden de küçücük dişlerle muhatap oluyorsunuz! üstelik bu dişler vücudun en sert organı! bu şu demek gerekirse bir saat ustası gibi oy yont dişi düzelt,yani dişçilik işçilik derler bu laf gerçekten cuk oturuyor bu mesleğe...işin özü çok düşünün ben SONRADAN ÇOK PİŞMAN OLDUM ÇÜNKÜ BEN İNCE İŞ İNSANI DEĞİLMİŞİM..YEMEK YAPMAYI BİLE SEVMEZDİM BEN MESELA...BU ŞU DEMEK demekki küçük bir bölgede titizlik gerektiren işleri yapıp yapamayacağınız çok iyi düşünün.. yoksa benim gibi bırakmak için ailenizi ikna etmek için tüm yaz uğraşmak durumunda kalırsınız
quote:
Orijinalden alıntı: freutuğbaa
merhaba.ben bu sne diş hekimliği 2. sınıfa geçtim .abant izzet baysal. üni.şimdi bu mesleği seçecek olanlar için deneyim sahibi biri olarak şunları söyleyebilirim:KESİNLİKLE KARAKTERİNE UYGUN BİR YAPIDA MESLEK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSAN, SEÇ!aksi takdirde çok acı çekersin!(bkz:freuttuğba)nitekim mantıklı bi insan ucundAN BUCAĞINDAN HEKİMLİK KELİMESİ geçiyor diye bu mesleği seçmemeli!çnkü tıp doktorluğuyla alakası bile yok! nitekim bu bölüm de sadece diş le muhatap oluyorsunuz ve ilaç vermekle çözülmeyecek problemlerle muhatap olduğunuz için devamlı elinizle çalışıyoprsunuz! yetmiyormuşsunuz gibi ağız gibi insan vücudunun en küçük organından üstelik içinden de küçücük dişlerle muhatap oluyorsunuz! üstelik bu dişler vücudun en sert organı! bu şu demek gerekirse bir saat ustası gibi oy yont dişi düzelt,yani dişçilik işçilik derler bu laf gerçekten cuk oturuyor bu mesleğe...işin özü çok düşünün ben SONRADAN ÇOK PİŞMAN OLDUM ÇÜNKÜ BEN İNCE İŞ İNSANI DEĞİLMİŞİM..YEMEK YAPMAYI BİLE SEVMEZDİM BEN MESELA...BU ŞU DEMEK demekki küçük bir bölgede titizlik gerektiren işleri yapıp yapamayacağınız çok iyi düşünün.. yoksa benim gibi bırakmak için ailenizi ikna etmek için tüm yaz uğraşmak durumunda kalırsınız
teşekkür derim görüşlerini belittiğin erinmeden yazdığın için sizce diyetisyenlik nasıl geleceği diş gibi filan uğraştırıcı meslekte değil galiba nasıl değerlendiriyorsunuz
quote:
Orijinalden alıntı: dimarik
quote:
Orijinalden alıntı: freutuğbaa
teşekkür derim görüşlerini belittiğin erinmeden yazdığın için sizce diyetisyenlik nasıl geleceği diş gibi filan uğraştırıcı meslekte değil galiba nasıl değerlendiriyorsunuz
dDiyetisyenlik iyi bence..tabi öncelikle tıp tutmuyorsa veya özelde gidemiyorsan düşün derim.meslek olarak genelde sadece besinlerden nasıl ve ne kadar yememiz gerektiğinden bahseden çalışma olanakları olarak da devlette çok kadrosu olmamakla beraber özellerde hatta bazı üniversitelerde bile kadrosu arttırılacak olan bir iştir kendileri. yani bir de şunu belirtiyim:mesela diyetisyenlik diyince neler yaptığını görüyorsun değil mi yani rahat meslek okuması da kolay meslek hayatın boyunca da zorlmayacaksın büyük ihtimal..zaten görünen köy klavuz istemez diyetisyenlerin ne iş yaptığı nasıl çalıştığı ortada ona göre düşünüp seçebilirsin bence..gelir olarak belki bir tıp,diş kadar geliri olmaz ama az da değil yani onu söyliyim..
freutuğbaaF
kullanıcısına yanıt
ailenı ıkna edebıldın mı?pekı onlarda bırakmana tamam derlerse tekrar sınava mı gırceksın?ne yazmayı dusunuyosun pekı?
eveet düşünüyorum girmeyi seneye.hatta ikna edemzsem de düşünüyorum zira bir ömür bi günde 40 kişinin çürük dişlerini doldurmakla geçiremem.. girip ist tıp için kasıcam inş
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme