Şimdi Ara

Özel Üniversitede Tıp Okunur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi arkadaşlarım, burs almak(1000+ lira) uğruna özel üniversiteye gidip az sayıda klinik vaka görmek ve tecrübesiz bir doktor olarak yetişmek mi daha akıllıca olur, devlet üniversitesine gidip, burs almayıp çok sayıda klinik vaka görerek tecrübeli bir doktor olmak mı?

Bir öğrenci için hiç de az para değil bin lira. Ama işin ucunda insan hayatı var ve bu konuda tecrübe her şeyden daha kıymetli. Ne dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Özel Üniversitede Tıp Okunur mu?

Özel tıp fakülteleri, tıp eğitimi almak isteyenler için devlet üniversitelerinin yanı sıra bir seçenek sunmaktadır. Öğrenciler, özel üniversitelerde de kaliteli bir tıp eğitimi alabilirler. Ancak özel üniversitelerde tıp okumak, devlet üniversitelerine kıyasla daha yüksek maliyetler gerektirmektedir.

Özelde Tıp Okumanın Avantajları

• Yüksek Eğitim Kalitesi: Özel tıp fakülteleri, genellikle modern tesisler ve deneyimli öğretim kadrosu ile kaliteli bir eğitim sunarlar.
    • Esnek Programlar: Özel üniversiteler, öğrencilerin çalışma-özel hayat dengesini göz önünde bulundurarak esnek eğitim programları sunabilirler.
    • Küçük Sınıflar: Özel tıp fakültelerinde sınıflar genellikle daha küçüktür, bu da öğrencilerin öğretim üyeleriyle daha fazla etkileşim kurmalarını sağlar.

Özelde Tıp Okumanın Dezavantajları

• Yüksek Maliyet: Özel tıp fakültelerinde eğitim ücretleri genellikle devlet üniversitelerine kıyasla çok daha yüksektir.
    • Borç Yükü: Özelde tıp okumak, öğrencilerin yüksek miktarda borç almalarına neden olabilir.
    • Rekabetçi Ortam: Özel tıp fakültelerine giriş rekabeti yüksek olabilir, bu da öğrencilerin çok çalışmaları ve yüksek notlar almaları gerektiği anlamına gelir.

Paralı Tıp Okunur mu?

Paralı tıp okumak, bireysel koşullara bağlı olarak tartılması gereken bir karardır. Finansal imkanları olan ve kaliteli bir tıp eğitimi almak isteyenler için özel tıp fakülteleri iyi bir seçenek olabilir. Ancak öğrenciler, özelde tıp okumanın mali yükümlülüklerini dikkatlice değerlendirmelidirler.

Ücretli Tıp Okumak Mantıklı mı?

Ücretli tıp okumak mantıklı mı sorusunun cevabı, öğrencilerin hedeflerine ve finansal durumlarına bağlıdır. Özel tıp fakültelerinden mezun olan öğrenciler de devlet üniversitelerinden mezun olan öğrencilerle aynı hak ve yetkilere sahiptirler. Ancak öğrenciler, özelde tıp okumanın maliyet-fayda analizini iyice yapmalıdırlar.

Sonuç

Özel üniversitede tıp okumak, kaliteli bir tıp eğitimi almak isteyenler için bir seçenektir. Ancak öğrenciler, özelde tıp okumanın maliyetlerini, fırsat maliyetlerini ve potansiyel borç yükünü dikkatlice değerlendirmelidirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Geliyon mu ctf'ye ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Carnage

Geliyon mu ctf'ye ?

Reis muhtemelen geliyorum ama kesin konuşmayayım. Bu mesele kafamı kurcalıyor işte.

• Hocam doktorluk açıkçası uzmanlıkta öğrenilir. Yani çokta sıkıntı olmaz özel. Hastanesi iyi olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi okulları karşılaştırdığın da önemli. koç üniversitesi ile afyon kocatepe karşılaşmasında kazanan bariz belli mesela özel var özel var yani.
  • efecan580 E kullanıcısına yanıt
    Benim özelde sürekli staja giden arkadaşım var. 2.sınıf olmasına rağmen baya kendini geliştiriyo. Belki son sene acil vakası görmeme açısından biraz sıkıntı olabilir. Onun dışında çok iyi özellerde var

• quote:

Orijinalden alıntı: efecan580

Hocam doktorluk açıkçası uzmanlıkta öğrenilir. Yani çokta sıkıntı olmaz özel. Hastanesi iyi olsun

Hocam şimdi pek bilgim yok bu konuda, siz tıp okuyorsunuz herhalde veya işi bilen birisiniz; ben size göre tam bir çömez durumundayım. O yüzden sorduklarım çocukça, cahilce gelebilir mazur görün lütfen. Acıbadem gibi bir Üniversite hastanesine gelen hastalar kodaman tiplerdir diye düşünüyorum. Gelen adam cebinden bir tomar para çıkarıp da kendisini stajyere elletmez muhtemelen. Bu ahval ve şeraitte iyi bir eğitim almak yine de mümkün müdür?

Ya da buraya gelen hasta sayısı 3 ise bir Cerrahpaşa'ya gelen 30 kişidir. Çeşit çeşit hasta görmek elbette doktorun kalitesini da artıracaktır. Burada da özelde okumak bir dezavantaj sayılmaz mı sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GakgoBey23 -- 20 Haziran 2017; 21:55:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: şüşko

hangi okulları karşılaştırdığın da önemli. koç üniversitesi ile afyon kocatepe karşılaşmasında kazanan bariz belli mesela özel var özel var yani.

Hocam acıbadem, cerrahpaşa ve tobb arasında gidip geliyorum. Tobb gelmeyebilir gerçi.

• Aynı şekilde çok fazla vaka varken çok fazla da öğrenci var.Şahsen bana kalsa en üst tıplara yeterli bir sıralamam olsa Acıbadem tıpı tercih ederim bilindik devlet üniversiteleri yerine.Hem imkanlarıyla hem öğrenci sayısıyla daha tercih edilebilir geliyor.Ablam da Çukurova tıptan geçen yıl mezun oldu nöbetlerden, yoğunluktan çok bıkmış haldeydi, 2. TUS'una girdi şu an TUS tercihlerini yaptı bekliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr John H. Watson

Aynı şekilde çok fazla vaka varken çok fazla da öğrenci var.Şahsen bana kalsa en üst tıplara yeterli bir sıralamam olsa Acıbadem tıpı tercih ederim bilindik devlet üniversiteleri yerine.Hem imkanlarıyla hem öğrenci sayısıyla daha tercih edilebilir geliyor.Ablam da Çukurova tıptan geçen yıl mezun oldu nöbetlerden, yoğunluktan çok bıkmış haldeydi, 2. TUS'una girdi şu an TUS tercihlerini yaptı bekliyor.

Hocam özellerde benim kafamı kurcalayan en temel problem vaka görme konusundaki yetersizlik. Özelde fazla hastayla karşılaşılmaz gibi bir önyargım var, bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum acaba. Yoksa dediginiz gibi acıbadem gerçekten çok kaliteli bir mekan.

• Hocam ben Medeniyet tıptayım bana sorarsan tabi ki devlet derim burs zaten İstanbulda tıp okuduğun sürece her türlü gelir sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doktor Ramazan

Hocam ben Medeniyet tıptayım bana sorarsan tabi ki devlet derim burs zaten İstanbulda tıp okuduğun sürece her türlü gelir sana

Nasıl, nereden gelir hocam? İlk 100'de olmadan ve devlet üniversitesindeyken nasıl burs alınır ki? Hiçbir bilgim yok bu konuda.

• GakgoBey23 kullanıcısına yanıt
    tobb hakkında hiçbir fikrim yok, cerrahpaşa zaten bir ekol, acıbadem'de arkadaşım okuyor. acıbadem harika bir okul imkan olarak. özel üniversitelerin öyle bir güzelliği oluyor, mesela cerrahpaşa eskiden dokunsan yıkılacak durumdaydı, acıbadem'in her şeyi çok teknolojik. labları vs inanılmaz güzel. yalnız pahalı bir okul ve çok kasıyorlar bildiğim kadarıyla.

vaka olayı "kendini geliştirme" klişesi gibi biraz, zaten asıl doktorluğu tus'ta öğreneceksin. yani vakaya göre seçme olayını tus'a bırak bence. okuldaki prof sayısı, okulun verdiği eğitim gibi etmenler daha önemli. cerrahpaşa öğrencilerini tus için rahat bırakan bir okul en basitinden, ben olsam hangisinde daha kaliteli bir eğitim alıp daha rahat sınav geçerim diye düşünerek tercih yapıp cerrahpaşa'yı seçerdim. özel vakıflardan falan bir sürü burs bulursun zaten istediğin burssa.
  • quote:

tobb hakkında hiçbir fikrim yok, cerrahpaşa zaten bir ekol, acıbadem'de arkadaşım okuyor. acıbadem harika bir okul imkan olarak. özel üniversitelerin öyle bir güzelliği oluyor, mesela cerrahpaşa eskiden dokunsan yıkılacak durumdaydı, acıbadem'in her şeyi çok teknolojik. labları vs inanılmaz güzel. yalnız pahalı bir okul ve çok kasıyorlar bildiğim kadarıyla.

vaka olayı "kendini geliştirme" klişesi gibi biraz, zaten asıl doktorluğu tus'ta öğreneceksin. yani vakaya göre seçme olayını tus'a bırak bence. okuldaki prof sayısı, okulun verdiği eğitim gibi etmenler daha önemli. cerrahpaşa öğrencilerini tus için rahat bırakan bir okul en basitinden, ben olsam hangisinde daha kaliteli bir eğitim alıp daha rahat sınav geçerim diye düşünerek tercih yapıp cerrahpaşa'yı seçerdim. özel vakıflardan falan bir sürü burs bulursun zaten istediğin burssa.

Cerrahpaşa benim de aklıma daha çok yatıyor hocam ya. Burs istiyorum aslına bakarsanız. İstanbul'a gidiyorum da cepte metelik yok, kyk da yeter mi yetmez mi bilmiyorum. Burs bulmak çok sıkıntı olur mu sizce? Her isteyen ctf'liye vermezler herhalde.

TEVin ilk 5000 giren bazı öğrencilere verdiği 1200 Tl bursu var ayrıca çoğu özel kurum, vakıf İstanbulda tıp okuyanlara burs veriyor mesela Hayat vakfı gibi hocam
    bir sürü özel vakıf var, tıp öğrencilerine, ilk 1000'e falan burs veren. sıralaman nasıl gelecek aşağı yukarı? cerrahpaşa'nın kendi bursu da var bildiğim kadarıyla. ilk 200-300 civarına sanırım.

http://www.bursverenkurumlar.com/ şu siteyi incele hocam aklına yatan bir kurum bulursun mutlaka. ya da tercih zamanı okulla da konuşabilirsin, burs ofisleri oluyor genelde. yardımcı olurlar. iyi sıralama ve okulla burssuz kalmazsın yani merak etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doktor Ramazan

TEVin ilk 5000 giren bazı öğrencilere verdiği 1200 Tl bursu var ayrıca çoğu özel kurum, vakıf İstanbulda tıp okuyanlara burs veriyor mesela Hayat vakfı gibi hocam

Teşekkür ederim hocam ben bunlardan bihaberdim şimdiye kadar. Tekrar sağ olun, araştıracağım.

• quote:

bir sürü özel vakıf var, tıp öğrencilerine, ilk 1000'e falan burs veren. sıralaman nasıl gelecek aşağı yukarı? cerrahpaşa'nın kendi bursu da var bildiğim kadarıyla. ilk 200-300 civarına sanırım.

http://www.bursverenkurumlar.com/ şu siteyi incele hocam aklına yatan bir kurum bulursun mutlaka. ya da tercih zamanı okulla da konuşabilirsin, burs ofisleri oluyor genelde. yardımcı olurlar. iyi sıralama ve okulla burssuz kalmazsın yani merak etme.

Hocam sıralama 300-400 arası, hadi en kötü 500 gelir gibi. Siteye bakayım hocam, çok sağ olun.

• Ailenizin maddi durumu kötü değilse bence devlet daha mantıklı

Doktorlar hasta gördükçe daha çok şey öğreniyor, çünkü milyonlarla şey var, yakınım vardı, o kadar uzmanlara gitti falat ne olduğu çıkaramamışlardı sonra bulunmuştu, yani doktor farklı çeşitleri görüp onlar hakkında fikri olunca ileride bir daha karşılaşırsa hızlıca sonuca ulaşabilir.

Ben tıp fakültesi düşünsem tobb yerine hacettepe falan düşünürdüm, hastası çok fazlaymış öyle diyorlardı en azından tanıtıma gittiğimizde sarı saçlı hocamsı kişi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

Ailenizin maddi durumu kötü değilse bence devlet daha mantıklı

Doktorlar hasta gördükçe daha çok şey öğreniyor, çünkü milyonlarla şey var, yakınım vardı, o kadar uzmanlara gitti falat ne olduğu çıkaramamışlardı sonra bulunmuştu, yani doktor farklı çeşitleri görüp onlar hakkında fikri olunca ileride bir daha karşılaşırsa hızlıca sonuca ulaşabilir.

Ben tıp fakültesi düşünsem tobb yerine hacettepe falan düşünürdüm, hastası çok fazlaymış öyle diyorlardı en azından tanıtıma gittiğimizde sarı saçlı hocamsı kişi

Yok hocam maddi durumla alakalı değil mesele. Ben aileden para istemekten hoşlanmıyorum aslında. Çekinmiyorum ama istemeyi de zül sayıyorum biraz.

Dediklerinizde de çok haklısınız hocam. Devlet hastanesi daha güvenilir geliyor bana da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GakgoBey23 -- 20 Haziran 2017; 22:36:20 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.