Şimdi Ara

Diş hekimliği kazananlar -gençliğinizin baharını çürütmeye hoşgeldiniz- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
4
Favori
4.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yks83571 kullanıcısına yanıt

    Devlete atanmak zor. Senede 3 atama yapılır. (bu sene 2 olacak gibi) Ortalama 800-900 kişi civarı atanır. Merkezi yerlerde ortalama 30'da 1 şans varken, doğuda veya küçük ilçelerde 10da 1lik bir şansın var.Tabi atanan kişi sayısı artmazsa bu oranlar seneden seneye azalacak.



    Devletteki malzeme kalitesi neden daha düşük? Adsmlerde veya devlet hastanelerinde malzeme alım birimleri vardır. Burda belli sayıda diş hekimi malzemeleri seçer. Fakat daha kaliteli malzemeler genelde daha pahalı olduğundan başhekimlik tarafından dolaylı olarak daha ucuz olan malzemeyi seçme konusunda istekte bulunulur. Bu sebeple her zaman en ucuz malzemeyi satan ihaleyi kazanır.


    Özellikle devlet hastanelerinde başhekimler genelde tıp doktorudur. Ve bu durum daha da can sıkıcıdır çünkü direkt kendi alanı da olmadığından malzemenin ucuzluğu hastane için kar sebebidir.


    Özel sektörde böyle bir durum yok. Klinik seninse zaten istediğin malzemeyi alırsın. Senin değilse artık klinik sahibinin keyfine kalmış bir durum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xaxti -- 1 Eylül 2021; 22:23:35 >




  • xaxti X kullanıcısına yanıt

    Hocam bir de benim aklıma şu takıldı (konuda yazdığınıza istinaden) özel kliniklerin de derdi para olmuş bunun için ucuza mal alma gibi bir durum oluşuyor mu, devletde de ihale sonucu en ucuz mal alınıyor bu ikisini kıyaslarsak devletde de özel klinikte de sağlıktan öte maddi çıkarlar ön plana çıkıyor bu durumda halk nerede kaliteli malzeme ve iyi bir işçilikten yararlanabilir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi okuldansınız hocam ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Akdeniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bekciozelharekat kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi para almak için dus şart mı ? Kazanmak zor gibi duruyor buradan.5000 girenden 200 ü kazanıyormuş herhalde

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yks83571 kullanıcısına yanıt

    Özel kliniklerde etik davranışlara uymayan hekim klinikleri veya teknisyen klinikleri tabiki var bunlar ucuz mal kullanır ve yine fiyatı gayet yüksek verirler.Maalesef bu tarz yerler için yapacak bir şey yok.


    Halk anca kaliteli malzemeli yüksek ücretli iyi kliniklerde iyi hizmet alabilir.Veya devlette şansına iyi bir yer gelirse.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dusu kazanıp uzman olanlar ne kadar alıyormuş ki :D? Şu an pedodontide ve periodontolojide uzmanlık yapan iki tanidigim var. Döner alamiyorlar (döner şu an için İstanbul'daki 1-2 fakültede bir de anadoluda sadece erciyeste veriliyor zaten.) Asistanlık maaşları 6000tl. Daha bunlar 2-3 yıl surunecekler böyle. Paso hasta bakıyorlar. Proflarinin cantaciligini yapıyorlar üstüne bir de bir ton azar isitiyorlar vs. üstüne üstlük dus dersanesine de binlerce TL borçları var. Ölme anam ölme.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bekciozelharekat kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz nedir hocam diş kazanmış biz gençlere( yoksa yazılıma kay mı diyeceksiniz )

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • xaxti X kullanıcısına yanıt

    Hocam vaktinizi almazsam bir şey daha sorabilir miyim bu iyi malzeme kullanan kaliteli klinikleri işin içinde olmayan biri nasıl ayırt edebilir internet ortamındaki değerlendirmeler artık para verilip yaptırılıyor klinik puanı yüksek gösteriliyor, yakın çevrenden doktor tavsiyesi alabiliyorsun fakat onlar da malzemenin kalitesi hakkında bir şey bilmedikleri için değerlendirmeleri genellikle diş hekiminin tavrı,gördükleri ilgi vs. üzerine oluyor, devlette ise zaten imkânlar çok daha kısıtlı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır. Herhangi bir tavsiye vermem bölüm seçme konusunda. Diş hekimliğinde öğreniminiz boyunca olabildiğince çevre edinmeye bakın. Nice dt. Ler biliyorum. Uzman takısı olanlar onların yaptığı kanalların, dolguların, kronlarin yanına yaklasamaz. Idealiniz yoksa uzmanlık gibi bir topa girmeyin(hele gidip resto gibi bir bölümün uzmanlığı için dirsek curutmeyin. Senelerinize yazık olur). Uzmanlık Avrupa'da tanınmıyor. Yurt disi hayaliniz varsa doktora yapmak zorundasınız. Doktora için de ales+dil sınavı istiyorlar. Onu bir şekilde halledersiniz. Doktora süresince her şeyi cebinizden karşılamak durumundasınız. Doktora için onerebilecegim 3 üni var: gazi, Yeditepe, Ankara.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bekciozelharekat kullanıcısına yanıt
    hocam şu an tekrardan aynı mesleği seçer miydiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mxpayne -- 1 Eylül 2021; 23:9:41 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bekciozelharekat kullanıcısına yanıt
    Ben gazideyim hocam,söyledikleriniz için teşekkür ederim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mxpayne kullanıcısına yanıt
    Bu soru benim için bir çıkmaz. Türkiye'de sağlık bölümünde okumak istemem genel olarak. Halk arasında -sozde- bu denli prestijli görünüp de ayaklar altına alınan başka meslek var mıdır bilmiyorum. Mühendisliğe gelince ise yurtiçi iş imkanlari vs malum. Yurt dışına baktigimizda ABD pazarını asyalı ve hintliler domine etmiş. Şimdi onlar da Avrupa pazarına kaymış durumdalar. Çalışana her yerde ekmek var ama önceki gibi değil kolaylık derecesi. Eğer sıfırdan sınava hazırlanıp bir tercih yapacak olsam sağlık alanıyla ilgili bir tercih yapmazdim ama 3 senenin sonuna geldigim bu mücadelede buradan sonra vazgeçip macera aramaya da niyetim yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eşim protez alanında doktoralı uzman bir diş hekimi. Kızın ağrımadık yeri kalmıyor, çalıştığı yerde genel olarak yurtdışı hastalarına bakıldığı için aşırı bir zaman sıkışıklığında çok şey yapması bekleniyor ve doğal olarak stres beraberinde geliyor. Bazı dönemlerde gerçekten iyi ücretler almasına rağmen, bazen fiks maaş aldığı da olabiliyor. Umarım bu bölümü kazananlar için her şey güzel olur.

    Edit: başlık aşırı doğru



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirable -- 1 Eylül 2021; 23:42:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mirable kullanıcısına yanıt

    Bu durumdan bahsetmemiştim bile iyice negatif pompalamayayım diye. Bir derste bir hocamız 35'inden sonra bel sorunlarıyla 45'inden sonra fıtık problemiyle karşılaşan hekimlerin oranının %40'dan fazla olduğunu söylemişti. Dile kolay her 10 hekimden 4'ü. Çekilen cefa, verilen emek, harcanan zaman karşılığında reva görülen en baba maaş 1500-2000€. Ha bu da taş çatlasa bu rakam. Bunu alanların sayısı da öyle çok da fazla değil maalesef. Kaldı ki eşiniz uzmanlık alanlarının en köklü ve en zor dallarından biri olan prosthodontics alanında doktoralı bir uzman. Ama emin olun klinik sahipleri gözünde diplomalı çalışandan öte değil. Üzücü.

  • Daneres kullanıcısına yanıt

    Bu devirde zaten okumayan kazanıyor.


    Ankara'da bir komagene şubesinde kardeşim öyle akşamları harçlık yapmak için çalışıyordu, iş yeri sahibinin ifadesi aynen bu: "bu 15 kampanyasıyla ben aylık kiramı çıkıyorum."


    Tokat'ta bir tavuk dönerci, uzaktan tanıdık yaklaşık 10 sene olmuştur açalı, o sürede bir apartman dikti kendi altına passat çekti oğluna corolla. Bu bizim bildiklerimiz, oğlu okumadı şimdi dönercideki işlere oğlu bakıyor ve bu bahsettiğim dükkan 30metre kare ancadır.


    Komşumuz takım elbise satıyor öyle çok lüks değil, memurlara vs. çalışıyor, evi zaten var en son altına sıfır qashqai çekmişti.


    Sanayi'den bahsetmiyorum bile.


    Para nerede kanalına bakın, benim en son izlediğimde orada en az kazanan mühendislerdi.

  • pinhani12 P kullanıcısına yanıt

    Sürekli aynı şeyleri konuşmak kabak tadı verdi hocam, ben insanlara yardımcı olma taraftarıyım. Sonunda “ee??” diyeceğimiz şeyler bana habertürk’te siyaset tartışıyoruz havası veriyor.


    Başlık sahibi arkadaş kullandığı terimlerden anladığım kadarıyla 3. sınıfa geçmiş. Heyecanlı negatiflerden fakat asistan abileri ve ablalarının kaç aldığını bile bilmiyor.


    Dentdus’ta vs okuduğu 2-3 sene önceki şeyleri bugünün verisi sanıyor muhtemelen ama hatırlatmakta fayda var:


    657’ye tabi 7/1 dereceyle Arş Gör olursunuz, döner şu an çoğu yerde yok fakat maaş 7500 tl bandında. 2 kalemde yatar sabit yök ödeneği ve sabit ek şeklinde. Dil tazminatı, eş çocuk vs durumu, bölge cart curt bir sürü detay var fakat normal vergi dilimi ayında ele geçen maaş bu.


    Tr şartlarında para mı? Tabiki değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    siz 4.sınıf mısınız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Dentdus vs. herhangi bir forumdan maaş filan sormadım. Bizati tanıdığım şu anda üniversitelerde asistanlık yapan kişilerden bilgiler edindim. Kendi yapacağım mesleği neden mesnetsiz iddialarla yargilayayim ki?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bekciozelharekat kullanıcısına yanıt

    Elalem gibi maaş bordrosu mu atalım yoksa banka dökümanı mı? Kim 6 bin tl alıyormuş yahu, doktoralı dışında hangi duslu çantacılık yapıyor? Kimmiş bunlar? 2-3 sene sürünecek demişsin orto ve cerrahide 3-4. senede derecen 7/1’den 6/1’e yükseliyor her sene hem ocakta hem temmuzda memur zammıyla artıyor SB kadrosu açılmıyor ki dusta zaten hepsi YÖK kadrosu? Döner yok evet yok şu an hasta yok ki fakültedeki hasta sayısı çok kısıtlı zaten ne döneri ne biberi. fakat ağustostaki %20 dilimlik kesintide bile o parayı alamaz. konuştuğumuz para para değil zaten de.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.