Şimdi Ara

Diş hekimliği kazananlar -gençliğinizin baharını çürütmeye hoşgeldiniz-

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
4
Favori
4.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum geçen yıl
  • Cevaplayan Üyeler 30
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 9
  • Ortalama Mesaj Aralığı 3 gün 4 saat 17 dakika
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 5
  • Favoriye Eklediklerim 4
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • bekciozelharekat (9 mesaj) mxpayne (6 mesaj) Daneres (6 mesaj) xaxti (4 mesaj) Guest-EBBB59CB7 (4 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (15 mesaj) Mobil (20 mesaj) Mini (2 mesaj) (12 mesaj) (14 mesaj)
  • @
12 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Bundan 3 sene önce ben de siz genç dostlarım gibi bir heyecanla bu fakülteyi kazandım. Yıllar içinde heyecanım önce öfkeye, sonra karamsarlığıa şimdiki dönemde de pişmanlığa döndü. İlk girdiğim zaman her şey güzeldi. Beyaz önlükler, sabunlardan diş yapmalar vs. Yavaş yavaş işler zorlaştı, kanal tedavileri, dolgular, diş preperasyonları vs. Bu sene ise işler gitgide ilerlemeye başladı; fantom çenede çalışmalar, patoloji, periodontoloji vs. Artık seneye neler gelecek bakıp göreceğiz.

Facebook gruplarında bir ara merak edip diş hekimi ilanı veren gruplara girmiştim. Kafayı yememe ramak kala geri çıktım. Urfa Viranşehir'de yeni açılan kliniğe (TECRÜBELİ) diş hekimi arıyor beyefendi. Verdiği maaş 7000TL. Malatya darendede yeni açılan hastaneye tecrübeli, tecrübesiz ve uzman diş hekimi arıyormuş bir başka biri. Verdiği maaşlar sırasıyla tecrübeli 7500, tecrübesiz 5500, uzman 10500... Ulan bunca yılımı, bunca sıkıntıyı, bunca psikolojik yükü bunun için mi çektim dedirtiyorlar insana. Devlete atama desen rüyana aksakallı dede girmediği sürece çok zor :D Hadi kendimi geliştireyim yurt dışına çıkayım desen zibil tane denklik ve pratik eğitimi istiyorlar. Her şeyi cebinden karşılıyorsun. 10-20k$ ya da € harcamayı (ki en iyimser rakam) bir şekilde kafana koydun diyelim. Kabul kesinliği de yok. O kadar parayı harcadın cefayı çektin, kurul reddetti baaam topla bavulunu dön köyüne :D.

Birçok kişi klinik açıp normalde sınıf3 kaviteyle halledilebilecek dişlere bile 4/5; 7/8 gibi absürt kesimler yapıp kronla kaplıyor. 10 liralık işi 100 liraya yapıp cebine giren paraya bakıyor. Bunları deneyimleyince anladım ki. Diş hekimliği -özellikle özel klinikler- sağlıktan öte milleti yolma merkezi haline gelmiş. Yazık.

Neyse bu kadar negatiflik yeter. Herkese başarılar. Birçok kişi beni linçleyecek ama gerçekleri konuşmak hiçbir zaman popüler olmadı zaten.

• Hocam sizin de görüşlerinizi merak ettim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tercih dönemi bittikten sonra bunu paylaşmanın ne anlamı var ki

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hoş buldum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • afindas kullanıcısına yanıt

Bir amaç gütmüyorum. Tercih dönemi kimseyi yönlendirmek bana düşmez. O işin uzmanları var. Ben sadece kendi açımdan yaşadığım durumları değerlendirip bir konu açtım. Kimsenin tercihinde vebal almak istemem, o büyük bir yük.

• Urfa'da 7 bin TL iyi para (ucuz şehir diye biliyorum). Prim de vardır belki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp yazsan hayatın çürüdü,diş yazsan hayatin çürüdü, mühendislik yazsan hayatın çürüdü... Ya sorun bunlar değilse ve hayatın kendisi çürükse

• ribasla iyi bi vs iyi gider sımdı cayı alıp ızlemek lazım  

• Ya sorun bizdeyse

• Hangi meslek grubuna gitsen o bitti bu bitti

Ne okuyalım yani gerçekten anlamadım ülkenin hali ortada geneli ayda 4k kazanıyor hatta daha azını bi araba fiyatı en az 150k olursa kimsenin memnun olmaması normal Almanyadaki gibi 10-20k ya araba alınmıyor bi bilgisayar en kötü 10k zaten

• Hayatiniz çürüdü vs fakülteye girmeden önce miami de plajlardaydik zaten

• Arkadaş gayet haklı her dediği de doğru.

Tabiki bunlar kötü yönleri,iyi yönleri de var.

Terazinin dengesi tamamen sizin isteklerinize hayatınıza ve biraz da şansa bağlı.

• Daneres kullanıcısına yanıt
    Bizler tanrının istenmeyen çocuklarıyız, öyle olsun

• Ceng hariç hangi bölüm iyiye gidiyor ki ? Ülke genel olarak iyiye gitmiyor zaten. Orta sınıf maaşları gittikçe eriyor ve alt sınfa yaklaşıyor.

• Daneres kullanıcısına yanıt
    %50'ye yakını asgari ücret (₺2850) kazanıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt

Kendim de üstüne koyayım dedim biraz

Yine durum felaket

• dert etmeyin hocam dolgu ya da kanal tedavisi ile hallolur çürükler

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    hocam o kadar da değil ben de ceng yazdım ama tıp ve diş her zaman favoridir bence

• Aynı şekil hissediyorum bende tiptayim normal gelmiştim ilk sınıfta keşke yazmasaydik dedim şimdi pişmanım çünkü değmeyecegine eminim bizde ise 6 sene çile çekiyorsun bitirmek için uzman olmazsan kimse doktor yerine bile koymuyor pratisyensen maaş belli zaten.olan maaşda düştü uzman olmak için çalışsan desen bir dershane 30-40 bin diyor geri kaçıyorsun düşündükçe dahada dibe batiyorum o yüzden artık hayallerimi felan bıraktım kenara sadece günü kurtarmaya çalışıyorum öyle iste..

• Hocam bu konuları pek bilmediğimden soruyorum mezun olunca illaki özel bir klinikte mi çalışmak gerekiyor özelde çalışıp devlete atanmak daha mı kolay oluyor. Bir de devletteki malzeme kalitesi özel kliniklerden daha düşük oluyor diyorlar doğru mu malzemeler nasıl seçiliyor nerelerden satın alınıyor burada özel ve devletin farkı nedir ?

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.