Şimdi Ara

Diş hekimliği kazananlar -gençliğinizin baharını çürütmeye hoşgeldiniz- (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
4
Favori
4.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Concordato kullanıcısına yanıt

    Haklısınız Tokatta ne arabalar gördüm ben de hepsi oralarda kafe sahibi falan okumuş etmiş kimse yok

    Ben de başka alanlara yöneleceğim zaten orası ayrı ama yine de yapacağım işi de severek yazıyorum şey kafasında değilim kesin klinik açar zengin olurum demiyorum

    Ben elimden geleni yapacağım sadece umarım karşılığını alan azınlık kesimden olurum

  • Henüz mezun olmamış öğrencilerin olumlu ya da olumsuz konuşmasını yanlış buluyorum. YouTube'da gördüğüm " Doktor Mahmut" öğrenci iken tıp fakültesini çok fazla yerer, nefret ederdi. Ama şu an mesleğini gülümseyerek anlatıyor, eskisi kadar nefret etmiyor tıptan, doktorluktan.

    Yani mesleğe adım attığınızda aynı olumsuz düşüncelere sahip olur musunuz bilmiyorum ama şu anlık bu kadar fazla olumsuzluk erken diye düşünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kararsızadam123 K kullanıcısına yanıt

    Siz diş mi okuyorsunuz

  • Yahu nedense bende de dişe ilgi başladı. Ne yapsam, seneye myp ile geçiş mi yapsam  

  • yks83571 kullanıcısına yanıt

    İşin içinde olmadan direkt tedavi sırasında öğrenmeniz imkansıza yakın çünkü adam size son kullanma tarihi geçmiş dolgu kullanabilir yine ruhunuz duymaz.Ee gidip son kullanma tarihine bakacak haliniz yok.


    Hatta şöyle bir örnek vereyim elimdeki diş malzemelerinin bazılarını satmam gerekmişti,bir diş kliniği sırf ucuz diye almak istedi Bildiğiniz öğrencinin kullandığı,preklinikte ne yapıldığını bilinmeyen malzemeyi adam hastada kullanmak istiyor.


    Bu durumda tek önerim tanıdık bir diş hekimi bulmanız veya bir şekilde tanıdık diş hekimi vasıtası ile güvenilir birini bulmanızdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MyLuckyInteger kullanıcısına yanıt
    nereyi kazandınız hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Daneres kullanıcısına yanıt
    Tıp okuyorum ama bence öğrenciyken düşündüklerin kadar iyi veya kötü olmuyor meslek hayatı. İkisinin ortasında oluyor bence. Yani konuştuğum doktorlar ve YouTube'daki doktorlar bana böyle düşündürdü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daneres kullanıcısına yanıt
    siz ne kazandınız hocam diş mi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt

    Dostum benim burdaki amacım tabiri caizse s**ik yarıştırmak değil. Deneyimlerimi ve gözlemlediklerimi yazdım. Kaldı ki üç aşağı beş yukarı aynı noktada buluşuyoruz. 2-3 sene diye farazi bir rakam verdim. Şimdi sormak istediğim soru şu: Yoksulluk sınırının 9000tl gibi bir rakam olduğu ülkede ortalama 8-9 sene eğitim alan bir hekimin 1000-1500€ gibi komik rakamlara iş bulmaya çalışıp buna tamah etmesi ne kadar kabul edilebilir? Kimse tamah etmediği için el altından kliniklerle anlaşıp iş yapıyorlar. Uzmanlık yaparken hafta sonları çantacılığa gidiyorlar vsvs. Üstelik hangi kliniklere fiyat denetlemesi yapıldığını gördün? TDB'nin belirlediği fiyat katoloğuna uyan bir tane klinik ya da hastane biliyor musun? Resmen esnaflığa çevirdiler mesleği. En basitinden detetraj işlemi için üç tane kliniği aradım. 200-250-350₺ fiyat verdiler sırasıyla. Hepsinin yapacağı işlem üç aşağı beş yukarı aynı.(Bazısı muayene ücretini çıkarıyor, bazısı polisaj yaptım ekstra diyor vsvs.) Eğer standart fiyat skalası uygulanmazsa kusura bakma ama daha önceden de dediğim gibi "diplomalı işçi"den farkımız olmayacak yakında.


    Benim bahsetmeye çalıştığım şey aslında kaç tl maaş kazandığımız değil. Bu meslek sağlıktan öte rant kapısına döndü. O yüzden de yakında mezun bolluğu yaşandığı dönemlerde saçma sapan rakamlara sanki vasıfsız işçiymiş gibi muamele edecekler hekimlere. İlla herkes uzmanlık yapmak zorunda değil, fakat sistem herkesi sanki zorunluymuş gibi uzmanlık yapmaya itiyor. Önce de dedim şimdi tekrarlıyorum: Çevremde birçok dt. var. Ünvanı uzman olan kişiler onun yaptığı işin beşte birini bile yapamıyor. Ama işte bu idealistliği öldürüyorlar.





  • Kardeşim verdiğin örneklerde ben Gürünlü biriyim Darende 30km ve çok iyi bilirim. Nüfus 12 bin civarı ve geliri düşük insan çok Darende de 7.500 lira maaş inanılmaz bir para. Yani dişçilik öldüyse diğerlerini gömün zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diş 4. Sınıfım okuması zor ama mezuniyet sonrası için o kadar karamsar değilim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mxpayne kullanıcısına yanıt

    ege diş hocam

  • kararsızadam123 K kullanıcısına yanıt

    Haklısınız bence önemli olan ben bu bölümü tekrar yazar mıydım olabilir bence hayat şartları ne iş yaparsak zor olacak bu belli

  • Daneres kullanıcısına yanıt
    Türkiye'deysen bütün meslekler zor. Devlet dahil olmak üzere bütün işverenlerde hukuksuzluk hakim. Artı olarak bu üniversite kontenjanlarından ötürü neredeyse bütün mesleklerde çalışanın yerini doldurmak daha kolay olduğu için zulmetmek daha kolay oluyor.

    Tabi devlet daha insaflı ve en azından kuralları daha yumuşak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • benim tanıdığım ortodontist (uzman) aylık 40-50k alıyor çantayla aydada 10-12 gün çalışıyor

  • Özel kliniklerin halkı söğüşlemesine saygı duyuyorum. Bulunduğum şehirde (Kayseri) diş hekimi olmayan sağlık teröristlerinin sayısı diş hekimlerinden fazla. Adamlar 50 liraya dolgu yapiyor kapilarinda sıra var aylık randevuları ful dolu. Peki sonunda ne oluyor? Dolgu o veya bu sebeple 1 seneye cortluyor. Altındaki dişi de çürütüyor dişi daha beter hale getiriyor. Bunu duyan diş hekimi durur mu? Çakıyor bi kanal, hemen arkasından güzel bi porselen kuron, gelmişken bi de taş temizliği genel muayene belki birkaç dişe dolgu vs. Teknikerde 50 lira verdigi mevzu aynı hastaya 1 sene sonra 2000 liraya mal oluyor. Tekniker o boku yemese belki 200 liraya sadece dolgu yapacakken tekniker sayesinde 10 kat fazla para kazaniyor diş hekimi.

    Söğüşlesin anasını satayım. Biz söğüşlemezsek bu koduğumun sahte dişçileri söğüşlüyir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firatkrky kullanıcısına yanıt

    Hocam ben diş hekimliği öğrencisiyim, öyle bir anlatmışsnınız ki teknisyenlere sempatim arttı  

    Doğruya doğru bu teknisyenlerin patlattığı ağızlarla hekimler bayağı ihya oluyor,hatta sahte diş hekimleri olmasa ülkede diş hekimleri daha az ciro yapardı artık teknisyenleri çok seviyorum bol bol hasta ağzıyla uğraşsınlar bırakın

    Ama müstehak bu halka kusura bakmayın gerekirse kendi akrabalarım olsun işgüzarlığa gelemem, insanlar utanmasa diş çekimini beleş isteyecek ama sorsan sigaraya ayda 500 lira veriyordur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoodnightANDgoodluck -- 2 Eylül 2021; 17:32:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

    Bir bölümün puaninin artmasi o bolümün iyi oldugu göstermez. Hala yok uçan arabalar gelecekmiş yok yapay zeka doktorlari işsiz birakacakmiş bu kesim bilgisayar yaziyor. Bundan tam 5 sene önce arkadasim 11K siralama ile pc yazdi ve sebebi uzaktan çalisma imkani var diye. Ayrica en çok işsiz kalan bolumleri arastirabilirsin. Bilgisayar da bunlarin içinde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The biggest dreamer T kullanıcısına yanıt

    Su an ne durumda kendisi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogannbulbill kullanıcısına yanıt

    Arkadaşim yazdiğim gibi idealist biri değildi ve bu nedenle ders notlarınıda düşük, hazırlığı bir sene uzatmıştı. Okulu seneye bitiyor, şuan yani bir işi yok. Ilerde ne olur bilemem. Çok da iyi gözükmüyor geleceği en azindan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.