Şimdi Ara

Diş hekimliği isteme sebepleriniz, gelecek hayalleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet neden bu ağır eğitimi seçeceksiniz

• Tıp kazanamadigim için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp neden istiyodun :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: teamspeak

Tıp neden istiyodun :D

Ben Diş okumuyorum,konuya gelecek olan cevabi yazdım. Tipa puani yetip de dis hekimliği yazan kac kisi vardir acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diş hekimligi güzel yaw.neden çok agir bir meslek ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sebastian2121 S kullanıcısına yanıt
    Çalışma koşullarını bilmiyorum ama eğitim olarak çok ağır olduğunu defalarca duydum. 2 Yıldır hayattan koptum, 1 yıl rahat etmek istiyorum en azından :D gözüm korktu o yüzden
  • teamspeak kullanıcısına yanıt
    Bak o kadar diş okuyan arkadaşlarim var bunu söylemedi.egitimi zor diye.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sebastian2121 S kullanıcısına yanıt
    "Fakültedeki dersler başladığı anda kendinizi üniversite öğrencisiyle pek bağdaştıramayabilirsiniz. Etrafınızdaki diğer bölümlerde okuyan arkadaşlarınıza baktığınızda diş hekimliği size ara sıra depresif hallerde yaratabilir. Çünkü sizin her an yetiştirmeniz gereken bir ödeviniz, geçmeniz gereken bir tesliminiz yada bulmanız gereken bir hastanız vardır... bu uzar da gider.. Diş hekimliği öğrencisinin yapması gereken bir şeyler hep vardır ." Bir blogtan
  • Parası güzel. Bide tıp tutmayacak

• istemiyorum ki
  • Tıp ve dişin eğitimi ağırdır rahat olurum diye yazılmaz istanbulda oturanlar çapanın kütüphanesine uğrayabilir ben tıptayım sorarsanız bence biraz pratiğiniz varsa diş yazın neden derseniz bir dus kazanmazsanız bile prestejiniz düşmez iki tusla uğraşmazsınız tus forum var ona bakın ne dediğimi anlarsınız yani diş bittiği zaman ortalama üstü geliriniz olur bana sorarsanız Boğaziçi veya ODTÜ düşünüyorsanız yani tıptan başka bölüm düşünüyorsanız sakın bu iki bölümü yazmayın

O zaman çok zor yaw.her dakika ödevi yetiştirme derdi varsa o zaman üniversite hayati olmaz.

• En büyük hayalim
  • Not: Tıp tuttuğu halde diş hekimliği seçen 458 kişi var

• aslında diş hekimliği tartışmasız en mükemmel meslek ama kura sıkıntısı var. tıp eğitim açısından çok sıkıntılı türkiyede emeğinin karşılığını alamıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

quote:

Orijinalden alıntı: teamspeak

Tıp neden istiyodun :D

Ben Diş okumuyorum,konuya gelecek olan cevabi yazdım. Tipa puani yetip de dis hekimliği yazan kac kisi vardir acaba?

yüzlerce insan sayarım sana..
  • Aslında benim hayalim doktorluktu fakat son zamanlarda diş düşünmeye başladım. Bu alanlara çok ilgim var zaten ve biyolojiye karşı ilgim ve yeteneğim var. Bugüne kadar çok az tekrar yapmışımdır biyolojiden zira bir kere öğrendiğimi bir daha kolay kolay unutmuyorum. Bu bölümleri para veya garanti iş olarak görmeden, sevdiğim için istiyorum. Neden düşüncelerimin tıp yerine dişe dönüştüğü ile ilgili olarak:

- Benim adıma en önemli etkendir belki de. Dünyayı gezebildiğim kadar gezmek gibi bir hayalim var. Tıpta bunu psikiyatri çocuk veya dermatoloji gibi alanları tutturmadan yapmam imkansız gibi. Bu alanlardan da ilgimi çeken sadece psikiyatri. Yanlış düsündüğümü düşünen varsa söylesin.

- Doktorluk gerçekten kolay değil özellikle cerrahi alanlar ilgimi çekse de sonunda sıkılmaktan korkuyorum zira öğrenmeyi sevsem de sıkıntıya gelemeyebiliyorum. Eğer işler iyi gitmezse, bunun bedelini hiçbir hastam ödemek zorunda değil. Yaptıkları iş hiç kolay değil ve beni çok yıpratır diye düşünüyorum. Meslek olarak diş hekimliği bence daha 'bana göre'

- Diş hekimliğinde mesleki serbestlik var. İsteyen mezun olduğu gibi klinik açabilir. Bu gibi sebepler daha fazla serbestlik sağlıyor. Tıpta durum böyle değil.

Meslekle ilgili hayalim ise öncelikle işimi çok iyi yapmak. Bir işi kafaya koymuşsam beni geliştirecek her şeyden yararlanırım. Kendimi sonuna kadar geliştiririm. Gerekenden fazlasını bile yaparım. Gerçekten istemem lazım ama.

Diğer beklentilerim ise ilk maddede belirttiğim hayalimi gerçekleştirmek ve mutlu bir kariyere sahip olmak.

Mesleki planım ise mezuniyetten sonra 3-5 yıl devlet ve başka bir klinikte çalışmak (sonuçta orası bir ticarethane ve işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenmek karıma olacaktır) sonrasında ise kendi kliniğimi açmak (belki meslektaşım olan biri ile evlenirim veya bir arkadaşla açarım zira takım çalısmasından çok haz duyan biriyim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cholo -- 3 Mayıs 2016; 20:28:25 >

• Cholo kullanıcısına yanıt
    Helal olsun süper yazmışssın
    Gürültülü bir yerde yazdım cümle hatalarım varsa affola. Teşekkür ettim

• Cholo kullanıcısına yanıt
    uzmanlık dusunmuyor musunuz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.